Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1697

Από τις δραστηριότητες του Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιου Γκιολή 


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Την Πέμπτη 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιου Γκιολή με θέμα συζήτησης το νέο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Χάρης Βυτινιώτης καθώς επίσης και Περιφερειακοί Σύμβουλοι όλων των υπολοίπων παρατάξεων, οι κ.κ. Θανάσης Πισιμίσης, Γιώργος Οικονόμου, Χρήστος Καρσιώτης, Τάσος Μποζίκης και Νίκος Γκιλίτσης. Τέλος ο Διευθυντής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας. 

Μεταξύ άλλων, σε κλίμα συνεργασίας και αφού εξετάστηκαν ενδελεχώς οι χώροι οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, ιδιόκτητοι και μη, αναφέρθηκαν καθ υπόδειξη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, σ ένα κτήριο οικολογικής κλίμακας, λειτουργικό ως προς τις υπηρεσίες και προσβάσιμο στους πολίτες του νομού με πάρκινγκ, χώρους πρόσβασης και εξυπηρέτησης ΑμεΑ κ.α.



ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΑΣΟΣ ΠΕΥΚΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Την Κυριακή 31 Μαΐου το πρωί παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθιάς κ. Αναστάσιος Γκιολής στην εθελοντική δράση καθαρισμού του Αισθητικού δάσους «Πευκιάς», όπου διοργάνωσε ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. 

Ο κ. Γκιολής συμμετέχοντας ενεργά, ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους, ως μέλος της ομάδας εθελοντικού καθαρισμού, ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Βλάση Τσιώτο για την τόσο σημαντική πρωτοβουλία του τονίζοντας χαρακτηριστικά για άλλη μια φορά τη δύναμη του εθελοντισμού. «Η αγάπη των συμπολιτών μας για τον Πευκιά, για τον πνεύμονα οξυγόνου αλλά και ιδιαίτερης ομορφιάς σε έναν από τους παραθεριστικούς Δήμους του Νομού μας, είναι εκείνη που καθοδήγησε για άλλη μια φορά τη δημιουργία ομάδα εθελοντών, η οποία μας αποδεικνύει την σημαντικότητα της προσφοράς. Αγαπάμε το δάσος και φροντίζουμε να είναι καθαρό».


ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΧΑΙΑ ΦΕΝΕΟ

Συνάντηση για τις κατευθύνσεις σχετικά με τον αναδασμό στην Αρχαία Φενεό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου, στην Π.Ε. Κορινθίας υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Τάσο Γκιολή και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Χάρη Βυτινιώτη. Κατά την σύσκεψη συζητήθηκε ο ορισμός επιτροπής αναδασμού και επιτροπής εμπειρογνωμόνων, οι οποίες θα συνδράμουν στο έργο του αναδασμού. Ο αναδασμός, συνολικής έκτασης 7.000στρεμμάτων, ο οποίος προγραμματίζεται στα χωριά Αρχαία Φενεός, Πανόραμα και Μάτι είναι ένα σημαντικό έργο που έχει σκοπό τον εξορθολογισμό και την τόνωση της γεωργικής παραγωγής. Στη σημερινή σύσκεψη μετείχαν επίσης υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας και ειδικότερα οι Παύλος Κυριαζής προϊστάμενος στο Τμήμα Τοπογραφίας, Εποικισμού και Αναδασμού της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, καθώς και ο Νίκος Λούτας διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας.



ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΤΗΝ 29/05 ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΦΕΝΕΟΣ - ΟΧΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΥΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Σειρά σημαντικών ζητημάτων της Π.Ε. Κορινθίας αποτέλεσαν το αντικείμενο σειράς συσκέψεων που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στο Διοικητήριο της Π.Ε. στην Κόρινθο, την Παρασκευή 29 Μαΐου. 

Η πρώτη από τις συσκέψεις αφορούσε το θέμα του αναδασμού 7.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Αρχαίας Φενεού, του Πανοράματος και του Ματίου και σε αυτή συμμετείχαν οι μελετητές του έργου, στελέχη από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθώς και ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος. Από τον περιφερειάρχη δόθηκαν οδηγίες για την άμεση συγκρότηση των απαιτούμενων επιτροπών, που πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 10 Ιουνίου, με τον Π. Νίκα να σημειώνει ότι η Περιφέρεια θα καταβάλει όλα τα χρήματα που απαιτούνται για τα έργα υποδομής τα οποία θα υποδειχθούν από την σχετική μελέτη αυτού του σημαντικού για την ορεινή Κορινθία έργου. 

ΟΧΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
Ακολούθησε σύσκεψη για Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Κορινθίας, ο προϋπολογισμός της οποίας με την υπερδέσμευση, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, μπορεί να φθάσει τα 19.000.000 ευρώ. Από αυτά, τα 3 εκατομμύρια μαζί με το ποσοστό της υπερδέσμευσης προορίζονται για παρεμβάσεις και έργα κοινωνικού χαρακτήρα, ως προς τα οποία ο Π. Νίκας συνέστησε να δοθεί προτεραιότητα στην υποστήριξη των αμεα και στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Τα υπόλοιπα 9 εκατομμύρια, μαζί με το ποσοστό της υπερδέσμευσης, προορίζεται για έργα υποδομών, στα οποία ο περιφερειάρχης κάλεσε να δοθεί προτεραιότητα σε έργα αναβάθμισης του επαρχιακού οδικού δικτύου και σε έργα πολιτισμού. 

Ο περιφερειάρχης -παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή, των θεματικών αντιπεριφερειαρχών Χάρη Βυτινιώτη και Αθηνάς Κόρκα, δημάρχων και αντιδημάρχων δήμων της Κορινθίας, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών, όπως οι προϊστάμενος των Διευθύνσεων Τεχνικών Εργων της έδρας και της Π.Ε. Κορινθίας Γιώργος Μουταφίδης και Νίκος Λούτας αντίστοιχα- σημείωσε ότι οι πιστώσεις θα μοιραστούν ισομερώς και τόνισε ότι είναι αναγκαίο να διαπιστωθούν ποια έργα είναι ώριμα μελετητικά και ποια μπορούν να έχουν γρήγορα ώριμες μελέτες. 

“Οι δήμοι θα κάνουν εισηγήσεις και η Περιφέρεια θα αποφασίσει με πνεύμα δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας” κατέληξε ο Π. Νίκας, ο οποίος στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κόρινθο υπέγραψε και συμβάσεις διαφόρων έργων, κυρίως αντιπλημμυρικών έργων προϋπολιογισμού 80.000 ευρώ τα οποία αφορούν καθαρισμούς σε ρέματα στην περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΚΑ - ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2021



Η Αθηνά Κόρκα είχε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα για τις εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021» 

Με την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα και την εντεταλμένη σύμβουλο για τις εκδηλώσεις 2021 Μαργαρίτα Σπυριδάκου συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας για την εξέλιξη της προετοιμασίας της περιφέρειας για την σημαντική επέτειο. Μετά το τέλος της συνάντησης η κα Κορκα δήλωσε: 

«Είχαμε μια επικοδομιτική συνάντηση με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τη συνάδελφο Μαργαρίτα Σπυριδάκου σχετικά με τις προετοιμασίες της περιφέρειας Πελοποννήσου για τους εορτασμούς των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. 

Κοινό σημείο αναφοράς μας ήταν η έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα της μορφής και του αριθμού των εκδηλώσεων. Μεταφέραμε στον περιφερειάρχη μια σειρά εισηγήσεων της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων και συμφωνήσαμε ότι οι δράσεις θα είναι πολύπλευρες με συνέδρια, συναυλίες, αναπαραστάσεις και πολιτιστικά δρώμενα και ψηφιακό υλικό. 

Είναι σημαντικό αυτό το γεγονός να αποτελέσει κίνητρο προβολής της περιφέρειας σε πολιτιστικό, πολιτισμικό και τουριστικό επίπεδο και συμφωνήσαμε στην κατασκευή ιστοσελίδας που θα συνδέει πολιτιστικές διαδρομές με τα γεγονότα της επανάστασης στην Πελοπόννησο, πλαισιωμένο από οπτικοακουστικό υλικό.»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ



28.5.2020 
Συνεχίζοντας το «παραμύθι» του ο κ.Νίκας, ανακοίνωσε κατάσταση έργων που αφορούν πολιτιστικές υποδομές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Στην κατάσταση που δημοσιοποίησε με «δόλιο» πολιτικό τρόπο, απέκρυψε την ημερομηνία ένταξης των συγκεκριμένων έργων. Οφείλουμε λοιπόν να αναφέρουμε τους ΑΔΑ των αποφάσεων ένταξης των έργων, προκειμένου να του υπενθυμίσουμε ότι τα έργα αυτά φέρουν την υπογραφή του Πέτρου Τατούλη. 

Συγκεκριμένα: 
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΙΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (ΑΔΑ 9ΚΙΠ7Λ1-Π8Β) 
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ( ΑΔΑ 9ΕΑΚ7Λ1-ΚΟΔ) 
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ (ΑΔΑ ΨΙΨΑ7Λ1-ΩΛΧ) 
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΠΙΔΕΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ (ΑΔΑ 780Γ7Λ1-5ΓΥ) 
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΆΡΓΟΥΣ (ΑΔΑ 6ΓΟ37Λ1-Τ2Ε) 
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΕΤΙΚΗΣ ΥΔΑΤΟΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΣΟ, ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΑΔΑ ΩΛ857Λ1-ΠΨΡ) 
ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣH ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΟΙΠΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΚΕΓΧΡΕΩΝ (ΑΔΑ ΨΝΒΞ7Λ1-1ΧΞ) 
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ΠΙΑΔΑ, ΝΕΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, Δ. ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (ΑΔΑ ΩΙΞΔ7Λ1-4Τ0) 
ΚΤΙΡΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΑΔΑ 6Ζ4Ω7Λ1-958) 
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΜΑΤΑΛΑ (ΛΑΦ ΣΠΑΡΤΗΣ) (ΑΔΑ 9Ξ8Φ7Λ1-ΞΜΓ) 
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕΛΙΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΙΧΑΗΛ ΤΗΣ ΜΟΥΡΑΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (ΑΔΑ 6ΛΜ17Λ1-4Λ7) 
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΡΙΒΙΤΣΙΑΝΗΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (ΑΔΑ ΨΞΟΚ7Λ1-479) 

Σε αυτό που αξίζει να απαντήσει και να απολογηθεί ο κ.Νίκας, είναι η μεγάλη καθυστέρηση που παρουσιάζεται από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του μέχρι σήμερα, στο ρυθμό υλοποίησης και παρακολούθησης των έργων, κάτι το οποίο καθιστά την ολοκλήρωση τους επισφαλή. 

Οφείλουμε φυσικά να ευχαριστήσουμε τον κ. Περιφερειάρχη που υπενθύμισε στους πολίτες το μεγάλο έργο της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη σε έργα πολιτισμού, όπου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και με τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων της Πελοποννήσου, υλοποιήσαμε έργα άνω των 55 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανάδειξη και προστασία του πολιτιστικού μας αποθέματος. 

Επίσης αξίζει να του υπενθυμίζουμε τη δήλωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού, κατά την 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014- 2020, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2019, στην Τρίπολη, όπου χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ως 1η Περιφέρεια στη Χώρα, σε ότι αφορά έργα πολιτισμού. 

Όπως σας έχουμε ξαναπεί κ.Νίκα στον πολιτισμό δεν περνούν πολιτικά παιχνίδια. Σταματήστε λοιπόν την προπαγάνδα και την ψευδολογία και προχωρήστε γρήγορα το πολύ σημαντικό έργο το οποίο σας παραδώσαμε και επιτέλους πείτε, έστω και μία φορά την αλήθεια!




Πρόγραμμα Καταπολέμησης κουνουπιών



Η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα συνεχίζει να υλοποιεί το «Πρόγραμμα Καταπολέμησης κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού συστήματος των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, το οποίο αφορά την τριετία 2018-2019-2020». 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως γνωρίζουν οι πολίτες, αφορά μια πρωτοπόρα και μεγάλη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη, όπου ξεκίνησε το 2012 και στη συνέχεια καταθέτοντας συγκεκριμένες μελέτες σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εξασφάλισε πρώτη σε όλη τη Χώρα, τους αντίστοιχους πόρους για ολοκληρωμένα προγράμματα για την προστασία διαβιβαστών και των νόσων που προκαλούν. Η πρώτη τριετία αφορούσε τα έτη 2015- 2016-2017. 

Παράλληλα ως μοναδική Περιφέρεια στη Χώρα υλοποιούσαμε προγράμματα για την ελονοσία από το 2014 και μάλιστα από το 2016 χωρίς την συνέργεια του ΚΕΕΛΠΝΟ. Υπήρξαμε επίσης η μοναδική Περιφέρεια που εξασφαλίσαμε διετές πρόγραμμα 2019-2020 για τον ιό του Δυτικού Νείλου. 

Αγγίζει τα όρια του ακραίου λαϊκισμού, η πολιτική μεθόδευση του κ.Νίκα και των συνεργατών του, να θέλουν να παρουσιάσουν ότι δήθεν στην υλοποίηση του προγράμματος της κουνουποκτονίας του 2020, χρησιμοποιούνται ακόμα και …drone! 

Ξεπερνούν τα όρια της πολιτικής φαιδρότητας και του πολιτικού ξεπεσμού οι ….ατελείωτες φωτογραφήσεις των υψηλόβαθμων πολιτικών εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής κατά τη διάρκεια των ψεκασμών με ιδιαιτέρως πολυπληθείς ομάδες (…αγνοώντας εντελώς τα μέτρα προστασίας για την επιδημία του Covid-19). 

Οι σύγχρονοι μέθοδοι αντιμετώπισης, όπως η χρήση drone και GIS, συμπεριλαμβάνονταν στο τριετές πρόγραμμα, δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζονται και φυσικά δεν αποτελούν «πρώτη είδηση»! 

Σοβαρευτείτε επιτέλους κ.Νίκα και ασχοληθείτε με τα σημαντικά προβλήματα που έχουν οι πολίτες, ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο. 

Σταματήστε να διαφημίζεστε και να κομπάζετε για έργα, για τα οποία δεν έχετε κάνει απολύτως καμία ενέργεια και μάλιστα για πολλά από αυτά προεκλογικά συκοφαντούσατε και υβρίζατε την παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» και τον Πέτρο Τατούλη. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση σε ότι αφορά το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας διαβιβαστών και των νόσων που προκαλούν, το μόνο που έχετε «καταφέρει» είναι να περιορίσετε το πρόγραμμα ελονοσίας και να διακόψετε το πρόγραμμα του καταρροϊκού πυρετού. 

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον… να μας απαντήσετε κ.Νίκα, εάν έχετε μεριμνήσει για να εξασφαλίσετε πόρους για τη συνέχιση των προγραμμάτων για τα επόμενα χρόνια!!





Πολιτικός «λαγός», με ένδεια λόγου ο απών Κ. Βλάσης...



Δ.Τ.: 27.5.2020 
Ο γνωστός πολιτικός «λαγός» και απών Βουλευτής της Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης σε πρόσφατη συνέντευξη του στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό Μεσόγειος TV, προσπάθησε με συνειδητά ψεύδη και ανακρίβειες να επιρρίψει ευθύνες στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή για την αρνητική εξέλιξη σχετικά με το ζήτημα του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο. 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε τους Πελοποννησίους για τα πραγματικά γεγονότα. 

Μέχρι τις 31/8/2019, και υπό την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, ο σχεδιασμός της ΔΕΔΑ ήταν να κατασκευάσει δίκτυο φυσικού αερίου 108 χλμ. έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό στο οποίο η ίδια όφειλε να συνεισφέρει το 20% από ίδια κεφάλαια. 

Τον 2/2020, η ΔΕΔΑ αναθεώρησε το πρόγραμμά της, μειώνοντας στα μισά τα χλμ του δικτύου και προβλέποντας ποσό 10 εκατομμυρίων ευρώ. Ο σχεδόν διπλασιασμός του κόστους συνάδει με τις τιμές στην ελεύθερη αγορά, στην περίπτωση που το έργο κατασκευαστεί από ιδιώτη. 

Την ίδια στιγμή, η ΔΕΔΑ έχασε την άδεια υλοποίησης του project αφού είχε παρέλθει άπρακτο το 18μηνο, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι επί της ουσίας εκτός του προγράμματος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για άδεια σε ιδιώτη κατασκευαστή. 

Τα 20 εκ. ευρώ που ισχυρίζεται ο «εκλεκτός» του κ. Βλάση , Π. Νίκας ότι δήθεν έχουν δεσμευτεί στο πρόγραμμα της περιφέρειας δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε, η χρηματοδότηση τέτοιων έργων δεν μπορεί να περάσει γέφυρα στην επόμενη προγραμματική περίοδο, που δεν διαθέτει άξονα για συναφή έργα. 

Εν κατακλείδι η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο Πέτρος Τατούλης και η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή για την έλευση του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο είναι αποδεικτέα εφόσον η Πελοπόννησος είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΔΕΔΔΑ. Αποδεικτέο είναι επίσης ότι ο κ. Βλάσης προσπαθεί να δικαιολογήσει την αδιαφορία του για την Αρκαδία και την έλλειψη δυναμικής αντίδρασης απέναντι στις αποφάσεις των διορισμένων διοικήσεων της ΡΑΕ, όπου εξαίρεσαν την Πελοπόννησο. 

Ο κ. Βλάσης και ο «εκλεκτός» του κ. Νίκας έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την απένταξη της Πελοποννήσου από την έλευση του φυσικού αερίου. Οι Αρκάδες έχουν πλέον αντιληφθεί ότι ο κ. Βλάσης λειτούργησε και λειτουργεί ως «λαγός», στην περίπτωση του φυσικού αερίου πολύ γρήγορα θα αποδειχθεί τίνος «λαγός» είναι. Πάντως σε κάθε περίπτωση έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα ότι ουδέποτε τον ενδιάφεραν τα συμφέροντα των Αρκάδων και των Πελοποννησίων, τους οποίους άλλωστε «πούλησε» έναντι τριάκοντα αργυρίων. 

ΥΓ. Θα ήταν χρήσιμο να μας ενημερώσει ο κ. Βλάσης για τον λόγο που πήρε μεταγραφή από τα Γιάννενα στην Αθήνα καθώς και για τον τρόπο που έγινε αυτή η μεταγραφή. Σε ποια βάση αξιολόγησης έγινε λέκτορας και κατόπιν Αναπληρωτής Καθηγητής; Ποιες είναι οι δημοσιεύσεις του , οι επιστημονικές και εκπαιδευτικές του δραστηριότητες; 
Πέτρος Τατούλης


Δεν υπάρχουν σχόλια