Header Ads

«ΡΑΠΙΣΜΑ» ΛΕΠΕΝ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ φ.1701


«Ράπισμα» του κόμματος της Λεπέν σε Αλβανία: 
‘’Είστε προτεκτοράτο του Ερντογάν’’Οι Γάλλοι λένε αυτά που δεν τολμούν οι Έλληνες πολιτικοί 

Η είσοδος της Αλβανίας στην ΕΕ δέχθηκε ένα ισχυρό ράπισμα από Γάλλο Ευρωβουλευτή που κατηγόρησε τα Τίρανα ότι αποτελούν ουσιαστικά προτεκτοράτο της Τουρκίας. 

Πρόκειται για μια θαρραλέα πράξη από έναν ξένο αξιωματούχο που αντικατοπτρίζει όμως την άποψη ενός μεγάλου μέρους της γαλλικής πολιτικής σκηνής και της ελληνικής βέβαια, μόνο που αυτή δεν το εκφράζει όσο δυναμικά απαιτείται μετά τις αλβανικές προκλήσεις κατά της ελληνικής μειονότητας, που αποτελούν σαφώς τουρκικές εντολές. 

 Για “σφαλιάρα” από Γάλλο ευρωβουλευτή κάνει λόγο και ο αλβανικός τύπος, που κατηγορεί τον Έντι Ράμα ότι κινείται μακριά από τις πολιτικές της ΕΕ, με τη χώρα του να είναι το επίκεντρο της τουρκικής επιρροής. Ο Γάλλος ευρωβουλευτής Thierry Mariani, o oποίος ανήκει στο κόμμα της Λεπέν, είπε ότι οι πολιτικές που ακολουθεί η Αλβανία για την ένταξη της στην ΕΕ δεν είναι κατάλληλες με αυτές της Ένωσης.Ανέφερε δε την περίπτωση της σύλληψης και έκδοσης στην Τουρκία 5 εκπαιδευτικών από το Κοσσυφοπέδιο ως Γκιουλενιστές, ενώ στιγματίζει την Αλβανία ως το κεντρικό σημείο της τουρκικής επιρροής στην περιοχή των Βαλκανίων. 

«Είμαστε εναντίον της διεύρυνσης της ΕΕ και το ερώτημα τώρα αφορά την Αλβανία που είναι υπό την άμεση επιρροή της Τουρκίας. Υπενθυμίζω ότι 5 δάσκαλοι τον Μάρτιο στο Κοσσυφοπέδιο απήχθησαν και στάλθηκαν στην Τουρκία”, τονίζει ο ίδιος. Εν τω μεταξύ η τουρκική ΜΙΤ έχει παρεισφρήσει στην Αλβανία και ελέγχει πολλούς τομείς της αλβανικής ζωής έχοντας πολλούς Αλβανούς συνεργάτες. “Δεν πιστεύουμε ότι οι πολιτικές που επέλεξαν αυτές τις στιγμές είναι κατάλληλες και ίδιες με την ΕΕ. Πρέπει να είμαστε πιο ειλικρινείς για την Αλβανία», είπε. 

Έχουμε τονίσει εδώ και καιρό ότι η γειτονική χώρα που προκαλεί την Αθήνα σε κάθε ευκαιρία, υφαρπάζει περιουσίες Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, θέλει να δικάσει τους γονείς του Κατσίφα με σαθρές κατηγορίες, ενώ δεν αποδέχεται την ΑΟΖ με την Ελλάδα, απέχει παρασάγγας από το να εισέλθει στην ΕΕ. Η Αλβανία εντός της Ευρώπης θα εκτελεί κατά γράμμα τα σχέδια του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος αναζητά και εκεί στρατιωτικές βάσεις με στόχο να περικυκλώσει την Ελλάδα. 

Υπενθυμίζουμε ότι Αλβανοί εθνικιστές με ρεσιτάλ υποκρισίας και ψεύτικης ιστορίας, διαμηνύουν εδώ και χρόνια πως η Ήπειρος και άλλες περιοχές είναι αλβανικά εδάφη και πως ελληνικός στρατός «εισέβαλε» το 1945 στην Τσαμουριά και «έκανε σφαγές».Στη διάρκεια της κατοχής, είτε υπό τους Ιταλούς μέχρι το Σεπτέμβριο 1943, είτε υπό τους Γερμανούς μέχρι την αποχώρησή τους το Νοέμβριο 1944, οι Τσάμηδες διέπραξαν τρομακτικά εγκλήματα, υπονομεύοντας κάθε προοπτική μελλοντικής συνύπαρξής τους με Χριστιανούς Έλληνες.

Αναγκάστηκαν να μετακομίσουν μαζικά στην Αλβανία το 1945. Σύμφωνα με την απογραφή του 1951, μετά την οριστική απομάκρυνση του Γερμανικού Στρατού από την Ήπειρο και τη μαζική διαφυγή των Τσάμηδων στην Αλβανία, στην Ελλάδα παρέμειναν μόνο 487 αλβανόφωνοι Μουσουλμάνοι. 
Ανδρέας Μουντζουρούλιας


Δεν υπάρχουν σχόλια