Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1694

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Γραφείο Τύπου Δημάρχου
Κόρινθος, 8 Μαΐου 2020
«Κλείδωσε» σε 4 σημεία η διαδημοτική συνεργασία Κορίνθου – Λουτρακίου


Σε άριστο κλίμα και με την από κοινού δέσμευση για αγαστή και αποτελεσματική διαδημοτική συνεργασία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη μια το μεσημέρι της Πέμπτης η συνάντηση των Δημάρχων Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ.Γιώργου Γκιώνη στο δημοτικό κατάστημα της Κορίνθου. 

Στην συνάντηση η οποία ήταν ευρεία και παρευρέθηκαν επίσης οι Γενικοί Γραμματείς των δυο δήμων κ.κ. Νεκτάριος Σπηλιόπουλος και Ιωάννης Μαυροειδής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Κορινθίων, κ. Δημήτρης Μπίτζιος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος, κ. Σωτήρης Πέρρας του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Κορινθίων, κος Γιάννης Τσολάκης συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η διαδημοτική συνεργασία σε 4 βασικού άξονες. 

Στην διαχείριση απορριμμάτων & στη γενικότερη συνεργασία σε περιβαλλοντικά θέματα 
Στην υποβολή κοινής πρότασης Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.), ως εργαλείο ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης 
Στην συντήρηση, λειτουργίας και αναβάθμισής της εγκατάστασης της κοινής Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) 
Σε λοιπά θέματα πάσης φύσεως που έχουν να κάνουν με την γειτνίαση των 2 Δήμων 

«Η συνεργασία είναι εκείνη που φέρνει καλύτερα αποτελέσματα. Το γνωρίζουμε καλά και το κάνουμε πράξη με τον κ.Γκιώνη. Τα ζητήματα που μας απασχολούν είναι κοινά, ενώνουμε δυνάμεις σήμερα και πορευόμαστε με στόχο την ωφέλεια των δημοτών μας» σημείωσε με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος .




Η λειτουργία των υπαίθριων λαικών αγορών στον Δήμο Κορινθίων


Παράλληλα θα λειτουργήσουν από το Σάββατο 9 Μαΐου 2020 και μέχρι νεοτέρας οι υπαίθριες λαϊκές αγορές της Κοινότητας Κορίνθου σύμφωνα με απόφαση Δημάρχου και την παρ.1 του άρθρου 8 του Ν.4682/2020, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και περιορισμού της διάδοσης ιού COVID-19 και προκειμένου να εξασφαλιστεί η δραστηριοποίηση όλων των παραγωγών και όλων των εμπόρων που δικαιούνται να συμμετέχουν σε αυτές. 

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν: 

α. Η υπαίθρια λαϊκή αγορά Ιωνίας (Συνοικισμός) Κορίνθου, στον χώρο της χειμερινής λαϊκής Ιωνίας ( Συνοικισμός) Κορίνθου , ημέρα Τετάρτη και ώρες 06:00 π.μ. έως και 13:30 μ.μ. παράλληλα με την καθιερωμένη θερινή λαϊκή αγορά Ιωνίας (Συνοικισμού) που λειτουργεί την ίδια μέρα και ώρες .Οι παράλληλες λαϊκές Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου θα λειτουργούν κάθε Τετάρτη σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Αρ. πρωτ. 44105-05/05/2020 Εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή. Οι ώρες λειτουργίας τους θα είναι από τις 06:00 έως τις 13.30 

β. υπαίθρια λαϊκή αγορά Κορίνθου , στον χώρο χειμερινής λαϊκής Κορίνθου , ημέρα Σάββατο και ώρες 06:00 π.μ. έως και 14:00 μ.μ. παράλληλα με την καθιερωμένη θερινή λαϊκή αγορά Κορίνθου, που λειτουργεί την ίδια μέρα και ώρες . Οι παράλληλες λαϊκές Κορίνθου θα λειτουργούν κάθε Σάββατο σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αρ. πρωτ. 44105-05/05/2020 Εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή . Οι ώρες λειτουργίας τους θα είναι από τις 06:00 έως τις 14:00.




Γραφείο Τύπου Δημάρχου
Κόρινθος, 7 Μαΐου 2020
ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ



Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με απόφαση του η οποία δημοσιεύεται σήμερα, αναθέτει καθήκοντα αντιδημάρχου στο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Πνοή Δημιουργίας» Γιάννη Καρασάββα . Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών στο δήμο Κορινθίων και καλύπτει μια από τις 3 κενές θέσεις αντιδημάρχων .



Παραδίδεται σε 18 μήνες το Σχολικό Συγκρότημα της Αρχαίας Κορίνθου



Κόρινθος, 5 Μαΐου 2020 
Τη σύμβαση κατασκευής του Σχολικού Συγκροτήματος Αρχαίας Κορίνθου υπέγραψε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος βάζοντας τέλος στις πολυετείς περιπέτειες του και θέτοντας σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, τους κατοίκους, τους μαθητές. Την κατασκευή αναλαμβάνει η εταιρία «ΓΕΩΓΕΝΕΣΙΣ Α.Ε» με τον εκπρόσωπο της κ.Ευγένιο Παπαδόπουλο να συνυπογράφει την σύμβαση έργου και να δεσμεύεται για την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος των 18 μηνών. 

«Θα παραδώσουμε στην Αρχαία Κόρινθο ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα. Μια μονάδα που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία και εκπαίδευση των μαθητών. Ένα σχολείο κόσμημα. Έπρεπε να έχει υλοποιηθεί εδώ και χρόνια. Το υλοποιούμε εμείς σήμερα γνωρίζοντας καλά πως η ποιότητα της εκπαίδευσης αφορά και το επίπεδο των υποδομών της. Το σχολικό συγκρότημα στην Αρχαία Κόρινθο είναι μόνο η αρχή» θα δηλώσει με το πέρας της συνάντηση ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος. 

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.000.000 και η έκπτωση που δόθηκε της τάξεως του 53,10% Η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί το 2012 και περιλαμβάνει 8 αίθουσες διδασκαλίας και σύγχρονες συνοδές αθλητικές υποδομές. Φυσικά η κατασκευή θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στην αρχαιολογική και ιστορική σημασία του χώρου. 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος , ο εκπρόσωπος της «ΓΕΩΓΕΝΕΣΙΣ» κ.Ευγένιος Παπαδόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιώργος Πούρος μετέβησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο χώρο ανέγερσης του συγκροτήματος όπου ενημερώθηκαν από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ.Κασίμη, την υπεύθυνη της ανασκαφής και Αρχαιολόγο κ.Ανδριανού και τον Προϊστάμενο του τμήματος Αρχαιολογικών έργων κ.Σιδηρόπουλο για τα αρχαιολογικά στοιχεία που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν στα πλαίσια της κατασκευής και ολοκλήρωσης. 

Το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρχαίας Κορίνθου κ.Κώστας Παπαϊωάννου. Υπήρξε από κοινού η δέσμευση της συνεχούς και αγαστής συνεργασίας και της υλοποίησης της κατασκευής με απόλυτο σεβασμό στην αρχαιολογική και ιστορική σημασία του χώρου.




ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


Ήλθε η ώρα ο Δήμος να προβεί σε ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της προσβασιμότητας σε όλους τους κατοίκους και τους παραθεριστές της πανέμορφης παραλίας των Λουτρών. Σε πρώτη φάση μιλάμε για το τμήμα από το σημείο της πρώην παιδικής χαράς που άστοχα αποξηλώθηκε από τις Υπηρεσίες του Δήμου το 2017, μέχρι την εκβολή του χειμάρρου Σάρωνα, συνολικού μήκους περίπου 600 μέτρων. Στη συνέχεια να δοθεί το βάρος στο υπόλοιπο τμήμα μέχρι το τέλος της Αλμυρής. 

Η παραλία στα περισσότερα σημεία της έχει αποκλειστεί με αυθαίρετες εγκαταστάσεις τοιχίων αντιστήριξης, που φθάνουν μέχρι τη θάλασσα. Μάλιστα σε πολλά σημεία το θαλάσσιο κύμα έχει εκδικηθεί αυτές τις παρανομίες και πλεονεξίες και έχει παρασύρει τις μάντρες, τα δένδρα και τα τοιχία αντιστήριξης, δημιουργώντας προβλήματα όχι μόνο αισθητικής αλλά και στην πρόσβαση στη θάλασσα. Ο Δήμος πρέπει να έχει ως πολιτική την δημιουργία ενός παραλιακού πεζόδρομου στο χώρο αυτό, που θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή. Για να γίνει αυτό που είναι ο στόχος, προηγουμένως πρέπει να γίνουν πολλά, όπως: 
• ►Να ελεγχθεί από το Δήμο και την Κτηματική Υπηρεσία η εφαρμογή της οριοθέτησης του αιγιαλού και της παραλίας , όπως έχει καθοριστεί με ΦΕΚ πριν μερικές δεκαετίες, με μέριμνα της τότε κοινότητας. 
• ►Σε όσες περιπτώσεις υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές και καταλήψεις του αιγιαλού και της παραλίας να γίνουν πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής και να υλοποιηθούν από το Δήμο, αφού τηρηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες. 
• ►Τη διετία 2011-2012 συστάθηκε επιτροπή στην Πολεοδομία του Δήμου για την καταγραφή των προβλημάτων. Ποια είναι τα αποτελέσματα των εργασιών της επιτροπής για το θέμα αυτό; 
• ►Να ερευνηθούν όλες οι συμβολαιογραφικές πράξεις παραχώρησης σε κοινή χρήση των ιδιοκτησιών για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, προκειμένου να λάβουν άδεια οικοδομής από την Πολεοδομία. Σημειωτέον ότι καμία πρόσβαση δεν υπάρχει σήμερα σε μήκος 600 μέτρων. Όλες οι προσβάσεις έχουν κλειστεί. 
• ►Να κατασκευαστεί νέα παιδική χαρά στον παραλιακό χώρο, όπου ήταν και η προηγούμενη. Σημειώνουμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος εμβαδού 236,06 τ.μ. έχει καταχωρηθεί ως δημοτικό ακίνητο με την α/5-10-2016 έκθεση της επιτροπής ακινήτων του Δήμου και με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (351/31-10-2016) και του Τοπικού Συμβουλίου Γαλατακίου (19/20-09-2016) στο περιουσιολόγιο του Δήμου, προερχόμενο από χρησικτησία. 
Ρωτάμε τη Δημοτική Αρχή τι σχεδιάζει να υλοποιήσει στην πανέμορφη αυτή παραλιακή ζώνη; Προτίθεται να υιοθετήσει τις προτάσεις μας; 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 
ΔΟΝΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 
ΖΩΓΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 
ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ ΝΙΚΟΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 08/05/2020










ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των Συλλόγων στην προαγωγή του πολιτιστικού και αθλητικού έργου του, ΚΑΛΕΙ τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους που εδρεύουν εντός των ορίων αρμοδιότητάς του κι επιθυμούν να επιχορηγηθούν για το έτος 2020, να καταθέσουν σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τα κάτωθι δικαιολογητικά: 
1.Φωτοαντίγραφο Κατασταστικού του Συλλόγου, στο οποίο να εμπεριέχονται όλες οι τροποποιήσεις του 
2. Βεβαίωση του Πρωτοδικείου, περί ισχύος του ανωτέρω καταστατικού 
3. Αντίγραφο απόφασης Γενικής Συνέλευσης, περί εκλογής μελών Δ.Σ. 
4. Αντίγραφο απόφασης Δ.Σ, περί συγκρότησής του σε Σώμα 
5. Πρακτικό Γ.Σ (Απολογισμός συνολικής δραστηριότητας για το έτος 2019 έσοδα- έξοδα αναλυτικά) 
6. Πρακτικό Γ.Σ (Απολογισμός της επιχορήγησης για το έτος 2019, με θέμα αναλυτική κατανομή εσόδων – εξόδων που καλύφθηκαν από την επιχορήγηση) 
7. Αντίγραφο Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων 
8. Αναλυτική έκθεση δραστηριοτήτων του Συλλόγου κατά το έτος 2019 
9. Πρακτικό Γ.Σ περί έγκρισης προϋπολογισμού 2020 
10. Πρόγραμμα πολιτιστικών ή αθλητικών δραστηριοτήτων – εκδηλώσεων του Συλλόγου, για το έτος 2020, με αντίστοιχη προϋπολογισθείσα δαπάνη 
11. Αναλυτική Κατάσταση όλου του εν ενεργεία δυναμικού του Συλλόγου, η οποία θα περιλαμβάνει: Για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους: ονοματεπώνυμο & ημερομηνία εγγραφής των μελών καθώς και κατάσταση των εκπαιδευτών ανά τμήμα Για τους αθλητικούς Συλλόγους: ονοματεπώνυμο, χρονολογία γέννησης, άθλημα, ημερομηνία έκδοσης δελτίου αθλητικής ιδιότητας ή ημερομηνία εγγραφής στο Σύλλογο για τους μικρότερους αθλητές, όσον αφορά τα μέλη, καθώς και κατάσταση των προπονητών – γυμναστών που δραστηριοποιούνται στον Σύλλογο ανά τμήμα. 
12. Αντίγραφα αιτήσεων υποβολής δικαιολογητικών στην εποπτεύουσα αρχή – Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθώς και στην Υπηρεσία Επιτρόπου Ν.Κορινθίας. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν τις αιτήσεις τους κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου αναφορικά με τον τρόπο παράδοσής τους (τηλ. 2744360128 και 2744360127) το αργότερο μέχρι και την 22α Μαΐου 2020, ημέρα Παρασκευή. 

Υπεύθυνος για την παραλαβή αιτήσεων: κ. Γιάννης Μαυροειδής – Γενικός Γραμματέας Δήμου (τηλ. 2744360126) 
Αρμόδιος υπάλληλος για πληροφορίες: κ. Γ. Ντόντος (τηλ. 2744360135)




Δωρεά του ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟΥ “ΧΑΡΤΟΜΑΝΙΑ» Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου



Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ευχαριστεί θερμά το ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ “ΧΑΡΤΟΜΑΝΙΑ» – ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΓΚΙΩΝΗΣ για την ευγενική προσφορά του σε γραφική ύλη και αναλώσιμα για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου και σε είδη ζωγραφικής και χαρτοπωλείου που διατέθηκαν για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών των ωφελούμενων οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. 
Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε πως “Ευχαριστούμε θερμά το ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ “ΧΑΡΤΟΜΑΝΙΑ» – ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΓΚΙΩΝΗΣ για την έμπρακτη προσφορά και την αμέριστη συνδρομή του στο δύσκολο έργο μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, με τις περισσότερες επιχειρήσεις να πλήττονται σημαντικά λόγω της πανδημίας, είναι σημαντικές καθώς αποδεικνύουν πως υπάρχουν άνθρωποι και εταιρείες με αυξημένη κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία, που στέκονται αρωγοί και συνοδοιπόροι χαρίζοντας απλόχερα χαμόγελο και αισιοδοξία”. 
Γραφείο Τύπου










ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Χρίστος Δήμας:
Από το Κρυονέρι στη Σελήνη και από τον κορωνοϊό στην Έρευνα και την Ανάπτυξη



Πληθωρική συνέντευξη παραχώρησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας σε γνωστό Πελοποννησιακό μέσο, όπου αναφέρθηκε στην προ ημερών επίσκεψή του στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου αλλά και στα μέτρα της Κυβέρνησης για την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. 

Ο κ. Δήμας τόνισε πως είναι πάρα πολύ σημαντικός ο οικονομικός αντίκτυπος που έχει η πανδημία του κορωνοϊού στην καθημερινότητα όλων μας, ενώ, όσον αφορά τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης, πρόσθεσε πως αυτά συνεχώς επεκτείνονται και διαρκώς διευρύνονται και ανέφερε πως η πραγματική απάντηση στον κορωνοϊό θα έρθει από την έρευνα και από την επιστημονική κοινότητα. 

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο αστεροσκοπείο Κρυονερίου τονίζοντας πως έχει ένα σημαντικό τηλεσκόπιο, ανάμεσα στα τρία σημαντικότερα τηλεσκόπια της χώρας και για τη συμμετοχή του σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων μελετά την πρόσκρουση μετεωριτών στη σελήνη. «Το τηλεσκόπιο στο Κρυονέρι είναι το μεγαλύτερο παγκόσμια σε αυτό το ερευνητικό πρόγραμμα. Έχει μεγάλη σημασία και σημαντικό επιστημονικό αντίκτυπο». 

Τέλος ο Χρίστος Δήμας αναφερόμενος στην έρευνα και στην ανάπτυξη δήλωσε πως : «Αν αναλογιστούμε πόσους επιστήμονες και νέους επιχειρηματίες έχουμε στο εξωτερικό που θέλουμε να επαναπατρίσουμε αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικός είναι ο κλάδος της έρευνας και της ανάπτυξης. Γι΄ αυτό το λόγο έχουμε πει ότι οι επενδύσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για επιστήμονες και νέους επιχειρηματίες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Και αναφέρομαι ειδικά σε δαπάνες που επενδύουν επιχειρήσεις στην έρευνα και στην ανάπτυξη. Αυτές οι επενδύσεις δημιουργούν καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας.»




Επίσκεψη Παν. Νίκα και Χρ. Δήμα στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, το οποίο αναβαθμίζεται ...



Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας μαζί με τον δ/ντη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητή Εμμανουήλ Πλειώνη επισκέφθηκαν την περασμένη Δευτέρα το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου. 

Τα νέα είναι σημαντικά. Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναβαθμίζεται άμεσα το τηλεσκόπειο του Αστεροσκοπείου ενώ προγραμματίζεται και η κατασκευή νέου κτηρίου με πλανητάριο και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου έκτασης 80 στρεμμάτων. Στόχος είναι το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου να αναβαθμιστεί, να γίνει ένας χώρος επισκέψιμος από σχολεία και να εξελιχθεί σε ένα «εκπαιδευτήριο για τη νεολαία της Περιφέρειας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Νίκας. 

Ο Χρίστος Δήμας στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανέφερε: «Μπορεί ένα μικρό χωριό να έχει ουσιαστικό παγκόσμιο επιστημονικό αντίκτυπο; Πως συνδέεται το Κρυονέρι Κορινθίας με την Σελήνη; Και όμως, για όσους δεν γνωρίζουν το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου διαθέτει ένα κατοπτρικό τηλεσκόπιο διαμέτρου 1.2 m και είναι ένα από τα τρία σημαντικότερα τηλεσκόπια της χώρας. Σε ένα από τα ερευνητικά προγράμματα που συμμετέχει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναλύει προσκρούσεις μετεωριτών στην Σελήνη, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο. Με τον Πρόεδρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών Καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, τον Διευθυντή κ. Βασιλάκο και τον Ερευνητή κ. Λιάκο επισκεφτήκαμε σήμερα το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τους Αντιπεριφερειάρχες Αναστάσιο Γκιολή , Χάρη Βυτινιώτη και Αθηνά Κόρκα και τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο, τους Αντιδημάρχους Γιώργο Τσολάκο, Παναγιώτη Φιακά, Νίκο Τσιόγκα, Δημήτρη Ζάρκο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κώστα Ραυτόπουλο. Με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου προχωράμε στην ουσιαστική αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου σε υποδομές αλλά και στο τηλεσκόπιο, επενδύοντας έμπρακτα στην έρευνα και την επιστήμη στον τόπο μας».









ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ασφαλτοστρώνονται κεντρικοί δρόμοι του Ζευγολατιού



Την Παρασκευή 8 Μαΐου, από το πρωί πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης σε τρεις κεντρικούς δρόμους του Ζευγολατιού. (Ελ. Βενιζέλου, Καζαντζάκη & Σακελλαρίδη) Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων δήμου Βέλου-Βόχας, κ. Ανδρέας Σιάχος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου της ασφαλτόστρωσης οφείλεται σε δυσκολίες τεχνικής φύσεως, τονίζοντας παράλληλα ότι κατανοεί τα προβλήματα που προέκυψαν από την μη γρήγορη ασφαλτόστρωση. 
«Τα έργα μένουν, όμως» τόνισε, ευχαριστώντας παράλληλα τους δημότες για την κατανόηση που έδειξαν. Ενημέρωσε επίσης, ότι θα ακολουθήσει ασφαλτόστρωση και σε άλλες 2-3 οδούς στο Ζευγολατιό που εντάσσονται και αυτές στο μεγάλο έργο της αποκατάστασης της δημοτικής οδοποιίας. Τέλος ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ενημέρωσε ότι σήμερα εκτελούνται παράλληλα και άλλα έργα τεχνικής φύσεως: Τοποθετείται η παιδική χαρά στο Καλέντζι, ενώ δύο γκρέιτερ, ένα του στρατού και ένα εργολάβου εκτελούν εργασίες αγροτικής οδοποιίας.



«Η εύρυθμη και ασφαλής επαναλειτουργία των σχολείων είναι τώρα το μέλημά μας»



Την Δευτέρα 11 Μαϊου, ημέρα επανέναρξης των μαθημάτων της Γ΄ Λυκείου και επιστροφής των μαθητών από μια δύσκολη περίοδο εγκλεισμού λόγω της υγειονομικής κρίσης, ο δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος συνοδευόμενος από την υπεύθυνη Παιδείας, δημοτική σύμβουλο Μαρία Καλλίρη, επισκέφθηκαν τα λύκεια Βραχατίου, Ζευγολατιού και Βέλου, για να διαπιστώσουν την εύρυθμη λειτουργία τους από πλευράς υγειονομικής κάλυψης αλλά και για να ευχηθούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή δύναμη, καλή επιτυχία στον αγώνα όλων, αντοχές και υπομονή. 

«Γνωρίζουμε όλοι ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο και οι συνθήκες είναι ειδικές, με πολύ προσπάθεια όμως και αυτοπειθαρχία όλοι θα ανταπεξέλθουμε και σε αυτή την πρόκληση, όπως άλλωστε κάναμε όλο αυτό το δίμηνο που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας. Ο δήμος είναι εδώ! Αυτό σημαίνει και η σημερινή παρουσία μου μαζί με την υπεύθυνη Παιδείας κ. Καλλίρη. Η εύρυθμη και ασφαλής επαναλειτουργία των σχολείων είναι τώρα το μέλημά μας. Θα είμαστε δίπλα στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, ώστε να γίνουν όλα σωστά και με βάση τις πρόσθετες απαιτήσεις του ΕΟΔΥ









ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή των παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ξυλοκάστρου και Δερβενίου



Παρασκευή, 08 Μαϊου 2020
Σας κάνουμε γνωστό ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή των παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας . Οι αιτήσεις υποβάλλονται στους παιδικούς σταθμούς από 10 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2020 και σε όλη την διάρκεια του έτους. 

Κατά το χρόνο έναρξης και διεξαγωγής της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, μπορείτε να αποστέλλετε τις συμπληρωμένες αιτήσεις που είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Δήμου μας μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, είτε με συστημένη επιστολή στην ταχυδρομική διεύθυνση των παιδικών 
(για τον Παιδικό Σταθμός Ξυλοκάστρου Τέρμα Αντιπτεράρχου Δέδε, Ξυλόκαστρο, 20400/ Παιδικό Σταθμό Δερβενίου : Πεταλού, Δερβένι 20009, 
είτε μέσω email (Παιδικός Σταθμός Ξυλοκάστρου paidikos@xylokastro.gov.gr /Παιδικός Σταθμός Δερβενίου paidikosder@xylokastro. gov.gr . 

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε δυσκολία αποστολής της αίτησής σας, με τους προαναφερόμενους τόπους μπορείτε να επικοινωνήστε κατά τις εργάσιμες μέρες 10.00- 14.00 στα τηλέφωνα των Παιδικών Σταθμών: 
Ξυλόκαστρο 2743028311/ Δερβένι 2743032804, προκειμένου να κανονιστεί ένα εξατομικευμένο ραντεβού. 

Για την εγγραφή των παιδιών στους παιδικούς Σταθμούς προσκομίζονται τα εξής δικαιολογητικά: 
Αίτηση με συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο της μητέρας ή του πατέρα ή του κηδεμόνα του παιδιού. 
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού. 
Βεβαίωση εργοδότη εάν οι γονείς είναι εργαζόμενοι. 
Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ εάν οι γονείς είναι άνεργοι 
Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από παιδίατρο, καθώς και αντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας του με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του. 
Επίσης αποτελέσματα φυματινοαντίδρασης Mantoux, όπως κάθε φορά προβλέπεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. 
Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους και αντίγραφο εκκαθαριστικού των γονέων. 

Συμπληρωματικά δικαιολογητικά για ειδικές περιπτώσεις : 
Αναπηρία γονέων ή τέκνου με ποσοστό άνω του 67% : Προσκομίζεται αντίγραφο απόφασης Υγειονομικής Επιτροπής (ΚΕΠΑ). 
Διαζευγμένοι γονείς: Προσκομίζεται βεβαίωση επιμέλειας αρμοδίου δικαστηρίου και διαζευκτήριο. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΠΔΔ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΚΕΡΟΣ




Ειδοποίηση σε ιδιοκτήτες οικοπέδων & ακάλυπτων χώρων για υποχρεωτικό καθαρισμό αυτών στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Παρασκευή, 08 Μαϊου 2020 
Βρισκόμαστε στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου και όπως κάθε χρόνο τίθενται σε εφαρμογή οι σχετικές προβλέψεις του νόμου. 
Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός της πόλης, κοινοτήτων και οικισμών, και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται να προχωρήσουν στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου. 
Στους παραπάνω χώρους απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων και άλλων υλών. 
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ισχύουν και θα εφαρμόζονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. β’ του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» και οι παραβάτες να τιμωρηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα. Παράλληλα, η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων συνεπάγεται και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού.






Δεν υπάρχουν σχόλια