Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1680



ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

Τρίπολη, 1 Φεβρουαρίου 2020 


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 


Συνελήφθησαν εβδομήντα δύο (72) άτομα, προσήχθησαν εκατόν δέκα οκτώ (118) και έγινε έλεγχος σε εννιακόσια είκοσι τρία (923) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια πενήντα ένα (751) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες δέκα πέντε (215) παραβάσεις 

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπής στην Αργολίδα και Μεσσηνία Κατασχέθηκαν μικροποσότητες, τσιγαριλίκι κάνναβης και ναρκωτικά δισκία Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 28.1.2020 έως και χθες (31.1.2020), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. 

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια είκοσι τρία (923) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια (700) ήταν ημεδαποί και διακόσια είκοσι τρία (223) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια πενήντα ένα (751) οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δέκα οκτώ (118) άτομα, από τα οποία πενήντα πέντε (55) ήταν ημεδαποί και εξήντα τρία (63) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα δύο (72) άτομα. 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο. Τρείς (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση ρύθμισης θεμάτων παροχής επιχειρήσεων ασφαλείας. Έξι (6) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς. 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 


Πελοπόννησος 
Άλλος ένας μοτοσικλετιστής άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο της Επιδαύρου Τραγικό θάνατο βρήκε στις 11.15 το πρωί ένας 36χρονος μοτοσικλετιστής όταν έχασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τον έλεγχο της μεγάλου κυβισμού μηχανής που οδηγούσε στο 16 χλμ της Επαρχιακής Οδού Ισθμού Επιδαύρου στις στροφές του Σοφικού και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Ο Άτυχος μοτοσικλετιστής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου. 


Βόχα 
Η Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον 21χρονο που έχασε την ζωή του στο Κοκκώνι Στις 1.2.2020 και πρώτες πρωινές ώρες, στο 15,7 χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 21χρονος αλλοδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Ο 21χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και έπειτα στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, όπου λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου. 
korinthosnews 

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Κόρινθο με μικροποσότητες ηρωίνης 
Συνελήφθησαν, στις 2.2.2020 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 34 και 25 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητες ηρωίνης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου 


Κιάτο: 
55χρονη έκανε ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα που είχε χάσει ένας άντρα 
Συνελήφθη, στις 1.2.2020 το μεσημέρι, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, 55χρονη ημεδαπή, γιατί όπως προέκυψε βρήκε κάρτα τραπέζης ημεδαπού, ο οποίος την είχε απωλέσει λίγο νωρίτερα και πραγματοποίησε ανέπαφες συναλλαγές , συνολικής αξίας εβδομήντα επτά (77) ευρώ, ενώ η κάρτα τραπέζης βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. korinthosTV 


Βρέθηκε ο δράστης κλοπής σε σπίτι στο Κιάτο Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, μία περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 25.1.2020, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος 26χρονου ημεδαπού, για κλοπή. 
peloponnisosnews.gr 


Κόρινθος: 
Αρχαιοκάπηλος έκρυβε στο χωράφι του αρχαιολογικό θησαυρό 
Πλήθος αρχαιοτήτων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χθες το μεσημέρι σε χωριό της Κορινθίας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ συνελήφθη ένας 40χρονος, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, έφθασαν στην Κόρινθο και πραγματοποίησαν έρευνα σε ένα χωράφι, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν κρυμμένες και κατασχέθηκαν αρχαιότητες, για τις οποίες γνωμάτευσε αρχαιολόγος που κλήθηκε από την Αστυνομία. Σε χωράφι στην Κόρινθο βρέθηκαν κρυμμένες και κατασχέθηκαν αρχαιότητες, για τις οποίες γνωμάτευσε αρχαιολόγος που κλήθηκε από την Αστυνομία. 
Ειδικότερα κατασχέθηκαν από την Κόρινθο 
• τμήμα αναγλύφου, ρωμαϊκών χρόνων, 
• δύο οινοχόες, υστεροελλαδικών χρόνων, 
• τέσσερις πρόχοι, εκ των οποίων οι δύο γεωμετρικών χρόνων, 
• δύο μικρές πρόχοι, υστεροελλαδικών – πρώιμων γεωμετρικών χρόνων, 
• μικρή πρόχους, υστεροελλαδικών – πρώιμων γεωμετρικών χρόνων, 
• πέντε πυξίδες, εκ των οποίων οι τρεις με πώμα, κλασσικών – ελληνιστικών – υστεροελλαδικών χρόνων, 
• καλυκωτός σκύφος, ύστερων αρχαϊκών – κλασσικών χρόνων, 
• τέσσερις ψευδόστομοι αμφορίσκοι, υστεροελλαδικών χρόνων, 
• κυάθιο, κλασσικών – ελληνιστικών χρόνων, 
• ομοίωμα πρόχου, υστεροελλαδικών – πρώιμων γεωμετρικών χρόνων, 
• πυξιδίσκη, υστεροελλαδικών – πρώιμων γεωμετρικών χρόνων, 
• χάλκινο ειδώλιο, γεωμετρικών – αρχαϊκών χρόνων, 
• λίθινο επίκρανο, βυζαντινών ή μεταβυζαντινών χρόνων, 
• πέντε αργυρά νομίσματα, κλασσικών – ελληνιστικών χρόνων, 
• δυσανάγνωστο νόμισμα, 
• κύπελλο. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησης των κατασχεθέντων αντικειμένων, τα οποία σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα αρχαία αντικείμενα θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορίνθου. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. 
korinthia.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια