Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1705

Στον εορτασμό της Επετείου της Μάχης Δερβενακίων και την καταστροφήτης Στρατιάς του Δράμαλη



Στον εορτασμό της επετείου της μεγάλης νίκης των Ελλήνων στα Δερβενάκια κατά της τουρκικής στρατιά τους Δράμαλη παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρουσία του υποστράτηγου Δημητρίου Τσιπίδη ΔΙΚΕ, Διοικητή Κέντρου της 4ης μεραρχίας Πελοποννήσου. Παρόντες ήταν και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κα Αθηνά Κόρκα και κ. Χάρης Βυτινιώτης.

«Με σεβασμό, όπως αρμόζει, για άλλη μία χρονιά αποδίδουμε φόρο τιμής στους Έλληνες που σημείωσαν στα Δερβενάκια, κοντά στη Νεμέα, μία από τις σημαντικότερες νίκες τους κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιολής τονίζοντας το λιτό χαρακτήρα της επετείου που δε στερείτεαι μεγαλείου και ευγνωμοσύνης προς τους Έλληνες Ήρωες του 1821, λόγω των ιδιαίτερων ιδίως συνθηκών αυτής της εποχής για το νομό Κορινθίας. Η Μάχη των Δερβενακίων και η καταστροφή της Στρατιάς του Δράμαλη, υπήρξε σημαντική για την τελική έκβαση της Επιτυχίας της Ελληνικής Επανάστασης του 1821!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑ





ΔΗΛΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ



Στους εορτασμούς της επετείου της μάχης των Δερβενακίων στις 27 Ιουλίου βρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. Μετά το τέλος της εκδήλωσης η κα Κόρκα δήλωσε:«Η επέτειος της μεγάλης νίκης των Ελλήνων στα Δερβενάκια κατά της τουρκικής στρατιά του Δράμαλη μας θυμίζει ότι η στρατηγική, το σθένος και η ανδροσύνη υπερνικούν τους αριθμούς. Προετοιμάζοντας την περιφερεια μας για να τιμήσουμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, κοιτάζοντας πίσω, θα αναδείξουμε αυτές τις αξίες που μας έφεραν στο σήμερα και πρέπει να καθοδηγούν το μέλλον μας.»





Δεν υπάρχουν σχόλια