Header Ads

ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ φ.1680

Πινγκ Πονγκ:

«Ασημένιος» ο Μουχθής, «χάλκινος» ο Χατζηκυριάκος στο αιγυπτιακό όπεν Α.Με.Α.


Εξαιρετικό αποτέλεσμα επιφύλαξε για την ελληνική πλευρά το πρώτο κομμάτι στο διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Αιγύπτου για αθλητές με αναπηρίες, που γίνεται στην Αλεξάνδρεια. 


Ο Γιώργος Μουχθής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και ο Μάριος Χατζηκυριάκος το χάλκινο στο απλό της κλάσης 6 (σ.σ. των ορθίων). Στο πρώτο τους βαθμολογούμενο Para Table Tennis Open της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.) για το 2020, έφτασαν σε νέα επιτυχία με πολύ αξιόλογες εμφανίσεις και ηττήθηκαν αμφότεροι από υψηλό ασιατικό εμπόδιο. 

Τα παιδιά ισοφάρισαν ήδη την περσινή επίδοσή τους στο αιγυπτιακό τουρνουά, αλλά σήμερα υπάρχει και το ομαδικό όπου η δευτεραθλήτρια Ευρώπης κυνηγά την 1η θέση. Θυμίζουμε ότι από τους ομίλους του απλού τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος προκρίθηκαν ως νικητές. Στην τεχνική καθοδήγηση είναι ο Πολυχρόνης Πολίτσης, ο οποίος επανήλθε τον Ιανουάριο στη θέση του προπονητή της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α.). 

Την Κυριακή το πρόγραμμα στην κλάση 6 περιλάμβανε μόνο τα παιχνίδια του ταμπλό. Ο Χατζηκυριάκος κατ’ αρχάς, είχε μπροστά του προημιτελικό, ενώ ο Μουχθής ήταν χωρίς αγώνα στην 4άδα και είχε εξασφαλισμένο το μετάλλιο. 

Ο Χατζηκυριάκος έδωσε συναρπαστικό ματς απέναντι στον Ρώσο επικεφαλής Μαρς Γκαμπντουλίν και νίκησε 3-2 με το τελευταίο σετ να λήγει στα… βάθη της παράτασης (4-11, 11-6, 6-11, 11-3, 20-18). Σημειωτέον ότι το 2ο φαβορί του όπεν είχε κάμψει στα γκρουπ και ο Μουχθής κι αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τις υψηλές θέσεις στο αγώνισμα, θα δώσει στους αθλητές μας βαθμολογική άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη. 

Στα ημιτελικά ο Μουχθής ξεπέρασε με 3-0 σετ (117, 11-4, 11-6) τον Αιγύπτιο Μαχμούντ ΑμπντελματζίντΜπασίρ, ο οποίος έχει πάρει το Αφρικανικό πρωτάθλημα κι έχει προκριθεί ήδη για τους Παραολυμπιακούς του Τόκιο. 

Στον τελικό κάμφθηκε με 3-0 σετ από τον Ταϊλανδό Ράνγκρο Ταϊνιόμ, «χρυσό» Παραολυμπιονίκη του Λονδίνου και 3ο το 2016 στο Ρίο. Στο 1ο σετ ο αθλητής του Π.Α.Σ.Κ.Α. προηγήθηκε 10-7, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε (10-12, 8-11, 4-11). Νωρίτερα ο Ασιάτης είχε κόψει και τον δρόμο του Χατζηκυριάκου προς τον τελικό, επίσης με σκορ 3-0 (6-11, 8-11, 9-11) 

Σειρά παίρνει τώρα το ομαδικό, όπου πέρσι το ελληνικό δίδυμο είχε πάρει τη 2η θέση. Στην κλάση 6 γίνεται σήμερα ενιαίος όμιλος και αντίπαλοι είναι η μικτή Ταϊλάνδης/Ρωσίας/Τσεχίας (επικεφαλής), η Αίγυπτος και η μικτή Βοσνίας Ερζεγοβίνης/Αιγύπτου. 

in.gr 3 Φεβρουαρίου 2020, 07:49 

Δεν υπάρχουν σχόλια