Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1701

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ



Βασίλης Νανόπουλος: Ξεκινά ΕΔΕ για το έργο της ΔΕΥΑΚ στη Σολυγεία – Οι ευθύνες θα βρεθούν και θ’ αποδοθούν!



ΕΔΕ για το έργο της ΔΕΑΥΚ στην δημοτική ενότητα Σολυγείας ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος το μεσημέρι της Τρίτης 30 Ιουνίου 2020 με συνέντευξή του στα ΜΜΕ. Το έργο που εκτελέστηκε επί θητείας Αλέξανδρου Πνευματικού και Προεδρίας του στην ΔΕΥΑΚ, παρουσιάζει αλλεπάλληλες και καθημερινές βλάβες οι οποίες στερούν από την περιοχή την αδιάλειπτη υδροδότηση της. «Είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που παραλάβαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ο δήμος, η ΔΕΥΑΚ, ο εργολάβος είναι παράδειγμα προς αποφυγήν και στα όρια του σκανδάλου. Υπάρχουν ευθύνες, θ αναζητηθούν και θ αποδοθούν, ξεκινούμε Ένορκη Διοικητή Εξέταση. » διεμήνυσε σε υψηλούς τόνους ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος θέτοντας ερωτήματα για τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου. 

«Στο έργο έχει γίνει κακοτεχνία. Πρέπει να δούμε αν υπάρχουν σωλήνες με αντοχή 10 ατμοσφαιρών αντί 16 και 20 που έπρεπε, να δούμε γιατί δεν υπάρχουν στο έργο αυτό μηχανισμοί ασφαλείας ώστε να εκτονώνουν την υψηλή πίεση, γιατί δεν υπάρχει τηλεδιαχείριση ενώ θα έπρεπε. Έχουμε σήμερα ένα δίκτυο γερασμένο που κατασκευάστηκε πρόχειρα. Όποιος είναι υπεύθυνος γι αυτό θα του καταλογιστούν ευθύνες περιλαμβανομένου και του εργολάβου από τον οποίον ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ θα ζητήσουν ν αποζημιωθούν.» 

Ο Δήμαρχος, έχοντας στον πλευρό του τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Αντώνη Καραμανλή και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Παπαγεωργίου ενημέρωσε τους κατοίκους της Σολυγείας πως η υπηρεσία καθημερινά παρεμβαίνει και αποκαθιστά τις βλάβες, δεν έκρυψε ωστόσο το ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα συνολική παρέμβαση με αντικατάσταση απο τη νέα χρονιά μεγάλου μέρους του δικτύου, ώστε το πρόβλημα να λυθεί οριστικά και η περιοχή να πάψει να ταλαιπωρείται. Επιπλέον ενημέρωσε τους κατοίκους, ζητώντας την προσοχή και την μέριμνά τους, πως λόγω των βλαβών το διάστημα αυτό δεν δύναται ο δήμος και η υπηρεσία να διασφαλίσουν την ποιότητα του νερού. Από νέα βλάβη θα αλλάξει και πάλι η σύσταση του νερού με τη χρήση γεωτρήσεων.» 

Η συχνότητα των βλαβών η οποία μαρτυρά πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο πρόβλημα αλλά για πρόβλημα σε βάθος αλλά και η ταλαιπωρία των εκατοντάδων πολιτών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο ευαίσθητη και κρίσιμη όπως είναι το καλοκαίρι οπου ο πληθυσμός αυξάνει το ίδιο και οι ανάγκες, καθιστούν αναγκαία την ουσιαστική παρέμβαση του δήμου και βεβαίως την ενημέρωση όλων! https://www.youtube.com/watch?v=o4QIljc1g9o




ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ



Σε συνέχεια των ανακοινώσεων που αφορούν την εμποροπανήγυρη του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου 2020 ο δήμος Κορινθίων ενημερώνει: Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε παρουσία των ενδιαφερομένων η κλήρωση για την απόδοση των 50 προβλεπομένων σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Ανάπτυξης λόγω μέτρων πρόληψης και εξάπλωσης του covid- 19, θέσεων πωλητών και μιας θέσεως καντίνας για την ως άνω εμποροπανήγυρη. Τα ονόματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του δήμου Κορινθίων

(http://www.korinthos.gr/ %ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce %ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd %cf%89%cf%83%ce%b7-%ce %b1%cf%80%ce%bf%cf%84% ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf% 83%ce%bc%ce%b1%cf%84%c f%89%ce%bd-%ce%ba%ce%b b%ce%b7%cf%81%cf%89%cf %83%ce%b5%cf%89%cf%83/)

Οι πληρωμές έγιναν με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου Κορινθίων και σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του δήμου. Οι έλεγχοι από την πλευρά του δήμου και της αστυνομίας ήταν καθ όλη την διάρκεια της διεξαγωγής του πανηγυριού συνεχείς. Σε όσες παραβάσεις κατεγράφησαν – και ήταν λίγες σε αριθμό- επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα. Επιπλέον, σε όσες περιπτώσεις διαπιστώθηκε η ανάπτυξη δραστηριότητας στο χώρο του πανηγυριού χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, επελήφθη η αστυνομία ως ελεγκτική υπηρεσία επιβάλοντας τις νόμιμες κυρώσεις. Από το πρωί η Υπηρεσία Διεύθυνσης Τοπικής Ανάπτυξης έχει δεχτεί επαινετικά σχόλια και τιμητικές αναφορές στο τηλεφωνικό κέντρο για την αρτιότητα της διεξαγωγής της εμποροπανηγύρεως στις ιδιαίτερες αυτες συνθήκες της υγειονομικής κρίσεως.





Με την εκβάθυνση του Αλιευτικού Καταφυγίου στον Κ.Άσσο προστατεύουμε την περιουσία των ψαράδων



Κόρινθος, 26 Ιουνίου 2020 Ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες εκβάθυνσης στο Αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Άσσου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Κορίνθου. Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ.Βασίλης Νανόπουλος επιθεώρησε, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιώργο Πούρο, τις εργασίες που εκτελούνται και συνομίλησε με ψαράδες της περιοχής πάγιο αίτημα των οποίων ήταν η εκβάθυνση προκειμένου να ελλιμενίζουν με ασφάλεια τις βάρκες τους. Η Δημοτική Αρχή έχοντας καταγράψει τις ανάγκες των περιοχών, προχωρά με οργάνωση, σχέδιο και συνέπεια στην κάλυψή τους.





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ



Τα έργα του Δήμου γίνονται προς όφελος των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας



Με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Λογοθέτη, Πρωτοπαππά, Καραπανάγου και Βασιλείου) να μην προσέρχονται για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Λουτρακίου ΠεραχώραςΑγίων Θεοδώρων έρχεται αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη κατάσταση που συστηματικά παρεμποδίζει το έργο της Δημοτικής Αρχής προς όφελος των συνδημοτών μας. 

Η έκτακτη συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί να γίνει «δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών» και με τη δυνατότητα «τηλεδιάσκεψης» για όσους επιθυμούσαν, λόγω των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, αφορούσε την έγκριση της μελέτης για την υποβολή πρότασης ένταξης του Δήμου στο Πράσινο Ταμείο, με χρηματοδότηση άνω των 300.000 ευρώ και με καταληκτική ημερομηνία την 26η Ιουνίου 2020. Πρόκειται για την “Αισθητική αναβάθμιση & ανάπλαση τμήματος οδού Ποσειδώνος από την οδό Αιγαίου έως Τομπάζη”, ένα έργο που θα βελτίωνε την εικόνα του παραλιακού μετώπου και την καθημερινότητα των δημοτών και θα συντελούσε σημαντικά στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής παρέμβασης. 

Αναφορικά με το επείγον του θέματος, να ενημερώσουμε τους δημότες ότι στην πλειοψηφία τους οι Δήμοι της χώρας ενέκριναν την προηγούμενη μόλις εβδομάδα αντίστοιχες προτάσεις, καθώς επίσης, επρόκειτο για ένα θέμα που θα συζητιόταν στα προ ημερησίας διάταξης θέματα της συνεδρίασης που αναβλήθηκε πριν λίγες ημέρες, λόγω απουσίας των πέντε παρατάξεων της Αντιπολίτευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο, πλην της παράταξης του κ.Ασημακόπουλου. 

Κυρίες και κύριοι της Αντιπολίτευσης, η τακτική που ακολουθείτε με την επιλογή σας να μην προσέρχεστε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι καταδικαστέα και λειτουργεί εις βάρος των συνδημοτών μας και του Δήμου μας. Οφείλετε να εμπεδώσετε ότι, όλοι μας κρινόμαστε από τις προσπάθειες, το έργο, τον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης των υποχρεώσεων και ευθυνών που μας ανέθεσαν οι πολίτες. Η παρεμπόδιση του έργου της Δημοτικής Αρχής δεν εστιάζει στο πρόσωπο του Δημάρχου της, αντιθέτως, αποτελεί παρακώλυση του έργου που πραγματοποιείται προς όφελος των συνδημοτών μας, του Δήμου μας και της τοπικής κοινωνίας. Γραφείο Τύπου






ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



Η καθαριότητα και η περιποίηση της πόλης του Κιάτου και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σικυωνίων



ΚΙΑΤΟ 25 - 6 – 2019: Η καθαριότητα και η περιποίηση της πό- λης του Κιάτου και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σικυωνίων δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια, ιδιαίτερα δε το τελευταίο χρονικό διάστημα, βρίσκεται σε αθλία κατάσταση. 

-Διαπιστώνεται ότι οι μισοί και πλέον κάδοι σε όλη την έκταση του Δήμου έχουν καταστραφεί συνολικά ή το σκέπασμά τους, με αποτέλεσμα να ρίπτονται από τους πολίτες τα πάσης φύσεως απορρίμματα έξω από τους κάδους και να δημιουργούνται σοβαρές εστίες μόλυνσης των κατοίκων. Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και πλατείες σε όλη την έκταση του Δήμου βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη . 

-Τα αδρανή κ.α. υλικά που ρίπτονται έξω από τους κάδους καταλήγουν σε δάση και σε χώρους ανεξέλεγκτης χρήσης απορριμμάτων, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης και εστίες έκρηξης πυρκαγιών. 

-Δικαιολογημένη η αγανάκτηση και αντίδραση σήμερα [25-6- 2020] των δασκάλων και μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου από την επικίνδυνη για την υγεία τους εστία μόλυνσης έξω από το Δημοτικό Σχολείο που οι εξωτερικοί του χώροι είναι σε εγκατάλειψη. 

-Όλοι μας επίσης έχουμε γίνει μάρτυρες καταγγελιών από συμπατριώτες μας για επιθέσεις που έχουν δεχθεί και έχουν τραυματισθεί από αδέσποτους σκύλους. 

-Το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξήθηκαν οι επιθέσεις των αδέσποτων σε συμπατριώτες μας, τρεις -3-εκ των οποίων τραυματίσθηκαν σοβαρά. 

-Η ανεπάρκεια και ανικανότητα της Δημοτικής αρχής σε όλα τα ζητήματα και κυρίως στα θέματα της καθαριότητας της πόλης και της περιοχής, δυστυχώς για τον τόπο μας που παρακμάζει, είναι εμφανής. 

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ











ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ








ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

(Ένα παράδειγμα στο Ξυλόκαστρο – Ευρωστίνη). (β)




Είναι καιρός να αντιληφθούμε την ανάγκη μετάβασής μας σε μια έξυπνη ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ. Αυτή η κατεύθυνση είναι σαφής επιστροφή στην αυθεντική έννοια του τουρισμού με την δημιουργία ενός πολιτισμικού περιβάλλοντος με βάσεις που θα εξασφαλίζουν διαχρονικότητα. Εφήμερες, ασύνδετες εκδηλώσεις δεν συνθέτουν πολιτισμικό κεφάλαιο. Πολλές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες τοπικά, σήμερα, δεν υπερβαίνουν τον ερασιτεχνισμό, αν και διακατέχονται από ευγενικές διαθέσεις. Το λεγόμενο Πνευματικό Κέντρο “Ηλίας Κατσούλης” συμπορεύτηκε με κολακεία κάθε πρωτοβουλίας χωρίς μια δομική πρόταση πολιτιστικής πολιτικής. 

Ένα φεστιβάλ με αξιοποίηση μορφών τέχνης και πόρων της περιοχής πρέπει να ξεκινά από το βάθος της τοπικής μας καταγωγής, από την ιστορία και τον μύθο. Να ενώνει παράδοση και σύγχρονο, με παρεμβάσεις στον οικιστικό ιστό και την καθημερινότητα, να λειτουργεί ως κρίκος σύνδεσης πόληςανθρώπων με την τέχνη και το ευρύτερο κοινό. Ανεξάντλητη πηγή αλλά αναξιοποίητη είναι η απόπειρα, που είχε ξεκινήσει πριν μια εικοσιπενταετία από τον Δήμο. Ήταν μια επιστροφή άντλησης εφοδίων ταυτότητας από τους Αριστοναύτες. Τα ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΙΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΕΓΗ κάτω από την οποία η περιοχή μπορεί να κωπηλατήσει στα ταξίδια και τους δρόμους της τέχνης, στην απόλαυση των ωραίων του πνεύματος, μια ταυτότητα τόπου, άρνησης της εφήμερης εκτόνωσης. Από αυτή την προβολή των δράσεων θα υπάρξει όχι μόνο ποσοτική αλλά και ποιοτική ελξιμότητα, με θετικά επιδραστικά αποτελέσματα, διεύρυνση των στοιχείων ανταγωνιστικότητας. Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν την πολλαπλάσια επιστροφή οικονομικού κεφαλαίου σε αναλογία με αυτό που επενδύθηκε σε πολιτισμικά γεγονότα. 

Ο τομέας του τουρισμού, η επισκεψιμότητα θα επανεκκινηθεί από πρωταγωνιστές που θα επιλέξουν νέα σύγχρονα εργαλεία αξιοβίωτης ζωής και παιδείας, που θα απαντήσουν στην ανάγκη του επισκέπτη να καταναλώσει εμπειρίες του “διαφορετικά” και “αλλού”. Αρκεί να ταξιδέψουμε με τους Αριστοναύτες στα βαθιά νερά της έννοιας - ουσίας του αξιοθέατου. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 
Το παραπάνω σημείωμα παρέχει μια διευρυμένη αντίληψη και πρόσθετα εργαλεία σύνταξης μιας πρότασης για τον τουρισμό μιας περιοχής. Χρήσιμο στην κ. Σούκουλη (ομιλία της στην Βουλή), τον υπουργό κ. Δήμα (που θέλει να κάνει φωτογραφικό άλμπουμ για την Κορινθία, τουριστικής χρήσης), την Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ. Καλογεροπούλου (που επισκέφτηκε πρόσφατα την Κορινθία), την πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Γκερέκου, (που σε παρουσία της στην τηλεόραση έδωσε τον περισσότερο χρόνο στα «τραπεζοκαθίσματα»), τον υπουργό Θεοχάρη (που επιθυμεί οι τουρίστες να παίρνουν μαζί τους «ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις»), αλλά και σε όσους νομίζουν ότι ο τουρισμός είναι η “βαριά βιομηχανία” με μόνη απόδοση το φιλοδώρημα για τις υπηρεσίες μας. 

Γρηγόρης Κλαδούχος – Ξυλόκαστρο 4/6/2020






















ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ



Ενημέρωση για έναρξη αιτήσεων Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης 2020



Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους , Περιφέρειες ,Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών / Συναφείς Φορείς ,Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλους φορείς. Οι ενδιαφερόμενοι , ηλικίας 18 ετών και άνω , καλούνται να υποβάλουν με ηλεκτρονικό μόνο τρόπο αίτηση συμμετοχής από 29/6/2020 και ώρα 11η πρωινή έως και Δευτέρα 6/7/2020 και ώρα 11η πρωινή. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr. (www.gov.gr) ή στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr 

Με εκτίμηση 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια