Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «Κορίνθιου» φ.1682


          Με το θάρρος της γνώμης          



Ιστορική ανάγκη  η υλοποίηση Απόφασης του Δ.Σ. Κορινθίων...

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργεί σύμφωνα με τον δικό της Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων σε συνδυασμό με την ισχύουσα νομοθεσία. Ένα από τα σοβαρότερα, το πρώτο θα λέγαμε, Όργανα κάθε Δήμου είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνήθως ελέγχεται από την πλειοψηφία. Το Όργανο αυτό Συνεδριάζει και αφού συζητήσει διεξοδικώς τα θέματα της λεγόμενης Ημερησίας Διατάξεως, παίρνει τις ανάλογες αποφάσεις. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτός που προσκαλεί σε Συνεδρίαση τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχουν λόγο και ψήφο επί των αποφάσεων. Στη διαδικασία Προσκλήσεων συμμετέχει και ο Δήμαρχος καλούμενος να συμμετάσχει, να λάβει μέρος στις συζητήσεις, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου. 

Μετά το πέρας της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος τούτου, είναι υποχρεωμένος να παραδώσει τα Πρακτικά με τις θέσεις των ομιλητών και τις αποφάσεις, που ελήφθησαν με τυχόν λεπτομέρειες ή περιορισμούς επ΄ αυτών. Η Δημοτική Αρχή, είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς καμιά άλλη κουβέντα. Αυτό επιβάλλουν οι Αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Δημάρχου. Για κάθε παράλειψη υπάρχουν διαδικασίες σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμαρχος λογοδοτεί για τυχόν εσκεμμένη παράλειψη εκτέλεσης εντολής βασισμένης σε Απόφαση του Αυτοδιοικητικού Οργάνου. Είναι σύνηθες το φαινόμενο, να καταστρατηγείται η καλή τήρηση υποχρεώσεων όσον αφορά τις αποφάσεις του Δ.Σ. Λέγεται ότι οι Δήμαρχοι κάνουν ό,τι θέλουν. Υπάρχει όμως και η τυχαία παράλειψη. 

Απευθυνόμενοι με το παρόν άρθρο μας προς τον Δήμαρχο Κορινθίων, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε μία μη εκτελεσθείσα παλαιά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων, η οποία έχει σχέση με την νομιμοποίηση της μετονομασίας της πρόχειρης ονομασίας της οδού “Εξαμιλίων”, που περνάει δίπλα από το Στρατόπεδο, σε Οδό “6ου Σ.Π.- Χειμάρας”, για ιστορικούς λόγους. Η Απόφαση είχε ληφθεί κατόπιν υποδείξεως δύο συμπολιτών μας και ήταν θετική. Παρ΄ όλα αυτά, η Δημοτική Αρχή, για άγνωστους λόγους, δεν τοποθέτησε τις ενδεικτικές πινακίδες κατά μήκος της οδού, ως όφειλε, με αποτέλεσμα να παραμένει η κατάσταση, ως έχει. Προφανώς, εσκεμμένα ή όχι, αυτή η περίπτωση έχει διαφύγει της προσοχής των προκατόχων του Δήμου. Μετά τη διάλυση του 6ου Σ.Π., το οποίο έφερε τιμητικώς τον τίτλο “Χιμάρα”, πόλεως της Βορείου Ηπείρου, επιβάλλεται να επισημοποιηθεί η ονομασία της οδού, έστω και καθυστερημένα. Παρακαλείται η Δημοτική Αρχή υπό τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο να παρέμβει προς αποκατάσταση της Ιστορικής ανάγκης της πόλεώς μας… 

«Ο Κορίνθιος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια