Header Ads

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1683


         ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ         


Έμπρακτη Γαλλική στήριξη σε Ελλάδα… 

Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν και μία ευχάριστη νότα στις δυσκολίες που περνάει η Ελλάδα με το Ενεργειακό και τις επεκτατικές εξάρσεις της Τουρκίας του Ερντογάν. Τη σθεναρή στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα εκφράζει μέσω του MEGA, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ντόναλντ Τούσκ και δηλώνει ότι η Άγκυρα αισθάνεται την πολιτική πίεση. 

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της ναυτικής άσκησης «Λόγχη» και ενώ σημαντικές δυνάμεις του ελληνικού στόλου βρίσκονται αναπτυγμένες σε όλο το Αιγαίο, η Αθήνα στέλνει νέο μήνυμα αποφασιστικότητας, πραγματοποιώντας άσκηση υποβρυχίων γύρω από την Κρήτη, δηλαδή σε περιοχές που περιλαμβάνονται στο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο. Την σθεναρή στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα εκφράζει μέσω του MEGA, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ντόναλντ Τούσκ και δηλώνει ότι η Άγκυρα αισθάνεται την πολιτική πίεση. 

«Όλα αυτά ανησυχούν τη Δύση, ανησυχούμε αλλά ταυτόχρονα, και αυτό είναι ένα πολύ σαφές μήνυμα, ότι ποτέ δεν θα παραιτηθούμε από τη θέση μας για πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο σε σχέση με αυτές τις επιθετικές πράξεις και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας», δήλωσε αποκλειστικά στο MEGA. Στο πλευρό της Ελλάδας στις πολλαπλές εντάσεις που δημιουργεί η Τουρκία σε Αιγαίο και Ανατολικά Μεσόγειο στέκεται η Γαλλία, όπως διαμηνύει με συνέντευξη της στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής», η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί που επισκέπτεται τη Δευτέρα τη χώρα μας. 

Μηνύματα συμπαράστασης έρχονται και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Την ετοιμότητα της Ουάσιγκτον να συνδράμει στην επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών διαμηνύει ο βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών, των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάθιου Πάλμερ, μιλώντας στα «ΝΕΑ». Καλές είναι οι ευχές για διευθέτηση, αλλά η Τουρκία δεν χαμπαρίζει από ευχολόγια της Αμερικής. Η Γαλλία παίρνει σαφείς θέσεις στήριξης της Ελλάδας που κινείται σε νόμιμα πλαίσια σε αντίθεση με την Τουρκία. Τη θέση δε αυτή την αποδεικνύει η Γαλλία του Μακρόν και με πράξεις. Η Αμερική του Τραμπ, που έχει τα ίδια συμφέροντα με τη Γαλλία μας λέγει να τα βρούμε οι αντίδικοι χωρίς να καταδικάζει τις έκνομες ενέργειες της κατ΄ ευφημισμό Συμμάχου Τουρκίας, ενώ παράλληλα μας λένε εμμέσως πλην σαφώς μοιράστε το Αιγαίο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι ΗΠΑ μας πούλησαν στην Τουρκία, όπως στο Κυπριακό….



          ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ          


Το Μήνυμα της ομιλία του Πούτιν... 

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, διαβάζω στο el.gr, αποκάλυψε μία αποφασιστική ρωσική επίθεση την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία απέκρουσε τις ισλαμιστικές δυνάμεις που στηρίζονται από την Τουρκία από το να αποκτήσουν σημαντικό πλεονέκτημα, στην πόλη Neirab, νοτιοανατολικά από το Χαλέπι. Μιλώντας, τη Δευτέρα, στην Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας, ξεκαθάρισε πως η «Αρκούδα» δεν θα επιτρέψει «την επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση, όταν η επαρχία Ιντλίμπ με τις γύρω περιοχές, ήταν κάτω από τον έλεγχο των ισλαμιστών». Μάλιστα, κατέταξε, εμμέσως πλην σαφώς, τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που πολεμούν κατά του Άσαντ στις «τρομοκρατικές». Άλλωστε, συμπληρώνουμε εμείς, το Ιντλίμπ δεν είναι απλά μια εδαφική περιοχή, αλλά ο ζωτικός χώρος των Ρώσων: η οπισθοφυλακή της Λαττάκειας (αεροπορική βάση) και της Ταρτούς (ναυτική βάση), όπου βρίσκονται οι δύο μεγάλες ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Μεσόγειο. 

Αυτό, συν το γεγονός ότι εκεί συγκεντρώνονται όλες οι ισλαμιστικές οργανώσεις που έχουν σχέση με τον ISIS και όχι μόνο, καθιστά την ρωσική υποχώρηση αδύνατη. Πάντως, ο Πούτιν αποκάλυψε και μια άλλη πτυχή της ρωσικής επέμβασης στην Συρία: «Οι Ρώσοι αξιωματούχοι απέδειξαν τον άριστο επαγγελματισμό, τις μαχητικές τους ικανότητες, το πνεύμα ισχύος και την τρομερή ποιότητα που έχουν. Κατέστρεψαν τις καλά εξοπλισμένες ομάδες των ισλαμιστών, αποκρούοντας βασικές απειλές της πατρίδας τους μακριά από τα σύνορά μας και βοήθησαν τους Σύριους να ανακτήσουν την εθνική κυριαρχία τους». 

Ο «Τσάρος» δεν παρέλειψε να σταθεί στο γεγονός πως οι ισλαμιστικές ομάδες είναι καλά εξοπλισμένες, αφήνοντας εμμέσως αιχμές, μεταξύ των άλλων, κατά της Τουρκίας, η οποία τις εξοπλίζει με όπλα που χρησιμοποιούνται ή αναμένεται να χρησιμοποιηθούν κατά της Ρωσίας, στέλνοντας μήνυμα προς την Άγκυρα αλλά και προς όσους θα ήθελαν να τα βάλουν με την Ρωσία: «Η Ρωσία θα εξακολουθήσει να βελτιώνει τις στρατιωτικές της δυνατότητες και να παρέχει στις ένοπλες της δυνάμεις τα πιο εξελιγμένα όπλα, συμπεριλαμβανομένων όπλων λέιζερ, υπερηχητικών συστημάτων και εξοπλισμών υψηλής ακρίβειας, μοναδικών στον κόσμο. Η Ασφάλεια της Ρωσίας είναι σε καλά χέρια. Από τους πειραματισμούς περάσαμε στην πράξη (Συρία). Ο ρωσικός Στρατός και το Πολεμικό μας Ναυτικό θα στέκονται πάντα φρουροί της Μητέρας Πατρίδας», κατέληξε. 

Προφανώς, όλα αυτά τα εξελιγμένα όπλα θα πλήξουν τον οποιονδήποτε, διαλύοντας τα πάντα στην επικράτειά του, σε περίπτωση που απειληθεί η ασφάλεια των Ρώσων, όπου αυτοί και αν βρίσκονται, ακόμα και στην Συρία. Μήνυμα από Άγκυρα ελήφθη ή όχι;



          ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ          


Η ενσωμάτωση της μάστιγας των Τσιγγάνων 

Με αφορμή την εντολή του ΟΗΕ προς την Ελληνική κυβέρνηση να προβεί στην ενσωμάτωση των εκατομμυρίων λαθροεισβολέων μουσουλμάνων, την Ελληνοποίησή τους και κατ΄επέκταση την αποεθνοποίηση της χώρας, επανερχόμαστε σε ένα σοβαρό θέμα. Το πρόβλημα που άπτεται της διαρκώσς αυξανομένης εγκληματικότητας και Κοινωνικής Ένταξης των Αθιγγάνων της Κορινθίας, διαρκώς επιδεινούται και γίνεται ανεξέλεγκτο. Στην πραγματικότητα οι Τσιγγάνοι έχουν καταντήσει η μάστιγα της περιοχής σε θέματα χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών, κλοπών, διαρρήξεων, επαιτείας και άλλων παραβατικών πράξεων, ων ουκ έστιν αριθμός. Οι Αστυνομικές Αρχές ασχολούνται σε καθημερινή βάση με κάποιο συμβάν, στο οποίο συμμετέχουν άτομα του εν λόγω περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα την κατάληξη στη Δικαιοσύνη και στις Φυλακές. 

Για να πούμε και του στραβού το δίκαιο δεν είναι μόνον οι Αθίγγανοι υπεύθυνοι για τη σημερινή εικόνα, που παρουσιάζεται τόσον επικίνδυνη. Υπάρχουν και άλλοι ένοχοι με πρώτον και καλύτερο την Ελληνική Πολιτεία, που σε διαχρονική περίοδο, είχε νόμους, αλλά νόμους δεν κρατούσε. Ας δούμε όμως, γιατί τα πράγματα έχουν φτάσει στο μη παρέκει και τι πρέπει να γίνει προς διόρθωση του κακού. 

Μέχρι τη δεκαετία του 1990 οι Τσιγγάνοι, αυτή η ιδιόρρυθμη ράτσα των Ελλήνων Υπηκόων, τόσο στον μαχαλά των Εξαμιλίων, όσο και σε αυτούς στην Κυρά Βρύση Ζευγολατιού, που ήταν οι κυριότεροι στο Νομό μας αλλά και ευρύτερα στην Πατρίδα μας, εύρισκαν εποχιακές εργασίες και χρησιμοποιούντο στη συγκομιδή φρούτων και άλλες αγροτικές εργασίες. Από το τέλος της δεκαετίας όμως και έπειτα, με το πρώτο κύμα λαθρομεταναστών από την Αλβανία, οι εργατικοί Λαθρομετανάστες με την ανοχή των κρατικών Υπηρεσιών και τον εθισμό των Ελλήνων στη ¨Μαύρη εργασία¨, οι Αθίγγανοι παραγκωνίστηκαν από τις εποχιακές εργασίες 

Η μη εξεύρεση εργασίας με την πάροδο του χρόνου οδήγησε τις ορδές των άτυχων νέων του χώρου στην παρανομία. Πρώτα ήλθε η πείνα, που οδήγησε στις ελαφρές κλοπές γεωργικών προϊόντων, μετά η εμπορία ναρκωτικών, ακολούθησαν οι πιο αξιόποινες πράξεις κλοπών και διαρρήξεων, η πλημμυρίδα της επαιτείας και το ξήλωμα – κλοπή κάθε σιδερικού που βρίσκεται μπροστά τους. 

Ως μόνη διέξοδο από την κακοδαιμονία αυτή υπάρχει η ένταξή τους, που θα προέλθει από την υποχρεωτική φοίτηση στο Σχολείο, την προώθησή τους στις τέχνες και στο εμπόριο, την αυστηρή τήρηση των Νόμων περί παράνομης Επαιτίας Να πάψουν οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί να τους εκμεταλλεύονται μόνο σε περίοδο εκλογών. Ο χρόνος επείγει και θα πρέπει να συμβεί αυτό ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ με κύρια ευθύνη της Αυτοδιοίκησης,της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και της Πολιτείας με μοχλό πίεσης τον έλεγχο των μηνιαίων παιδικών επιδομάτων. Αυτό το στοιχείο είναι τουλάχιστον Ελληνικό…



          ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ          


Οι Αεροψεκασμοί καλά κρατούν… 

Είπα κι εγώ, τι έγιναν και χάθηκαν τα άσπρα σύννεφα που άφηναν πίσω τους τα αγνώστου προελεύσεως χώρας και αεροδρομίου αεροπλάνα που ράντιζαν τον ουρανό; Μήπως ησυχάσαμε και βάλανε μυαλό οι παγκόσμιοι συνωμότες, γιατί δεν τους φταίει τίποτα ο πληθυσμός των χωρών της Γης; Αναρωτιόμουν επί ημέρες. Και ω του θαύματος! Καλομελέτα και έρχεται. Μας κάνουν την τιμή περιοδικά και σε περιπτώσεις που θέλουν τον Ελληνικό Λαό να αποδεχθεί με απάθεια την λαθροεισβολή να μας ψεκάζουν χωρίς να μας ρωτήσουν. 

Κάποιο πρωϊνό που ερχόμουν στα γραφεία της εφημερίδας, είδα δύο αεροσκάφη να πετάνε αφήνοντας μία ουρά νέφους πίσω τους, η οποία άρχισε να απλώνει και να σκεπάζει με την πάροδο της ώρας την Αττική και την Πελοπόννησο με παράλληλες και χιαστί ουράνιες γραμμές νέφους από τη μία μέχρι την άλλη γραμμή του ορίζοντα. Συνηθισμένος από αυτή την εικόνα δεν παραξενεύτηκα, αλλά κάθισα και σκέφθηκα τι συμβαίνει και ποία σκοπιμότητα εξυπηρετούσε το ράντισμα του ουρανού με τα χημικά, που πέφτουν στα κεφάλια και ρουφούσαν τα ρουθούνια των πολιτών. 

Και τότε, μου ήλθε στο μυαλό μου το πόσο εύκολο είναι με αυτόν τον τρόπο να μολυνθεί ο Πλανήτης με « Κορωνοϊούς», αντί να μετέλθουν οι αντίχριστοι στα σχέδια που λέγεται ότι ήταν η πρόταση του γηραιού γκουρού πρώην ΥΠΕΞ της Αμερικής «περί κήρυξης Γ ΄Παγκόσμιου Πολέμου για να μειωθεί ο πληθυσμός της Γης από 6,5 δις σε 650 εκατομμύρια κατοίκους». Η αγανάκτηση βεβαίως, διαδέχτηκε βεβαίως η σκέψη για δυσοίωνη ποδηγέτηση ενός ολόκληρου Λαού, ο οποίος δεν ξέρει από που του έρχεται και γιατί παραμένει βουβός και άπραγος μπροστά σε αυτά, που συμβαίνουν γύρο του με το λαθρομεταναστευτικό κύμα και τους αεροψεκασμούς. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως αυτή η συννεφώδης ουρά των CHEMTRAILS, όπως λέγονται, προέρχονται από τα καυσαέρια των αεροπλάνων. Δεν πρόκειται περί τούτου. Μας ψεκάζουν με βαρέα μέταλλα, αλουμίνιο και άλλα χημικά ηρεμιστικά, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, αφού ανήκουν στους παγκόσμιους συνωμότες. 

Παρά τις ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί στη βουλή, κάθε φορά οι απαντήσεις είναι για γέλια και για κλάματα, άσχετα, αν προέρχονται από φαινομενικά σοβαρούς και υπεύθυνους υπουργούς ή Πτεράρχους της Πολεμικής Αεροπορίας. Το φαινόμενο των ψεκασμών CHEMTRAILS, δεν είναι αποκλειστικότητα της Ελλάδας, αλλά Πλανητικό πρόβλημα, με έντονες διαμαρτυρίες και προσφυγή σε Δικαστήρια. Το όλο θέμα καλύπτεται από πέπλο Μυστηρίου, που όμως έχει αποκαλυφθεί, χωρίς να απαγορευτεί. Συνεχίζει απτόητο το μακάβριο έργο του. Εμείς έχουμε κατ΄ επανάληψη ασχοληθεί με το θέμα των αεροψεκασμών αυτού του τύπου και δεν θα πάψουμε να το φέρνουμε στη δημοσιότητα, όταν το επιβάλλουν οι τοπικές συνθήκες...

Δεν υπάρχουν σχόλια