Header Ads

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ "ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ" ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ φ.1705






Kυριάκος Κόκκινος 
Δικηγόρος - Coach


Η Κίνηση Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ κι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων συμμετείχαν στην παγκόσμια κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το σύγχρονο «άγος» και ύβρη του Ερντογάν, με τη μετατροπή του Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί.

Κινήσεις, οργανώσεις, φορείς και άτομα από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η Ομογένεια και όλοι οι άνθρωποι, που κατανοούν βαθιά ότι τα ζητήματα της πνευματικότητας, δεν είναι κατάλληλα για να αξιοποιούνται με αχρείο τρόπο, για πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, έχουν ιερό καθήκον να ορθώσουν ανάστημα στις υποχθόνιες, άκρως συγκρουσιακές και μισάνθρωπες κινήσεις παγίδευσης των ανθρώπων σε συνθήκες ιδεολογικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής πόλωσης και ελέγχου.

Ένας καθαγιασμένος Ιερός Ναός της παγκόσμιας Χριστιανοσύνης, ως είναι της Αγίας Σοφίας, σύμβολο της Χριστικής σύνδεσης των γήινων πεδίων με τη Θεία Σοφία του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ, δεν αλλοιώνεται, δεν καταλαμβάνεται, δεν αλυσοδένεται, δεν ελέγχεται μέσω κοσμικών αποφάσεων, δικαστικών κρίσεων και πολιτικών επιλογών κι όσοι προσεύχονται εντός του, ασυνείδητα σε ΑΥΤΟΝ τον Δημιουργό αποτίουν τιμή!



Καθώς η ανθρωπότητα διανύει την 3η χιλετία μετά την ενανθρώπιση του Κυρίου μας στον κόσμο, όσο και αν κάποιοι ανόητοι ή φανατικοί επιχειρούν να αλλάξουν με τις επιθανάτιες, ανεξέλεγκτες και προκλητικές τους ενέργειες, την πνευματικότητα και τη δόνηση του Ιερού Ναού κι όλης της υφηλίου, 1500 χρόνια μετά την ανέγερσή του το 532 μ.χ. από τον Ιουστινιανό, αντιλαμβάνεται ότι τέτοιες ανελεύθερες, φανατικές και ασεβείς ενέργειες, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πιστεύω, υποβιβάζουν όσους τις επιλέγουν και εξεγείρουν όλους τους υπόλοιπους, μιας και θίγουν τον εσώτερο πυρήνα ύπαρξης κάθε συνειδητού, δίκαιου κι ελεύθερου ανθρώπου. Ανεξαρτήτως επομένως των ενεργειών των κρατών και διεθνών φορέων, είναι ηθική υποχρέωση κάθε ελεύθερου και συνειδητοποιημένου ανθρώπου να συμμετάσχει, με τη φυσική του παρουσία, σε μία διαρκή διαμαρτυρία και καθημερινή προσευχή, ως του αναγκαίου αντιδότου στην ανομία και προκλητικότητα και έμπρακτη δυναμική διαμαρτυρία.

Εδώ από την εναρξη της σειράς διαμαρτυριών, με τη συγκέντρωση την Παρασκευή, 24/7/2020, στην Παλαιά Βουλή, στην οδό Σταδίου.


Συμμετείχαμε στην εκδήλωση, την οποία οργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στη Μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί, στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό οι:

Σάββας Καλεντερίδης, εκδότης, πολιτικός αναλυτής, Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας

Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου

Αφροδίτη Μάνου, καλλιτέχνιδα,

Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, ενώ Τραγούδια της Άλωσης ερμήνευσε ο Χρήστος Τσιαμούλης.

Αμέσως μετά συμμετείχαμε με πλήθος κόσμου στην ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, που τέλέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Αδέλφια η πατρίδα μας χρειάζεται όλους, ενωμένους και ενεργούς, με γενναιότητα και υψηλές αξίες και οράματα.

Ενωθείτε μαζί μας για να υπερασπίσουμε την Ελλάδα, τα δικαιώματά μας και τις πανανθρώπινες αξίες, που πλήττονται από σκοτεινές δυνάμεις ανελευθερίας και αδικίας!

Κυριάκος Κόκκινος - Δικηγόρος 
Πρόεδρος Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ 
Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Δεν υπάρχουν σχόλια