Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1705


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Η ανάγκη εθνικών ευεργετών... 


Σε όλες τις μεγάλες ανάγκες του τόπου ο ελληνικός εφοπλισμός στάθηκε συλλογικά παρών. Τα παραδείγματα μετά τη μεταπολίτευση αναρίθμητα. Το 1974 για τις εθνικές ανάγκες άμυνας της χώρας, το 1979 στη μεγάλη κρίση του κρατικού προϋπολογισμού και ενώ μαινόταν η δεύτερη πετρελαϊκή κρίση, το 1986 στον σεισμό της Καλαμάτας, το 2007 στη μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία αλλά και πρόσφατα στη μεγάλη καταστροφή στην Ανατολική Αττική ο εφοπλισμός, που μεγαλουργεί ανά την υφήλιο με έδρα – δυστυχώς – το Λονδίνο, δεν ξέχασε ποτέ την πατρίδα του. Οι ευεργεσίες για την υγεία, την εκπαίδευση, την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας από τα ιδρύματα αλλά και τους επιχειρηματίες της θάλασσας είναι επίσης αναρίθμητες. Κανένας άλλος κλάδος της εθνικής μας οικονομίας δεν έχει προσφέρει τόσες ευεργεσίες στην πατρίδα μας.

Και πάλι σήμερα άμεσα, δυναμικά και συλλογικά οι ναυτιλιακοί οίκοι της χώρας στέκονται αρωγοί του τόπου. Η συντριπτική πλειοψηφία μετά από την πρόσκληση του προέδρου του ΔΣ της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στην προτροπή του συλλογικού οργάνου εκπροσώπησής τους. Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΩΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ σημειώνει ότι μέσω του συλλογικού της φορέα κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», και με τη συγκινητική ανταπόκριση των μελών της ναυτιλιακής οικογένειας έχει προχωρήσει σε στενή συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό, που εγγυάται την αναγκαιότητα και καταλληλότητα, στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την ενίσχυση των Νοσοκομειακών Μονάδων, των ιατρών και των νοσηλευτών που αγωνίζονται για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής συγκυρίας.

Μέχρι σήμερα η ΕΕΕ έχει προσφέρει για τις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας 335 αναπνευστήρες ΜΕΘ, 20 φορητούς αναπνευστήρες, 100 μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών οργάνων και 100 νοσοκομειακές κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ καθώς και σημαντικές ποσότητες αναλώσιμων. Παράλληλα, αποφασίστηκε να ενισχυθεί το σημαντικό έργο που επιτελούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος την κρίσιμη αυτή περίοδο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, μέσω διαφόρων ενεργειών, όπως προσφορά διαφόρων τύπων οχημάτων και επισκευής του μεγαλύτερου σκάφους του Λιμενικού «ΓΑΥΔΟΣ», για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο και το Αιγαίο, καθώς και με αναλώσιμα είδη ατομικής προστασίας για την προφύλαξή τους από τον κορονοϊό.

Η Πατρίδα μας, χάρη στον Γ.Α. Παπανδρέου και τους μνημονιακούς Πρωθυπουργούς που ακολούθησαν κήρυξε Πτώχευση και σήμερα έχει την ανάγκη Εθνικών Ευεργετών, κυρίως για την κάλυψη ενίσχυσης των εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων… 

Ο «Κορίνθιος»…

Δεν υπάρχουν σχόλια