Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1700

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΕ ΤΚ ΑΘΙΚΙΑ - ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ



Κόρινθος 23 Ιουνίου 2020 
Νωρίς το πρωί στις 23 Ιουνίου και ύστερα από την έντονη χθεσινή βροχόπτωση, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας Τάσος Γκιολής με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, διενήργησαν αυτοψία στις περιοχές όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα στις Τ.Κ. Σπαθοβουνίου και Αθικίων. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκαν τοπικά προβλήματα και ειδικότερα στις καλλιέργειες λόγω της χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε. 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τις άμεσες επεμβάσεις που έκανε στους καθαρισμούς των ρεμάτων τους τελευταίους μήνες και συγκεκριμένα και στο ρέμα Ξυδιά στην περιοχή Γκα, αντιμετώπισε τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας





ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ - ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΡΥΑ



Στα συνολικά δέκα σημεία που γίνονται γεωτρήσεις, στο πλαίσιο της εκπόνησης μελέτης για την αντιμετώπισης των κατολισθητικών φαινομένων στον επαρχιακό δρόμο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά, έκανε αυτοψία ο Aντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Π.Ε Κορινθίας, κ. Νίκο Λούτα. 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, στο πλαίσιο του οποίου εξειδικευμένοι επιστήμονες -με μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχα ζητήματα- διενεργούν γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη (35 μέτρων), διερευνώντας τα χαρακτηριστικά του υπεδάφους. 

Στόχος είναι να υποδειχθούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα αντιμετώπισης των κατολισθητικών φαινομένων και να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στον εν λόγω δρόμο -πολύ σημαντικό και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και τουριστικού ενδιαφέροντος για την Κορινθία. 

Τα αποτελέσματα από τις διενεργούμενες γεωτρήσεις θα έχουν γίνει γνωστά έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και στόχο της Περιφέρειας -όπως δήλωσε ο κ. Γκιολής- είναι «άμεσα να υλοποιηθούν εκτεταμένα έργα οδοποιίας». 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας





ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ – HERMESTRAIL



Την Κυριακή 21 Ιουνίου ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Χάρης Βυτινιώτης συμμετείχαν στα εγκαίνια της Πεζοπορίας 6 χιλιομέτρων στο HermewTrail στην ορεινή Κορινθία. 

Μία πρώτη γνωριμία με τμήμα του HermesTrail, 80 περίπου χλμ – Δερβένι, Ζάχολι, Σαραντάπηχο, Άνω - Κάτω Ταρσό, Φενεό, Άγιο Νικόλαο, Αετοφωλιά, Μάδαρο, Λίμνη Δόξα, πηγή Κέρκενα, Πανόραμα, Αρχαία Φενεό, Βίλλια, Στενό και Γκούρα – όπου αναδεικνύεται η μοναδική φυσική ομορφιά του τόπου. 

Το HermesTrail είναι μέρος δικτύου 1.000 χλμ. Πεζοπορικών διαδρομών της Πελοποννήσου, στο οποίο η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας επιχορήγησαν προκειμένου με τη συμμετοχή σε τέτοιου είδους δράσεις, συμβάλλουμε στο να καταστεί ευρέως γνωστό το έργου που έχει γίνει μέχρι σήμερα και ταυτόχρονα αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής της ορεινής Κορινθίας αλλά και γενικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Ο κ. Γκιολής συμμετέχοντας με πλήθος «πεζοπόρων» στη διαδρομή μίλησε για τη μοναδική εμπειρία και χαρακτηριστικά τόνισε πως «Αγαπάμε την Κορινθία μας, ενώνουμε με μονοπάτια τον τόπο μας στην Πελοπόννησο και ευχαριστούμε την Περιφερειακή Αρχή του Παναγιώτη Νίκα όπου ανοίγει δρόμους!» 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη





ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΚΑ - ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ



Με την πρόεδρο της επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου συναντήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Μετά το τέλος της επίσκεψης εργασίας της κας Αγγελοπούλου στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, η κα Κόρκα δήλωσε: 

«Υποδεχθήκαμε αντιπροσωπεία της επιτροπής Ελλάδα 2021 και την πρόεδρο Γιάννα Αγγελοπούλου στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη. 

Αναφερθήκαμε στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και μεταφέραμε τις προτάσεις τόσο των δήμων αλλά και της γνωμοδοτικής επιτροπής της περιφέρειας για την οργάνωση των δράσεων. Συνεχίσουμε τη διαδραστική συνεργασία μας με την επιτροπή, μαζί με τη συνάδελφο Μαργαρίτα Σπυριδάκου, για την άρτια διοργάνωση πολύπλευρων εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 2021.»




Οι Αντιπεριφερειάρχες Α. Κόρκα και Χ. Βυτινιώτης συμμετείχαν σε εκδήλωση Εθελοντικής προσφοράς



Κόρινθος, 22/06/2020: Το Σάββατο 20 Ιουνίου η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Χάρης Βυτινιώτης συμμετείχαν στην εκδήλωση υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των τοπικών τμημάτων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στις Περιφερειακές Ενότητες που περικλείονται από τον Κορινθιακό και Σαρωνικό κόλπο και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΟΖΟΝ, στο Δημοτικό Θέατρο στην Κόρινθο. 

Ο σκοπός του πρωτοκόλλου είναι η προστασία των παράκτιων περιοχών στον Κορινθιακό και Αργοσαρωνικό́ κόλπο. 

Στο χαιρετισμό́ τους αμφότεροι, στη διαπίστωση πως οι δράσεις και της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΟΖΟΝ αλλά και της εθελοντικής Ένωσης Αστυνομικών είναι ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα τους συνεχάρησαν και τοποθετήθηκαν σε κάποιες επισημάνσεις περιβαλλοντικών θεμάτων όπου προέκυψαν. 

Τέλος, ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντας για την εθελοντική προσφορά και τη συνεχή προσπάθεια στην καθαριότητα των ακτών της Πελοποννήσου με άριστα αποτελέσματα. Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια όπως και σε όλες τις ενέργειες που προφυλάσσουν το φυσικό μας πλούτο και το περιβάλλον. 

Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού





ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΟΡΚΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΜΚΟ ΟΖΟΝ



Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα συμμετείχε στην εκδήλωση υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των τοπικών τμημάτων της διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στις περιφερειακές ενότητες που βρέχονται από τον Κορινθιακό και Σαρωνικό κόλπο, και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΟΖΟΝ.Ο σκοπός του πρωτοκόλλου είναι η προστασία του των παράκτιων περιοχών στον Κορινθιακό και Αργοσαρωνικό κόλπο. 

Στο χαιρετισμό της η κα Κόρκα συνεχάρη τους συμμετέχοντας για την εθελοντική προσφορά και την συνεχή καθαριότητα των ακτών της Πελοποννήσου. Επίσης δήλωσε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε αυτή την προσπάθεια όπως και σε όλες τις ενέργειες που προφυλάσσουν το φυσικό μας πλούτο και το περιβάλλον.




Η ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Εκφράζει απορίες και θέτει αιτήματα. 
Από την παρουσία Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην Τρίπολη



Στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Βυτίνα βρέθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Μάκης Βορίδης. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο κ.Βορίδης ήρθε κατόπιν πρόσκλησης του κ.Νίκα, με στόχο την ανάδειξη και την αξιοποίηση του «κτήματος Τριανταφυλλίδη». 

Ο κ.Υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του «κτήματος» και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βυτίνας. 

Την χρονική στιγμή που οι αγρότες μας αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω των μεγάλων καταστροφών που υπέστη η παραγωγή τους και που αγωνιούν για την αποζημίωση που πρέπει να λάβουν και δεν προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ, ο κ.Υπουργός θεώρησε σκόπιμο να μην πει ούτε μια κουβέντα για το ζήτημα αυτό και σε ερώτηση δημοσιογράφων αρκέστηκε να εκφράσει απλώς την κατανόηση του απέναντι στους αγρότες μας. 

Την χρονική στιγμή που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία οι αγρότες επιδοτούνται για να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα προϊόντα τους, στην Ελλάδα ο κ.Βορίδης σφυρίζει αδιάφορα. Η παρουσία του στην Βυτίνα αποκαλύπτει την άγνοια του αλλά και την αδιαφορία του για τους αγρότες της Πελοποννήσου. 

Καλούμε τον κ.Υπουργό αντί να περιοδεύει χαμογελώντας και να υπόσχεται «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», να ασχοληθεί σοβαρά με τον πρωτογενή τομέα και να δώσει λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. 

ΥΓ1. Φυσικά ο κ.Νίκας δεν επέλεξε να συναντήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά προτίμησε να παρευρεθεί στην Ερμιονίδα με τον κ.Άδωνι Γεωργιάδη στην τελετή θεμελίωσης του πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος «KILADA HILLS» του ομίλου «Dolphin Capital».

 ΥΓ2. Οι κύριοι Βουλευτές Αρκαδίας που συνόδευαν τον κ. Υπουργό θυμήθηκαν άραγε…. να θέσουν το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών;;

Δεν υπάρχουν σχόλια