Header Ads

LOUTRAKI FESTIVAL – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 φ1703


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ





Γράφει - Επιμελείται
Εύη Κοκκίνου - Κελλάρη*


LOUTRAKI FESTIVAL – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020

Το καθιερωμένο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Λουτρακίου για 6η συνεχή χρονιά κοντά στους Κορινθίους και τους επισκέπτες του Λουτρακίου!







Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Λουτρακίου συνεχίζεται για 6η συνεχή χρονιά, αποτελώντας θεσμό πλέον στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και του Συλλόγου Φίλων Μουσικής με στόχο όχι μόνον τη στιγμιαία ψυχαγωγία των θεατών, αλλά κυρίως την μουσική και θεατρική παιδεία των νέων, καθώς και την καλλιέργεια και εκπαίδευση του κοινού σε ακούσματα και θεάματα ποιότητας!

Παρά τις πρωτόγνωρες για όλους αντίξοες συνθήκες με απαγορεύσεις και περιορισμούς ο Δήμος, οι συντελεστές και οι φίλοι της διοργάνωσης έχουν ετοιμάσει ένα αξιόλογο πρόγραμμα, με «περισσό μεράκι, προσμονή και αγάπη», όπως γράφει στη σελίδα του στο facebook ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, ο γνωστός μαέστρος, Πελοπίδας Μαυρόπουλος.


Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Σάββατο 1η Αυγούστου
Opera Chaotique Ι «Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες».
21.30 Ι Πίσια, Καλαβρία (Πλατεία Αγίας Παρασκευής)
Είσοδος Ελεύθερη Ι Επικοινωνία – Κρατήσεις: 2744079882
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πέτυχαν σε όλα εκτός από δύο: τους Opera Chaotique. Έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού σε όλο το κόσμο και δεν έμεινε τίποτε για τον πληκτροφόρο αοιδό ΤΕΝΟΡΜΑΝ και τον κυμβαλοτυμπανοκρούστη ΒΟΥΝΤΟΥ. Τι άποψη είχαν ο Σωκράτης και ο Αντισθένης για το γάμο; Τι σχέση έχει ο Tom Waits με την Αρχαία Ελλάδα; Είναι ο Διάβολος Έλληνας; Πόσα ήταν τα γένη των ανθρώπων σύμφωνα με τον Πλάτωνα; Το παράξενο ντουέτο εμπνέεται από τους προγόνους του και παρουσιάζει ένα κωμικοτραγικό χαοτικό ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ ΚΑΜΠΑΡΕ! Απόσπασμα από την παράσταση τους «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, τραγούδια από το επερχόμενο πρώτο Ελληνόφωνο album τους καθώς και ιστορίες για τη κρυφή ζωή των Ελλήνων ποιητών, όπως πάντα σε συνδυασμό με ευφάνταστες διασκευές και αλληλεπίδραση με το κοινό. Ένα Διονυσιακό Καμπαρέ που έχει καταφέρει να χαρτογραφηθεί ως ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος!

1- 3 Αυγούστου
Opus 2020 Ι Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής
Φιλαρμονική Λουτρακίου Ι Πνευματικό Κέντρο

Με στόχο να φέρουμε τους νέους κοντά στην κλασική μουσική, να διευρύνουμε τους ορίζοντες τους, αλλά και να καταστήσουμε το Λουτράκι διεθνή προορισμό, τόπο συνάντησης και συνδιαλλαγής μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θεσπίσαμε το 2018 το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής - Opus. Με κινητήρια δύναμη τη Φιλαρμονική Λουτρακίου, τους εκατοντάδες μαθητές αλλά και φίλους της κλασικής μουσικής στο Λουτράκι και την ευρύτερη Κορινθία, διοργανώνουμε και φέτος σειρά σεμιναρίων και συναυλίες με εξαιρετικούς πρεσβευτές του είδους, στα πλαίσια μίας διοργάνωσης που διανθίζεται χρόνο με το χρόνο.

Δευτέρα 3 Αυγούστου
Opus 2020 Ι Πάμε μια Βόλτα στο Φεγγάρι
21.30 Ι Αμφιθέατρο Ποσειδώνα, Wyndham & Ramada Hotel
Είσοδος Ελεύθερη

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου συμπράττει με τους καθηγητές του «Opus» σε μια μοναδική συναυλία στο αμφιθέατρο του Ποσειδώνα, υπό το φως της πανσελήνου του Αυγούστου. Το πρόγραμμα καλύπτει ευρύ φάσμα του παγκόσμιου ρεπερτορίου με επιλεγμένα έργα για τους σολίστ, έργα κλασικής μουσικής αλλά και ελλήνων συνθετών.
Σολίστ: Esa Tapani (κόρνο), Στάθης Καραπάνος (φλάουτο), Κώστας Τζέκος (κλαρινέτο), Στάθης Μαυρομάτης (σαξόφωνο)
Μουσική Διεύθυνση: Πελοπίδας Μαυρόπουλος
Παρουσίαση: Αλέξης Κωστάλας

Τρίτη 4 Αυγούστου
«Στον απόηχο της Πανσελήνου»
Ελπινίκη Ζερβού Ι Γιώργος Παπαχριστούδης
21.30 Ι Πάρκο Δεξαμενής

Ξύπνα λοιπόν, έλα μην αργείς. Ξύπνα να δεις την λάμψη από το ασημένιο ποτάμι. Να, το φεγγάρι χαμόγελα! Άλλοτε είναι γαλάζιο, άλλοτε κόκκινο. Άλλοτε λάμπει σαν μπαλόνι, άλλοτε γίνεται μια κούνια για να νανούρισει τον γιό του και άλλοτε χάνεται για να έρθει ένα καινούργιο... Μόνη μες την σκοτεινή νύχτα, κάνω μια προσευχή. Αστραφτερό μου φεγγάρι, που από την στέγη του ουρανού τα βλέπεις όλα, μην χάνεσαι...Μη...

Κάτω από το φεγγάρι, μπρος απ’ τα άστρα του ουρανού η σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού, η πιανίστα Μυρτώ Ασημακοπούλου και η αρπίστα Lilia Yesipova μας παρασύρουν με μαγικές μελωδίες σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι.

Τετάρτη 5 Αυγούστου
«Ο κύκλος με την Κιμωλία»
21.30 Ι Πάρκο Δεξαμενής
Είσοδος Ελεύθερη

Δύο πολιτιστικοί οργανισμοί, 36 ηθοποιοί - τραγουδιστές, 74 συντελεστές, ορμώμενοι από 4 νομούς, ενώνουν τα χέρια και σχηματίζεται ο κύκλος της Αγάπης και της Δικαιοσύνης.
Το "ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ" και το "ΘΕΑΤΡΟ σε ΦΟΡΜΑ", υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων, σας παρουσιάζουν το διαχρονικό αριστούργημα "Ο κύκλος με την κιμωλία" του Bertolt Brecht, σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη και Σκηνοθεσία Τάκη Τσαρσιταλίδη.

Πέμπτη 6 Αυγούστου
Φωτεινή Δάρρα Ι «Εσύ κι Εγώ»
Πιάνο: Γιώργος Παπαχριστούδης
21.30 I Άγιοι Θεόδωροι, Θέατρο Νότης Περιγιάλης, περιοχή Μπεσκάκι
Είσοδος Ελεύθερη

Η Φωτεινή Δάρρα, έπειτα από την Sold Out συναυλία της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ενόψει των συναυλιών της στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και το Στρασβούργο έρχεται στους Αγίους Θεοδώρους και υπόσχεται να μας σεργιανήσει στις γειτονιές του καλοκαιρινού φεγγαριού με τραγούδια ερωτικά και άλλα, που θα σιγοτραγουδήσουμε μαζί της. Μαζί της ο γνωστός μαέστρος και πιανίστας Γιώργος Παπαχριστούδης ο οποίος έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές και έχει αναλάβει τις ενορχηστρώσεις και την καλλιτεχνική διεύθυνση σε μεγάλες συναυλίες καθώς και τηλεοπτικές εκπομπές («Στην Υγειά μας» Σκαι tv και «Να η ευκαιρία» Mega). Η συνύπαρξη των δύο καλλιτεχνών, που διαθέτουν ταιριαστή σκηνική παρουσία και καλλιτεχνική ατμόσφαιρα, έχει δημιουργήσει αίσθηση αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις όπου έχουν εμφανιστεί. Μια μουσική όαση στα πολιτιστικά δρώμενα με μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου των τελευταίων 80 χρόνων. Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την ποιότητα με την πραγματική διασκέδαση. Η Φωτεινή Δάρρα με την μοναδική φωνή της και την αιθέρια σκηνική παρουσία της μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι που σίγουρα θα μείνει στη μνήμη του κοινού ως κάτι ξεχωριστό!

Παρασκευή 7 Αυγούστου
Μιρέλα Πάχου
21.30 Ι Ypanema, Λίμνη Βουλιαγμένης
Είσοδος Ελεύθερη

Με την αστείρευτη ενέργεια, το χαμόγελο και βέβαια… το ακορντεόν της, η Μιρέλα Πάχου σχεδιάζει τις ιδανικές μουσικές βραδιές, με όλα όσα θα θέλαμε να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε! Οι βραδιές είναι γεμάτες swing και latin, νησιώτικα και λαϊκά, κέφι και φαντασία! Η Μιρέλα έχει στις αποσκευές της πολύτιμες συνεργασίες με τους: Θάνο Μικρούτσικο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Σαββόπουλο, Νίκο Πορτοκάλογλου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Κότσιρα, Γιώργο Νταλάρα, Μίλτο Πασχαλίδη, Χρήστο Θηβαίο, Σάκη Μπουλά, Γιάννη Ζουγανέλη κ.ά. Μόλις κυκλοφόρησε το νέο της single "Χορέψετε": μία φρέσκια, δροσερή και απόλυτα καλοκαιρινή διασκευή ενός αγαπημένου παραδοσιακού τραγουδιού. Οι δύο προσωπικοί της δίσκοι, «Μιρέλα» και «Λίγο χρώμα» γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, ειδικά το «Μιρέλα» αλλά και το «Δύο και Κάτι» (σε μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα), το «Λίγο χρώμα», το «Ριπλέι», το «Στη δική μου γειτονιά» (τραγούδι τίτλων καθημερινής σειράς του Αντ1 Κύπρου ‘Pasta Pomilωri’), το «Έρωτας Παρωδία» που της χάρισε η Πέννυ Μπαλτατζή, αλλά και οι «Νομάδες» με τη συμμετοχή του Γιάννη Κότσιρα και του Μίλτου Πασχαλίδη.

Σάββατο 8 Αυγούστου
Γιώτα Νέγκα
21.30 Ι 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου
Προπώληση – Άνεργοι: 10 ευρώ
Πολύτεκνοι – ΑΜΕΑ: Δωρεάν
Ταμείο: 12 ευρώ

Η Γιώτα Νέγκα, μια από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, θα μοιραστεί μαζί μας τραγούδια που πρώτη φορά αγαπήσαμε από την ίδια: «Mε τα μάτια κλειστά», «Δίκιο», «Έχω άνθρωπο», «Δε με κρατάει ό,τι θυμάμαι», τραγούδια από την νέα δισκογραφική δουλειά της όπως το «Βρες μου έναν άλλον», «Οξυγόνο», «Διάρκεια μιας ζωής», «Πανοπλία», αλλά και σπουδαία λαϊκά τραγούδια που αγαπήσαμε ξανά μέσα από τη μοναδική ερμηνεία της. «Αυτό που θέλεις στη ζωή το καταφέρνεις» είναι ο τίτλος του έκτου προσωπικού της άλμπουμ, που βάζει στη φαρέτρα της Γιώτας ακόμη περισσότερα τραγούδια και δίνει τον τίτλο στις καλοκαιρινές της εμφανίσεις.
Και αυτό είναι το μόνο σίγουρο: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ!
Παίζουν οι μουσικοί:
Νίκος Κατσίκης Μπουζούκι | Λαούτο
Κώστας Νικολόπουλος | Κιθάρες
Βασίλης Χωριανόπουλος | Τύμπανα
Δημήτρης Τσεκούρας | Μπάσο
Χρήστος Θεοδώρου | Πιάνο, Ενορχηστρώσεις
Ηχοληψία |Βασίλης Μιχαηλίδης & Ηλίας Καρούμπαλης
Οργάνωση Παραγωγής | Μenta Art Events

Δευτέρα 10 Αυγούστου
Cinecitta *
Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου Ι Θοδωρής Βουτσικάκης
21.30 Ι Αμφιθέατρο Ποσειδώνα, Wyndham & Ramada Hotel
Εισιτήριο: 10 ευρώ

Από τον φουτουρισμό στον νεορεαλισμό και από την ποίηση έως τα σπαγγέτι γουέστερν ο ιταλικός κινηματογράφος και οι μουσικές που τον συνοδεύουν αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι του παγκόσμιου πολιτισμού. Εκεί ακριβώς θα μας ταξιδέψει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, μέσα από θρυλικές Ιταλικές ταινίες. Ο ταχυδρόμος, το Cinema Paradiso, το οσκαρικό δράμα La Vita E Bella, τα γουέστερν ο Καλός ο κακός και άσχημος και το Κάποτε στη Δύση αλλά και διάσημες ταινίες του Fellini όπως το Amarcord και το 8 1/2 ζωντανεύουν ξανά μέσα από τις εμβληματικές μουσικές των Ennio Morricone, Nicola Piovani, Νίνο Rotta και Louis Bakalov! Στη συναυλία που θα συνδυαστεί με προβολές στιγμιότυπων από τις ταινίες, συμμετέχει ένας από τους σημαντικότερους νέους έλληνες τραγουδιστές, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, που μόλις κυκλοφόρησε το δίσκο του πάνω σε συνθέσεις που του εμπιστεύτηκε ο Nicola Piovani και ελληνικούς στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.
Μουσική Διεύθυνση: Πελοπίδας Μαυρόπουλος
Παρουσίαση: Αλέξης Κωστάλας
* Το Cinecitta είναι ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο στη Ρώμη που θεωρείται η καρδιά του Ιταλικού κινηματογράφου. Το στούντιο κατασκευάστηκε το 1937 από το Μπενίτο Μουσολίνι με σκοπό την αναγέννηση της βιομηχανίας του Ιταλικού κινηματογράφου που βρισκόταν σε κρίση. Η «Πόλη του Σινεμά» όπως την αποκαλούν οι Ιταλοί είχε γίνει διεθνώς γνωστή καθώς στα θρυλικά της στούντιο ο Φελίνι, ο Βισκόντι, ο Σκορτζέζε και άλλοι σκηνοθέτες μαζί με ιερά τέρατα της τέχνης, όπως η Λιζ Τέιλορ, η Σοφία Λόρεν έχουν γυρίσει ταινίες-κολοσσούς του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Τρίτη 11 Αυγούστου - Rock Festival
Order of The Black Jacket, The Lobsters, Aqua Barons
21.00 Ι Άγιοι Θεόδωροι I Πλατεία Σημίτη
Είσοδος Ελεύθερη

Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, στους Αγίους Θεοδώρους το Loutraki Festival εγκαινίασε για πρώτη φορά τη συνάντηση ροκ συγκροτημάτων το 2015. Η διοργάνωση έχει σκοπό να προσφέρει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε νέους μουσικούς, ερασιτεχνικά συγκροτήματα αλλά και επαγγελματίες του είδους, δίνοντας τους την ευκαιρία να επικοινωνούν άμεσα με το κοινό. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να αναδειχθεί το τοπικό μουσικό στοιχείο, αλλά και να καθιερωθούν οι Άγιοι Θεόδωροι ως τόπος συνάντησης μουσικών της Ροκ σκηνής. Τετάρτη 12 Αυγούστου
Blues Festival
21.00 Ι Πάρκο Δεξαμενής
Είσοδος Ελεύθερη

Τo Blues Festival στο Λουτράκι, ιδρύθηκε το 2014. Έκτοτε, πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, πραγματοποιείται ανελλιπώς στα πλαίσια του Loutraki Festival. Τοπικά συγκροτήματα αλλά και κορυφαίοι εκπρόσωποι της Blues μουσικής, από την Αθήνα αλλά και ολόκληρη τη χώρα, έχουν δώσει δυναμικό παρών αναδεικνύοντας και καθιερώνοντας τη διοργάνωση στη συνείδηση του κοινού.
Το πρόγραμμα και τα φετινά συγκροτήματα θα ανακοινωθούν, όπως κάθε χρόνο, μέσα από την ιστοσελίδα www.loutrakifestival.com.

Η ΦτΚ συγχαίρει τους διοργανωτές, τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και προσωπικά τον Δήμαρχο, κ.Γεώργιο Γκιώνη, με τους συνεργάτες του, τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, κ.Πελοπίδα Μαυρόπουλο, και εύχεται επιτυχία στο Φεστιβάλ Λουτρακίου!  

*Η Εύη Κοκκίνου-Κελλάρη είναι 
Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια 
Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων – DPO
Δ/νση Γραφείου: Απ. Παύλου 40-Κόρινθος
τηλ. 2741084568 & 6944964225

Δεν υπάρχουν σχόλια