Header Ads

ΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ; φ.1705

Το μεγάλο ερώτημα δεν είναι το τι θα κάνει ο Ερντογάν, αλλά το τι εντολές θα του δώσουν τα αφεντικά του




Γράφει: Ιάκωβος Ποθητός Ε.Θ.


Μόνο αφελείς πιστεύουν πως ο ετοιμόρροπος Ερντογάν, η χρεοκοπημένη Τουρκία, μπορεί να έχει ανοικτά μέτωπα σε Συρία, Λιβύη, ίσως αύριο σε Αρμενία και να σχεδιάζει ακόμη, μια σύγκρουση με την Ελλάδα για την αρπαγή του ορυκτού πλούτου της. Όποιος έχει ελάχιστες γνώσεις Ιστορίας, πολιτική σκέψη κι εμπειρία, γνωρίζει πολύ καλά, πως για να προετοιμάσει ένας αρχηγός κράτους, επίθεση σε ένα άλλο, πρέπει πρώτα και πάνω από όλα, να εξασφαλίσει συμμάχους, να έχει την υποστήριξη ισχυρών δυνάμεων.Μια προσεκτική ματιά στις αποφάσεις του Ερντογάν αποκαλύπτει την στήριξη που έχει για τις επιθετικές του ενέργειες, από την Αμερική, την Γερμανία και το ΝΑΤΟ. Μόνο πολιτικά «τυφλοί» και καιροσκόποι πολιτικοί, αγνοούν αυτά τα γεγονότα. Το «ξεβράκωμα» της Αμερικής, της Γερμανίας και του ΝΑΤΟ έγινε με την καταγγελία της Γαλλίας ότι Τουρκικά πολεμικά πλοία απείλησαν ανοικτά της Λιβύης, Γαλλικό πολεμικό που θέλησε να ελέγξει φορτηγό πλοίο που πιθανόν μετέφερε όπλα στην Λιβύη παρά την απαγόρευση που έχει επιβληθεί από τον ΟΗΕ. Αμερική, Γερμανία και ΝΑΤΟ αδιαφόρησαν για την σοβαρή αυτή καταγγελία δείχνοντας έτσι ξεκάθαρα πως πίσω από την τουρκική επιθετικότητα κρύβονται αυτοί. Και φυσικά, η Ελλάδα, αντί να συμπαραταχθεί με την Γαλλία, έκανε την… πάπια!

Είναι βέβαιο, πως οι πολεμικές βιομηχανίες επιθυμούν την ύπαρξη πολεμικών συγκρούσεων γιατί μόνο έτσι θα μοσχοπουλήσουν τα προϊόντα που παράγουν! Και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι αν κάποια στιγμή κλείσει κάποιο μέτωπο από αυτά που σήμερα υπάρχουν, αυτοί οι πολεμοχαρείς, Αμερική, Γερμανία, ΝΑΤΟ, πιεζόμενοι από τα οικονομικά συμφέροντα και τις πολεμικές βιομηχανίες, θα φροντίσουν να ανοίξει κάπου αλλού, εξασφαλίζοντας έτσι τις πωλήσεις, τα κέρδη τους. Αυτοί οι υποκριτές, που χύνουν ποταμούς κροκοδείλιων δακρύων, για τους πρόσφυγες, για τα παιδιά που πνίγονται, για τις χώρες που καταστρέφονται, είναι εκείνοι που έντεχνα και σκόπιμα δημιουργούν τις εμπόλεμες καταστάσεις.

Η ανάδειξη των πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην Ελληνική ΑΟΖ καθώς και τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρίσκονται νότια της Κρήτης, αποτελούν στόχο αυτών των αρπακτικών. Βάζοντας μπροστά τον αχυράνθρωπό τους Ερντογάν, που τους έχει αποδείξει τόσο την πίστη του όσο και την απληστία του (ας μην ξεχνάμε το παράνομο εμπόριο πετρελαίου που έκανε και κάνει η οικογένειά του) πιέζουν την Ελλάδα είτε να δεχθεί μια ταπεινωτική συμφωνία που αποτέλεσμα θα έχει να παραμείνει οικονομικά κατεστραμμένη, χωρίς την δυνατότητα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων από την ίδια. Για τα αρπακτικά της Δύσης, η Ελλάδα και οι Έλληνες πρέπει να παραμείνουν υπόδουλοι, πρέπει να μην μπορέσουν ποτέ να σηκώσουν κεφάλι, να ανορθώσουν την οικονομία τους, να γίνει ανεξάρτητη, ελεύθερη.

Στέρησαν με δόλιο τρόπο από την Ελλάδα την βιομηχανία της. Της απαγόρευσαν την παραγωγή αυτοκινήτων, οπλικών συστημάτων, γεωργικών προϊόντων. Της απαγόρευσαν να έχει δική της εξωτερική πολιτική, της απαγόρευσαν να έχει επαφές με τρίτες χώρες. Όποιος Έλληνας πολιτικός αγνόησε τις υποδείξεις τους, τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι.

Με κατασκευασμένα επεισόδια, με εμπρησμούς δασών, καταστημάτων κ.α. υποχρέωναν σε παραίτηση ή σε πολιτικό αφανισμό, τον «άτακτο» πολιτικό. Μια αναδρομή στα όσα έχουν διαδραματισθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή από την σύσταση του ελληνικού κράτους έως και σήμερα, θα επιβεβαιώσει τα πιο πάνω. Πολιτικός που δεν υπακούει τυφλά τον «πατερούλη», πολιτικός που δεν προσκυνάει την Γερμανία και το ΝΑΤΟ, πρέπει να εξαφανιστεί. Μόνο τα υπάκουα πολιτικά ανθρωπάκια παραμένουν στις θέσεις τους, υπηρετώντας με συνέπεια τις εντολές των αφεντικών τους.


Το μεγάλο ερώτημα επομένως δεν είναι το τι θα κάνει ο Ερντογάν, αλλά το τι εντολές θα του δώσουν τα αφεντικά του που τον στηρίζουν, που τον κατευθύνουν. Αν οι πολεμοχαρείς κι αιμοδιψείς «σύμμαχοί» κι «εταίροι» μας επιθυμούν πολεμική σύρραξη στη Μεσόγειο προκειμένου να «αρπάξουν» τα κοιτάσματα, προσφέροντας «προστασία» στους αδύνατους, αυτή θα γίνει. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να είμαστε ισχυροί, έχοντας εξασφαλίσει αληθινούς συμμάχους κι όχι εκμεταλλευτές. Αν για κάποιον λόγο, Αμερική, Γερμανία, ΝΑΤΟ δεν επιθυμούν την άμεση εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Μεσογείου, τότε δεν θα γίνει σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας.


Κι αυτό θα είναι μια θετική εξέλιξη, αν οι πολιτικοί μας έγκαιρα διαγνώσουν πως οι «σύμμαχοι» κι «εταίροι» μας είναι λύκοι με ένδυμα προβάτου, έτοιμοι πάντα για να κατασπαράξουν την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: https://olympia.gr/2020/07/20/ ellada-tourkia-afentika/



Δεν υπάρχουν σχόλια