Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1682

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Απάντηση Δημάρχου Κορινθίων Β.Νανόπουλου για το ΓΠΣ


Κόρινθος 13 Φεβρουαρίου 2020 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων απαντά για το ΓΠΣ: « Οι τεράστιες ευθύνες σας κ Πνευματικέ δεν σας επιτρέπουν να διαμαρτύρεστε! 

Τις δικές του τεράστιες ευθύνες και παραλείψεις στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προσπαθεί να καλύψει διαμαρτυρόμενος ο κ.Πνευματικός! «Ξεχνά» πως φέρει ακέραια την ευθύνη της απουσίας Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η απουσία της οποίας έχει οδηγήσει στα σημερινά σοβαρά προβλήματα που εντοπίζονται είτε στην ανανέωση αδειών επιχειρήσεων είτε στην έκδοση νέων! 

Αποκρύπτει ο κ.Πνευματικός πως εξαιτίας δικών του ελλειμματικών ενεργειών, είμαστε ο μοναδικός δήμος στην χώρα που δεν εκπόνησε Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων παρ ότι αποτελεί βάσει νομοθεσίας προϋπόθεση για να μην εκπέσει το ΓΠΣ, όπως και έγινε! 

Προσπερνά τις δικές μας παρατηρήσεις από τα έδρανα της μείζονος μειοψηφίας τότε, γι αυτήν την παράλειψη και μας εγκαλεί (!) ως νέα δημοτική αρχή όταν είναι εκείνος που οδήγησε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο σε αδιέξοδο! Ολιγώρησε ο κ.Πνευματικός! Παρέλειψε ο κ.Πνευματικός! Κώφευσε ο κ.Πνευματικός ! 

Και όμως…. Διαμαρτύρεται σήμερα ο κ.Πνευματικός δίχως αιδώ! Δυστυχώς για εκείνον, τα «έργα» του είναι πιο ηχηρά από τα λόγια του! Αυτά τα «έργα», τις παραλείψεις και τις ολιγωρίες που οδήγησαν στο σημερινό πραγματικά σοβαρό πρόβλημα που καταγράφεται, ο Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή εργάζεται με υπευθυνότητα και σύνεση προκειμένου να κατορθώσει να διορθώσει τη ζημιά που έχει καταγραφεί και να μειώσει αν όχι να απαλείψει τις συνέπειες της. 

Το θέμα του ΓΠΣ και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι πολύ σοβαρό .Έχω συναντηθεί με πολλούς υπουργούς και είναι πραγματικά απορίας άξιον πως κατάφερε ο Δήμος Κορινθίων να πάρει Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο χωρίς στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων! Είναι ο μοναδικός δήμος σε όλη τη χώρα που δεν το έπραξε. Αντιμετωπίζουμε την πολύ σοβαρή αυτή παράλειψη της προηγούμενης δημοτικής αρχής υπεύθυνα. Σύντομα, σε συνεργασία με τα Υπουργεία και εταιρείες που ειδικεύονται στο θέμα αυτό θα δώσουμε την λύση που πρέπει» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων για το θέμα στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Προφανώς, ο κ.Πνευματικός δεν κατανόησε την απάντηση του κ.Δημάρχου! 

Η έκδοση του σημερινού δελτίου τύπου με την αποσιώπηση των δικών του τεράστιων ευθυνών στην σημερινή εμπλοκή του ΓΠΣ τον εκθέτει και τον καθιστά υπόλογο στους επενδυτές και επιχειρηματίες τους οποίους ετεροχρονισμένα και μόνο λεκτικά – αφού οι ενέργειες του ήταν αντίθετες- θέλει να προασπίσει. Η προσπάθεια του πέφτει στο κενό.



Το Κορινθιακό Καρναβάλι αναγεννιέται ! Εσύ θα λείπεις; 


Η νέα δημοτική αρχή επανεκκινεί την Αποκριά και βάζει την σφραγίδα της στο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ! Εκδηλώσεις από την Τσικνοπέμπτη έως και την Καθαρά Δευτέρα σε κάθε γωνιά του Δήμου

Υψηλής ποιότητας εκδηλώσεις, με ενίσχυση του τοπικού λαογραφικού χαρακτήρα, αλλαγές που θα εκπλήξουν αλλά και διαδημοτικές συνεργασίες που θα δώσουν νέα «αέρα», το Κορινθιακό Καρναβάλι αναγεννάται! 

Η νέα δημοτική αρχή της Κορίνθου, διατηρώντας το μπάτζετ σε χαμηλότερο από πέρυσι επίπεδο, επανεκκινεί την Αποκριά και βάζει την σφραγίδα της στο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ! 

Οι συμμετοχές διπλασιάστηκαν ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος δίνοντας το στίγμα των φετινών εκδηλώσεων και καλώντας όλους να ανακαλύψουν την ΑΠΟΚΡΙΑ στο Δήμο Κορινθίων! 

«Αξίζει να έρθετε στην Κόρινθο! Σας περιμένουμε όλους από την Τσικνοπέμπτη έως και την Καθαρά Δευτέρα. Σε κάθε γωνιά του Δήμου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, εκδηλώσεις που θα αναδείξουν τον τοπικό – λαογραφικό χαρακτήρα και θα προσφέρουν στιγμές ξεγνοιασιάς από την δύσκολη καθημερινότητα όλων μας. Οι αλλαγές που θα δείτε είναι πολλές και θα σας εκπλήξουν! Αξίζει τον κόπο λοιπόν να έρθετε στο Δήμο Κορινθίων, αξίζει τον χρόνο που θα διαθέσετε αφού θα γνωρίσετε μια διαφορετική Αποκριά.» 

Για πρώτη φορά ο Δήμος θα κάψει τον βασιλιά καρνάβαλο στο λιμάνι της πόλης 
Για πρώτη φορά θα γιορτάσει Κούλουμα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου 
Για πρώτη φορά θα κάνει συμμέτοχους τα καταστήματα της πόλης με το «Λευκό πάρτυ» της Παρασκευής 28.02 
Για πρώτη φορά θα τσικνίσει σε όλο το εύρος της πόλης 
Για πρώτη φορά θα συνδέσει την παρέλαση με την μουσική συναυλία κρατώντας ουσιαστικά τον κόσμο στο κέντρο! 

Οι ONIRAMA είναι εκείνοι που στις 17:30 του Σαββάτου, θ αναλάβουν να απογειώσουν το κέφι λίγο πριν δοθεί το σύνθημα της καύσης του καρνάβαλου στις 19:30 στο λιμάνι της πόλης . 

Η διεύρυνση των εκδηλώσεων είναι το χαρακτηριστικό που η νέα δημοτική αρχή θέλησε να προσδώσει στην φετινή αποκριά και το κατόρθωσε!!! Συμμέτοχοι είναι οι σύλλογοι, τα σχολεία, τα αθλητικά σωματεία, οι πολίτες μεμονωμένα, οι επιχειρηματίες της πόλης και των χωριών, γειτονικοί δήμοι! 

Οι συμμετοχές στην φετινή καρναβαλική παρέλαση διπλασιάστηκαν, έχουν ξεπεράσει τις 2.300! 

Οι εκδηλώσεις στους πεζοδρόμους πραγματοποιούνται με την συμμετοχή και την στήριξη των καταστημάτων της αγοράς 

Ο Διάκοσμος και τα άρματα που αγοράστηκαν είναι τα στοιχεία εκείνα που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της αποκριάς στο Δήμο και βεβαίως εκείνα που θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα επόμενα χρόνια 

Η διαδημοτική συνεργασία που αναπτύχθηκε εκτός από εξοπλισμό και εμπειρία θα φέρει στην πόλη περισσότερα πληρώματα και κόσμο, αντιστοίχως βεβαίως θα πράξει και ο Δήμος Κορινθίων στις εκδηλώσεις των συνεργαζόμενων δήμων.




Πυροσβεστικό Κλιμάκιο υπό τον Αρχιπυραγό Πελοποννήσου στον Δήμαρχο Κορινθίων


Τον Περιφερειάρχη Π.Υ Πελοποννήσου Αρχυπυραγό Κολυβήρα Αθανάσιο, τον Διοικητή Π.Υ Κορίνθου Πύραρχο Πλατά Χρήστο και στελέχη της Π.Υ υποδέχτηκε το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος. 

Στην πρώτη επαφή του Δημάρχου με τον κ.Περιφερειάρχη τέθηκαν μείζονα ζητήματα της υπηρεσίας που άπτονται της συνεργασίας του δήμου για την επίλυσή τους. 

Η στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου 

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Σοφικό και η λειτουργία του ήταν το θέμα που έθεσε ο κ.Δήμαρχος από την πλευρά του, ένα αίτημα πάγιο της περιοχής. Το κλιμάκιο έχει ήδη λάβει ΦΕΚ δεν έχει όμως γίνει η έναρξη της λειτουργίας του απουσία κτιρίου που θα το στεγάσει. Οι δυο πλευρές κινήθηκαν στην κατεύθυνση εύρεσης κτιρίου προς ενοικίαση. 

Η εκπόνηση Σχεδίου Ενεργειών έκτακτης ανάγκης ήταν το τρίτο ζήτημα που συζητήθηκε, σχέδιο μεταξύ του Δήμου και της Υπηρεσίας το οποίο θα δημοσιοποιηθεί και αναρτηθεί σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος προκειμένου οι πολίτες να έχουν γνώση των ενεργειών στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. «Ο νομός σας είναι από τους πλέον επικίνδυνους» σημείωσε ο Περιφερειάρχης ζητώντας από το Δήμαρχο ουσιαστική ενίσχυση στο έργο των πεπειραμένων πυροσβεστών που διαθέτει ο νομός αλλά και των εθελοντικών ομάδων οι οποίες αποτελούν όπως παραδέχτηκε «φαινόμενο» για την Πελοπόννησο. «Κανένας άλλος νομός δεν διαθέτει τόσες εθελοντικές ομάδες και με τέτοια οργάνωση, αποτελούν πλεονέκτημα για την περιοχή σας». 

Η ενίσχυση των Εθελοντικών Ομάδων με μέσα 

Οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού από τον Δήμο προς ενίσχυση των δυνάμεων 

Η δημιουργία εθελοντών πυροσβεστών σε συνεργασία με την Υπηρεσία 

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση του κ.Δημάρχου με τον Διοικητή της Π.Υ Κορίνθου προκειμένου τα παραπάνω θέματα να «τρέξουν». Παράλληλα, θα καθοριστεί και η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου ώστε η οργάνωση και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων να είναι στο μέγιστο βαθμό. Πόσο δε μάλλον όταν η νέα νομοθεσία, με την ίδρυση Αυτοτελούς γραφείου πολιτικής προστασίας στο δήμο, δίνει στην Τ.Α αουσιαστικό ρόλο τόσοι στον τομέα της πρόληψης όσο και της παρέμβασης. 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου 


ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης σε πρόσφατη ημερίδα εξήγγειλε την κυβερνητική πολιτική για τα λιμάνια της χώρας. 

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι εντός του 2020 τα λιμάνια που σήμερα διαχειρίζονται από τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία θα περιέλθουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας. Όπως ήταν παλιά δηλαδή μέχρι το 2012. 

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική αυτή. Ο χαρακτήρας του λιμανιού της Κορίνθου είναι και πρέπει να είναι δημοτικός. 

Σειρά σημαντικών λιμενικών έργων που έχουν σχεδιαστεί από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από το 2013 μέχρι το 2020, αλλά ελπίζω και από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου, όπως προβλέπονται στο ισχύον master plan όπως: 
-Η επέκταση του λιμανιού 
-Η κατασκευή μαρίνας τουριστικών σκαφών 
-Το αλιευτικό καταφύγιο 
-Η αξιοποίηση της χερσαίας ζώνης και η παραχώρησή της στο Δήμο για αναπλάσεις 
-Η βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου στον Κάτω Άσσο 
-Η τουριστική αξιοποίηση του Κόρφου και πολλά άλλα που σήμερα είναι σε φάση εκπόνησης μελετών θα σταματήσουν. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αντιδράσει δυναμικά στα σχέδια αυτά , τα οποία σε τίποτα δεν ωφελούν τη τοπική κοινωνία. Αντίθετα θα φέρουν οπισθοδρόμηση. Και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτούμε ιδιωτικοποίηση του λιμανιού , αν το έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους. 

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδοθεί ψήφισμα στο οποίο να τονίζονται 
-Η αντίθεση του Δήμου Κορινθίων στη σχεδιαζόμενη κατάργηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορινθίων, όπως βεβαίως και άλλων 70 ΔΛΤ σε όλη τη χώρα 
-Η περαιτέρω αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στο τομέα της λιμενικής πολιτικής στους Δήμους, με κατάργηση της υπάρχουσας αγκυλωτικής νομοθεσίας, που για οτιδήποτε απλό θέμα που αφορούν την ανάπτυξη των λιμανιών απαιτείται υποχρεωτικά η έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας και της ΕΣΑΛ. 
-Η στήριξη της προσπάθειάς μας από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, την ΠΕΔ, τα πολιτικά κόμματα. 

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
Κόρινθος 14/02/2020




Ξεκίνησε η διανομή αντισηπτικών στα σχολεία του Δήμου Κορινθίων 



Δήμαρχος Κορινθίων: Μαθαίνουμε στα παιδιά μας τους κανόνες σωστής υγιεινής

Από το 2ο Δημοτικό σχολείο, παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, ξεκίνησε η διανομή αντισηπτικών υγρών στις σχολικές μονάδες του δήμου. Στόχος είναι η πρόληψη κατά της διασποράς της γρίπης και ο περιορισμός της μετάδοσης λοιμώξεων μέσα στους σχολικούς χώρους . 

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από την Διευθύντρια του σχολείου για τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί τα οποία δεν είναι ανησυχητικά ούτε και καταδεικνύουν έξαρση του φαινομένου. Ωστόσο, δεδομένης της οδηγίας του Υπουργείου, μετά και την έγκριση διανομής που δόθηκε πρόσφατα, έγινε η προμήθεια των αντισηπτικών και ξεκίνησε η διανομή τους σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου με την μέριμνα των δυο σχολικών επιτροπών, το παρόν στην έναρξη της διαδικασίας έδωσαν ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ.Μιχάλης Κλεπετσάνης και ο Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παναγιώτης Σακελλαράκης. Επιπροσθέτως ,οι Διευθυντές των σχολείων έλαβαν οδηγίες για τον σχολαστικό καθαρισμό και την απολύμανση χώρων και αντικειμένων στις σχολικές μονάδες, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. Πρωτ. Δ1α/ Γ.Π.οικ.4133/23.01.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.«Σήμερα γίνεται η παράδοση των αντισηπτικών από τις δυο σχολικές επιτροπές του δήμου όπως προβλέπεται από το Υπουργείο. Είναι αντισηπτικά για την πρόληψη των συμπτωμάτων της γρίπης και παρ ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο όσο είχε παρουσιαστεί στην αρχή, τώρα είναι ευκαιρία να διδάξουμε τους μαθητές μας τις διαδικασίες σωστής υγιεινής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Δήμαρχος.




ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας


Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου παρέχονται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, και μετά από αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, το οποίο έγινε αποδεκτό, και έπειτα από τον Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης ξεκινά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για όλες τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο για μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι εξετάσεις παρέχονται, όπως πάντα, εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια. 

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών επιπροσθέτως με Μαστογραφία. 

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται, από την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) θα βρίσκεται σταθμευμένη στην Πλατεία του Αγίου Βλασίου. 

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα έως και την Παρασκευή 08:30-14:30 στα τηλέφωνα 27413.60601-02 και 27433.60254, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους




Εργαστήριο Πληροφορικής για τα μέλη του ΚΑΠΗ 


Το εργαστήριο πληροφορικής απευθύνεται σε όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης που επιθυμούν να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξοικείωση με τα σύγχρονα εργαλεία τεχνολογίας & επικοινωνίας που διαθέτουν και χρησιμοποιούν στην καθημερηνότητά τους. 

Στόχος της δράσης είναι να παρέχει υποστήριξη και πληροφόριση στα μέλη για το πως να αξιοποιούν τις ψηφιακές ευκολίες που προσφέρονται στη σύγχρονη εποχή όπως: 

Πλοήγηση στο Διαδίκτυο & Επικοινωνία (email, skype, διαχείριση & επεξεργασία αρχείων κ.α.) 
Ηλεκτρονικές Συναλλαγές (πληρωμή λογαριασμών, Internet Banking, εφαρμογές τραπεζών σε smartphone.) 
Ηλεκτρονική Αναζήτηση, 
Ενημέρωση & Πληροφόρηση 
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook) 
Υποστήριξη για Φορητές Συσκευές (Κινητά Τηλέφωνα, Tablets κ.α.) 

Σκοπός της δράσης είναι η βελτίωση των ψηφιακών ικανοτήτων των μελών του ΚΑΠΗ στις νέες τεχνολογίες και στα σύγχρονα μέσα έκφρασης και επικοινωνίας που τους βοηθούν να διατηρούν επαφή με αγαπημένα πρόσωπα και συγγενείς/φίλους που ζουν μακριά ή στο εξωτερικό, καθώς και στη διευκόλυνση της καθημερινότητά τους. 

Η δράση πραγματοποιείται στα πλαίσια της ανάπτυξης και τεχνικής υποστήριξης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας του ΝΠΔΔ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ για την αναβάθμιση και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ

Μία ακόμη παιδική χαρά κατασκευάζεται στα Ταρσινά 


Ξεκίνησε η κατασκευή της παιδικής χαράς στην Κοινότητα Ταρσινών. Οι παιδικές χαρές στον Δήμο Βέλου Βόχας ολοκληρώνονται η μία μετά την άλλη. Τις επόμενες ημέρες παραδίδεται και η παιδική χαρά στην Κοινότητα Ταρσινών. Ασφαλείς και πιστοποιημένες όλες οι παιδικές χαρές που κατασκευάστηκαν και ήδη λειτουργούν στο Δήμο μας. Ο Δήμος Βέλου Βόχας προσφέρει στα παιδιά τη χαρά του παιχνιδιού σε ασφαλείς και προσεγμένους χώρους σε όλες τις γειτονιές του Δήμου μας. Σύντομα θα ολοκληρωθούν όλες οι παιδικές χαρές.


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


ΛΟΥΤΡΑΚΙ-Εκπλειστηριάζεται το υδροθεραπευτήριο (SPA) και ο Δήμος περί άλλων τυρβάζει


Την ώρα που το κόσμημα της πόλης του Λουτρακίου, το υδροθεραπευτήριο (SPA), είναι έτοιμο να αλλάξει χέρια και από περιουσιακό στοιχείο της Τουριστικής ΑΕ να περάσει σε χέρια πλειοδότη κατά την καθορισθείσα διαδικασία της 4ης Μαρτίου 2020, ο Δήμος και η ανώνυμος εταιρεία του, στην οποία ανήκει το SPA, παραμένουν απλοί παρατηρητές των εξελίξεων, αναμένοντας παθητικά τον επερχόμενο «θάνατο» του. 

Από τη μια μεριά το Διοικητικό Συμβούλιο της Λουτράκι ΑΕ αντί να αναζητά την εξεύρεση τρόπου άρσης του αδιεξόδου για το θέμα, αναλώνεται εντός των συνεδριάσεων του σε εντάσεις, ακόμη και για θέματα ήσσονος σημασίας. Από την άλλη η δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη, η οποία ακόμη και σήμερα όπως δια στόματος του Δημάρχου ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Φεβρουαρίου 2020 δεν έχει βρει λύση, εδώ και 6 περίπου χρόνια γνώριζε τις υποχρεώσεις που βαρύνουν το υδροθεραπευτήριο, όμως όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα που θα έδιναν μια μακροχρόνια και ανώδυνη οικονομικά για τα συμφέροντα του Δήμου προοπτική λύσης, αλλά αντιθέτως άφησε το πρόβλημα να γιγαντωθεί. 

Επιπλέον οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα μπορούσαν να είναι εποικοδομητικές και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου διάσωσης, εκτρέπονται του έργου του από κάποιους, οι οποίοι στο βωμό της μικροπολιτικής το οδηγούν σε άσχετους προορισμούς, παρελθοντολογώντας ή προβαίνοντας σε προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς, μη επιτρέποντας σε κάποιες σοβαρές φωνές, όπως αυτή του Γιάννη Καραπανάγου, να ακουστούν με την δέουσα προσοχή για την τεκμηρίωση προτάσεων και τον εντοπισμό των αδυναμιών προκειμένου εν συνεχεία εξευρεθούν οι προσφορότερες λύσεις για τα μεγάλα θέματα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, όπως αυτό του υδροθεραπευτηρίου (SPA). 

Επίσης τεράστιες ευθύνες φέρει και ο πρώην Δημάρχος Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος με την παρελκυστική τακτική του κατά την διάρκεια της θητείας του, συνέβαλε κατά μεγάλο μέρος στην σημερινή κατάσταση. 

Επιτέλους ας ευαισθητοποιηθούν και ας ασχοληθούν πραγματικά με την διάσωση του υδροθεραπευτηρίου (SPA), προκειμένου να μην χαθεί αυτό το μεγάλο περιουσιακό στοιχείο του δήμου και να μην μείνουν στο δρόμο οι εργαζόμενοι του. Ας αναλογισθούν όλοι τις ευθύνες τους, αλλά κυρίως να αναλογισθούν το βάρος που φέρουν απέναντι στον δημότη, που τους πίστεψε, τους ψήφισε και τους ανέθεσε να μεριμνούν την πρόοδο και την ευημερία του τόπου. 

Γεώργιος Γρηγοράκος 
Αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού ε.α 
Εκπρόσωπος Τύπου Δημοτικής Παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ»



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια