Header Ads

Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΟ.5 φ.1686

Το lockdown φέρνει τον Τσιτσιπά πιο κοντά στο Νο.5!


Ο Έλληνας τενίστας (Νο.6) θα μειώσει τη διαφορά από τον Ρότζερ Φέντερερ, που θα βρεθεί στο Νο.5 μετά την αφαίρεση των βαθμών στα τουρνουά που θα αναβληθούν και μάλιστα στη χωμάτινη σεζόν ο Τσιτσιπάς θα έχει την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον Ελβετό! 

Η εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη έφερε lockdown και στο παγκόσμιο τένις, με την ATP προ ολίγων ημερών να ανακοινώνει την αναβολή όλων των τουρνουά που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν τις επόμενες έξι εβδομάδες. 

Η ακύρωση των διοργανώσεων θα έχει αντίκτυπο και στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς οι τενίστες αναμένεται να χάσουν τους βαθμούς που είχαν πάρει την περσινή σεζόν στα αντίστοιχα τουρνουά. 

Αν και δεν έχει παρθεί επίσημη απόφαση από την ATP για το τι θα συμβεί με τους βαθμούς που κερδήθηκαν πέρσι, τη δεδομένη στιγμή το πιο πιθανό είναι να αφαιρεθούν από τις συγκομιδές των αθλητών όσους πόντους κέρδισαν στα αντίστοιχα τουρνουά, έως ότου περάσει η πανδημία και αρχίσουν να γίνονται ξανά παιχνίδια. 

Και αυτό διότι μπορεί η ATP να ανακοίνωσε λουκέτο 6 εβδομάδων, αλλά ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί μετά από αυτό το διάστημα και αν θα ξεκινήσουν και πάλι οι διοργανώσεις ή θα υπάρξει νέο lock out. Τι αντίκτυπο θα έχει η ακύρωση των τουρνουά στο Top 10; 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αυξήσει τη διαφορά του από τον δεύτερο Ράφαελ Ναδάλ, ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ θα πέσει στο Νο.5. Στο Νο.3 θα είναι ο Ντομινίκ Τιμ και στο Νο. 4 ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, με τον Ρώσο να ισοφαρίζει το career high του. 

Οσον αφορά στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Ελληνας τενίστας θα έχει την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος μάλιστα δεν πρόκειται να αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά στη χωμάτινη σεζόν, γεγονός που θα βοηθήσει τον συμπατριώτη μας να μειώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά από το Νο.5. 

Παράλληλα, ο Στέφανος θα αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από τους Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Γκαέλ Μονφίλς και Ματέο Μπερετίνι που ακολουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια