Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1702


Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί αυστηρούς όρους για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης



Μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί αυστηρούς όρους για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης του κορωνοϊού στέλνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω συνέντευξής του στους «Financial Times» -μια δήλωση που η οικονομική εφημερίδα ερμηνεύει ως «σημάδι» των δύσκολων διαπραγματεύσεων που αναμένονται το επόμενο διάστημα στο ευρωπαϊκό μπλοκ για την ενίσχυση 750 δισ. ευρώ. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να στηρίξει την επιστροφή της αυστηρής και μη δημοφιλούς εποπτείας που είχε επιβληθεί στη χώρα τα προηγούμενα χρονιά από την «τρόικα» -αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αλλά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). 

«Οι Έλληνες έχουν ωριμάσει πολύ» λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και συμπληρώνει: «Και θέλουμε να κάνουμε τις δικές μας μεταρρυθμίσεις. «Εφαρμόζουμε ένα πλαίσιο για την παρακολούθηση των επιδόσεων των εθνικών οικονομιών και στο βαθμό που αυτό θα ισχύει για όλους, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητη η επιβολή επιπλέον σκληρών προϋποθέσεων. Πρέπει κάποια στιγμή να εμπιστευθούμε ο ένας τον άλλο, και στο επίπεδο του Συμβουλίου. Ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις αυτές είναι επειδή μακροπρόθεσμα, ακόμη και μεσοπρόθεσμα, θα είναι θετικές για την οικονομία. Το να δαπανήσεις απλώς τα χρήματα αυτά θα ήταν το ευκολότερο πράγμα. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι αντίκτυπο θα είχαν τέτοιες πολιτικές. Δαπανήσαμε πολλά χρήματα για να διασφαλίσουμε τη στήριξη θέσεων εργασίας κατά την κρίση του κορωνοϊού, αλλά δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το Ταμείο Ανάκαμψης με το ίδιο τρόπο που, περιστασιακά, στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ. Αν κοιτάξουμε το συνολικό αποτύπωμα των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ για την Ελλάδα, θα έλεγα ότι κυμάνθηκε στο μέσο όρο η δουλειά που έγινε στην αξιοποίηση όσων μας προσφέρθηκαν». 

Όπως τονίζει η εφημερίδα, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Δανία και η Ολλανδία αντιτίθενται στα σχέδια της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης από την πανδημία του κορωνοϊού, πιέζοντας να οριστούν προϋποθέσεις για τη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων ώστε να διασφαλιστεί πως θα χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Μάλιστα, οι Financial Times αναφέρονται και στη διαφοροποίηση της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία στηρίζει μεν το Ταμείο Ανάκαμψης ωστόσο θεωρεί πως τα χρήματα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη μελλοντική διασφάλιση κάθε οικονομίας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η εξάμηνη αξιολόγηση της οικονομικής απόδοσης που πραγματοποιήθηκε από την Κομισιόν είναι επαρκής. «Δεν θεωρώ πως είναι απαραίτητοι οι όποιοι επιπλέον αυστηροί όροι» τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως όλες οι πηγες του ευρωπαϊκού νότου θεωρούν κάτι τέτοιο «πολιτικά απαράδεκτο». Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται και στην επιτυχή αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας, τονίζοντας πως «αρκετοί εξεπλάγησαν από την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα, δεδομένης της παρ’ ολίγον οικονομικής της κατάρρευσής της πριν από πέντε χρόνια και τις μειώσεις δαπανών σε δημόσιες υπηρεσίες λόγω των διαδοχικών προγραμμάτων λιτότητας». Newsroom , CNN Greece Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 
Πηγή: Dimitris Papamitsos




«Ο πρωθυπουργός να διώξει τον κ. Θεοχάρη ή να πάρει την ευθύνη για το μπάχαλο στον τουρισμό»
«Φορείς του τουρισμού και εργαζόμενοι παραμένουν αφημένοι στην τύχη τους, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη» ανακοινώνει μεταξύ άλλων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πηγή: news247 03 Ιουλίου 2020 

«Την πιο κρίσιμη στιγμή για τον ελληνικό τουρισμό, η κυβέρνηση επιτείνει το μπάχαλο που οι ίδιοι δημιούργησαν», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή του ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις μετά την επανέναρξη των πτήσεων αυτήν την εβδομάδα. 

«Τα απανωτά λάθη, οι παραλείψεις και οι παλινωδίες του υπουργού Τουρισμού καταστρέφουν την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς, όπως φαίνεται δυστυχώς και από τα ρεπορτάζ ξένων μέσων τις τελευταίες ημέρες», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «στις απανωτές γκάφες των τελευταίων μηνών, από τα κλεμμένα διαφημιστικά σποτ, την ασυνεννοησία των ελληνικών Αρχών στο άνοιγμα των συνόρων με συνέπεια τον διεθνή διασυρμό της χώρας και το χάος με τις ακυρώσεις κρατήσεων, έως τις δυσλειτουργικές ηλεκτρονικές φόρμες, ήρθε να προστεθεί η τραγική εικόνα του υπουργού Τουρισμού να προσπαθεί να δικαιολογήσει με παραπλανητικά επιχειρήματα την απευθείας πτήση με Σουηδούς τουρίστες στο αεροδρόμιο της Ρόδου».ADVERTISING




Aνοιχτή πρόσκληση Φώφης Γεννηματά για συστράτευση όλων των δυνάμεων της προοδευτικής παράταξης

Ανοιχτή πρόσκληση «σε όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, σοσιαλιστές, δημοκράτες, προοδευτικούς κεντρώους, ριζοσπάστες της ανανεωτικής αριστεράς, προοδευτικούς πολίτες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Ανοιχτοί σ΄όλες τις απόψεις», απευθύνει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. 

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, με δήλωσή της που δημοσιεύει η εφημερίδα «στο Καρφί», εξηγεί ότι η πρόσκλησή της αφορά «όλους όσοι πιστεύουν στην αυτόνομη πορεία της παράταξης, που δεν σαγηνεύτηκαν από τα θέλγητρα των θώκων εξουσίας, που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Αυτός ο δρόμος, των ιδεών, της πολιτικής με αρχές και αξίες, που συνθέτει ένα όραμα νέων βιώσιμων διεκδικήσεων, καταφύγιο και αποκούμπι των πολλών που πλήττονται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις, θα εμπνέει κάθε μέρα και περισσότερους να αγωνιστούν μαζί μας. Αυτός είναι ο δρόμος της αναγέννησης της προοδευτικής παράταξης και είναι μονόδρομος». 

Αναφέρει ακόμη ότι το Κίνημα Αλλαγής ασκεί σοβαρή, προγραμματική, μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ. Newsroom , CNN Greece 
 Πηγή: ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ


ΣΑΒΒΑΤΟ 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ 

Το κλιμάκιο της Ελληνικής που επισκέπτεται τη Λέσβο, αποτελούμενο από τον Διευθυντή του κόμματος Βαγγέλη Φανίδη, τον Βουλευτή Αντώνη Μυλωνάκη και τον Περιφερειάρχη Βορείου και Νοτίου Αιγαίου του κόμματος Δημήτρη Καρακατσάνη, βρέθηκε σήμερα στα «άδυτα» του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. 

Η κατάσταση που διαπίστωσαν είναι κατά πολύ χειρότερη από εκείνη που παρουσιάζουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Τα στοιχεία που προέρχονται από το γραφείο του Διοικητή του Κ.Υ.Τ Μόριας δείχνουν ότι το 77% των αφίξεων στο νησί είναι Αφγανοί και μόλις ένα ποσοστό 9% προέρχεται από τη Συρία.Όταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ φώναζε ότι η πλειοψηφία των αφίξεων είναι λαθρομετανάστες και όχι πρόσφυγες από τη Συρία, κάποιοι έκαναν πως δεν καταλάβαιναν! Τώρα θα πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό; 

Δεν είναι πρόσφυγες, δεν είναι μετανάστες, είναι λαθρομετανάστες που εισβάλουν ανεξέλεγκτα στην χώρα λόγω ανικανότητας της Νέας Δημοκρατίας να δώσει ένα τέλος στο δράμα των Ελλήνων κατοίκων! 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ





Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ενάντια στις διαδηλώσεις – Οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο



Πέμπτη 2 Ιούλη, 2020 
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα» και μίλησε για νομοσχέδιο «κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής». 

Μιλώντας χτες σε κομματική εκδήλωση ο γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε συγκεκριμένα: «Θα ήθελα να ξεκινήσω τη σημερινή μου ομιλία, που ούτως ή άλλως άπτεται θεμάτων συλλογικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, καταδικάζοντας το απαράδεκτο νομοθετικό τερατούργημα που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και που επιδιώκει τη συκοφάντηση και ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων. Είναι ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά θέτει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε λαϊκή κινητοποίηση. 

Είναι ένα νομοσχέδιο κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής. Είναι όμως βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα θα εφαρμοστεί και, πολύ περισσότερο, θα νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση. Το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε και στο παρελθόν με παρόμοιους νόμους που θέλανε να βάλουν στο γύψο τη λαϊκή διεκδίκηση».




Καταγγελία ΜέΡΑ25: «Απλήρωτοι οι γιατροί που διορίστηκαν μέσα στην πανδημία»



ΜεΡΑ 25 «Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι αποτελεσματικό μόνο στο να καταστέλλει τις διαμαρτυρίες τους και να αντιμετωπίζει τα αιτήματα τους με ξύλο και χημικά»,ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25. Πηγή: news247 01 Ιουλίου 2020 Επίθεση στην κυβέρνηση επειδή «οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν πως οι επικουρικοί συνάδελφοι τους που διορίστηκαν μέσα στην πανδημία παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες», εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΜεΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης. 

Στη δήλωσή του, ο κ. Κριθαρίδης επισημαίνει ότι «προφανώς το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι αποτελεσματικό μόνο στο να καταστέλλει τις διαμαρτυρίες τους, να αντιμετωπίζει τα αιτήματα τους με ξύλο και χημικά, να τους εκπαραθυρώνει από το δημόσιο σύστημα υγείας μετά το πέρας των συμβάσεων τους, να τους αφήνει παντελώς έκθετους χωρίς μέσα προστασίας και υλικοτεχνική υποστήριξη στην μάχη τους έναντι του κορονοϊού και ενίοτε να τους ‘χειροκροτά’».

Δεν υπάρχουν σχόλια