Header Ads

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΑΚΚΑΡΗ Η 1η ΘΕΣΗ φ.1695

Σάκκαρη:
«Θέλω το Νο.1 κι ένα ολυμπιακό μετάλλιο»



Η κορυφαία Ελληνίδα έθεσε ως στόχους της την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και ένα ολυμπιακό μετάλλιο

Είναι η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια και μια από τις καλύτερες στον κόσμο, αφού βρίσκεται στο Νο 20 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο λόγος φυσικά για τη Μαρία Σάκκαρη. Η 24χρονη μίλησε στους σπουδαστές του ΙΕΚ Ακμή για τους στόχους της και τα όνειρά της, τονίζοντας θέλει να βρεθεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και να κατακτήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. 

«Γιατί όχι και σε ένα μετάλλιο. Από μικρή ονειρευόμουν να παίξω σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να κερδίσω ένα μετάλλιο, είτε στο μονό είτε στο διπλό είτε και στο μεικτό», είπε αρχικά. 

Στη συνέχεια αναφορικά με τους στόχους της, απάντησε «Προφανώς και θέλω να γίνω Νο1, προφανώς και θέλω να τελειώσω top10! Όμως πριν δύο χρόνια έλεγα ότι θέλω να τελειώσω μέσα στις 30 και μόνο εκεί δεν έφτασα… 

Διότι αυτό με αγχώνει και με βάζει να έχω υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό μου. Αυτή τη στιγμή έχω μπει στο 2020 με μια διαφορετική νοοτροπία, με τη σιγουριά πως θα πάω πολύ καλά αυτή τη χρονιά. Πού θα φτάσω δεν ξέρω, αλλά νιώθω πως η φετινή χρονιά θα είναι 100% επιτυχημένη». 

Για τα πρώτα της βήματα στο χώρο του τένις:«Ξεκίνησα στα 5 μου λόγω του αδερφού μου που έπαιζε στα γηπεδάκια κάτω από το σπίτι μας και όχι λόγω της μαμάς μου ή του παππού μου». 

Για τις αξίες που έχει λάβει από την οικογένειά της: «Σκληρή δουλειά! Και ο παππούς μου, που ξεκίνησε στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών ως ball boy, και η μητέρα μου, η οποία χωρίς μεγάλη οικονομική άνεση κατάφερε να φτάσει ψηλά, αλλά και ο πατέρας μου που είναι εκτός του χώρου και αυτός με σκληρή δουλειά έχει επιτύχει. 

Η σκληρή δουλειά αποτελεί κατά κάποιο τρόπο “παράδοση” και χαρακτηριστικό στην οικογένειά μου!» Για την αλλαγή στην νοοτροπία της: . «Το γεγονός πως έχω δίπλα μου το σωστό team και τους δικούς μου ανθρώπους, επηρέασε άμεσα την πίστη μου στον εαυτό μου. 

Σίγουρα το δούλεψα και μόνη μου, ειδικά φέτος που ξεκουράστηκα πριν ξεκινήσει η χρονιά, αλλά και το γεγονός ότι μεγαλώνω και ωριμάζω και αντιλαμβάνομαι πως το να τιμωρώ τον εαυτό μου δεν με πάει πουθενά, μου κάνει κακό για τον επόμενο αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια