Header Ads

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ φ.1697

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση με την Άγκυρα – Επιμένει το καθεστώς Ερντογάν για σεισμικές έρευνες στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου



Στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια σχετικά με τα σχέδια της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο απάντησε σήμερα (02/06) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας. 
Ο Χαμί Ακσόι επιβεβαιώνει την αδιάλλακτη, ανιστόρητη και επικίνδυνη τακτική της Άγκυρας υποστηρίζοντας πως οι νέες περιοχές ερευνών που έχει αιτηθεί η τουρκική εταιρεία πετρελαίου για έρευνες και γεωτρήσεις βρίσκεται εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η Άγκυρα στον ΟΗΕ. «Η χώρα μας θα συνεχίσει τη χρήση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην περιοχή την οποία έχει ανακοινώσει επανειλημμένα. Είναι απόλυτη η αποφασιστικότητα μας να υποστηρίξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Στα πλαίσια αυτά , οι σεισμικές μας έρευνες και οι γεωτρήσεις μας συνεχίζονται σύμφωνα με το προκαθορισμένο μας πρόγραμμα», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια