Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1696


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Συνελήφθησαν πενήντα ένα (51) άτομα, προσήχθησαν ογδόντα έξι (86) και έγινε έλεγχος σε οκτακόσια εβδομήντα εννέα (879) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια τριάντα έξι (636) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες τέσσερις (204) παραβάσεις Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης, πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ναρκωτικά δισκία κ.ά. 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 19.5.2020 έως και χθες (22.5.2020), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. 
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια εβδομήντα εννέα (879) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια τριάντα οκτώ (638) ήταν ημεδαποί και διακόσια σαράντα ένα (241) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια τριάντα έξι (636) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν ογδόντα έξι (86) άτομα, από τα οποία πενήντα τέσσερα (54) ήταν ημεδαποί και τριάντα δύο (32) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα ένα (51) άτομα. 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 


Εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Κορινθία 

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τρία άτομα, από τα οποία τα δύο συνελήφθησαν, μετά από Εντάλματα Σύλληψης Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών , που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του 
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -30.000- ευρώ 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών , στην Κόρινθο Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 37, 19 και 17 ετών, αντίστοιχα, από τους οποίους ο 37χρονος και ο 19χρονος, συνελήφθησαν χθες (21.5.2020) στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου και με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ασπρόπυργου Αττικής, μετά από Εντάλματα Συλλήψεως του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. 
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες, μαζί με τους άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 3.12.2019 έως και την 20.3.2020, συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε οικίες. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, στην Κόρινθο Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά: δέκα (10) κλοπές σε οικίες, όπου αφαίρεσαν συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, λίρες, κυνηγετικό όπλο κ.ά., τρεις (3) απόπειρες κλοπών σε οικίες και μία (1) κλοπή πινακίδας κυκλοφορίας αυτοκινήτου. 

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, λίρες, κυνηγετικό όπλο, κ.ά., η συνολική αξία των οποίων, ξεπερνά τις -30.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου , ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων. 


Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Κορινθία 

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται επτά άτομα 
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών 
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός, που ξεπερνά τις -43.000- ευρώ 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νεμέας, οχτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις (4) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής , κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας και του Κιάτου Κορινθίας. 
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 30 ετών και ένας (1) 31χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και ευρήματα, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του έτους 2019, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, στη Νεμέα, στο Κιάτο καθώς και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορίνθιων και Νεμέας Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά έξι (6) κλοπές και τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών σε οικίες – επιχειρήσεις καθώς και δύο (2) κλοπές οχημάτων, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. 

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά και γεωργικά εργαλεία, κ.ά., η συνολική αξία των οποίων, ξεπερνά τις -43.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου , ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια