Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1688

Χρίστος Δήμας 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 
Βουλευτής Κορινθίας Ν.Δ. 

Ξεκινά ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του Υπουργείου Ανάπτυξης 

Μπήκε πριν από λίγες ημέρες η πρώτη υπογραφή που σηματοδοτεί το ξεκίνημα για τη δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας όπου, σε έναν χώρο 18 στρεμμάτων, νεοφυείς επιχειρήσεις που ασχολούνται με την έρευνα και την ανάπτυξη θα δημιουργούν συνέργειες με αποτέλεσμα να αποτελέσει έδρα της καινοτομίας στη χώρα μας και όχι μόνο. Ο αρμόδιος υφυπουργός και βουλευτής του Νομού μας, Χρίστος Δήμας έκανε την παρακάτω ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:“Ναι, μένουμε όλοι σπίτι μας και προτεραιότητα μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. 

Είναι εμφανές πως μετά τον κορωνοϊο θα χρειαστεί ένα επενδυτικό σοκ στην χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο και αφού το προετοιμάσαμε από τον Ιούλιο, σήμερα είχα την χαρά να υπογράψω την αίτηση για την υπαγωγή της Πολιτείας-Κέντρο Καινοτομίας στις διατάξεις για την Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Ίσως ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του Υπουργείου Αναπτυξης και Επενδύσεων αρχίζει, η μετατροπή των 18 στρεμμάτων του παλαιού εργοστασίου της ΧΡΩΠΕΙ σε πολιτεία καινοτομίας όπου επιχειρήσεις που ασχολούνται με την έρευνα και ανάπτυξη, ερευνητικά κέντρα και νεοφυείς επιχειρήσεις θα δημιουργούν συνέργειες με αποτέλεσμα να γίνει η έδρα της καινοτομίας στην χώρα”. 

Επίσης, επειδή οι επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στην οικονομία φαίνεται ότι σε παγκόσμιο αλλά προφανώς και σε εθνικό επίπεδο θα είναι πολύ σοβαρές και ο κλάδος των νεοφυών επιχειρήσεων που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος αναμένεται να πληγεί έντονα, ο Χρίστος Δήμας αποφάσισε την επίσπευση της δημιουργία της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις με στόχο να καταγραφεί και να χαρτογραφηθεί ολόκληρο το οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας προκειμένου να μπορέσει η Κυβέρνηση να παρέχει εξειδικευμένα κίνητρα σε όσους τα δικαιούνται πραγματικά.




43 νέα άτομα προσωπικό στο Νοσοκομείο Κορίνθου 
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί τον Χρίστο Δήμα



Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου εκφράζει ολόψυχα τις ευχαριστίες της, προς την πολιτική και ιεραρχική ηγεσία για την ενίσχυση του Νοσοκομείου μας με έμψυχο προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό .Εγκρίθηκαν σαράντα τρεις (43) τοποθετήσεις ατόμων στη Νοσηλευτική Υπηρεσία και στο βοηθητικό προσωπικό και αναμένεται η έκδοση αποφάσεων για άλλους δέκα 10. 

Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό κ.Χρήστο Δήμα, τον Διοικητή της 6 ης Υ.ΠΕ. κ. Γιάννη Καρβέλη και τους βουλευτές του Νομού μας, για την συμβολή τους και τις άοκνες ενέργειές τους, που καθιστούν το Νοσοκομείο μας ικανότερο και που αποδεικνύουν την έμπρακτη στήριξη τους , στο προσωπικό και την Διοίκησή του, χωρίς αμφιλεγόμενους βερμπαλισμούς. 

Το Νοσοκομείο Κορίνθου είναι πλέον ικανότερο, ώστε να ανταποκριθεί στην μεγάλη μάχη κατά του κορονοϊού, που το προσωπικό του με ιδιαίτερο ζήλο και αυταπάρνηση δίδει καθημερινά με επιτυχία ! 

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής του Νομού μας, Χρίστος Δήμας είχε μία πολύ ουσιαστική τηλεδιάσκεψη με την Διοίκηση του Νοσοκομείου της Κορίνθου όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και η ενίσχυση που χρειάζεται, ειδικά ενόψει των προσλήψεων που γίνονται αυτό το διάστημα στον χώρο της υγείας. 

Μετά από την σημαντική ενίσχυση του Νοσοκομείου, ο Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι μας, πρώτη προτεραιότητα για την Πολιτεία είναι η διασφάλιση της δημόσιας Υγείας. Το Νοσοκομείο Κορίνθου αλλά και οι υπόλοιπες δομές υγείας του Νομού μας ενισχύονται άμεσα και ουσιαστικά με 43 νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό. Θα ακολουθήσει και άλλη περαιτέρω ενίσχυση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Από την πλευρά μου καλώ όλους μας να βοηθήσουμε με τον πιο απλό αλλά και ουσιαστικό τρόπο τους ήρωές μας στα Νοσοκομεία (διοίκηση, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό) μένοντας στο σπίτι και αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις. Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την πανδημία υγιείς και όρθιοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια