Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1703


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Γυναίκες που πολεμούν σαν άνδρες!…


Την περίοδο της “Αλλαγής” του Αμερικανόφερτου Α. Παπανδρέου, από το 1981 μέχρι και την εποχή του Κ. Σημίτη, βλέπαμε τον εσμό του Γυναικείου φύλου, το οποίο είχε ξεχυθεί στους δρόμους με επικεφαλής την τότε σύζυγο του Πρωθυπουργού Μάργαρετ, επιζητώντας δίκαια αιτήματα των γυναικών. Το Φεμινιστικό Κίνημα στην Ελλάδα δεν είχε γνωρίσει καλύτερες ημέρες δόξης από εκείνη την περίοδο. Η ΕΓΕΣ, όπως ήταν ο συνοπτικός τίτλος του Κινήματος Γυναικών, είχαν ταρακουνήσει το σύμπαν και κράταγαν τη σπίθα του κομματικού αγώνα με κάθε θυσία. Είχαν τα δικά τους αιτήματα, το δικό τους Πολιτικό Λόγο.. Όταν πλέον η μεγάλη όρεξη για δουλειά έχασε την αρχική ορμή της, γιατί ο αρχικός σκοπός είχε επιτευχθεί, όταν αποτραβήχτηκε η σύζυγος του Πρωθυπουργού και παραγκωνίστηκε από την αντικαταστάτριά της, τότε σιγά σιγά ξεθύμανε και το Γυναικείο Κίνημα. Έπαψαν σε όλα τα πολιτικά κόμματα να προωθούνται τα Τμήματα Γυναικών, λες και ήταν η αποστολή τους μίας Χρήσης. 

Επί των ημερών μας, η Μέση Ανατολή φλέγεται από τις πολεμικές ανθρωποθυσίες, που έχει στήσει η Νεοταξική πλευρά σε βάρος Λαών και Κρατών, που δεν ζήτησαν τη βοήθειά της. Οι ορδές των τριτοκοσμικών πεινασμένων ισλαμιστών, για ένα μισθό και την Πίστη τους στο Ισλάμ, δολοφονούν άμαχους πληθυσμούς. Παράλληλα παρουσιάζεται σε όλο του το μεγαλείο το φαινόμενο των γυναικών του Μεσολογγίου και του Σουλίου. Γυναίκες της Συρίας, του Κουρδιστάν και του Ιράκ, δίνουν “βροντερό παρών” στον υπέρ πάντων αγώνα. 

Με τους άνδρες τους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, οι ηρωϊκές αυτές γυναίκες, οργανώνονται για μάχη πόρτα – πόρτα. Οι πρώτες πολιτοφυλακές… γυναικών είναι έτοιμες να πολεμήσουν για τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους, την πατρίδα τους, ολόκληρη την ανθρωπότητα απέναντι στον σκοταδισμό, που επιχειρείται από τους δολοφόνους των Λαών, στο όνομα δήθεν της Ελευθερίας. Δεν βλέπουμε, όμως, δεν ακούμε τις Ελληνίδες φεμινίστριες, να αρθρώσουν ούτε μία κουβέντα συμπαράστασης, σε αυτές τις υπέροχες γυναίκες, που με το παιδί στην αγκαλιά, κρατάνε στο άλλο χέρι το όπλο, προασπίζοντας τά Ιερά και τα Όσια της φυλής τους. Την πραγματική Ελευθερία!... 

Ο «Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια