Header Ads

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1682


         ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ         


Επιτέλους κάτι πάει να γίνει στο Μεταναστευτικό… 

Εκεί που έσπαζα το κεφάλι μου ψάχνοντας να καταλογίσω ευθύνες στην παρούσα Ελληνική Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τρόπο με τομν οποίο άφησε να περνάει ο χρόνος χωρίς δυναμικά μέτρα κατά της παράνομης μετανάστευσης, διάβασα το πάρα κάτω άρθρο στο el.gr του Δήμου Λιακόπουλου: 

«ΜΗΝ έρθετε στην Ελλάδα»: καμπάνια στα αφγανικά για να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές 

Πρόκειται ίσως για ένα από τα πιο στοχευμένα μηνύματα αποτροπής. Ακολουθώντας μία εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική από την προηγούμενη κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου προχωράει σε δυναμικές παρεμβάσεις όσο αφορά τις μεταναστευτικές ροές. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για κάποιο πλωτό φράγμα, αλλά για μία φιλόδοξη διαφημιστική καμπάνια στην οποία θα μεταφέρεται συνοπτικά ένα πολύ απλό μήνυμα: 

«ΜΗΝ κάνετε τον κόπο να μπείτε παράνομα στην Ελλάδα!» Αποδέκτες θα είναι όλοι όσοι δεν θεωρούνται πρόσφυγες πολέμου και ως εκ τούτου δεν προέρχονται από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ του «Μega», η πληρωμένη από την ελληνική κυβέρνηση καμπάνια θα είναι στην αφγανική γλώσσα και θα ενημερώνει τους…υποψήφιους παράνομους μετανάστες να μην κάνουν τον κόπο να έρθουν στην χώρα μας! Στο περιεχόμενο του μηνύματος θα συμπεριλαμβάνονται οι πληροφορίες πως πλέον η μεταναστευτική πολιτική έχει αυστηροποιηθεί με: 

την κατασκευή κλειστών κέντρων κράτησης και 

τις μαζικές επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο 

Στο Μέγαρο Μαξίμου στηρίζουν αυτή τους την κίνηση στην εθνικότητα των μεταναστών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νησιά (και όχι μόνο). Ενδεικτικό είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών είναι Αφγανικής καταγωγής, γεγονός που δικαιολογεί και την εν λόγω καμπάνια στα αφγανικά. Πληροφορίες του «Mega» αναφέρουν μεταξύ άλλων πως το 75% όσων περνούν το τελευταίο διάστημα τα ελληνικά σύνορα προέρχονται από το Αφγανιστάν.» 

Επιτέλους κάτι πάει να γίνει στο Μεταναστευτικό…



          ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ          



Αναστασιάδης: Η Τουρκία εκμεταλλεύεται καταστάσεις 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ της 18 Φεβρουαρίου 2020: «Η Τουρκία αισθάνεται ότι δεν έχει περιορισμούς, λόγω των προσπαθειών των ΗΠΑ να διατηρήσουν την χώρα στη δυτική συμμαχία», δήλωσε ο Αναστασιάδης. Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, για να πιέσει για μεγαλύτερη επιρροή στην Ανατολική Μεσόγειο και οι περισσότερες από τις άλλες χώρες απέτυχαν να αντιδράσουν, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Η Τουρκία αισθάνεται ότι δεν έχει περιορισμούς, λόγω των προσπαθειών των ΗΠΑ να διατηρήσουν την χώρα στη δυτική συμμαχία», δήλωσε ο Αναστασιάδης. Όπως αναφέρεται, ενώ η αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ έχει κάνει πολύπλοκες τις σχέσεις στο ΝΑΤΟ, οι αξιωματούχοι του οργανισμού επιμένουν ότι η διατήρηση της Τουρκίας στη συμμαχία είναι προς το συμφέρον όλων. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί λοιπόν να αισθάνεται ότι έχει το ελεύθερο. 

Όπως ανέφερε ο Αναστασιάδης, η διεθνής κοινότητα δεν έχει ενεργήσει για να αντιμετωπίσει τις κινήσεις της Τουρκίας στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ και στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ή το σχέδιό της να ανοίξει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. «Δεν υπάρχει αποφασιστικότητα από τις χώρες να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα και αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο σύγκρουσης», τόνισε, σημειώνοντας ότι η Γαλλία είναι η μόνη χώρα που έχει αναλάβει έναν ενεργό ρόλο στην περιοχή. «Η ισχυρή γαλλική παρουσία φέρνει την ελπίδα ότι η ΕΕ θα αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου», είπε. 

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος θα προχωρήσει με το ερευνητικό της πρόγραμμα που αφορά τους υδρογονάνθρακες και ότι οι διεθνείς ενεργειακές εταιρείες που βρίσκονται στο νησί, θα ενεργήσουν για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Παράλληλα, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι η επανένωση της Κύπρου θα διασφαλίσει τη μελλοντική ειρήνη και θα φέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη. Ανέφερε ακόμα ότι η Τουρκία πρέπει να κατανοήσει ότι η επανένωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω εποικοδομητικής δέσμευσης. Πολύ ορθές οι θέσεις του Προέδρου, αλλά όταν μιλάμε για την Τουρκία και την εξωτερική πολιτική της οφείλουμε να κατανοήσουμε πως η χώρα αυτή είναι το χειρότερο αρπακτικό δείγμα χώρας που διέσχισε δύο Ηπείρους, προκειμένου να κατακτήσει τον χώρο που κατέχει και συνεχίζει την άγια τακτική της… Μόνο η Ρωσία μπορεί να τη συνετίσει;



          Έξω από τα δόντια          


Επικίνδυνη η επιθετική λυκοφιλία της Τουρκίας... 

Διανύουμε ήδη τον δέκατο χρόνο των επώδυνων Οικονομικών μέτρων και όλα δείχνουν πως δεν είμαστε σε καλύτερη μοίρα από αυτήν του 2010, έτος που μπήκαμε στο Μνημόνιο και την επιτήρηση της Τρόϊκα Ειδικά τον πρώτο χρόνο οι Έλληνες Πολίτες βρέθηκαν κολλημένοι στον τοίχο εξ αιτίας των δεινών όρων του Μνημονίου και των Κυβερνητικών μέτρων. Ο τότε Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, αφού εξετέλεσε κατά γράμμα τις άνωθεν οδηγίες, κυρίως την κατάργηση της συμφωνίας με Ρωσία και Βουλγαρία για τον Γεωστρατηγικής σημασίας Αγωγό Φυσικού Αερίου Πύργου – Αλεξανδρούπολης και την επιβολή του επαχθούς Μνημονίου, “λάκισε” για να μην τον λιντσάρουν οι πολίτες. Έκτοτε, διάγει βίον ανέμελο, σαν να μη συνέβη τίποτα το μεμπτόν. Κι΄ όμως, ας δούμε τι συνέβη σε σοβαρά θέματα από την επάρατη ημέρα επιβολής του Μνημονίου και εντεύθεν: 

Με το που μπήκαμε με την ψήφο του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της Ντόρας Μητσοτάκη στο Μνημόνιο ήλθαν οι πρώτες ολέθριες μειώσεις μισθών και συντάξεων, η αύξηση της φορολογίας, οι περικοπές στην υγεία, την Παιδεία και τις Αμυντικές δαπάνες.. Αυτό το τελευταίο άνοιξε την όρεξη της Τουρκίας, που μας πιέζει αφόρητα με ακριβώς αντίθετες ενέργειες. 

Τα αλλεπάλληλα Οικονομικά μέτρα λόγω του μνημονίου, οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα εξόδου από το ευρώ λόγω των εκλογών, ενώ η Κύπρος παραλίγο να χρεοκοπήσει λόγω του Τραπεζικού Συστήματος. Την ίδια περίοδο και επί μονίμου βάσεως η Τουρκία έχει μεταφέρει μία Στρατιά, η οποία ασκείται καθ΄όλη τη διάρκεια των ετών στα Ελληνοτουρκικά σύνορα του ΄Εβρου. Αισθητή ήταν το χρόνια αυτά η έναρξη αποσταθεροποίησης της Συρίας, απέναντι από την Κύπρο, αλλά και η κάθοδο Ρωσικού Στόλους στο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. 

Περί το τέλος του έτους 2013, η Κυβέρνηση Ν.Δ. Και ΠΑΣΟΚ, φανερά προβληματισμένη από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει, άρχισε να αντιμετωπίζει μία πάνοπλη απαιτητική Τουρκία, που έθεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της σε μόνιμη επιφυλακή, με εχθρικές διαθέσεις προς την Ελλάδα. Καθημερινές οι Ασκήσεις, χωρίς τελειωμό. Από τις αρχές Μαϊου 2015, όλος ο Τουρκικός Στρατός, Διακλαδικά, έχει προσανατολισθεί και κάνει διαρκώς Ασκήσεις επιθετικές, Διάβασης του Έβρου, Αποβατικές και Αεροπορικές Επιδρομές, σε όλο το Ανατολικό Μέτωπο από τον Έβρο μέχρι και την Κύπρο. Και όλα αυτά την ώρα που εσκεμμένα οι εταίροι μας, φέρνουν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις. Όπως όλα δείχνουν, η Ελλάδα, θα πρέπει να προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο για κάτι σοβαρό έναντι της Τουρκίας, αλλά και των Βαλκανικών εξελίξεων...


          ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ          


Αντί μάννα χολή και κατεδάφιση.. 

Το Πολιτικό κατεστημένο της χώρας, τό όποιο καθεστώς, όταν αισθάνθηκε και πάλιν αρκούντως ισχυρόν, μετά το πέρας της αναπαλαιώσεώς του, έδειξε το αποκρουστικώτερον πρόσωπόν του σε όλους τους τομείς: Εξεμαύλισε και εξαχρείωσε τον Ελληνικόν Λαόν (αφ’ ου προηγουμένως τον κατεδίκασε στην αγραμματωσύνην, διά των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων). 

«Εκδημοκράτισε» την διαφθοράν, η οποία πλέον (βοηθούσης και της ραδιούργου «Κίρκης» των Βρυξελλών με το μαγικόν ραβδί - συγγνώμη: «πακέττο»!) διεχύθη μέχρι τον τελευταίον υπάλληλον εφορίας, πολεοδομίας ή άλλης δημοσίας υπηρεσίας, τον τελευταίον αυτοδιοικητικόν σατραπίσκον και τον τελευταίον υπεργολάβον στο τελευταίο χωριό. 

Ανήγαγε τον Εθνομηδενισμόν εις ηγεμονικήν ιδεολογίαν της κοινωνίας, επιβάλλοντάς τον εις όλες τις βαθμίδες της Εκπαιδεύσεως και εις τον δημόσιον λόγον. Καταπολέμησε λυσσωδώς την εθνικήν ταυτότηταν και ό,τι κατά τεκμήριον την συντηρεί (ιστορία ~ συλλογική μνήμη, γλώσσα, μύθοι, σύμβολα). Εστιγμάτισε κοινωνικώς, εδολοφόνησε ηθικώς (character assasination) και εδίωξε απηνώς, μέχρι οικονομικής εξοντώσεως, πάντα αντιφρονούντα, επιβάλλοντας μίαν Οργουελλικού τύπου αστυνόμευσιν και δίωξιν της σκέψεως, των ιδεών και του λόγου. 

Εξεχώρησε την εθνικήν κυριαρχίαν εις υπερεθνικά, υβριδικά κρατικά μορφώματα. Παρεχώρησε εθνικά εδάφη (τμήμα του χερσαίου, θαλασσίου και εναερίου χώρος του Αιγαίου). Παρητήθη των νομίμων και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας (π.χ. στην εξόρυξιν και εκμετάλλευσιν υδρογονανθράκων, στο Αιγαίον, στο Κρητικόν ή ακόμη και στο ... Ιόνιον!).δίδοντας δικαιώματα στην Τουρκία, ενώ παρέδωσε Ιστορία, εθνικότητα και γλώσσα στο έκτρωμα των Σκοπίων.- Επτώχευσε την χώραν (και, εν τω μεταξύ, και τον λαόν). 

Το χειρότερον όλων: Κατέστησε τον Μητροπολιτικόν Ελληνικόν Γεωϊστορικόν Χώρον ανοικτόν εις διεθνή εποικισμόν, κατασκευάζοντας μη ευκόλως αναστρέψιμα δεδομένα επί του εδάφους, διά της εν Ελλάδι εγκαταστάσεως εκατομμυρίων αλλοφύλων και αλλογενών εισβολέων και εποίκων, υποστηρίζοντας δε και προωθώντας πάση δυνάμει την βιαίαν μετάλλαξιν του (ιδρυθέντος το 1830) Εθνικού Κράτους των Ελλήνων εις πολυεθνικόν, πολυγλωσσικόν, πολυθρησκευτικόν, πολυπολιτισμικόν ουδετεροεθνές μόρφωμα. Και βεβαίως, άπαξ αναπαλαιωθέν, το ολιγαρχικόν κοινοβουλευτικόν καθεστώς δεν ελησμόνησε να περιποιηθεί καταλλήλως εκείνους που το ...αναπαλαίωσαν: τον Στρατόν...»

Δεν υπάρχουν σχόλια