Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ φ.1695

Νότης Μαριάς
Ο Νότης Μαριάς στηλιτεύει τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό


Tις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό στηλίτευσε με παρέμβασή του στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, ζητώντας παράλληλα τη λήψη άμεσων μέτρα για το μεταναστευτικό ενόψει πανδημίας. 

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, για άλλη μια φορά η Άγκυρα εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό καθώς ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μ. Τσαβούσογλου καλεί τους διάφορους παράνομους μετανάστες που διαμένουν στην Τουρκία να περάσουν στην Ελλάδα. 

Για τον λόγο αυτόν συνέχισε ο Νότης Μαριάς η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα προκειμένου να αποτραπεί το νέο σχεδιαζόμενο «ντου» των διαφόρων παράνομων μεταναστών σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου. 

Επιπλέον κάλεσε την κυβέρνηση να γνωστοποιήσει διεθνώς ότι η Ελλάδα ενόψει πανδημίας θα δέχεται αιτήσεις ασύλου μόνο στα Ελληνικά προξενεία ανά την υφήλιο και σε σχέση με την Τουρκία μόνο στα προξενεία της Αδριανούπολης, της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης και μάλιστα υπό τον όρο ότι οι αιτούντες άσυλο θα είναι εφοδιασμένοι με αντίστοιχα πιστοποιητικά υγείας. Με τον τρόπο αυτόν, εκτίμησε ο Νότης Μαριάς, οι διάφοροι δήθεν πρόσφυγες αντί να συγκεντρωθούν κατά χιλιάδες στον Έβρο θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν αντίστροφη πορεία κατευθυνόμενοι σε Αδριανούπολη, Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη. 

Επίσης επισήμανε ότι οι διάφορες ψευδολογίες του Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας για το μεταναστευτικό δεν πείθουν κανέναν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες διαφόρων φιλοτουρκικών κύκλων στη Γερμανία. 

Σύμφωνα με τον Νότη Μαριά η Ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να εφαρμόζει καθημερινά την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου η οποία εκδόθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σύμφωνα με την οποία όσοι εισέρχονται σε χώρες μέλη της Σένγκεν, δεν δικαιούνται ασύλου και θα πρέπει να επαναπροωθούνται άνευ άλλου τινός. 

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην επαναπροώθηση όσων αλλοδαπών απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους για άσυλο και οι οποίοι μόνο για το τελευταίο δίμηνο σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ανέρχονται σε 11.000 άτομα. 

Σε σχέση δε με όσους αλλοδαπούς έλαβαν ήδη άσυλο στην Ελλάδα πρότεινε να τους χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να πάνε σε όποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιθυμούν σύμφωνα άλλωστε και με τους ισχύοντες κανόνες της ΕΕ και της Σένγκεν. 

Τέλος χαρακτήρισε γελοιότητες και απύθμενο θράσος τις διάφορες τουρκικές δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες 100 τουρκικές ΜΚΟ ετοιμάζουν δικαστική προσφυγή διεκδικώντας την «επιστροφή» της Κρήτης και άλλων 12 Ελληνικών νησιών στην Τουρκία. 
Το βίντεο με δηλώσεις του Νότη Μαριά στο https://youtu.be/ W1dg5w3Q6OY 

* Ο Νότης Μαριάς είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. 
Είναι Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.








Δεν υπάρχουν σχόλια