Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1701

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΚΙΟΛΗ



Την Πρέσβειρα της Σλοβακίας κα. Iveta Hricova υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας 

Κόρινθος 26 Ιουνίου 2020: Την Πρέσβειρα της Σλοβακίας κα. Iveta Hricova υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής την Παρασκευή 26 Ιουνίου σε μία εθιμοτυπική συνάντηση θετικού κλίματος και συνεργασίας.Παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Πλαπούτας καθώς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Λουτρακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Πέτρος Οικονόμου. 

Στη συζήτηση μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στις δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας ανάμεσα σε πόλεις των δύο χωρών και ειδικότερα όσο αφορά στα αγροτικά προϊόντα όπως λάδι, κρασί και εσπεριδοειδή. Ο κ. Γκιολής προσκάλεσε την Πρέσβειρα να παρευρεθεί στη διοργάνωση «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας» στα τέλη Αυγούστου, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Νεμέας κ. Κωνσταντίνο Φρούσιο και έλαβε αντίστοιχη πρόσκληση του ιδίου στη Σλοβακία. 



ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ 





Κόρινθος 30 Ιουνίου 2020 Σύμβαση προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ για παρεμβάσεις με σκοπό την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της ορεινής Κορινθίας του έργου «Συντήρηση – Βελτίωση επαρχιακής οδού Νο 10 Κιάτο – Διμηνιό – Μάννα και Νο32 Δερβένι – Φενεός», υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες Δευτέρα 29 Ιουνίου, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. 

Στη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιου Γκιολή, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και υπηρεσιακών παραγόντων συζητήθηκαν τα έργα αναπλάσεων, τα ήδη εκτελούμενα έργα και τα προγραμματισμένα να γίνουν στην περιοχή του Ισθμού. 

Επίσης, έγινε συζήτηση για το μάστερ πλαν του παραχωρημένου από τη ΓΑΙΑΟΣΕ στην Περιφέρεια χώρου της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι, ενώ προγραμματίστηκε ο καθαρισμός του εν λόγω χώρου. Εξετάστηκε ακόμα και η πορεία της μελέτης για παρεμβάσεις στο δάσος του Πευκιά, που κινδυνεύει από την διάβρωση η οποία εξελίσσεται στα παράλια του Κορινθιακού Κόλπου. 

Εξ άλλου, προγραμματισμός υπήρξε και για τον καθαρισμό του χώρου στην Ποσειδωνία, στον οποίο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το νέο διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας, καθώς και προσδιορίστηκε η διαδικασία για την εκπόνηση της σχετικής προμελέτης. 

Τέλος, έγινε γνωστό ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με το Δ.Σ. της εταιρείας της Διώρυγας της Κορίνθου, με αντικείμενο συζήτησης την παραχώρηση στην Περιφέρεια, προκειμένου να αξιοποιηθεί, της έκτασης που ανήκει στην εν λόγω εταιρεία. 



LOUTRAKI FESTIVAL 2020 

Κόρινθος 30 Ιουνίου 2020 Με αφορμή την έναρξη του φετινού Loutraki Festival 2020 παρευρέθηκε χθες Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής στη συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου . 

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και πολιτισμού κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου, ο αντιδήμαρχος κ. Κ. Παντελέου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της φιλαρμονικής Λουτρακίου κ. Πελοπίδας Μαυρόπουλος . Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο γνωστός Αλέξης Κωστάλας. 

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε όλο το εύρος το Δήμου από 1η έως τις 12 Αυγούστου 2020. Και θα περιλαμβάνει συναυλίες Διεθνούς φεστιβάλ κλασικής μουσικής, συναυλίες Rock & Blues festival, θεατρική παράσταση καθώς επίσης και συναυλίες με γνωστά ονόματα όπως αυτή με τη Γιώτα Νέγκα στο Λουτράκι και με την Φωτεινή Δάρα στους Αγίους Θεοδώρους. 

Ο κ. Γκιολής τόνισε πόσο σημαντικό για τον πολιτισμό μας είναι να λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους πολιτιστικές δράσεις προσθέτοντας την πρόθεση της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα στη στήριξή τους με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο. 



ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Π.Ε.Ο ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ


Κόρινθος 26 Ιουνίου 2020 Στις εργασίες καθαρισμού της περιοχής του Ισθμού παρευρέθηκε χθες 25 Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής. 

Τις τελευταίες 15 ημέρες και για τον επόμενο μήνα συνεργείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κορινθίας συνεχίζει τις επεμβάσεις καθαρισμού επί της Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου, στο κέντρο της οδού (στηθαία) και στα δύο ρεύματα με μέγιστο μήκος χώρου επεμβάσεων 50 μέτρων τη φορά. 

Παρευρέθηκε επίσης κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων όπου ο κ. Γκιολής ευχαρίστησε για άλλη μία φορά, τονίζοντας τη σπουδαιότητα των καθαρών οδικών αξόνων προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των αυτοκινήτων καθώς και η ανάγκη της αλλαγής της εικόνας του Ισθμού με πραγματικά έργα. 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας
















«Βγάζουμε τις κουκούλες στο βρώμικο πολιτικό σύστημα»



Η σημερινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης αποτελεί για τον κ. Πέτρο Τατούλη και την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» απόλυτη δικαίωση. 

Η μήνυση του τέως Αντιπεριφερειάρχη και νυν Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Περικλή Μαντά εναντίον του κ. Πέτρου Τατούλη, εντάσσεται σε μια «σκευωρία» πολιτικών προσώπων και Μ.Μ.Ε. που ξεκίνησε το 2018 με μοναδικό στόχο την ήττα της «Νέας Πελοποννήσου» στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και την πολιτική και προσωπική εξόντωση του κ. Πέτρου Τατούλη και των συνεργατών του. 

Η δήλωση του κ. Πέτρου Τατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 24.09.2018, ότι πρ. Αντιπεριφερειάρχης ήρθε στο γραφείο του και του ζήτησε εκ μέρους Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης «μαύρο πολιτικό χρήμα», αποδείχθηκε απολύτως αληθής και για το λόγο αυτό το Δικαστήριο οδηγήθηκε στην απαλλακτική του κρίση. 

Είμαστε όρθιοι και παρόντες να αποκαλύψουμε όλους τους πρωταγωνιστές αυτής της πρωτοφανούς πολιτικής σκευωρίας, να πούμε στους πολίτες όλη την αλήθεια και να «βγάλουμε τις κουκούλες στο βρώμικο πολιτικό σύστημα», που μολύνει την κοινωνία της Πελοποννήσου. 

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου 
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. 
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.





Κοινή Δήλωση Απόστολου Παπαφωτίου & Γιώργου Ρουμελιώτη



Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο κ.Μαντάς παρότι η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης ήταν ξεκάθαρη σχετικά με τα όσα καταθέσαμε στο Δικαστήριο, συνεχίζει την προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισης, αφήνοντας μάλιστα ακόμα και τώρα υπονοούμενα εναντίον μας. 

Δύο δικαστικές αποφάσεις αναφέρουν με σαφήνεια ότι καταθέσαμε την απόλυτη αλήθεια και κατά την χθεσινή ακροαματική διαδικασία, ο ίδιος ο κ.Εισαγγελέας ανέφερε πως είναι αληθές το γεγονός ότι ο κ.Μαντάς επισκέφτηκε το γραφείο του πρ. Περιφερειάρχη κ.Πέτρου Τατούλη προκειμένου να ζητήσει «μαύρο πολιτικό χρήμα» για συγκεκριμένο Μέσο Ενημέρωσης, κάτι το οποίο άλλωστε είδαμε με τα μάτια μας και ακούσαμε με τα αυτιά μας, κάτι το οποίο τελικά απεδέχθη και το Δικαστήριο και έκρινε τον κ.Τατούλη αθώο. 

Ο κ.Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην αγωνία του να μην κατηγορηθεί από το κόμμα του για την ανοίκεια και πολιτικά ανήθικη αυτή πράξη του, για να μην στιγματιστεί ως «κομιστής» μιντιακών συμφερόντων, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που οι σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με συγκεκριμένα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, διαστρεβλώνει την αλήθεια και παραποιεί τα πραγματικά γεγονότα. 

Αντί λοιπόν ο κ.Βουλευτής και πρώην μέλος της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου», να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη από δύο πρώην συναδέλφους του για όλα όσα συκοφαντικά και δυσφημιστικά έχει δηλώσει σε βάρος μας, με προκλητική αλαζονεία που θεωρεί ότι ίσως την αντλεί από το αξίωμα του, μας προκαλεί με «έμμεσες απειλές». 

Του στέλνουμε αυστηρό μήνυμα και στον ίδιο και στο κόμμα του και στους υποβολείς του: Όπως δεν δειλιάσαμε όταν ζήτησε σε βάρος μας ακόμα και την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, για να μας εμποδίσει να πούμε την αλήθεια, έτσι και τώρα θα συνεχίσουμε σε όλα τα επίπεδα να λέμε την αλήθεια. Άλλωστε για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του, έχουμε απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη την οποία εμπιστευόμαστε απόλυτα. 

Καλούμε τον κ.Μαντά να σταματήσει εδώ και τώρα την παραφιλολογία και να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα των Μεσσήνιων πολιτών γιατί ο τρόπος της πολιτικής συμπεριφοράς του, προσβάλει και το κόμμα του και τους ίδιους τους πολίτες που τον ψήφισαν. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του κ.Τατούλη, οι προτεινόμενοι από τον κ.Μαντά, οι κ.κ. Νικόλαος Γόντικας (εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο), Αθανάσιος Λαγός δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ελευθερία» Καλαμάτας. 

Κοινή Δήλωση Απόστολος Παπαφωτίου & Γιώργος Ρουμελιώτης





ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΡΚΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ



Επίσκεψη εργασίας στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Την κα Κορκα συνόδευαν η εντεταλμένη σύμβουλος για τους εορτασμούς του 2021 Μαργαρίτα Σπυριδάκου και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Χάρης Βυτινιώτης. Μετά το τέλος των επισκέψεων της η κα Κόρκα δήλωσε: 

«Πραγματοποίησα επίσκεψη εργασίας στην Π.Ε. Μεσσηνίας συνοδευόμενη από την εντεταλμένη σύμβουλο για τους εορτασμούς του 2021 Σπυριδάκου και τον αντιπεριφερειάρχη υποδομών Χάρη Βυτινιώτη. 

Αρχικά επισκέφθηκαμε το κτήριο της αντιπεριφέρειας Μεσσηνίας όπου πραγματοποιήσαμε ευρεία σύσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, την έφορο αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και τους Μεσσήνιους συναδέλφους Άννα Καλογεροπούλου και Τάσο Σαρδέλη. Το κυρίαρχο θέμα ήταν η πορεία των έργων πολιτισμού στην Π.Ε. καθώς και η επικείμενη ένταξη νέων έργων στο ΕΣΠΑ. Αναφέραμε επίσης την ανάδειξη μνημείων συνδεδεμένων με την επανάσταση του 1821, που θα αξιοποιηθούν στους εορτασμούς. 

Έπειτα επισκεφθηκαμε το μουσείο Καρέλια, όπου μας υποδέχθηκε η κα. Βίκυ Καρέλια, πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, καθώς και το μουσείο Μεσσήνης όπου μας υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβήλας. Τέλος μεταβήκανε στο δήμο Πύλου όπου είχαμε συνάντηση με το δήμαρχο Τάκη Καρβέλα και εκπροσώπους του δήμου. Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθεια μας για την ανάδειξη όλης της Πελοποννήσου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια