Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1702

Γ. Ψυχογιός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας:
Άμεση λήψη μέτρων για την αποφυγή οικονομικής καταστροφής και διατήρηση θέσεων εργασίας στις τουριστικές επιχειρήσεις της ΚορινθίαςΣύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 71/28.06.2020, επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας, προς την Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, οι ξενοδόχοι αναφέρουν αναλυτικά τις αντίξοες συνθήκες και τις δυσοίωνες προοπτικές της τρέχουσας τουριστικής περιόδου. 

Η πληρότητα των ξενοδοχείων είναι ελάχιστη, οι ακυρώσεις έρχονται βροχή και οι ξενοδόχοι αντιμετωπίζουν την οικονομική καταστροφή, η οποία συμπαρασύρει και τους εργαζόμενους στον τουρισμό. 

Ζητούν την άμεση λήψη για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Μεταξύ άλλων, αιτούνται την επίσπευση υλοποίησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων(ΤΕΠΙΧ Ι,ΙΙ & Εγγυοδοτικό), επιδότηση και δανεισμό των επιχειρήσεων, κατάργηση προκαταβολής φόρου, μείωση ΦΠΑ, ενιαίο συντελεστή φορολόγησης στο 15% καθώς και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. 

Επειδή η ανάγκη για την προστασία της εργασίας και των επιχειρήσεων είναι άμεση και επιτακτική, τα δε μέχρι στιγμής μέτρα της κυβέρνησης όχι μόνο δεν είναι επαρκή αλλά ορισμένα υπονομεύουν τη βιωσιμότητα και τα εργασιακά δικαιώματα, είχαμε εγκαίρως καταθέσει Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς. 

Αιτηθήκαμε μεταξύ των άλλων, να μας ενημερώσουν για τα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων και την αποφυγή των απολύσεων, για τα μέτρα τόνωσης της αγοράς, τη διεκδίκηση ειδικού καθεστώτος κρατικών ενισχύσεων για τις τουριστικές επιχειρήσεις που πλήττονται, την προστασία του ελληνικού τουρισμού ως ασφαλούς προορισμού, καθώς και ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβουν σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για να στηριχθούν τοπικές οικονομίες, επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Παραμένει, επίσης, η πρόταση μας για την υιοθέτηση Ευρωπαϊκού Μηχανισμού διαχείρισης Κρίσεων στον τουρισμό, σύμφωνα με το σχετικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. 

H κυβέρνηση της ΝΔ με την έλλειψη σχεδιασμού, τον ερασιτεχνισμό και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου, έχει οδηγήσει επαγγελματίες και εργαζόμενους σε τραγική κατάσταση. Εμείς, σε συνεννόηση με τους φορείς του κλάδου κάνουμε από την πρώτη στιγμή δυναμικές παρεμβάσεις σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, ώστε να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης που θα διασφαλίσουν την επιβίωση και την αξιοπρέπεια όλων των συντελεστών της τεράστιας αλυσίδας του τουρισμού.
Γ. Ψυχογιός: Είμαστε δύο κόσμοι ηθικά και πολιτικά και η κοινωνία το γνωρίζει.Δεν θα μας σύρουν στο βούρκο Βασικά σημεία από τη συνέντευξη τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ψυχογιού το ραδιοφωνικό σταθμό “ Παραπολιτικά” και τον Θανάση Φουσκίδη. 

- Ήταν καταλυτική η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με τα φαινόμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και η δήλωση του ίδιου του Νίκου Παππά που έκανε λόγο για λάθη ύφους και ουσίας. 

- Η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμψηφίζονται με τον παλιό δικομματισμό που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Αφήσαμε ένα μαξιλάρι 37 δις, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και συγκρουστήκαμε με το σύστημα διαπλοκής για αυτό και δεν έχουμε καμία εξάρτηση. 

- Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ υπηρέτησε το στόχο της έξοδου από τα μνημόνια και καταφέραμε την υλοποίηση του με το μεγαλύτερου μέρους του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ κοινοβουλευτικά. Εξάλλου κανένα, από τα κόμματα της λεγόμενης κεντροαριστεράς δεν έδειξε διάθεση συνεργασίας. 

- Η Νέα Δημοκρατία δεν εκφράζεται μόνο πολιτικά αλλά και μέσα από την ακριβοπληρωμένη πρακτική της λίστας Πέτσα αναπαράγοντας ένα άθλιο οπλοστάσιο ψεμάτων και στρεβλώσεων. 

- Κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάναμε ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία επαναλάμβανε ότι επιχειρούσαμε εκμετάλλευση των Θεσμών και τορπιλισμό του Κράτους Δικαίου, επειδή δεν μπορούσαν να αντιληφθούν ότι έχουμε μία άλλη αντίληψη διαχείρισης, έκριναν εξ ιδίων τα αλλότρια. 

- Αν και η Novartis κλήθηκε να πληρώσει 310 εκατομμύρια για αυτά που έγιναν στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να κάνει αντιπερισπασμό και να μιλάει για σκευωρία ενώ η υπόθεση βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση. 

- Στην οικονομία παραδώσαμε μία νοικοκυρεμένη κατάσταση αλλά η σημερινή κυβέρνηση ξηλώνει όσα πετύχαμε με τις θυσίες του ελληνικού λαού. 

- Βλέπουν την πραγματικότητα που έρχεται και επιχειρούν να περιορίσουν το δικαίωμα του “συνέρχεσθαι”, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο τα κινήματα για να μην αντιδράσουν. Εμείς είμαστε και θα είμαστε έτοιμοι να αντιπαλέψουμε με όλα τα μέσα κάθε τέτοια προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια