Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ Περισκόπιο φ.1684


Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει και ενημερώνει χωρίς να λοιδωρεί

Νέο γύρο τηλεφωνικών επικοινωνιών με ομολόγους του είχε την Καθαρά Δευτέρα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά σύνορα, ως αποτέλεσμα των τουρκικών εκβιασμών σε βάρος της ΕΕ. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους ομολόγους του Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Τσεχίας και της Μάλτας, ολοκληρώθηκε η πρώτος γύρος ενημέρωσης των κοινοτικών εταίρων για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Την Τρίτη πραγματοποίησε ενημέρωση των πρεσβευτών της ΕΕ και των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ήδη ενημέρωσε τον πρέσβη της Γαλλίας Πατρίκ Μεζονάβ σε συνέχεια και της επικοινωνίας που είχε με τον ομόλογό του Ζαν Ιβ Λεντριάν, ενώ εντός της εβδομάδας θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις ευρύτερες προεκτάσεις του μεταναστευτικού σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό. Αναμένεται η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων να πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 6/3, στο Ζάγκρεμπ, ενώ την Τρίτη, θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα έχει συνομιλίες με τον Νίκο Δένδια ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας. 

Παρέμβαση για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, έκανε το βράδυ της Κυριακής μέσω Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα αλλά και τη Βουλγαρία. «Πλήρης αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, η Γαλλία είναι έτοιμη να συνεισφέρει στις ευρωπαϊκές προσπάθειες για να τους παρασχεθεί ταχεία βοήθεια και για την προστασία των συνόρων», έγραψε στο σχετικό tweet του ο κ. Μακρόν. «Πρέπει να δράσουμε μαζί για να αποφύγουμε μία ανθρωπιστική και μεταναστευτική κρίση», προσέθεσε στην ίδια ανάρτηση ο πρόεδρος της Γαλλίας. 

Ενόψει του ανοίγματος των τουρκικών συνόρων, δεν επιτρέπεται να αφεθούν μόνες τους η Ελλάδα και η Βουλγαρία, τόνισε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στην Βιέννη με τον πρόεδρο της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς. Όπως επισήμανε ο Αυστριακός πρόεδρος, «δεν είναι προφανές» το τι θέλει να πετύχει με την «απειλή» της η τουρκική κυβέρνηση. Σε δηλώσεις του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς είχε επαναλάβει την πρόθεση της Αυστρίας να υποστηρίξει οικονομικά και με επιπλέον αστυνομικούς, τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελλάδα και την Βουλγαρία, για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης με τους πρόσφυγες!.. 

Δεν είναι πρόσφυγες οι συγκεντρωμένοι στον Έβρο, αλλά παράνομοι μετανάστες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ελκυστικός προορισμός για παράνομους μετανάστες» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στην κατάσταση στον Έβρο. Αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης και τα μέτρα που λαμβάνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε μιλώντας στον ρ/σ Θέμα: «Η κυβέρνηση αυστηροποιεί την στάση της και αντιδρά πολύ σωστά. Το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με όρους κοινής λογικής και εθνικής ασφάλειας. Όλοι οι Έλληνες στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης». 

Στην αναβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τη Συνδιάσκεψής του προχώρησε το ΚΙΝΑΛ. Η αναβολή κρίθηκε επιβεβλημένη μετά τις σχετικές ανακοινώσεις και οδηγίες σε διεθνές και εθνικό επίπεδο σχετικά με τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, αναβάλλονται οι περιφερειακές προσυνδιασκέψεις που θα πραγματοποιούνταν στο διάστημα 3-11 Μαρτίου, καθώς και η Συνδιάσκεψη που είχε προγραμματισθεί για 14-15 Μαρτίου. Ο χρόνος που θα πραγματοποιηθούν οι αναβληθείσες εκδηλώσεις θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα. Η Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ ευχαριστεί τα στελέχη, που δούλεψαν συστηματικά όλο αυτό το διάστημα και τις δεκάδες προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, της διανόησης, των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων που συνέβαλαν στον ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο της συνδιάσκεψής . 

«Όσο η κυβέρνηση δεν αμφισβητεί την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που ξεριζώνουν λαούς, που μεθοδεύουν τον εγκλωβισμό των προσφύγων σε νησιά και σύνορα και στηρίζουν τον Ερντογάν για τα δικά τους συμφέροντα, τόσο το πρόβλημα θα οξύνεται. Απλώς οι πρόσφυγες και μετανάστες θα αναζητούν νέους, πιο επικίνδυνους, δρόμους διαφυγής και θα γίνονται έρμαια των διακινητών και των κυβερνήσεων που παίζουν τα διάφορα γεωπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες τους», επισημαίνει το ΚΚΕ Περισσού του Δημητρίου Κουτσούμπα, σε ανακοίνωσή του για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ… 

Δήλωση του Χρίστου Δήμα για την κατάσταση στον Έβρο (29-22020) Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας αναφερόμενος στις εξελίξεις και στην κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο δήλωσε: «Η Ελληνική Αστυνομία, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και το Λιμενικό Σώμα ανταποκρίνονται άριστα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στην πίεση που ασκείται στην πατρίδα μας από την Τουρκία με τις μεταναστευτικές ροές. Καθήκον όλων μας είναι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία. Ο Πρωθυπουργός άμεσα ενημέρωσε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία οφείλει να σταθεί -επιτέλους- στο ύψος της και να αποδείξει έμπρακτα την στήριξη της στα Ελληνικά-Ευρωπαϊκά σύνορα». 

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα στο Facebook ανακοίνωσε ότι μαζέψουν σοκολάτες ξηρούς καρπούς και μπισκότα για τους αστυνομικούς και στρατιώτες στα σύνορα στον Έβρο. ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!! Έλληνες και όσοι αισθάνεστε Έλληνες. Από αύριο και για 3 μέρες (ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ , ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ) στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ – ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 9-11 (ΝΈΟ ΔΗΜΑΡΧΕΊΟ) μαζεύουμε ΞΗΡΟΎΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΣΤΑΦΊΔΕΣ. ΜΟΝΟ !!! (ΟΧΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ) Για τους ΣΤΡΑΤΙΏΤΕΣ και ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΑΣ που φυλάνε τα σύνορα μας στον ΕΒΡΟ. ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΟ Δ’ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΌΤΕΙΧΟ!!! ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ …ΕΡΓΑ ΤΩΡΑ,, ΕΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΠΡΩΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (ότι μπορεί ο καθένας έστω και ένα μικρό πακέτο μπισκότα , όλα θα πάνε εκεί που ΠΡΕΠΕΙ, ενημερώστε τους γύρω σας )!!! Αυτή η Ανακοίνωση, αυτός ο Δήμαρχος, ξυπνάει Μνήμες του «40» με τον ξεσηκωμό των μετόπισθεν και τη «Φανέλα του Στρατιώτη!... Μπράβο Δήμαρχε Ελληναρά!... 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και συνεργάτες του είχαν εργαστεί πάρα πολύ και προγραμματίσει την εκδήλωση για το φετινό Καρναβάλι της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόπο και δαπάνες υλικοτεχνικής υποδομής. Με τη βεβαιωμένη όμως διαπίστωση κρουσμάτων του Κορονοϊού και στην Ελλάδα βρέθηκε μπροστά σε ένα σοβαρό δίλλημα, που είχε σχέση με προληπτικά μέτρα υγείας για τους Κορίνθιους δημότες. Και εδώ αποδείχθηκαν οι ηγετικές του ικανότητες. Χωρίς πολύ περίσκεψη, με αποφασιστικότητα έκοψε το «Γόρδιο δεσμό». Ακύρωσε τις εκδηλώσεις βάζοντας σε μεγαλύτερη μοίρα την υγεία από την τήρηση του θεσμού και την εκδήλωση… Σωστή ενέργεια! 

Μετά τις Κυβερνητικές προοπτικές που υπάρχουν σχετικά με την υπαγωγή της αρμοδιότητας στο Υπουργείο Ναυτιλίας αντί των Δήμων που είναι η υφισταμένη υπαγωγή αρμοδιότητας, η Δημοτική Αρχή Βέλου – Βόχας θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Το Λιμάνι Βραχατίου, μετά την εκτέλεση των έργων έχει αποκτήσει μορφή Λιμενικού Καταφυγίου και Μαρίνας. Ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος οπωσδήποτε θα πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να διασφαλισθεί η υπαγωγή του λιμένος στην Τοπική Αρχή Οι ενδιαφερόμενοι αυτό θα ήθελαν να συμβεί… 

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή των εμπόρων της Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, η ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης πέραν των βασικών θεμάτων, σ υ ζ η τ ή θ η κ α ν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι της πόλης, καθώς και έγιναν προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας αλλά και της προβολής της αγοράς. Επίλυση του προβλήματος της έλλειψης χώρου στάθμευσης στο κέντρο της Κορίνθου. Εξεύρεση λύσης σε συνεργασία με την δημοτική αρχή, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετηθεί το καταναλωτικό κοινό που θέλει να κάνει τις αγορές του στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα έγινε πρόταση για χρήση του χώρου στάθμευσης αποκλειστικά από τους καταναλωτές και όχι από τους εργαζόμενους και τους εμπόρους προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός οχημάτων. Ο Πρόεδρος Βασίλης Γεώργαρης ήταν σαφής στα πεπραγμένα του… 

Μου τηλεφώνησε Αναγνώστης, πρόσφατα εγγραφείς Συνδρομητής, και με ρώτησε, πως γίνεται να γράφω , ως «Κορίνθιος» και να συμπεραίνω στο προηγούμενο Πρωτοσέλιδο άρθρο και να αναφέρομαι με τόση βεβαιότητα πως τα επεισόδια στα νησιά μεταξύ κατοίκων και Αστυνομικών έκρυβαν ερωτηματικά, αν ήταν υποκινούμενα και όχι αυθόρμητα. Απάντησα ότι υπήρξαν ενδείξεις που με οδήγησαν προς αυτή την εκδοχή. Το έγραψα, ως Ανώτερος Αξιωματικός ε.α. των Ειδικών Δυνάμεων Καταδρομέας - Αλεξιπτωτιστής, γνώστης και εκπαιδευτής στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου Ρεντίνας. Θεσσαλονίκης… Έχεις δει πολλές φορές μεταξύ άλλων τόσο συντεταγμένο σχήμα όχλου νησιωτών να υπάρχουν μεταξύ των κατοίκων, που έδειραν και έκαψαν αντικείμενα έχοντας περίπου τριάντα εξ αυτών σαν Διμοιρία σακίδια με υλικά στον ώμο τους, όπως οι μπαχαλάκηδες των Αθηνών. 
Ο «Κορίνθιος» 

Προφητικός ο Χριστόδουλος για την εισβολή μεταναστών! Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος με τη σοφία του είχε διαβλέψει την προσπάθεια αποσταθεροποίησα της Ελλάδας με όπλο εκατομμύρια αλλοδαπούς Για όσα τραγικά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα μας- τα οποία προκαλούν ευλόγως τον φόβο και την ανησυχία ως προς τα μελλούμενα μας είχε εγκαίρως προειδοποιήσει με τον θαρραλέο και γεμάτο σοφία λόγο του ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος. Δεν είχε πάψει στιγμή σε όλη την πολυσχιδή και ιερή του διαδρομή να επισημαίνει με παρρησία τους κινδύνους, μεταξύ άλλων, για την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας, το σχέδιο αποχριστιανοποίησης, την εξέγερση του αραβικού κόσμου, την υποδούλωση στους ξένους, τον κίνδυνο διάλυσης της Ε.Ε. κ.ά. 

O τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την Ευρώπη «να αναλάβει το βάρος που της αναλογεί, Αφού ανοίξαμε τις πόρτες, τους είπα: Έγινε, τελείωσε. Τώρα πρέπει να αναλάβετε το βάρος που σας αναλογεί», συνέχισε, σε ομιλία του στην Άγκυρα. Ο Ερντογάν συνέχισε να ανεβάζει τους αριθμούς των προσφύγων που φθάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, κάνοντας λόγο για «εκατοντάδες χιλιάδες». Μάλιστα συμπλήρωσε πως «εκατομμύρια. Αφότου ανοίξαμε τα σύνορά μας ο αριθμός εκείνων που κατευθύνθηκαν προς την Ευρώπη έφτασε τις εκατοντάδες χιλιάδες. Σύντομα ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα εκατομμύρια» Οι αριθμοί αυτοί, κατά το Γαλλικό Πρακτορείο, «φαίνονται υπερβολικά υπερεκτιμημένοι». Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα που έχει διαμορφώσει η Τουρκία η οποία χρησιμοποιεί ως «πιόνια» χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, η Αθήνα έδωσε σκληρή απάντηση απέναντι στις κατηγορίες του τούρκου προέδρου, αλλά και στις ψεύτικες ειδήσεις που μεταδίδει η τουρκική κυβέρνηση. «Όταν μια χώρα εργαλειοποιεί ανθρώπους ως πολιορκητικό κριό, κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις για να τους παραπλανήσει και παραβιάζει συστηματικά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, δεν είναι σε θέση να κουνά το δάκτυλο σε κανέναν» 

«Υπάρχει ένα σημείο που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει την άποψή της η κυβέρνηση. Αφορά την τροποποίηση όσων μπαίνουν παρανόμως στη χώρα, έως τώρα με νόμο Αλέξ. Τσίπρα μπορούσαν στα 3 χρόνια να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια. Θα επιμείνουμε και θα το αλλάξουμε, το 3 θα γίνει 7 χρόνια, όπως ισχύει για τους νομίμους εισερχόμενους στη χώρα, διότι δεν μπορεί η Ελλάδα, ειδικά στις μέρες μας, και ειδικά σε αυτή την εποχή που έχει εργαλειοποιηθεί το προσφυγικό πρόβλημα από την πλευρά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, έναντι της Ε.Ε. συνολικά, να αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για ανθρώπους οι οποίοι μπαίνουν παρανόμως στη χώρα και είναι προφανές δεν υπάγονται καν και στην κατηγορία πρόσφυγες» 

Ο πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι επισήμανε πως είναι πολύ σημαντικό που βρέθηκαν στον Έβρο, μαζί όλες οι πλευρές, πολιτική εκπροσώπηση, Κοινοβούλιο, Ευρωκοινοβούλιο, ελληνική κυβέρνηση και υπογράμμισε την ανάγκη να χαραχθεί ενιαία, ευρωπαϊκή μακροπρόθεσμη στρατηγική για το μεταναστευτικό. «Έχουμε ανάγκη από κάτι που το βλέπουμε καθημερινά: να ενισχύσουμε μία κοινή πολιτική για το μεταναστευτικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο»,τόνισε από τις Καστανιές Έβρου. 

Ως καθοδηγούμενη μεταναστευτική ροή από την Τουρκία κι όχι ως αυθόρμητη μετακίνηση προσφύγων, χαρακτήρισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, τον συνωστισμό προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο. «Η Ελλάδα εάν χρειαστεί, δηλώνει ανοικτά την πρόθεση της για κινητοποίηση του έκτακτου μηχανισμού αλληλεγγύης για θέματα μετανάστευσης και ασύλου, αν κάποιο μέλος δέχεται υπερβολική ροή μεταναστών, εφόσον οι συνθήκες χειροτερέψουν», σημείωσε χαρακτηριστικά κ. Κουμουτσάκος. Πολλές κυβερνήσεις μπορεί να μη συναισθάνονται, να μη συνειδητοποιούν αυτή την ανάγκη. Αν πριν ενάμιση χρόνο είχαμε ακούσει το Ε/Κ και είχαμε προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του Δουβλίνου-2 ίσως σήμερα δεν θα είχαμε αυτές τις συνθήκες». 

Στην ανάρτησή του ο Χρήστος Μάστορας είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι Βορειοηπειρώτες «παρά το γεγονός ότι έχουν εκπληρώσει απόλυτα τις υποχρεώσεις τους προς το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας ΤΟΥΣ και ΜΑΣ, λαμβάνουν κατά πολύ μειωμένη σύνταξη σε σχέση με τους Ελλαδίτες που έχουν τα ίδια ένσημα! Κι όμως εν έτει 2020 αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας!». Στο ξέσπασμά του ο καλλιτέχνης είχε ξεκαθαρίσει ότι «η λέξη Βορειοηπειρώτης δεν είναι συνώνυμη με τη λέξη Νοτιοαλβανός. Μιλάμε για τους ΄Ελληνες που έχουν τη γλώσσα τους ελληνική και την κουλτούρα τους Ηπειρώτικη» πρόσθετε. Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον καλλιτέχνη ότι σύντομα θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα. 

Εντυπωσίασε η ομιλία της Βουλευτή Μαριλένας Σούκουλη Βιλιάλη, στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα την Εισήγησή της για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, που δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο τεύχος της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Αυτό το συμπεραίνω από το αντίκτυπο που είχε το δημοσίευμα. Τρεις αναγνώστες Συνδρομητές της εφημερίδας το διάβασαν, όπως απάντησαν στην ερώτησή μου, στην έντυπη έκδοση και ο τέταρτος στο διαδίκτυο. Γενικά τους εντυπωσίασε η γνώση του αντικειμένου από τη γυναίκα Βουλευτή, η επιχειρηματολογία και το δίκαιο του Αγροτικού κόσμου που τόσο έχει παραμεληθεί από κυβερνήσεις, αλλά και από το Αγροτικό Κίνημα που απαιτεί ανανέωση… 

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιος Ψυχογιός:- Ανάγκη να συγκληθεί άμεσα έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στην ΕΕ. Δεν το έχει ζητήσει η κυβέρνηση μέχρι τώρα. - Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της:* τόσο απέναντι στη συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου, που εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες για να κρύψει τα λάθη της εξωτερικής πολιτικής του, *όσο και απέναντι στα κράτη-μέλη εκείνα που αρνούνται να συμμετέχουν στο δίκαιο επιμερισμό του αντικειμενικού βάρους που προκύπτει από τη διαχείριση του προσφυγικού αλλά και στο ρόλο που παίζει στις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, αρμόδιος για την Κορινθία, Αναστάσιος Γκιολής, Ιατρός στο επάγγελμα, αλλά με αρκετή Αυτοδιοικητική πείρα, γνωρίζει πολλά από τα προβλήματα του Νομού μας, αλλά δεν έχει τις αρμοδιότητες των παλιών Νομαρχών, αφού τα πάντα εκκινούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που για την ώρα, μετά από οκτώ μήνες, δεν έχει βάλλει μπροστά τη «μηχανή» δημόσιων έργων. Οι διάφοροι φίλοι αναγνώστες που με ρωτάνε ή κάνουν τα σχόλιά τους, έχω την εντύπωση πως θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή. Κατά τις εκτιμήσεις μου περί τα τέλη του μηνός βία αρχές του επόμενου κάτι θ΄ αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα… 

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, έχει καταφέρει να έχει δίπλα του στο Αυτοδιοικητικό του ταξίδι φανατικούς φίλους και περιστασιακούς εκλογικούς οπαδούς, αλλά και αφιονισμένους αντιπάλους που το φυσάνε και δεν κρυώνει, αφού τους υφαρπάζει την τελευταία στιγμή τη Δημαρχία μέσα από τα χέρια. Υπάρχουν δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες παράπονα δημοτών με άλυτα προβλήματα, ενώ δεν φαίνονται πουθενά δημοτικά έργα υποδομής, αφού όπως λέγεται εφαρμόζεται νόμιμη μέθοδος κατακερματισμού των δαπανών. Είναι ο μοναδικός Δήμος που δεν έχει εκδώσει ακόμη ούτε ένα δελτίο τύπου το τρέχον έτος με κάτι σοβαρό… 

Σεβόμενοι την Απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την ματαίωση όλων των Καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, ανακοινώνουμε την ακύρωση όλων των Καρναβαλικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, έως και την Καθαρά Δευτέρα, λόγω του κορονοϊού. Καλούμε όλους τους Καρναβαλιστές και τις ομάδες συμμετοχής να σεβαστούν την Απόφαση του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας και πρόληψης του πληθυσμού. Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τους Αντιδημάρχους, τους υπαλλήλους του Δήμου, τους εθελοντές, τους φορείς, τους Συλλόγους και τους καρναβαλιστές για την τεράστια προετοιμασία για τη διοργάνωση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων, όλο αυτό το διάστημα... 

Αναγνώστες από την περιοχή του Ξυλοκάστρου ερωτούν: Με την έναρξη του χειμώνα είχατε γράψει ότι ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για την Κορινθία, Γ. Γκιολής, είχε ενημερωθεί από δικό σας δημοσίευμα και είχε επισκεφθεί τον περιφερειακό δρόμο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά, ενημερώθηκε για το κακό του χάλι και τις διαβρώσεις του ασφαλτοτάπητα και επρόκειτο να επιληφθεί άμεσα της επισκευής του. Τι έγινε έκτοτε, φτιάχτηκε ο δρόμος σε όλο το μήκος και αν ναι ή όχι γιατί δεν έχουμε δει ούτε ένα σχετικό δελτίο τύπου; Που να απευθυνθούμε; Καλύτερα στον Δήμαρχο Βλάση Τσιώτο, τους απαντώ, που έχει την περιοχή στα ‘όριά του… 

Στο ΕΣΡ θα χρειαστεί να πάει ο Alpha μετά από καταγγελίες πως ο Νίκος Μάνεσης στην εκπομπή του έδειχνε πλάνα με μετανάστες από Ειδομένη του 2015 σαν να είναι φετινά και να εξελίσσονται στον Έβρο. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΣΡ, το Συμβούλιο δέχτηκε πολλές καταγγελίες πως ο Alpha και συγκεκριμένα εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το 2015 στα σύνορα της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία - Ειδομένη - ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα Ελληνοτουρκικά σύνορα - Έβρος-.Έτσι, την Τρίτη 10 Μαρτίου ο Alpha καλείται στο ΕΣΡ για ακρόαση σχετικά με την υπόθεση… Τέτοια ξευτίλα από ένα σοβαρό Κανάλι;  


Δεν υπάρχουν σχόλια