Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1705

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ


Η 5η Φάλαγγα είναι εντός των τειχών…




«Μετά την μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, λέγει ο πολλά γνωρίζων Δήμος Λιακόπουλος, ο Ταγιπ Ερντογάν προβάλει ως ο ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, ο προστάτης των κατατρεγμένων και καταπιεσμένων -από τους Χριστιανούς- μουσουλμάνων καθώς το ιδεολόγημά του ισλαμικού εθνικισμού που προβάλει, δίνει το «πάτημα» για την άσκηση της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας και την κυριαρχία της στο Σουνιτικό Ισλάμ.» Και εδώ γεννάται το εξής ερώτημα, που οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη οι εναπομείναντες Έλληνες: Και ποιοι είναι οι κατατρεγμένοι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα, ή μάλλον ποιοι παρουσιάζονται, ως τέτοιοι; Σωστά μαντέψατε: Οι παράνομοι μετανάστες, που δεν είναι πλέον μερικές δεκάδες χιλιάδες, αφού έχουν ειρηνικά κυριέψει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας.

Αριστερά κόμματα και σωματεία έχουν πάρει υπό την προστασία τους, τους μουσουλμάνους αλλοδαπούς, οι οποίοι εισήλθαν στην χώρα μας μαζικά, κατά την περίοδο της αριστερής διακυβέρνησης, κατηγορώντας το Ελληνικό Κράτος πως δεν τους συμπεριφέρεται καλά. Παράλληλα και η Τουρκία εκτοξεύει παρόμοιες κατηγορίες κατά της Ελλάδας με την φαιά πολιτική προπαγάνδα που λέγε λέγε ψέματα κάτι θα μείνει. Μια ανίερη συμμαχία «γεννιέται», η οποία, πλέον, με λάβαρο την Αγιά Σοφιά, ως τζαμί, θα ξεσηκώσει ακόμα περισσότερο τους «κατατρεγμένους μουσουλμάνους» εντός Ελλάδας και το πιθανότερο τους έχει προετοιμάσει σε περίπτωση πολέμου τους στρέψει κατά ελληνικών περιοχών στις οποίες βρίσκονται.

Η Τουρκία, βασική αντίπαλος της Ελλάδας, παρουσιάζεται ως προστάτιδα των… καταπιεσμένων αλλοδαπών που βρίσκονται στην εντός των τειχών μας, παίρνοντας στήριξη, σε αυτή την κατεύθυνση, από την Αριστερά. Ως επικεφαλής των «μεταναστών» στην Ελλάδα παρουσιάζεται ένας Πακιστανός, ο οποίος ενώ βρίσκεται εδώ παράνομα και δρα κατά της χώρας μας δεν τον στέλνουν από εκεί που ήλθε οι κυβερνώντες. Αυτές τις ημέρες η Αλβανία σύναψε Συμφωνία Στρατιωτικής φύσεως με την Τουρκία και η Ελλάδα φιλοξενεί ακόμα και εποχιακά εκατοντάδες Αλβανούς, που ναι μεν οι περισσότεροι από αυτούς είναι αγνοί και εργαζόμενοι φιλότιμοι νοικοκυραίοι πολίτες, αλλά δεν παύουν να μας έχουν έλθει και χιλιάδες εγκληματικά στοιχεία που γέμισαν τις φυλακές του κράτους ή πράκτορες εν υπνώσει, που αύριο θα ξεσηκωθούν εναντίον των Ελλήνων. Η Κυβένηση οφείλει να εντείνει τις πιέσεις προς την Ε.Ε και τις απελάσεις… Ο Κορίνθιος»





ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Απέδωσε η τακτική της Κυβέρνησης στην αποκλιμάκωση της έντασης;


Τα δείγματα υπαναχώρησης της Άγκυρας σε σχέση με τις απειλές που είχε εκτοξεύσει τις προηγούμενες ημέρες εναντίον της Ελλάδας, οφείλεται στο γεγονός ότι πρυτάνευσε η διπλωματία, κάτι που επεδίωκαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών. Σε απόλυτη συνεννόηση των δύο ανδρών αναπτύχθηκε από την πλευρά της Ελλάδας μια διπλωματική πολυδιάστατη πολιτική, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνομιλεί τηλεφωνικά και δια ζώσης με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες, αποκαλύπτοντας την παραβατική συμπεριφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τόσο η Γερμανία, όσο η Γαλλία, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκτόνωση της κρίσης.

Ο Νίκος Δένδιας είχε επαφές και με υπουργούς Εξωτερικών και των δύο χωρών, στους οποίους εξήγησε ότι δεν συμφέρει κανέναν να αναπτυχθεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μία στρατιωτική κρίση και πως ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να εκτονωθεί η ένταση που έχει προκληθεί με υπαιτιότητα της Άγκυρας είναι να υπάρξει διάλογος. Η Γερμανία που ασκεί την προεδρία της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο δεν θα ήθελε επ’ ουδενί να υπάρξει μια σύγκρουση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού το πρόβλημα δεν είναι διμερές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Από την πλευρά της η Γαλλία δεν κρύβει τον ηγεμονικό ρόλο που θέλει να διαδραματίσει σε ολόκληρη την περιοχή.

Το μήνυμα που στέλνει ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας προς όλες τις κατευθύνσεις είναι πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί τετελεσμένα όσον αφορά στα κυριαρχικά της δικαιώματα. «Μόνο ο πλήρης σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας και των κανόνων καλής γειτονίας μπορούν να εγγυηθούν τη σταθερότητα στην περιοχή. Η Ελλάδα έχει επανειλημμένως τονίσει ότι θα εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή, προς την εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας» διαμηνύει ο υπουργός Εξωτερικών. Ενημερώνει όλους τους Ευρωπαίους ομόλογους του με τους οποίους συνομιλεί για τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκθέτει τη συμπεριφορά της Τουρκίας που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παντού στην περιφέρειά της, στην Κύπρο, στη Συρία, στο Ιράκ, ακόμη και στη Λιβύη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τέλος, υπενθυμίζει ότι η μόνη διαφορά που έχουμε με την γειτονική χώρα είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας… Για να δούμε, τι θα δούμε;





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Η ματωμένη Μεσόγειος των Ελλήνων ...


Πριν λίγα χρόνια είχαμε γράψει σ΄αυτή την στήλη: «Η εικόνα που είδαν οι Έλληνες στις ειδήσεις το βράδυ της Δευτέρας στους τηλεοπτικούς Σταθμούς με τη σφαγή 21 Αιγυπτίων Χριστιανών από Ισλαμιστές, ήταν απάνθρωπη και φρικαλέα από πάσης απόψεως. Το αίμα χριστιανών και μάλιστα ελληνογενών χριστιανών έχει ματώσει την θάλασσα της Μεσογείου, όπου οι Έλληνες μεγαλουργούν από τα πανάρχαια χρόνια. Στη Μεσόγειο, λοιπόν, την Μεσόγειο των Ελλήνων, έχουν σφαγιαστεί από το σπαθί του Ισλάμ, κυρίως ελληνογενείς πληθυσμοί της Συρίας, της Λιβύης και της Αιγύπτου με πρώτα θύματα Ιερείς, Μοναχές και Μοναχούς, αλλά και απλούς πολίτες.

Ιστορικά, αυτά τα γεγονότα οδηγούν τη σκέψη μας συνειρμικά στην εποχή του Ριχάρδου του «Λεοντόκαρδου», που έσφαζαν και εκείνοι στα χρόνια των φρικαλεοτήτων τους Έλληνες Ορθόδοξους και βίαζαν μοναχές στην Κύπρο τον 12ο αι. μ.Χ. Στις ημέρες μας όμως, η ιστορία με πρωτεργάτες αυτή τη φορά ως όργανα των εντολοδοτών της δήθεν Συμφιλίωσης και Ειρήνης των Λαών της γης, επαναλαμβάνεται, ως δραματική φάρσα. Οι δυτικοί Καθολικοί και Προτεστάντες, απόγονοι των παπικών δολοφόνων «σταυροφόρων» παρακολουθούν αμέτοχοι την σφαγή, χωρίς να συγκινούνται μηχανορραφούντες..

Όταν πριν από λίγα χρόνια τα διεθνή κατεστημένα ΜΜΕ παρουσίαζαν την επέμβαση των Νατοϊκών Δυνάμεων κατά της Λιβύης, όπου στην ευρύτερη περιοχή συνέβη ο προχθεσινός σφαγιασμός των αθώων Χριστιανών, ως κίνηση για την απελευθέρωση του πληθυσμού από τον “Δικτάτορα Καντάφι”, εμείς είχαμε καταγγείλει τη σκευωρία, ως ωμή παρέμβαση του Σχεδίου της «Αραβικής Άνοιξης» με γεωπολιτικούς σκοπούς. Αμερικανοί, Άγγλοι και λοιποί της Συμμορίας των διεθνών αρπακτικών, πυροβολούσαν εκ του ασφαλούς άμαχους πληθυσμούς και στόχους από Ευρωπαϊκές βάσεις και αεροπλανοφόρα με πυραύλους και βόμβες, ώστε οι πράκτορές τους να καθοδηγήσουν τον “Επαναστατημένο Λαό” να καταστρέψει ό,τι με θυσίες είχε κατορθώσει το καθεστώς. Είναι φανερό πως κάποιοι, που επιδιώκουν την φρούδα υποταγή του ανθρώπινου γένους, την ώρα που οι λαοί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, αυτοί συνωμοτούν με τα γεωπολιτικά τους σχέδια “Μαύρων Επιχειρήσεων”. «Έστιν δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ’ ορά», να είναι βέβαιοι πως οι Δυνάμεις του ανέσπερου φωτός, οι “Άγγελοι του Καλού” θα τους αμείψουν κατά τα έργα τους...»

