Header Ads

ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΑΝ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ φ.1691

Σημεία των καιρών: 
 Αναποδογύρισαν τον σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ μέσα στον Πόντο 
Διαλύεται η Τουρκία; … 



 22 Απριλίου, 2020: Η εικόνα στο Πανεπιστήμιο της Τραπεζούντας του υπό κατοχή Πόντου έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στην Τουρκία. Ανάμεσα στις δύο τουρκικές σημαίες ήταν αναποδογυρισμένη η μορφή του Κεμάλ Ατατούρκ, «πατέρα του τουρκικού έθνους» και σφαγέα των Ελλήνων. Το ζήτημα έθεσε στην ημερήσια διάταξη της γείτονας, ο πρώην βουλευτής Τραπεζούντας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο είναι το κεμαλικό (κοσμικό, δηλαδή, αριστερόστροφο) σοσιαλδημοκρατικό αντιπολιτευτικό κόμμα στην Τουρκία, Haluk Pekşen. 
Ο Pekşen έκανε λόγο για προδοσία! 

Το Πανεπιστήμιο της Τραπεζούντας πάντως ανέφερε πως το πορτρέτο Ataturk κρεμάστηκε ανάποδα στο κτίριο για μικρό χρονικό διάστημα, λόγω απροσεξίας του προσωπικού και ό,τι ερευνά το περιστατικό. Η είδηση κάνει τον γύρο της Τουρκίας και έχει τρεις ερμηνείες: 

Το πανό πράγματι αναποδογυρίστηκε κατά λάθος 

Το πανό αναποδογύρισαν ψηφοφόροι του Ερντογάν (υπάρχουν πολλοί στην Τραπεζούντα), ο οποίος είναι ισλαμιστής, υπέρ ενός θρησκευτικού κράτους και όχι κοσμικού. Βέβαια, τιμά τον Κεμάλ ο Ερντογάν και θέλει να τον «αντιγράψει». 

Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στον Πόντο, όπου ακόμα και σήμερα ζουν Ελληνογενείς και κρυπτοχριστιανοί, οι οποίοι δεν ξεχνούν τι έκανε στους προγόνους τους ο σφαγέας Κεμάλ Ατατούρκ! Πράξη αντίστασης; 

Όλα δείχνουν πως η Τουρκία δεν οδεύει μόνο σε εμφύλιο, αλλά και σε αφύπνιση του ελληνικού στοιχείου. Αν φυσικά το όλο περιστατικό δεν έγινε… κατά λάθος! 

Πηγή: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια