Header Ads

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ φ.1694

Super League: Τι θα συμβεί αν υπάρξει κρούσμα σε μια ομάδα



Μετά τη σύσκεψη που έγινε ανάμεσα στην υγειονομική επιτροπή και τον ΕΟΔΥ στάλθηκε ενημέρωση προς τη Super League για το τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος σε ομάδα της Super League μετά την πιθανή επανέναρξη των αγώνων. 

Απάντηση στο μεγάλο ερώτημα που υπήρχε από πλευράς των ομάδων της Super League δόθηκε τελικά. Η μεγάλη απορία ήταν τι θα συμβεί αν υπάρξει κρούσμα σε ομάδα μετά την επιστροφή στις προπονήσεις ή και στους αγώνες σε περίπτωση επανεκκίνησης του πρωταθλήματος. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πάρθηκε απόφαση μετά από σύσκεψη που έγινε με τον ΕΟΔΥ και την ΥΕΕ και ο διευθυντής του αγωνιστικού της Super League Θόδωρος Λάιος ενημερώθηκε και θα ενημερώσει τις ομάδες. Αν υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, το άτομο που έχει προσβληθεί θα μπει σε κατ’ οίκον καραντίνα ενώ η υπόλοιπη ομάδα θα μπει σε απομόνωση πέντε ημερών σε χώρο που θα είναι προκαθορισμένος από τη Super League ή και την ομάδα. Μπορεί να είναι το ξενοδοχείο που θα έχει δίπλα εγκαταστάσεις για προπόνηση ή το προπονητικό κέντρο της ομάδας αν διαθέτει ξενώνες. 

Δεδομένο είναι πως το περιβάλλον θα πρέπει να είναι απομονωμένο και για πέντε ημέρες κανένας δεν θα μπορεί να μετακινηθεί προς καμία κατεύθυνση. Στο γκρουπ που ενδεχομένως θα μπει σε καραντίνα δεν θα μπορεί να προστεθεί κανένας άλλος παίκτης για τις πέντε αυτές ημέρες. Στο διάστημα αυτής της καραντίνας θα γίνουν δυο σειρές ιατρικών εξετάσεων και τεστ για τον κορονοϊό όπως και τεστ αντισωμάτων. Οι εξετάσεις θα γίνονται την 3η και την 5η ημέρα. Αν είναι καθαρές και δεν υπάρξει άλλο σύμπτωμα η ομάδα θα μπορεί να επιστρέψει σε ομαδικές προπονήσεις και αγώνες με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΔΥ. 

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, αν δεν είναι εφικτός ο μοριακός έλεγχος (PCR), η σύσταση του ΕΟΔΥ και της υγειονομικής επιτροπής είναι να επιστρέψουν οι ομάδες σε μικτές προπονήσεις και αγώνες μετά από καραντίνα επτά ημερών κι αφού πρώτα επιβεβαιωθεί από γιατρούς πως δεν υπάρχει άλλο σύμπτωμα κορονοϊού εντός ομάδας…

ΠΗΓΗ: OnSports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια