Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1694


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

Σφοδρή αντεπίθεση κατά Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τα γεγονότα της τραγωδίας με τους νεκρούς στη Marfin


Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το Σάββατο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα γεγονότα που αφορούσαν στην τραγωδία με τους νεκρούς στη Marfin. 

«Η σημερινή ημέρα, όπου η Πολιτεία τίμησε τα θύματα της Μαρφίν, δεν προσφέρεται για αντιδικίες. Ούτε όμως για ψέματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε και τα δύο», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης. 

Και πρόσθεσε: «Στη δήλωσή του καταγγέλλει ως υποκριτική την απόφαση του πρωθυπουργού να ανοίξει ξανά τον φάκελο Μαρφίν αφού όπως τονίζει δεν νοείται να διεξαχθεί έρευνα «από τους ίδιους ανθρώπους που δέκα χρόνια πριν στάθηκαν ανίκανοι να αναζητήσουν, να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν». Εν συνεχεία, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στα περί «ιδίων ανθρώπων που χειρίστηκαν τα της υπόθεσης Marfin», παραθέτει μια σειρά γεγονότων που συνέβησαν από την τραγωδία στη Marfin κι έπειτα. 

«Τα γεγονότα της τότε ταραγμένης περιόδου του 2010 είχαν ως εξής: Δολοφονία στη Μαρφίν 5 Μαΐου. Πενήντα μέρες μετά, με νέα τρομοκρατική ενέργεια , στις 24 Ιουνίου δολοφονήθηκε ο υπασπιστής μου, ο αείμνηστος Γ. Βασιλάκης. Δυόμισι μήνες αργότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου, με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αποχώρησα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το επιχείρημα λοιπόν περί “ίδιων ανθρώπων” που τότε και τώρα “στάθηκαν ανίκανοι να εντοπίσουν τους δράστες”, καταρρίπτεται. Σε τρεις μήνες, στις δεδομένες συνθήκες, τέτοιες έρευνες δεν ολοκληρώνονται ούτε στο σινεμά», ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

«Ο Α. Τσίπρας, όπου οι τρείς μήνες του φαίνονται πολύ, βεβαίως αποσιωπά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέθετε τεσσεράμισι χρόνια για να ερευνήσει, να εντοπίσει, να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δράστες, να ξανανοίξει το φάκελο, να δράσει τέλος πάντων. Δεν έκανε όμως τότε τίποτε και τώρα ο πρόεδρος του μόνος του καταθέτει, στεφάνι και ψέματα», συνέχισε, στρέφοντας τα βέλη του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Από τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ας κρατήσουμε το μισό βήμα μπροστά. Ότι δηλαδή καταδικάζει τη βία και τιμά τη μνήμη των νεκρών. Κι ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα συμμετάσχει στην κοινή εκδήλωση μνήμης για τα θύματα, χωρίς ανάγκες για προσχήματα», κατέληξε στη γραπτή ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 
Newsroom , CNN Greece Σάββατο, 09 Μαίου 2020




Πάνος Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για εκλογές…

Ο Πάνος Σκουρλέτης «σήκωσε το γάντι» για τις πρόωρες εκλογές. Σε συνέντευξή του στην Realnews και το δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι: «Οι πρόωρες εκλογές είναι ένα σενάριο το οποίο διέρρευσε η ίδια η κυβέρνηση, προφανώς για να εξυπηρετήσει δικές της σκοπιμότητες. Η κυβέρνηση έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με νωπή λαϊκή εντολή. Ωστόσο, εάν επιβεβαιωθεί η κατάρρευση της οικονομίας και διαφανεί η παντελής ανικανότητά της να απαντήσει σε αυτή, τότε το θέμα των εκλογών θα είναι μια φυσιολογική εξέλιξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για όλα.» 

Επιπλέον, ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές στο εσωκομματικό πεδίο κατά των «λαϊκιστών» του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν με τον όρο «νωθρή και άνευρη» αντιπολίτευση κάποιοι εννοούν πως θα έπρεπε απέναντι στην παρούσα υγειονομική κρίση να υιοθετήσουμε μια στάση λαϊκίστικη, επιχειρώντας να κερδοσκοπήσουμε με βάση τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας και τα θύματα, κάτι τέτοιο με βρίσκει εντελώς αντίθετο. Εμείς, ασκώντας μια αντιπολίτευση δυναμική, τεκμηριωμένη, στον αντίποδα των συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών, θα επιχειρήσουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και να ανατρέψουμε τους σημερινούς συσχετισμούς.» 

Αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι: «Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ, εάν εννοεί όσα από τα χείλη της προέδρου του έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα, μπορεί, ενδεχομένως, να αποτελέσει έναν αξιόπιστο πολιτικό εταίρο, στο πλαίσιο μιας νέας προοδευτικής κυβέρνησης που μπορεί να προκύψει στις επόμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες, ως γνωστόν, θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Η προοπτική αυτή δεν αφορά μόνο το ΚΙΝΑΛ, αλλά το σύνολο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων.» 
Newsroom , CNN Greece Σάββατο, 09 Μαίου 2020





Φώφη Γεννηματά : Αλλάξτε πολιτική πριν είναι αργά για το Μεταναστευτικό Νόμο…


Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα θέματα Ασύλου στους μετανάστες, η κ. Γεννηματά κατέστησε σαφείς τους λόγους για τους οποίους το Κίνημα Αλλαγής το καταψηφίζει, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για αδιαφάνεια και απόπειρα διαμόρφωσης κομματικού κράτους. «Το νομοσχέδιο σας με αυτό ουσιαστικά ασχολείται, δεν βελτιώνει τη μεταναστευτική νομοθεσία, τη ζωή των κατοίκων, τη ζωή των προσφύγων και μεταναστών», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι τίποτα δεν έγινε τους τελευταίους 6 μήνες, ούτε επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, ούτε αποσυμφόρηση των νησιών, ούτε επιμερισμός της ευθύνης με την ΕΕ, ούτε μηχανισμός επανεγκατάστασης σε κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ έχει καταρρεύσει η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας. 

Ακόμη υποστήριξε ότι με το νομοσχέδιο «προσλαμβάνονται μια στρατιά μετακλητών σε όλες τις βαθμίδες, εκ των οποίων πολλοί σε διευθυντικές θέσεις. Αντικαθιστά η ΝΔ με τους»κολλητούς» της, τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Και μάλιστα χωρίς να τους ζητούνται καν ιδιαίτερα προσόντα. Μιας και ο νόμος του δήθεν»επιτελικού κράτους» κατήργησε αυτές τις»πολυτέλειες». Δεν χρειάζεται πτυχίο, δεν χρειάζεται τίποτε. Μόνο να ψηφίζεις τον υπουργό» είπε. Όπως τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, διαιωνίζεται ένα καθεστώς που ευνοεί τη διαφθορά, συνεχίζοντας την πρακτική που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφανείς διαδικασίες σε σειρά συμβάσεων, χωρίς διαγωνισμούς.



Να κινηθεί δικαστικά κατά του «Der Spiegel» ζητά από την κυβέρνηση η Ελληνική Λύση


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Να κινηθεί η κυβέρνηση δικαστικά με μήνυση και αγωγή, εναντίον του περιοδικού «Der Spiegel», ζητά με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δημοσίευμα που περιλαμβάνεται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «προσβάλλει βάναυσα και δυσφημεί τη χώρα μας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς σύμφωνα με άρθρο του, ένας Πακιστανός έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να διασχίσει το συνοριακό φράχτη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, σύμφωνα δε με έρευνες του ίδιου του περιοδικού, πιθανότατα πυροβολήθηκε από Έλληνες στρατιώτες». Η Ελληνική Λύση, ζητά από την κυβέρνηση «να μην επιτρέψει αυτή την αήθη και κατάφωρα άδικη επίθεση προς τη χώρα μας και τη θέτει προ των ευθυνών της». 

Για άλλη μία φορά δίπλα σε Σώματα Ασφαλείας και Στρατό στον Έβρο 02/05/2020 
Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κίρκος Μαργαρίτης, βρέθηκε για άλλη μία φορά δίπλα στα σώματα ασφαλείας, στρατό, αστυνομία και καταδρομείς στον Έβρο. Ο κ. Κίρκος Μαργαρίτης επισκέφθηκε το μέτωπο του Έβρου όπου παρέδωσε εκ μέρους της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και του Προέδρου της ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ είδη ξηράς τροφής. “Μας κάνετε υπερήφανους και δεν σας ξεχνάμε”, είπε στους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν την πατρίδα στα σύνορα. 
Εκείνοι ευχαρίστησαν τον κ. Κίρκο και του ζήτησαν να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ.




Δημ. Κουτσούμπας: Εδώ και τώρα να καταργήσουν τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με ΠΝΠ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του, απαντά για όλα όσα ζούμε εν μέσω πανδημίας, αλλά κυρίως για αυτά που πρόκειται να ζήσουμε εν μέσω της επερχόμενης οικονομικής ύφεσης. Ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας στο newsbomb.gr, κάνει λόγο για «δήθεν έκτακτα μέτρα ήρθαν για να μείνουν, όχι μόνο γιατί ο ΣΕΒ τα ζητούσε και πριν την πανδημία, αλλά και γιατί μια νέα πιο βαθιά οικονομική κρίση είναι προ των πυλών που θα γίνει προσπάθεια να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων». 

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο γραμματέας του ΚΚΕ τονίζει χαρακτηριστικά: «Ο λαός πλήρωσε πολλά. Τώρα πρέπει να πληρώσουν οι όμιλοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι τραπεζίτες μέσω φορολογίας και κατάργηση όλων των προνομίων τους». O κ. Κουτσούμπας ζητά εδώ και τώρα να καταργηθούν τα αντεργατικά μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ τονίζοντας: «Σήμερα πρέπει να ακυρωθούν τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εν μέσω πανδημίας. Σήμερα πρέπει να μπει τέλος σ΄ αυτό το φαύλο κύκλο, να ανοίξει ο δρόμος για συνολικές ανατροπές για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών». 

Εξαπολύει ευθείες βολές στη ΝΔ για το σκάνδαλο Βρούτση με τα ΚΕΚ, ενώ δεν αφήνει έξω από το κάδρο και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Είδαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να “βγαίνει στα κεραμίδια”, με αφορμή το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης, όμως δεν τον είδαμε τόσα χρόνια στην κυβέρνηση να αναρωτιέται για την ποιότητα των προγραμμάτων κατάρτισης που και ο ίδιος πιστοποιούσε». 
Newsroom , CNN Greece Σάββατο, 09 Μαίου 2020




Τα κόκκινα δάνεια ξεπερνούν τα 70 δις ευρώ και αποτελούν το 42% του συνόλου των δανείων


Σήμερα τα κόκκινα δάνεια ξεπερνούν τα 70 δις ευρώ και αποτελούν το 42% του συνόλου των δανείων. Με τον «Ηρακλή» οι δανειολήπτες έρχονται αντιμέτωποι με τα ταμεία που αγόρασαν τα δάνειά τους με μεγάλη έκπτωση, τα οποία όμως απαιτούν ολόκληρο το ποσό έχοντας την διακριτική ευχέρεια είτε να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό είτε να εκβιάσουν για διακανονισμό που θα τους επιφέρει σημαντικά κέρδη σε σύγκριση με την τιμή στην οποία τα αγόρασαν. Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση θεωρούν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Το ΜέΡΑ25 διαφωνεί! 

Θεωρούμε ιερή υποχρέωση όλου το πολιτικού συστήματος να βάλει τους πολίτες του μπροστά απ’ τους κερδοσκόπους και με αυτό ως κριτήριο να λύσει οριστικά ένα πρόβλημα που είναι εθνικής σημασίας. Θεωρούμε πως υπάρχουν άμεσα εφαρμόσιμες ορθολογικές εναλλακτικές και γι αυτόν τον λόγο την 24η Φεβρουαρίου διοργανώνουμε ημερίδα όπου θα συζητήσουμε την σημερινή πραγματικότητα και θα προτείνουμε πραγματικές λύσεις για το μείζον αυτό θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια