Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1706



ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων



Στέλιος Πέτσας: Οι διεθνείς συμμαχίες της Ελλάδας βοήθησαν στην αποκλιμάκωση με Τουρκία



1 Αυγούστου 2020: Αναφερόμενος ο κ. Πέτσας στην αποκλιμάκωση της κρίσης και τη βοήθεια των συμμάχων μας υπογραμμίζει ότι αυτό που φέρνει αποτέλεσμα είναι αφενός οι διεθνείς συμμαχίες της χώρας και, αφετέρου, η ικανότητα και αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Θετικό βήμα αποκλιμάκωσης της έντασης που προκάλεσε η Αγκυρα σηματοδοτούν οι ανακοινώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής Προεδρίας σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

«Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, το παράνομο μνημόνιο με τη διοίκηση της Τρίπολης και βέβαια η πρόκληση σε ολόκληρο τον Χριστιανικό, τον Δυτικό και πολιτισμένο κόσμο, με τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Αυτό το θετικό βήμα, ελπίζουμε να μην μείνει μετέωρο. Και αυτό γιατί, δυστυχώς, βλέπουμε ξανά το «Barbaros» στην κυπριακή ΑΟΖ, γεγονός που επιβαρύνει το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» σημειώνοντας ότι «περιμένουμε από τη γειτονική χώρα έμπρακτη συμμόρφωση στις αρχές καλής γειτονίας και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο».

Ο κ. Πέτσας επισημαίνει ότι θέλουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία, όμως ο διάλογος δεν μπορεί να γίνει κάτω από απειλές και απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων, αλλά με σεβασμό στις αρχές καλής γειτονίας και με βάση το Διεθνές Δίκαιο, βασική πτυχή του οποίου αποτελεί η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Αναφερόμενος στην αποκλιμάκωση της κρίσης και τη βοήθεια των συμμάχων μας υπογραμμίζει ότι αυτό που φέρνει αποτέλεσμα είναι αφενός οι διεθνείς συμμαχίες της χώρας και, αφετέρου, η ικανότητα και αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο να χρειαστούν και αλλά μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων στον τουρισμό υπογραμμίζει: «είμαστε να λάβουμε πρόσθετα μέτρα, αν χρειαστεί, για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και τη διατήρηση του παραγωγικού ιστού στη θέση του». Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης των φόρων σημειώνει «η μείωση φόρων και εισφορών είναι ο καλύτερος τρόπος να αφήσουμε χρήματα στις τσέπες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Η Ελλάδα είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ όσον αφορά το βάρος των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων σε κάθε νοικοκυριό» και συμπληρώνει: «Επομένως, μείωση προς τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, τονώνει την οικονομική ανάπτυξη πιο γρήγορα από κάποιο άλλο μέτρο».

Τέλος για τις προτεραιότητες των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης τονίζει ότι στο εθνικό σχέδιο, το οποίο θα καταθέσουμε, με βάση τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη, σημαντικό ρόλο θα έχουν οι εμβληματικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, την πράσινη οικονομία, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και τις ψηφιακές δεξιότητες, τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕin.gr







Αλέξης Χαρίτσης: Επιλογή Μητσοτάκη το κούρεμα 70% στα αναδρομικά


in.gr : 31 Ιουλίου 2020: «Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κουρέψει τα αναδρομικά σε ποσοστό άνω του 70%» υπογραμμίζει ο ίδιος, ενώ «1.600.000 δικαιούχοι, κυρίως χαμηλοσυνταξιούχοι, δεν θα πάρουν απολύτως τίποτα». Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση «απαγορεύει τη δυνατότητα των συνταξιούχων να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν» και «αρνήθηκε να προβλέψει τα αναδρομικά να είναι αφορολόγητα, να μην συμψηφίζονται με άλλες οφειλές και να είναι ακατάσχετα».

«Να καταβάλει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους δίχως περικοπές» καλεί την κυβέρνηση σε on camera δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, «οι περικοπές που έκανε ο κ. Βρούτσης το 2012 στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, στα δώρα και στα επιδόματα, είναι οριστικά αντισυνταγματικές». «Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κουρέψει τα αναδρομικά σε ποσοστό άνω του 70%» υπογραμμίζει ο ίδιος, ενώ «1.600.000 δικαιούχοι, κυρίως χαμηλοσυνταξιούχοι, δεν θα πάρουν απολύτως τίποτα».

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση «απαγορεύει τη δυνατότητα των συνταξιούχων να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν» και «αρνήθηκε να προβλέψει τα αναδρομικά να είναι αφορολόγητα, να μην συμψηφίζονται με άλλες οφειλές και να είναι ακατάσχετα».







Παύλος Χρηστίδης για κορωνοϊό: Στελέχη της κυβέρνησης έδωσαν το λάθος παράδειγμα



Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας για απουσία σχεδίου αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, την οικονομική στασιμότητα και τα αναδρομικά των συνταξιούχων, έκανε το Σάββατο ο Παύλος Χρηστίδης. Σε συνέντευξή του στο Mega και ξεκινώντας από ένα θέμα της καθημερινότητας, τις αστικές συγκοινωνίες, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής αναγνώρισε την «τιτάνια προσπάθεια» που καταβάλουν, όπως είπε, οι εργαζόμενοι σε αυτές, «για να διορθώσουν τις βλάβες στα λεωφορεία και να ανταπεξέλθουν με πενιχρά μέσα στη «νέα κανονικότητα» στο χώρο των συγκοινωνιών».

Για τον κορωνοϊό

Στη συνέχεια, με αφορμή το θέμα του κορωνοϊού, ο Π. Χρηστίδης έκανε λόγο για «μια επαναλαμβανόμενη κακοφωνία», για το γεγονός δηλαδή ότι η κυβέρνηση, όταν τα πράγματα πάνε καλά «να πιστώνεται πλήρως το γεγονός» και όταν εμφανίζονται προβλήματα «να ρίχνει αποκλειστικά την ευθύνη στους πολίτες». Ενώ επικαλούμενος το προηγούμενο διάστημα, υποστήριξε πως υπήρξαν υπουργοί και ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης τα οποία «έδωσαν το λάθος παράδειγμα με τις πράξεις, και κυρίως τις παραλείψεις τους όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και κανόνων προστασίας για τον κορωνοϊό». Εξάλλου, «δεν είμαστε το αποτέλεσμα των περιστάσεών μας. Είμαστε το αποτέλεσμα των αποφάσεών μας και της ευθύνης μας. Όλοι μας έχουμε ευθύνη για τις πράξεις μας. Γι’ αυτό πρέπει σοβαρά και υπεύθυνα να δούμε πως θα προστατεύσουμε τους πολίτες -και αυτό θέλει σχέδιο», σημείωσε εμφατικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για να εστιάσει στη συνέχεια στις ανακοινώσεις που έγιναν μία ημέρα πριν.

«Ακούσαμε κάποιες σημαντικές προτάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά δυστυχώς το κακό έχει ήδη γίνει, τα κρούσματα διαρκώς μεγαλώνουν. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα συμβάλουμε στην προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό. Το κάναμε και στο πρώτο κύμα, θα είμαστε συνεπείς και προσεκτικοί και τώρα. Χρειάζονται καθαρές κουβέντες, λύσεις και δύσκολες αποφάσεις, και προπαντός λιγότερη επικοινωνία».







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 
ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ



ΚΥΡΙΑΚΗ 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 Οι ριψάσπιδες των Αθηνών προετοιμάζουν τις «Πρέσπες του Αιγαίου» μιλώντας για «διάλογο», την ώρα που η τουρκική πλευρά μιλά ευθέως για «Διαπραγμάτευση από μηδενική βάση».

Εάν τολμήσουν να εκχωρήσουν κυριαρχικά δικαιώματα πιστεύοντας πως θα μπορέσουν να εξαπατήσουν τον Ελληνικό λαό με επικοινωνιακά τεχνάσματα, θα συνθλιβούν υπό το βάρος των αμαρτιών τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Την ώρα που ο κλάδος της εστίασης αντιμετωπίζει τις ολέθριες συνέπειες μιας πρωτοφανούς κρίσης, δέχεται και μία απαράδεκτη επικοινωνιακή επίθεση δαιμονοποίησης, προκειμένου η κυβέρνηση να μετακυλήσει τις ευθύνες της.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταδικάζει αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταθέσει τις ευθύνες της σε έναν κλάδο που ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟ









Ζητάει παράταση του προγράμματος στέγασης των προσφύγων και διασφάλιση ανθρώπινων, αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης


15 Ιουλ 2020: Προς τους Υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας Η κυβέρνηση, με ΜΑΤ και καταστολή, ακόμη και κατά εγκύων γυναικών και μικρών παιδιών, που έφυγαν από την κόλαση της Μόριας και των άλλων νησιών ή που εκδιώχθηκαν από τις δομές όταν πήραν άσυλο και αναγνωρίστηκαν και τυπικά ως πρόσφυγες, επιλέγει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των άστεγων προσφύγων που η ίδια δημιούργησε, διώχνοντάς τους από τις δομές φιλοξενίας. Μεταφέρει τους πρόσφυγες που ζουν και κοιμούνται στις πλατείες στους ήδη υπερπλήρεις καταυλισμούς, όπως στο Σχιστό, τον Ελαιώνα και αλλού, όπου ζουν σε ακόμη πιο άθλιες συνθήκες από αυτές που έζησαν ως αιτούντες άσυλο, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ομαλή κοινωνική τους ένταξη. Η απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης, που αξιοποίησε ανάλογη πρόβλεψη του ΣΥΡΙΖΑ και των προγραμμάτων της ΕΕ, να εκδιώξει, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, από τα διαμερίσματα, ξενοδοχεία και καταυλισμούς 11.237 πρόσφυγες και να περικόψει το μηνιαίο επίδομα των 90 ευρώ, αφήνει εκτεθειμένους τους πρόσφυγες στον κίνδυνο εξαθλίωσης και κοινωνικής περιθωριοποίησης. Μεταξύ αυτών γυναίκες έγκυες ή σε λοχεία, μικρά παιδιά, άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, αφού προσωρινή εξαίρεση από την έξωση προβλέπεται μόνο για την τελευταία περίοδο της εγκυμοσύνης και για τις γυναίκες σε εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου.

Η κυβέρνηση επικαλείται τη δυνατότητα των προσφύγων να εγγραφούν στο πρόγραμμα «HELIOS» και ενοχοποιεί τους ίδιους τους πρόσφυγες που δεν γράφτηκαν σ’ αυτό, παρόλο που γνωρίζει ότι, σε συνθήκες καραντίνας, αυτό ήταν αδύνατο. Επί πλέον, για να λάβουν υποστήριξη για στέγαση από το πρόγραμμα «HELIOS», θα πρέπει να είναι κάτοχοι ΑΦΜ, τραπεζικού λογαριασμού και σύμβασης ενοικίου, δηλαδή να συνωστίζονται σε εφορίες και τράπεζες, να αντιμετωπίζουν μια σειρά γραφειοκρατικά εμπόδια, παίρνοντας υπόψη ότι δε γνωρίζουν τη γλώσσα και τις διαδικασίες. Γι’ αυτούς τους λόγους, από τους 11.322 πρόσφυγες που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα «HELIOS», μόνο 2.687 έλαβαν το βοήθημα ενοικίου για ανεξάρτητη διαβίωση, δηλαδή λιγότεροι από το 25%.







Ο Γιάνης Βαρουφάκης για τον καπιταλισμό: «Είναι μισάνθρωπος και αυτοϋπονομεύεται»



Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Β α ρ ο υ φ ά κ η ς στην ανάλυσή του για τον καπιταλισμό, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν χαρίζεται. Σκληρή κριτική σε τραπεζίτες, πολιτικούς, media και Αριστερά. Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναλύει σε video το φαινόμενο της αντοχής του καπιταλισμού και την ίδια ώρα μιλά για τη σχέση του με τον αυταρχισμό και τον εθνικισμό.

Στην ανάλυσή του, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25 και διεθνώς α ν α γ ν ω ρ ι σ μ έ νος οικονομολόγος επισημαίνει τις αντιφάσεις του συστήματος και καταδεικνύει το γεγονός ότι αυτό επιβιώνει αλλά και αυτοϋπονομεύεται μέσα από τις συνεχείς κρίσεις του. Ασκεί, τέλος, σκληρή κριτική στους τραπεζίτες, σ’ αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «Εθνικιστική Διεθνή» αλλά και στα media, που σύμφωνα με την οπτική του, προβάλλουν τις απόψεις του κατεστημένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια