Header Ads

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1701


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ


Τουρκικά ΜΜΕ: ‘’Η Σακελλαροπούλου πήγε στο υπό ελληνική κατοχή Αγαθονήσι!’’



Ανδρέας Μουντζουρούλιας77 
Νέα πρόκληση 
‘’Aπασφάλισαν’’ για άλλη μία φορά οι Τούρκοι. Η επίσκεψη της ΠτΔ στο Αγαθονήσι ενόχλησε την Άγκυρα, με τα ΜΜΕ που ελέγχει ο Ερντογάν να ‘’βγάζουν’’ χολή και μίσος. Η Άγκυρα δεν αποδέχεται την πραγματικότητα, καθώς βρίσκεται στην πλευρά των ηττημένων, καθώς και σήμερα ανέφεραν τα εξής: ‘Στα ακριτικά νησιά βρέθηκε σήμερα η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε φυλάκια και συγκεκριμένα εμφανίστηκε στο υπό ελληνική κατοχή νησί Αγαθονήσι!’’ ‘’Η Ελλάδα παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης, όπως και την Συνθήκη του Παρισιού, με την Αθήνα να έχει τοποθετήσει στρατό σε συγκεκριμένα νησιά στο Αιγαίο’’, καταλήγουν τα δημοσιεύματα. Με λίγα λόγια οι Τούρκοι θέλουν να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά μας, διότι απλά φοβούνται τις ΕΔ. Ο Ελληνικός Στρατός είναι εμπόδιο στους σχεδιασμούς των ‘’γειτόνων’’. Επισημαίνεται ότι επί ημέρες είχαν βγάλει νότα απαγορευτική στο να επισκεφθεί η Ελληνίδα Πρόεδρος το Ελληνίκό νησί και δεν τουςμ βγήκε, ούτε τόλμησαν να προβούν σε πράξεις υλοπίησης των απειλών…





Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία απειλεί, ο Μητσοτάκης φέρνει την ΕΕ προ των ευθυνών της



Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και να απειλεί ευθέως την Ελλάδα, η Αθήνα με συντονισμένες κινήσεις στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο αλλά και με επιχειρησιακές ασκήσεις στέλνει το μήνυμα πως έχει όχι μόνο την θέληση αλλά και την ισχύ για να αποτρέψει οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. 

 Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Πέμπτης, είχε τηλεφωνική συνομιλία, διάρκειας άνω της μισής ώρας με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. «Συζητήθηκαν οι ελληνογαλλικές σχέσεις, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η προετοιμασία του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 και 18 Ιουλίου», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Αντίστοιχα, λίγες ώρες πριν, ο Έλληνες πρωθυπουργός, είχε επίσης τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, όπου και συζήτησαν εκτός της Οικονομίας και το ζήτημα των Ευρωτουρκικών σχέσεων υπό το φως της ευρύτερης παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Πηγές της κυβέρνησης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, τονίζουν πως όλες αυτές οι κινήσεις δείχνουν πως η χώρα έχει την αμέριστη στήριξη των συμμάχων της. Προς επίρρωσιν, υπενθυμίζουν και την επίσκεψη του ύπατου εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ στον Έβρο. «Εκφράζει (σ.σ. η επίσκεψη) την έμπρακτη στήριξη της Ε.Ε. στην Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, ενώ σημειώνουν πως «στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό επαναβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεσμευμένη στην προστασία της κυριαρχίας της χώρας μας». 

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., αναφέρθηκε στην κατάσταση στον Έβρο, στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και τις εξαγγελίες της Τουρκίας για διενέργεια παράνομων γεωτρήσεων. Σημείωσε ότι μία από τις αποστολές του είναι η προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως και η οικοδόμηση ενός ελάχιστου επιπέδου διαλόγου και εμπιστοσύνης με την Άγκυρα. Οι κινήσεις αυτές έρχονται παράλληλα με την εντυπωσιακή αεροναυτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (24/06) στην θαλάσσια περιοχή από την Κρήτη μέχρι το Καστελλόριζο, της οποίας μέρος, υπενθυμίζεται πως περιλαμβάνεται στο παράνομο μνημόνιο της Τουρκίας με την κυβέρνηση – Σάρατζ της Τρίπολης. 

Πηγή: Newsbomb Γιώργος Μιχαηλίδης






Δέσμευση της Γαλλίας για «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία – Ελληνική συμφωνία με το Παρίσι- Έρχονται οι δύο Belharra



29 Ιουνίου, 2020: Δυστυχώς τα πράγματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σοβαρεύουν! Υπάρχουν εκείνοι που προβλέπουν «θερμό καλοκαίρι» και κάποιοι που προσδιορίζουν χρονικά την κλιμάκωση το πολύ μέχρι τον Οκτώβριο. 

Όποιος και να έχει δίκιο ένα είναι το σίγουρο: «Στερεύει» ο χρόνος για την στρατιωτική προετοιμασία της χώρας, καθώς το επεισόδιο με την Τουρκία μοιάζει, αυτή την στιγμή, αναπόφευκτο παρά την όποια επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν. Ως εκ τούτου, οι στρατιωτικοί προετοιμάζουν τον Ελληνικό Στρατό για παν ενδεχόμενεο, μελετούν περαιτέρω ενίσχυση στον εξοπλισμό της χώρα αλλά και αξιοποίηση στο 100% των όποιων καλών σχέσεων υπάρχουν με χώρες. 

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, το Πεντάγωνο θέλει γαλλική «οµπρέλα» στην Μεσόγειο, πιέζοντας για την αποστολή µίας ή δύο φρεγατών Fremm στην περιοχή µας ή ακόµη και για µεταστάθµευση γαλλικών µαχητικών αεροσκαφών Rafale. Η αλήθεια είναι πως το Παρίσι έχει αυτή την περίοδο την πιο «καθαρή» θέση έναντι των ελληνικών συμφερόντων, και ταυτόχρονα σχεδόν εχθρικές σχέσεις µε την Τουρκία. Ωστόσο, η Ελλάδα πρέπει, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, να εξασφαλίσει μόνη της την όποια αντίδραση απέναντι στους Τούρκους, καθώς σε περίπτωση επεισόδιο είναι άγνωστο αν τελικά οι Γάλοι και οι όποιοι Γάλλοι θα συνδράμουν. 

Βέβαια στην πολιτική έχουμε να κάνουμε με συμφέροντα και, στην παρούσα φάση, τα συμφέροντά Γαλλίας και Ελλάδας στη Μεσόγειο ευθυγραµµίζονται και η Αθήνα σπεύδει να το εκμεταλλευθεί. Μάλιστα, το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», κάνει λόγο για «δέσμευση του Παρισιού ότι θα μα συνδράμει σε θερμό επεισόδιο», ενώ αναφέρεται πως «κλείδωσε» η συμφωνία εξαγοράς των δύο Belharra από το Πολεμικό Ναυτικό, μαζί με στρατιωτικό-διπλωματική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας. Αναμένουμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες…





«Θα τα χάσεις όλα»! Ρωσικό μήνυμα στην Τουρκία – Αποφασισμένη και η Αίγυπτος



Ξεκάθαροι οι Ρώσοι για την Λιβύη 
29 Ιουνίου, 2020: Όπως μεταδίδει σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «TASS», επικαλούμενο γνωστό Ρώσο αναλυτή, υπάρχει το ενδεχόμενο σοβαρής κλιμάκωσης στην Λιβύη με ευθεία εμπλοκή τρίτων δυνάμεων, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα πολεμήσει, αν χρειαστεί, και η Ρωσία. Αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με το TASS, η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα το εμπάργκο όπλων στην βορειοαφρικανική χώρα. 

Οι Ρώσοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αντεπίθεσης του Χαφτάρ με ανατροπή των δεδομένων, κάτι που αποτελεί μήνυμα στην Τουρκία να υποχωρήσει από την Σύρτη, πόλη κλειδί που θέλουν οι Τούρκοι, προκειμένου να μην χάσει και αυτά που έχει κατακτήσει, στηρίζοντας τις ισλαμιστικές δυνάμεις του Σάρατζ. Μάλιστα, η ρωσική διπλωματία, έχει στο πλευρό της τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου των φυλών της Λιβύης, κ. Χάλικ, ο οποίος προειδοποίησε πως εάν οι Τούρκοι κινηθούν προς την Σύρτη και τις πετρελαιοπηγές, θα συστρατευθούν άπαντες πλην Σάρατζ για να προστατεύουν τον εθνικό τους πλούτο, ο οποίος, όπως είπε, πρέπει να μοιραστεί δίκαια με την Ρωσία ως εγγυητή. 

Μάλιστα το μήνυμα της Ρωσίας είναι πλήρως συντονισμένο με την Αίγυπτο, η οποία απειλεί να επέμβει στρατιωτικά στην Λιβύη, αν οι Τούρκοι δεν υποχωρήσουν από την Σύρτη. 
Πηγή: el.gr





Το νέο ΒΙΝΤΕΟ που πόσταρε ο Τραμπ και εξόργισε τους αριστερούς στις ΗΠΑ



29 Ιουνίου, 2020 
Αυτή τη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος είχε με το μέρος του την πλειοψηφία των χρηστών 29 Ιουνίου, 2020: Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ ελέω των βανδαλισμών αριστερών ομάδων, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μοιράστηκε στο twitter ένα βίντεο που δείχνει ένα ζευγάρι να υπερασπίζεται με όπλα το σπίτι του στο Μιζούρι. Το βίντεο αυτό τραβήχτηκε την ώρα μίας διαδήλωσης περίπου 500 αριστερών, με τον Ντ.Τραμπ να υπερασπίζεται το εν λόγω ζευγάρι.



Ο Τραμπ βάζει φυλακή τους αριστερούς βανδάλους αγαλμάτων

Ο ίδιος μέσω twitter ανακοίνωσε πως μειώθηκαν δραματικά οι επιθέσεις σε μνημεία ιστορικών προσωπικοτήτων. 
29 Ιουνίου, 2020: Το εγκώμιο της απόφασης περί φυλάκισης όλων όσων βανδαλίζουν αγάλματα και μνημεία έπλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ. 
Τι σημείωσε: «Από τότε που επιβλήθηκε η πολύ ισχυρή ποινή φυλάκισης 10 ετών σε όσους βανδαλίζουν μνημεία, αγάλματα κ.λπ., ενώ πολλοί ανθρώποι συλλαμβάνονται σε όλη τη χώρα μας, ο βανδαλισμός έχει σταματήσει εντελώς. Ευχαριστώ!»


Δεν υπάρχουν σχόλια