Μήπως οι καταστροφές από πολέμους, λιμούς, εμπρησμούς, πλημμύρες, σεισμούς κ.α. σε αυτά τα κράτη, είναι η Νέμεση;>. Και ακόμα, μήπως διακρίνετε κάποια ομοιότητα σ΄αυτά που συμβαίνουν σήμερα σε χώρες της Ευρώπης και των ΗΠΑ;





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠEI

Διάλογος κατά πως συμφέρει…


Μία στο καρφί, μία στο πέταλο! Με αυτή τη φράση θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει την τακτική που ακολουθεί τις τελευταίες ώρες η Τουρκία, λέγει το el.gr. Συγκεκριμένα, η Άγκυρα ναι μεν ανακοίνωσε την παύση των ερευνών του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και τη διάθεσή της για… διάλογο, αλλά εξέδωσε νέα NAVTEX με την οποία ενεργοποιείται το πλοίο Barbaros και αφορά την κυπριακή ΑΟΖ. Αφενός, οι Τούρκοι θέλουν να παρουσιάσουν μία συγκαταβατική εικόνα στον διεθνή παράγοντα (υποχώρηση Oruc Reis), ταυτόχρονα όμως με την ενεργοποίηση του Barbaros εξακολουθούν να υπενθυμίζουν στον Ελληνισμό πως δεν θα σταματήσουν μέχρι να πάρουν αυτό που θέλουν.

Η Τουρκία θέλει διάλογο με τους δικούς της όρους: Δηλαδή την αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου, αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, μοιρασιά των υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο και το Αιγαίο και μια ακόμη σειρά από ζητήματα. Η τουρκική υποχώρηση στο Αιγαίο ήταν αναγκαστική, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν για μία ακόμα φορά αποφασιστικότητα, καθώς απλώθηκαν σε όλο το Αρχιπέλαγος. Η Τουρκία «παγώνοντας» τις παράνομες έρευνες του Oruc Reis, για έναν μήνα, προκειμένου να εκβιάσει την Ελλάδα, ώστε να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δικούς τους όρους ή έστω με μερικούς από αυτούς.

Η Ελλάδα έχει διαμηνύσει μέσω του υπουργείου Εξωτερικών πως ο μοναδικός διάλογος που μπορεί να γίνει με την Τουρκία είναι για την ΑΟΖ με βάση την υφαλοκρηπίδα και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Αυτή είναι η πάγια ΕΘΝΙΚΗ ΘΕΣΗ. Αν η Ελλάδα αποδεχθεί διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, υπό τους όρους της Άγκυρας, τότε οι Τούρκοι θα ζητούν όλο και περισσότερα μέχρι να αφανίσουν τον Ελληνισμό, ο οποίος, όπως χθες το el.gr μετέδωσε, δεν υπάρχει για την Τουρκία. Δείτε ξανά τις δηλώσεις του εκπροσώπου Προεδρίας της Τουρκίας, Ιμπραήμ Καλίν, σε σχέση με τους σημερινούς Έλληνες:

Ένα πράγμα φοβάται η Τουρκία: Την στρατιωτική ισχύ!!!! Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η Ελλάδα. Επιπλέον η Κύπρος δεν πρέπει να παρατηθεί στα χέρια των Τούρκων για δεύτερη φορά. Όσο υπάρχει Ελληνισμός, η Τουρκία δεν θα απλωθεί ΠΟΤΕ στην Μεσόγειο. Οι ξένοι θέλουν διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Δεν τους ενδιαφέρουν τι θα συζητηθεί, αρκεί να συζητηθεί και όχι να υπάρξει κλιμάκωση. Βέβαια, απώτερος στόχος είναι ο διαμελισμός της ευρύτερης περιοχής (βλ. κράτος Θράκης, κράτος Πόντους, κράτος Ιωνίας με Σμύρνη και μισό Αιγαίο), Αυτά για την ώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια