Header Ads

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ φ.1687

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

• Σταμάτησαν την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού – Ενθαρρυντικά νέα 
• Ηλίας Μόσιαλος για κορoνοϊό: Σε 45-60 ημέρες τα νέα για το φάρμακο – Αν είχα την επιλογή θα ερχόμουν στην Αθήνα 
Τι είπε για το εμβόλιο και ΕΛΛΑΔΑ



Σταμάτησαν την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού – Ενθαρρυντικά νέα - Τι συνέβη σε ασθενείς - εθελοντές... 

Στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας φαίνεται πως υπάρχουν ενθαρρυντικά νέα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. 

Συγκεκριμένα, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Ντιντιέ Ραούλ, 24 ασθενείς έλαβαν το φάρμακο Plaquenil. 

Το εν λόγω φάρμακο έχει ως βάση του την υδροξυχλωροκίνη. Θετικό είναι πως τα αποτελέσματα ήταν σε καλή κατεύθυνση. 

Όπως μεταδίδεται, έπειτα από την λήψη 600 mg χλωροκίνης ημερησίως για δέκα ημέρες, 18 ασθενείς θεραπεύτηκαν και μετά από έξι μέρες δεν ήταν πια φορείς του κορωνοϊού. Πρόκειται για το 75% τον ασθενών που πήραν το φάρμακο. 

Οι εθελοντές-ασθενείς, οι οποίοι προέρχονταν από την «ελληνική» Νίκαια και την Αβινιόν, δεν είχαν ακολουθήσει καμία άλλη θεραπεία πιο πριν. 

Μάλιστα, τα αποτελέσματα ήταν ακόμα πιο ενθαρρυντικά σε ασθενείς, οι οποίοι ταλανίζονταν από κλινικά συμπτώματα του αναπνευστικού εξαιτίας του κορωνοϊού. Σημειώνεται πως αυτά τα συμπτώματα μπορούν να οδηγήσουν σε βακτηριακή πνευμονία. Στους εν λόγω ασθενείς δόθηκε υδροξυχλωροκίνη συνδυαστικά με αζιθρομυκίνη (zithromax). 

Ο καθηγητής Ραούλ, ένας εκ των κορυφαίων λοιμωξιολόγων της Γαλλίας ανέφερε πως η αζιθρομυκίνη είναι ένα αντιβιοτικό που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο επιδείνωσης των ατόμων με ιογενείς λοιμώξεις. Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του Dr. Ραούλ «μαγνήτισαν» το ενδιαφέρον της γαλλικής κυβέρνησης, αλλά και μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας! Οι επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας γνωστοποίησαν πως διαθέτουν στις γαλλικές Αρχές εκατομμύρια δόσεις υδροξυχλωροκίνης, που θα μπορούσαν να χορηγηθούν σε περίπου 300.000 ασθενείς. 

Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση ξεκινά ανεξάρτητες έρευνες πάνω στο θεραπευτικό σχήμα του καθηγητή Ραούλ, με σκοπό την επαλήθευση της αποτελεσματικότητάς του κατά του κορωνοϊού. 

Με πληροφορίες από Realnews.gr, enikos.gr 



Ηλίας Μόσιαλος για κορoνοϊό: Σε 45-60 ημέρες τα νέα για το φάρμακο – Αν είχα την επιλογή θα ερχόμουν στην Αθήνα 

Τι είπε για το εμβόλιο και ΕΛΛΑΔΑ 
«Αυτή την ώρα γίνονται περισσότερες από 200 κλινικές δοκιμές με γνωστά φάρμακα για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού και σε 45 μέρες το πολύ σε 60 θα ξέρουμε ποιο κοκτέιλ θα κάνει την καλύτερη δουλειά» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Ηλίας Μόσιαλος καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE. 

Πάντως σημείωσε ότι «το φάρμακο δεν θα μας δώσει τη λύση, δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό για να πιάνει τους πάντες» και πρόσθεσε ότι φάρμακα δίνονται από τους Έλληνες γιατρούς. Όσο για το εμβόλιο δήλωσε ότι είναι ενθαρρυντικό ότι δόθηκαν πολλά χρήματα για την παραγωγή του διότι υπάρχει μεγάλο κίνητρο για τις εταιρίες. 

«Έχουμε ένα εμβόλιο από αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας και ένα ακόμα από το πανεπιστήμιο του Imperial στο Λονδίνο. Υπάρχουν άλλες δεκαπέντε προσπάθειες σε εξέλιξη, από εταιρίες βιοτεχνολογίας, φαρμακευτικές και πανεπιστήμια. Το ότι κάποιοι παρέκαμψαν τις δοκιμές στα ζώα και πήγαν κατευθείαν σε ανθρώπους, σημαίνει ότι η διαδικασία πάει γρήγορα και μπορούμε να το έχουμε σε ένα χρόνο και αν είμαστε τυχεροί, και νωρίτερα» είπε ο κ. Μόσιαλος. 

Ο κ. Μόσιαλος εκτίμησε ότι «είμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο από άλλες χώρες, διότι είμαστε η πρώτη χώρα που κινήθηκε μετά την Ιταλία». 

Θεωρεί πάντως ότι «σίγουρα είναι περισσότερα τα κρούσματα στην Ελλάδα, γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε όσα κάνουν για παράδειγμα στη Γερμανία» και τάχθηκε υπέρ της διενέργειας όσο περισσότερων ελέγχων μπορούμε. «Πρέπει να προσέξουμε επειδή δεν ξέρουμε πόσα είναι τα κρούσματα και πολλοί είναι ασυμπτωματικοί δεν νιώθουν ότι πρέπει να προστατευτούν περισσότερο. Εάν επομένως τους βρίσκεις με μεγαλύτερη διαγνωστική επάρκεια θα τους πείσεις να προστατευτούν και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, γιατί ένα μεγάλο ποσοστό μετάδοσης γίνεται μέσα στο σπίτι, αφού χρησιμοποιούν κοινά σκεύη και χώρους με τα άλλα μέλη της οικογένειάς τους». 

Στην ερώτηση, τέλος, αν θα προτιμούσε την Ελλάδα ή την Αγγλία για το επόμενο διάστημα μέχρι το φάρμακο ο κ. Μόσιαλος απάντησε ότι «αν είχα την επιλογή θα ερχόμουν στην Αθήνα αλλά έχω μέλος της οικογένειας σε ευπαθή ομάδα. Γίνεται καλή δουλειά από την πολιτική προστασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια