Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ φ.1690

«Βόμβα» από Σνόουντεν! Αυτό «κρύβει» ο κορωνοϊός – Ταράσσει τα παγκόσμια ύδατα 

 10 Απριλίου, 2020 
Ύστατη προειδοποίηση στην ανθρωπότητα... 
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν ανησυχεί ο κορωνοϊός κρύβει από πίσω μία ολόκληρη «αρχιτεκτονική καταπίεσης» που ετοιμάζεται για όλον τον πλανήτη. 
Ο Σνόουντεν, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, εργαζόταν για την NSA και την CIA, ως εκ τούτου η άποψή του έχει βαρύνουσα σημασία, καθότι προφανώς γνωρίζει μεθόδους και πρακτικές όσων δρουν από το παγκόσμιο παρασκήνιο. Μάλιστα, το 2012 αποκάλυψε ένα σκάνδαλο παραβίασης των ιδιωτικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών και ως εκ τούτου βρήκε, τότε, καταφύγιο στην Ρωσία του Πούτιν, η οποία αντιδρά στην αριστερή παγκοσμιοποίηση των διεθνιστών. 

Ο πρώην συνεργάτης της CIA, λοιπόν, εξέφρασε την ανησυχία του για την δημοκρατία και το μέλλον, με αφορμή το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Ο Σνόουντεν ανέφερε πως η συγκεκριμένη πανδημία ήταν προβλέψιμη. 
«Δεν υφίσταται τίποτα πιο προβλέψιμο από μια κρίση δημόσιας υγείας, όπως είναι η πανδημία, σε έναν πλανήτη όπου απλά ζούμε ο ένας πάνω στον άλλο, σε πόλεις πολυσύχναστες και μολυσμένες. Κάθε ακαδημαϊκός, κάθε μελετητής, ο οποίος ερευνούσε σχετικά, ήξερε ότι έρχεται. Ακόμα και οι υπηρεσίες πληροφοριών, και αυτό σας το λέω από πρώτο χέρι, ήξεραν, επειδή διαβάζουν τις αναφορές που προετοιμάζονται για τις όποιες πανδημίες». 

Εν συνεχεία, ο Σνόουντεν εκφράζει την έντονη ανησυχία για την δημοκρατία και την ελευθερία των πολιτών σε όλο τον κόσμο, με αφορμή τον κορωνοϊό. «Την ώρα που ο αυταρχισμός εξαπλώνεται, που οι νόμοι έκτακτης ανάγκης πολλαπλασιάζονται, που απεμπολούμε τα δικαιώματά μας, χάνουμε την ικανότητά μας να σταματήσουμε την διολίσθηση σε έναν λιγότερο φιλελεύθερο και λιγότερο ελεύθερο κόσμο. 

Άραγε πιστεύετε πραγματικά πως όταν το πρώτο κύμα ή το δεύτερο κύμα ή το 16ο κύμα του κορωνοϊού αποτελέσει μακρινό παρελθόν, αυτές οι δυνατότητες δεν θα διατηρηθούν; Ότι αυτά τα δεδομένα δεν θα κρατηθούν; Ανεξάρτητα από το πώς το χρησιμοποιούν (τώρα), αυτό που «χτίζεται» είναι η αρχιτεκτονική της καταπίεσης», σημειώνει και καταλήγει στο βίντεο του VICE σχετικά με τα δεδομένα που αποθηκεύονται: «Τώρα τους εμπιστεύεστε, αλλά κάποιος θα έχει στην κατοχή του αυτά τα δεδομένα. Κάποιος από την χώρα σας, ένας διαφορετικός πρόεδρος (στο μέλλον), κάποιος θα τα χρησιμοποιήσει για κακό σκοπό». 

Με άλλα λόγια ο Σνόουντεν προειδοποιεί, από την δική του πλευρά, την ανθρωπότητα πως αυτό που συμβαίνει τώρα εξ’ ανάγκης για τον κορωνοϊό, μόλις όλα τελειώσουν, θα χρησιμοποιηθεί για να καταπιέζει τον πλανήτη, γιατί όχι, σε ένα καθεστώς παγκόσμιας δικτατορίας.




ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΘ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 


 1. Η Πανδημία του κορωνοιού έχει καταδείξει την μεγάλη ανάγκη ύπαρξης και ομαλής λειτουργίας δημόσιου Εθνικού συστήματος υγείας. 
2. Στη χώρα μας παρά την υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση του δημοσίου συστήματος υγείας η αξία του αποδεικνύεται καθημερινά κυρίως λόγω των τεράστιων προσπαθειών που καταβάλλει το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 
3. Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας έχει ως στόχο του την καθημερινή βελτίωση των όρων διαβίωσης των Καταναλωτών. Ένας από τους βασικούς παράγοντες για την βελτίωση των όρων διαβίωσης, είναι δυνατότητα παροχής υψηλού επιπέδου νοσηλείας. 
4. Στα πλαίσια αυτά, το διοικητικό μας συμβούλιο πήρε την απόφαση να εκχωρήσει στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κορίνθου την ετήσια επιχορήγηση των ετών 2019-2020 που δικαιούται δυνάμει των διατάξεων του ν.2251/94, αρθρ. 10, παρ.6 σε συνδυασμό με αυτές του ν. ν. 3463/2006 (ΦΕΚ Α΄ 114) Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων (αρθ.202 παρ. 1 και επ.) από τους δήμους της Κορινθίας, καθώς και από την περιφέρεια Κορινθίας , προκειμένου να διατεθεί για την ανάπτυξη των κλινών ΜΕΘ που διαθέτει, καθώς και για την δημιουργία κλινών ΜΑΘ. 
5. Πιστεύουμε ότι ή εκχώρηση που κάνουμε είναι μία μικρή συμβολή στις μεγάλες ανάγκες που έχει το εθνικό σύστημα υγείας και ιδίως το εθνικό σύστημα υγείας όπως λειτουργεί στο νομό Κορινθίας και ελπίζουμε οι δήμοι και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή και με δικές τους χορηγίες. 
6. Όπως όλοι γνωρίζουμε ο νομός Κορινθίας είναι ένας νόμος που χρειάζεται αυξημένη φροντίδα στις δημόσιες δομές υγείας, τόσο λόγω του πληθυσμού του ,όσο και του τουριστικού πληθυσμού. 
7. Είναι γεγονός ότι το εθνικό σύστημα υγείας , τόσο στην Κορινθία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεν αντιμετωπίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις με την φροντίδα που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην έχουν καλυφθεί οι απαραίτητες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ως εκ τούτου να παρατηρούνται δυσλειτουργίες, οι οποίες θα πρέπει να εξαλειφθούν το γρηγορότερο με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αγορά φαρμακευτικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού (πχ είναι απαράδεκτο το νοσοκομείο της Κορίνθου να στερείται μαγνητικού τομογράφου). 
8. Μία πραγματικά προηγμένη, ανθρώπινη, κοινωνία κρίνεται κυρίως από το επίπεδο λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας και από την αντιμετώπιση προς τις ευπαθείς ομάδες.



ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 

1. Η σωστή και έγκαιρη συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων είναι πολύ σημαντική για την διασφάλιση της υγείας των δημοτών στις έκτακτες συνθήκες εξαιτίας του κορωνοϊού.
2. Μέχρι στιγμής (με εξαίρεση μια περιορισμένη ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Δήμου Κορινθίων), δεν υπάρχει δημόσια παροχή οδηγιών-ενημέρωση από τους δήμους της Κορινθίας για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων προς τους δημότες, δηλαδή προς την πηγή των απορριμμάτων.
3. Στα πλαίσια αυτά, που άπτονται των αρμοδιοτήτων μας, προβαίνουμε στην παροχή των παρακάτω οδηγιών προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των Καταναλωτών-δημοτών, η υγεία των εργαζομένων στην καθαριότητα και να βοηθηθεί το έργο των τελευταίων στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
4. Τις ίδιες ακριβώς οδηγίες αποστείλαμε και προς όλους τους δήμους της Κορινθίας, καθώς και προς τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας και το τμήμα υγείας της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας και Αναμένουμε την δική τους παρέμβαση στο πολύ κρίσιμο αυτό πεδίο της Δημόσιας Υγείας.




ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
Αναστολή των δόσεων του Ν. Κατσέλη 

Οι νέες εξαγγελθείσες ρυθμίσεις (Α’ 75/30.3.2020) για την αναστολή των δόσεων του Ν. Κατσέλη, Δεν αφορούν όλους τους δανειολήπτες, αλλά μόνον αυτούς που εντάσσονται στους προστατευόμενους ΚΑΔ. 
Aναστολή της καταβολής των δόσεων του Ν. Κατσέλη έως σήμερα, πραγματοποιείται είτε στο πλαίσιο προσωρινής διαταγής ή της τελικής ρύθμισης για χρονικό διάστημα τριών μηνών, δηλαδή για Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2020. 

Η νέα ρύθμιση της 30ής Μαρτίου 2020 αφορά: 
• οφειλέτες που υπέβαλαν την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας από την 1η Μαρτίου 2019 μέχρι σήμερα και έχουν κριθεί επιλέξιμες από την πλατφόρμα, με ταυτόχρονη αναστολή της διακράτησης της άλλης ακίνητης περιουσίας του «επιλέξιμου» οφειλέτη για χρονικό διάστημα τριών μηνών. 
• υποψήφιοι φορείς έχουν υπαχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών κατά το Ν.4469 / 2017 
• οφειλέτες των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει ανασταλεί 
• ελεύθεροι επαγγελματίες των οποίων το ΚΑΔ συμπεριλαμβάνεται στους ήδη πληγέντες. 

Η ανωτέρω ρύθμιση αναστολής της καταβολής των δόσεων του Ν. Κατσέλη δεν αφορά δημόσιους υπαλλήλους, ανέργους και συνταξιούχους. 
Για τους λόγους αυτούς, η εφαρμογή της παραπάνω αναστολής αφορά , όπως προείπαμε, ένα μικρό μέρος των συμπολιτών Μας που θα λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 Ευρώ και τη μείωση της ενοικίασης πρώτης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης (για τις επιχειρήσεις που πλήττονται). 
Όπως συνάγεται από τα παραπάνω, η ρύθμιση που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι αμελητέας ποσότητας και είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να επεκταθεί σε δημόσιους υπαλλήλους, ανέργους και συνταξιούχους και γενικά σε όλους όσους έχουν ενταχθεί στο ν. Κατσέλη. Επιπλέον, θα πρέπει όχι μόνο να υπάρξει παράταση του υφιστάμενου ν. Κατσέλη αλλά και επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας στα πλαίσια του νόμου αυτού, ο οποίος παρά τα κενά του αποτελεί τη μόνη δικαστική προστασία, δηλαδή τη μόνη ορθή προστασία, των φυσικών προσώπων. 
Ήδη η Γενική Ομοσπονδία καταναλωτών Ελλάδας και το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας έχουν ενεργήσει προς την κατεύθυνση αυτή.




Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την ΕΕ - Πώς θα διασφαλιστεί ότι δεν θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν;

Πρόγραμμα ενισχυμένου μπόνους για την εθελούσια επιστροφή μεταναστών που έφτασαν στην Ελλάδα μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2020 και σήμερα ζουν στα νησιά ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Κομισιόν θα διαθέσει 10 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν σε 5.000 μετανάστες που σήμερα ζουν σε Κέντρα Υποδοχής στα πέντε νησιά του Αιγαίου -Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος- εφ’ όσον επιλέξουν να λάβουν το ενισχυμένο οικονομικό μπόνους των 2.000 ευρώ για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους

Δεν υπάρχουν σχόλια