Header Ads

ΧΡΥΣΟ Ο ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ φ.1683


Άρχοντας των κρίκων! 

«ΧΡΥΣΟΣ» 0 ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ -«ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΜΠΑΚΟΥ, ΝΤΟΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ


Έχοντος βρει ξανά τον καλό εαυτό του, ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε στη Μελβούρνη το πρώτο από τα τρία διαδοχικά χρυσά μετάξια στους κρίκους, τα οποία χρειάζεται να κατακτήσει σε ισάριθμα Παγκόσμια Κύπελλα για να καταφέρει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Η πρώτη νίκη του 29χρονου γυμναστή μετά τον Νοέμβριο του 2018 και τη χειρουργική επέμβαση στον αριστερό ώμο ήρθε με σχετική άνεση, αφού συγκέντρωσε 15,066 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος, αφήνοντας πολύ πίσω του τον Ιρανό Μαχντί Αχμαντ Κοχανι (14,500β.) και τον Αιγύπτιο Αλί Ζαχράν (14,200β.), οι οποίοι συμπλήρωσαν την τριάδα του βάθρου. Προκειμένου να εξασφαλίσει «εισιτήριο», ο Πετρούνιας πρέπει να νικήσει σε Μπακού (12-15/03) και Ντόχα (18-21/03) με μέσο όρο Βαθμολογίας υψηλότερο από 15,216. Αν τα καταφέρει, θα υποσκελίσει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης τον Γιονγκ Λιου, ο οποίος δεν βρισκόταν στην Αυστραλία λόγω απαγόρευσης των διοργανωτών στους Κινέζους αθλητές, εξαιτίας φόβων για την περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού. 

«Απομένουν δύο νίκες, θα είμαι ακόμα καλύτερα προετοιμασμένος σε Μπακού και Ντόχα. Κάθε ημέρα προπόνησης είναι πάρα πολύ σημαντική», τόνισε ο Πετρούνιας, δηλώνοντας αισιόδοξος για τη δύσκολη συνέχεια: «Παρά το μακρινό ταξίδι, κατάφερα να πετύχω δύο φορές βαθμολογία πάνω από 15 βαθμούς, όπως τα σκορ που είχα παλιότερα όταν κέρδιζα». 

Αξιοσημείωτα, δώρισε το έπαθλο 300 δολαρίων για το μετάλλιο στους πυρόπληκτους της Αυστραλίας. Το αφιέρωσε στην κόρη του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Έλληνες της Αυστραλίας που τον στήριξαν. Επιστρέφοντας σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, ο «χρυσός» ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανειρο και τρις παγκόσμιος πρωταθλητής ανέβηκε βουρκωμένος στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια