Header Ads

Η ΚΡΗΤΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ φ.1699


Η Κρήτη αλλάζει την Μεσόγειο

Ελληνικό «χαστούκι» στην Τουρκία σε Στενά, Αιγαίο και Κύπρο



17 Ιουνίου, 2020 

Μεγάλο DEAL... 

Κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη «κλείδωσε» η συμφωνία για την εγκατάσταση ραντάρ στην ανατολική Κρήτη, νοτίως της οποίας θέλουν να προκαλέσουν οι Τούρκοι, κάνοντας γεωτρήσεις σε Ελληνικό ζωτικό χώρο (Lebensraum). 

«Το Ισραήλ βλέπει την Ελλάδα ως στρατηγικό εταίρο και αληθινό φίλο, και σκοπεύω να συνεχίσω να ενισχύω αυτήν τη σημαντική σχέση σε συνεχή συνεργασία με τον υπουργό» έγραψε και ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας. 

Βέβαια στην πολιτική έχουμε να κάνουμε με συμφέροντα! 
Τι παίρνει το Ισραήλ από το ραντάρ στην Ανατολική Κρήτη; 
Το Ισραήλ πάντα καλόβλεπε την στρατηγική σημασία που έχει η Ελληνική μεγαλόνησος. 

Με το ραντάρ, του οποίου η εμβέλειά φτάνει ως τα 600 χιλιόμετρα – και με τις διευκολύνσεις που έχει από το ραντάρ της Εθνικής Φρουράς στο Τρόοδος- το Τελ Αβίβ μπορεί να έχει εικόνα ως και το Ιράν όταν δεν πετούν τα κατασκοπευτικά U-2), αποκτώντας την δυνατότητα να ελέγχει ολόκληρο το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Τρόοδος Κύπρος 

Τι παίρνουν Ελλάδα αλλά και Κύπρος; 

Εικόνα από το ραντάρ θα παίρνει και η Ελλάδα με την Κύπρο απέναντι στην Τουρκία (real picture on real time). 

Τα ηλεκτρονικά μάτια του ισραηλινού ραντάρ δίνουν τον πλήρη έλεγχο μιας περιοχής που καλύπτει από τα στενά των Δαρδανελλίων ώς την Ανατολική Μεσόγειο και το Ιράν, στην λογική του στρατηγικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. 

Η Κρήτη, στην οποία είναι εγκατεστημένοι και οι ρωσικής κατασκευής πύραυλοι S-300, γίνεται το κέντρο ηλεκτρονικής επιτήρησης ολόκληρου του Αιγαίου ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. 

Η εν λόγω κίνηση προκαλεί πρόβλημα στους σχεδιασμούς της Αγκύρας που θέλει να ελέγχει ναυτικά, αεροπορικά το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, επιβάλλοντας διά της ισχύος της τις ενεργειακές της πολιτικές. 

ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: 

Με την αεροπορία του και τις διευκολύνσεις που του παρέχουν Κύπρος και Ελλάδα μπορεί να καλύπτει το σύνολο του FIR Λευκωσίας έως την Κρήτη, περιορίζοντας έτσι την τουρκική δραστηριότητα στα βόρεια της Κύπρου. Με το ραντάρ στην Κρήτη, στο οποίο πρόσβαση θα έχουν και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και με τα ραντάρ που διαθέτει επί του ισραηλινού εδάφους και με την βοήθεια του ραντάρ του Τροόδους, θα έχει μια πλήρη εικόνα στην Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι το Ιράν, όπερ και σημαίνει έγκαιρο εντοπισμό επιθετικών ενεργειών ή συλλογή πληροφοριών, και επιπλέον άμεση αποτρεπτική επέμβαση, κυρίως από αέρος. 

πηγή: el,gr


Δεν υπάρχουν σχόλια