Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1682

Νότης Μηταράκης : 

«Παγώνει» η επίταξη των εκτάσεων – Διάλογος με τους νησιώτες


«Παγώνει» η απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των ακινήτων στα νησιά, προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης. 

«Παγώνει» η απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των ακινήτων στα νησιά, προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης. 

Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας στην κρατική τηλεόραση στόχος είναι να καμφθούν οι αντιδράσεις και να ξεκινήσει νέος διάλογος με τους νησιώτες. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι επιτάξεις «παγώνουν» μέχρι και την Δευτέρα, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με τους φορείς των νησιών έως την Παρασκευή. Ο υπουργός είπε (στην ΕΡΤ) ότι η επίταξη δεν είναι τίποτε άλλο από μια αναγκαστική ενοικίαση των συγκεκριμένων χώρων για τρία χρόνια. Όπως είπε, οι διαδικασίες για να γίνουν συμβάσεις με κάθε έναν από τους ιδιοκτήτες των υπό επίταξη εκτάσεων θα έπαιρναν χρόνο, ενώ τώρα θα εισπράττουν τα ενοίκια μέσω της διαδικασίας της αναγκαστικής ενοκίασης. 

Τόνισε επίσης ότι δεσμεύεται ότι θα κλείσουν οι σημερινές δομές και δε θα λειτουργούν δύο δομές σε κάθε νησί. Δήλωσε ότι ένα από τα θέματα που θέτει στους ευρωπαίους ομολόγους του είναι να συμβάλλει η ΕΕ ώστε να ανοίξουν διάδρομοι επιστροφής με χώρες όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. 

Ο Νότης Μηταράκης συναντάται την Πέμπτη με τον γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ προκειμένου να συζητηθεί και η γερμανική πρόταση για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική παροχής ασύλου. O κ. Μηταράκης πρότεινε στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να συναντηθούν την Παρασκευή ή το Σάββατο όταν επιστρέψει από το Βερολίνο και ο κ. Μουτζούρης από τις Βρυξέλλες ώστε να μην καθυστερήσει η διαδικασία του διαλόγου. 

Σκληρή απάντηση από ΝΔ 

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία, προσθέτοντας πως με τις «νέες θεωρίες του επιβεβαιώνει ότι και η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του πέφτει μεγάλη». 

Ειδικότερα, η ΝΔ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του στο θράσος και στο ψέμα. Σήμερα λοιπόν ανακάλυψε ότι για την τραγωδία στο Μάτι δεν φταίνε οι τραγικοί χειρισμοί της κυβέρνησής του, αλλά πάλι «κάποιοι άλλοι». «Το τελευταίο καταφύγιο του λαϊκισμού, οι θεωρίες συνωμοσίας. «Ξέχασε» τα αναίσχυντα ψέματα, τις θεατρικές παραστάσεις του, όταν ήξερε ότι υπάρχουν νεκροί και τις συνεντεύξεις-παρωδία. Η λέξη ντροπή είναι λίγη για να χαρακτηρίσει τα λεγόμενα και τη βολική «αμνησία» του. Με τις νέες θεωρίες του το μόνο που κάνει είναι να υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τα ψέματα, την υποκρισία και την ανικανότητά του. Και έτσι να επιβεβαιώνει ότι και η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του πέφτει μεγάλη», καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς. 

in.gr





Συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την τραγωδία στο Μάτι



Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε σήμερα ο τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί διόρισε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ και γιατί προήγαγε σε υποστράτηγο της Πυροσβεστικής, τον τότε διοικητή Αττικής του ΠΣ 

Συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις χτεσινές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018. 

Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε σήμερα ο τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί διόρισε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ και γιατί προήγαγε σε υποστράτηγο της Πυροσβεστικής, τον τότε διοικητή Αττικής του ΠΣ. 

Αντινομίες 

«Είναι γελασμένη η ΝΔ εάν νομίζει ότι πλέον οι πολίτες μπορούν να δεχτούν ως πολιτική και θεσμική «κανονικότητα» το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος αρχικά εμφανιζόταν να καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα για την τραγωδία στο Μάτι, από την ώρα που ανέλαβε Πρωθυπουργός προχώρησε σε δύο πολύ σοβαρές αποφάσεις: Αυτός ο ίδιος, τοποθέτησε ως Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ που είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση για την τραγωδία στο Μάτι, από τον π. Πρωθυπουργό κ .Α.Τσίπρα. 

Προήγαγε σε Υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Αρχιπύραρχο, Διοικητή Αν. Αττικής της Πυροσβεστικής, επιχειρησιακό επικεφαλής κατά την τραγωδία στο Μάτι. Επομένως, αντί να υβρίζει η ΝΔ, νομίζοντας πως έτσι μπορεί να προσπεράσει τα σοβαρότατα ερωτήματα που έχουν πλέον αναδειχθεί από τις κραυγαλέες αντινομίες της, ας φροντίσει-όπως έχει υποχρέωση-να τα απαντήσει» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης. 

Είχε προηγηθεί χτες στην αξιωματική αντιπολίτευση, από τη ΝΔ, με αιχμή την τραγωδία στο Μάτι και την σχετική αναφορά που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς απολογούμασταν για το Μάτι και σήμερα η φυσική ηγεσία, για τους χειρισμούς της οποίας τότε απολογούμασταν, δουλεύει σε θέσεις πολιτικού προϊσταμένου για τον πολιτικό μας αντίπαλο, σημαίνει ότι και τότε που κυβερνούσαμε εμείς, δούλευε για το πολιτικό μας αντίπαλο. Στη δική μας πλάτη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο του απολογισμού των κυβερνητικών πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του «ελέγχου των κρίσιμων αρμών της εξουσίας».




ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δήθεν κονταροχτυπιούνται κλείνοντας ο ένας το μάτι στον άλλο


Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα στο χώρο της εργασίας, σημείωσε. 

«Η σημερινή κυβέρνηση βαδίζει στις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα. Οι δήθεν κόντρες δεν αλλάζουν την πραγματικότητα στο χώρο της εργασίας», τόνισε στη δευτερολογία της η Φώφη Γεννηματά προσθέτοντας πως «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δήθεν κονταροχτυπιούνται κλείνοντας ο ένας το μάτι στον άλλο». Απάντησε δε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλία για τον κατώτατο μισθό λέγοντας ότι «δεν χρειαζόμαστε το φλερτ κανενός, μέρα που είναι. Ο κόσμος σάς έχει πάρει χαμπάρι. Χάσατε την ευκαιρία για τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού όταν ήσασταν κυβέρνηση. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Μιλούν οι πράξεις». 

Να καθορίζεται ο κατώτατος μισθός από τους κοινωνικούς εταίρους 

Η κ. Γεννηματά επέμεινε στην πρότασή της να καθορίζεται ο κατώτατος μισθός από τους κοινωνικούς εταίρους και να κατοχυρωθεί στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 

Ο κορωνοϊός «χτυπά» την Golden Visa - «Φρένο» στις αγοραπωλησίες ακινήτων 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, απευθυνόμενη αφενός στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρότεινε, αν επιθυμεί, να συζητήσουν στη Βουλή τη αναφορά του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην πρόσφατη συνέντευξή του για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009 στη δημοσιονομική κρίση της χώρας, κι αφετέρου στον Αλέξη Τσίπρα αν είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει. 

Η Φώφη Γεννηματά διατύπωσε οκτώ προτάσεις για την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων και δήλωσε ότι θα στηρίξει κάθε θετική προσπάθεια για τη συνέχιση της λειτουργίας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας αφού εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και καταβληθούν τα δεδουλευμένα. 

Όσον αφορά τη ΛΑΡΚΟ κράτησε επιφυλάξεις για το κυβερνητικό σχέδιο εξυγίανσης εκφράζοντας ανησυχία για κλείσιμο της επιχείρησης ή τμηματικής πώλησης ή μεταφοράς του εργοστασίου στη Βόρεια Μακεδονία ή στην Τουρκία. 

«Ξυπνάει» η Ευρώπη για το προσφυγικό – Τι αλλαγές φέρνει η κυβέρνηση με την παροχή ασύλου 

TANEA Team




Κυριάκος Βελόπουλος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ” ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ



Με αφορμή τις νέες αστυνομικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της εγκληματικότητας και παραβατικότητας η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει τα εξής: 

Εάν υπήρχε εξαρχής συστηματική αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας, ούτε γκέτο λαθρομεταναστών – παραβατών θα υπήρχαν, ούτε οι Έλληνες πολίτες θα ζούσαν υπό το καθεστώς απόλυτης ανασφάλειας! 

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες στο κέντρο της πρωτεύουσας δεν επιλύουν το πρόβλημα της ασφάλειας που είναι χρόνιο πια, απλά αποτελούν επιχειρήσεις για τις τηλεοπτικές κάμερες! 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Δημήτρης Κουτσούμπας: Η Ελλάδα γίνεται αμερικανονατοϊκό ορμητήριο πολέμων 

Τη ριζική αντίθεσή του στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Μιλώντας στον Αντώνη Γκιόκα και το Έθνος της Κυριακής, ο γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι: «Είναι γνωστό ότι η Τουρκία διεκδικεί προκλητικά εδώ και χρόνια κυριαρχικά δικαιώματα από την Ελλάδα, κατοχυρωμένα από διεθνείς συνθήκες, επιδιώκοντας ανατροπή συμφωνιών και αλλαγή συνόρων. Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας και φαίνεται πως προωθείται η επιλογή του συμβιβασμού με την Τουρκία στο όνομα της αποτροπής μιας σύγκρουσης. Όπως ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να οδηγήσει σε έναν επικίνδυνο συμβιβασμό, έτσι και ένας συμβιβασμός με παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και συνεκμετάλλευση του πλούτου στο Αιγαίο μπορεί να μεγαλώσει τους κινδύνους για την ειρήνη και το μέλλον των λαών.» 

Σε ό,τι αφορά την προσφυγή στη Χάγη, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι: «Και μαζί με όλα αυτά έχει ανοίξει και η συζήτηση για προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο έχει πολύ πρόσφατο αμαρτωλό παρελθόν, το Κόσοβο. Τι θα περιλαμβάνει όμως το συνυποσχετικό που πρέπει να υπογραφεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία; Θα καταγράφει τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας δημιουργώντας έτσι προηγούμενο. Το ΚΚΕ υποστηρίζει τη μη παραβίαση των συνόρων και τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας.» Όχι στις βάσεις 

Για τη νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι: 

« Η Ελλάδα μέσω της συμφωνίας με τις ΗΠΑ, μετατρέπεται σε αμερικανονατοϊκό ορμητήριο πολέμων, αλλά και σε στόχο αντιποίνων, όπως δηλώνουν Ρώσοι και Ιρανοί. Το ερώτημα παραμένει: Ποια ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα θα υπερασπίζεται το προσωπικό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην Σαουδική Αραβία, στη Λιβύη ή στο Μάλι; Ποια ασφάλεια παρέχει στο λαό μας η – εδώ και χρόνια - συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτικών σε 15 αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εκτός συνόρων;» 

Newsroom



Γιάνης Βαρουφάκης: «Θα δημοσιοποιήσω τις ηχογραφήσεις για το Eurogroup - Ηταν νόμιμες» 


Με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Γιάνης Βαρουφάκης δίνει τη δική του απάντηση για τον λόγο που θέλησε να καταθέσει τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015 στον Πρόεδρο της Βουλής. Ο Βαρουφάκης έδωσε USB με τις ηχογραφήσεις των Eurogroup -Ο Τασούλας του το επέστρεψε ως «απαράδεκτο» 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14|02|2020 

Όπως λέει, «πέντε χρόνια τώρα τα Μνημονιακά κόμματα αναπαράγουν την προπαγάνδα της τρόικας ότι στα κρίσιμα Eurogroup του 2015 προσερχόμουν χωρίς επεξεργασμένες προτάσεις, κούραζα με θεωρητικές διαλέξεις τους συναδέλφους, καθυστερούσα τις διαπραγματεύσεις και, γενικά, κωλυσιεργούσα». Ο Γιάνη Βαρουφάκης υποστηρίζει πως θέλησε να σώσει τις ηχογραφήσεις στη Βουλή, παραδίδοντάς τες στον Κώστα Τασούλα και αναφέροντας πως με απόφαση του Αρείου Πάγου, «οι ηχογραφήσεις των Eurogroup στα οποία συμμετείχε ήταν καθόλα νόμιμες». 

Γιάνης Βαρουφάκης: Η ΤΡΟΙΚΑ δεν κατέθετε ούτε μισή σελίδα προτάσεων 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει εκτενή αναφορά στην αντιμετώπιση στο πρόσωπό του από την ΤΡΟΙΚΑ τότε, υποστηρίζοντας πως «αντίθετα με την προπαγάνδα τους, στην πραγματικότητα μόνο ενώ η δική μας αντιπροσωπεία κατέθετε τεχνοκρατικά άρτιες προτάσεις». Όπως λέει άλλωστε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ, Ντράγκι και Λαγκάρντ αρνούνταν πεισματικά να διαβάσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του απαγόρευαν να τις μοιράσει στους ομολόγους του. «Λοιδορούσαν τον ελληνικό λαό συλλήβδην – χωρίς να διαχωρίζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες μεταξύ Νεοδημοκρατών, Συριζαίων, κομμουνιστών ή σοσιαλδημοκρατών κλπ» γράφει ο Γιάνη Βαρουφάκης χαρακτηριστικά. 

NEWSROOM IEFIMERIDA. GR

Δεν υπάρχουν σχόλια