Header Ads

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΟΔΡΑ-ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ φ.1692

Κοινή συνέντευξη Τύπου Τσιόδρα – Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων

Αύριο το απόγευμα αναμένεται να γίνουν γνωστές οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου της αρμόδιας υπουργού, Νίκης Κεραμέως, και του λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρα. 

Ειδικότερα στην αυριανή συνέντευξη Τύπου με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτκής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο υπουργείο Υγείας, θα συμμετάσχει και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Όπως ανακοινώθηκε άτυπα από το υπουργείο, αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου, στις 18:00, η κ. Κεραμέως θα ανακοινώσει τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι η επαναλειτουργία των σχολείων θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης από την 11η Μαΐου με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Θα ακολουθήσουν και οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, ενώ στις αρχές Ιουνίου αναμένεται η λειτουργία των δημοτικών σχολείων. Εξάλλου, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παράταση του σχολικού έτους, κατά τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. 

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά από τα μέσα Μαρτίου, υπό τον φόβο εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Στην επαναφορά των μαθητών στα θρανία αναφέρθηκε τη Δευτέρα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανακοίνωσε τη θετική γνωμάτευση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στο «άνοιγμα» των σχολείων. 

«Ο πληθυσμός των παιδιών φαίνεται πως κινδυνεύει λιγότερο και μεταδίδει λιγότερο. Σε όλο τον κόσμο είναι μια σταθερή, μόνιμη εικόνα. Υπήρξε μόνο μία λευκή ψήφος στην Επιτροπή όλοι είπαν ναι στο άνοιγμα των σχολείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια