Header Ads

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ φ.1695

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΔΣ του ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (ΟΣΚ)



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 
ΟΔΟΝΤΟΤΡΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Ν.Π.Δ.Δ) 
ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ 60- ΚΟΡΙΝΘΟΣ 
ΤΗΛ,&FΑΧ 27410 20439 
Αρ. Πρωτ. 71 
Κόρινθος 15/5/2020 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το ΔΣ του ΟΣΚ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για την ανταπόκριση του στο αίτημα ενίσχυσης των Συλλογών μας και την απόφαση του να χορηγήσει πίστωση στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την προμήθεια μέσων προστασίας των μελών μας από τον. κορωνοϊό. 

Ο Οδοντιατρικός κλάδος επλήγη από την υγειονομική κρίση περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ιατρικό κλάδο, αφού τα οδοντιατρεία παρέμειναν ουσιαστικά κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα και εξυπηρετούσαν μόνο επείγουσες περιπτώσεις. Η ασφαλής άσκηση του επαγγέλματος μας δεν είναι εφικτή με δεδομένες τις ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας. Επιπλέον, λόγω της φύσης και του αντικειμένου του λειτουργήματος μας, οι οδοντίατροι θεωρούμεθα οι περισσότερο εκτεθειμένοι επαγγελματίες υγείας στον κίνδυνο νόσησης από τον SARS - COV-2. 

Το ΔΣ του ΟΣΚ με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας των μελών του και του κοινωνικού συνόλου, έχει αποστείλει οδηγίες λειτουργίας των οδοντιατρείων στην παρούσα χρονική περίοδο και έχει διανείμει αφίσα με οδηγίες για την προσέλευση των ασθενών στα οδοντιατρεία. Οι οδοντιατρικοί ασθενείς οφείλουν να τηρούν σχολαστικά τις οδηγίες αυτές και οι οδοντίατροι να επιμένουν στην αυστηρή τήρηση τους. 

Το ΔΣ του ΟΣΚ έχει ήδη προμηθεύσει τα μέλη του με όσα μέσα προστασίας υπήρχαν διαθέσιμα, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα διανείμει και άλλα που αναμένονται, ώστε να μπορέσουν τα οδοντιατρεία να επαναλειτουργήσουν με σχετική ασφάλεια, θα συνεχίσει επίσης την ενημέρωση των μελών του και του κοινού, αναδεικνύοντας το σημαντικό ρόλο του οδοντιάτρου και τη συμβολή του στον περιορισμό της πανδημίας COVID-19. 

Για το Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΣΚ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ 
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια