Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1680


Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας 

Καλεί τους Αντιπεριφερειάρχες για άμεση παρέμβαση Σε 150 επικίνδυνα σημεία του Οδικού Δικτύου


Τουλάχιστον 150 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου -παλαιού εθνικού και επαρχιακούτης Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν καταγράψει οι Διευθύνσεις Αστυνομίας στις 5 Περιφερειακές Ενότητες. Ανάμεσά τους και ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί στην Αρχαία Νεμέα. Ο πλήρης κατάλογος των σημείων έχει σταλεί από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχο, κο Παναγιώτη Πούπουζα προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και αυτός με επείγον έγγραφό του καλεί σε άμεσες ενέργειες τους χωρικούς Άντιπεριφερειάρχες και τους προϊσταμένους των κατά τόπους Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων. 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας στην κάμερα του korinthostv. gr, τονίζει ότι οι Aντιπεριφερειάρχες οφείλουν να δράσουν άμεσα, καθώς θα έχουν, όπως σημειώνει, ευθύνη προσωπική -αστική και ποινικήαν δεν αποκαταστήσουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου στα σημεία που υποδεικνύουν οι πίνακες των Διευθύνσεων Αστυνομίας. 

Ελπίζουμε τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν άμεσα καθώς σε λίγους μήνες θα λάβουν χώρα στην Αρχαία Νεμέα, οι Νέμεοι Αγώνες.



Μερικές από τις δραστηριότητες του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Γκιολή


Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στον εορτασμό της Επετείου της Ανακήρυξης της Κορίνθου ως 1ης Πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αρχαία Κόρινθο. Την εκδήλωση οργάνωσε για πρώτη φορά, ο Δήμος Κορινθίων και ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Νανόπουλος και παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Χρίστος Δήμας, οι Βουλευτές Κορίνθου κ.κ. Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Ψυχογιός όπου κατέθεσαν στεφάνια. Παρών ακόμα ήταν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Χάρης Βυτινιώτης και κα Αθηνά Κόρκα. 

Η Ανακήρυξη της Κορίνθου ως 1ης Πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους είναι η ελάχιστη αναγνώριση και απόδοση τιμής στο υψίστης σημασίας ιστορικό αυτό γεγονός, της εγκατάστασης της «Προσωρινής Διοικήσεως» και της «Εθνικής Βουλής» στην Κόρινθο (σημερινή Αρχαία Κόρινθο), ύστερα από την πρώτη Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, στο επιβλητικό κτίριο του Κορίνθιου Πρόκριτου και Γερουσιαστή Θεοχαράκη Ρέντη. 

** Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρακολούθησε νωρίς το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Υπαπαντή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού τη Θεία Λειτουργία όπου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου στα Ροζενά Κορινθίας. 

Στη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος Χειροτόνησε εις Διάκονο συμπατριώτη μας καταγόμενο από το Βασιλικό Κορινθίας παρακαλώντας τους πιστούς όπως προσευχηθούν μαζί του για την στερέωση και ενδυνάμωσή του στην διακονία της Τοπικής μας Εκκλησίας. 

** Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε χθες Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020 στο Φεστιβάλ Χορού και Πολιτισμού «Γιορτή της Κορινθίας» στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. 

Μία εκδήλωση που σκοπός της ήταν η ανάδειξη όψεων της ελληνικής μουσικοχορευτικής – χορευτικής κληρονομιάς, η ενίσχυση της επικοινωνίας, της αλληλεπίδρασης και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των πολιτιστικών φορέων καθώς και η ανάδειξη, προώθηση και αξιοποίηση του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου της περιοχής της Κορίνθου. 

Πλήθος κόσμου και περί των 500 χορευτών από διάφορα μέρη της χώρας μας πήραν μέρος στη 2ημερη αυτή εκδήλωση και όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γκιολής «τέτοιου είδους δράσεις μας δίνουν την ευκαιρία να παντρέψουμε παραδόσεις, ήθη και έθιμα διαφορετικών τόπων της χώρας μας και να παρακολουθήσουμε ένα μοναδικό αποτέλεσμα παραδοσιακού πολιτισμού. Είμαστε ευγνώμονες που κάτι τέτοιο έγινε στο νομό μας και τυχεροί που παρακολουθήσαμε το «δέντρο των φίλων» να γεμίζει από «ταμπελάκια» των συλλόγων όπως χορευτικό συγκρότημα «Αρκαδιανή» Τρίπολη, Λαογραφικός σύλλογος «Τα Τζουμέρκα» και Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Μακρυγιάννης» Άρτα καθώς και άλλους συλλόγους από Θεσαλονίκη, Τύρναβο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Σύρο και Αττική». 

Τέλος τιμής ένεκεν πλακέτες και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων σφράγισαν την επιτυχία της εκδήλωσης. 

** Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 στο εργαστήριο για τις δασικές πυρκαγιές με τίτλο «Μαθαίνουμε για τις δασικές πυρκαγιές» στο συνεδριακό κέντρο Λουτρακίου προσκεκλημένος της WWF Ελλάς και του Συλλόγου Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας. 

Στην τριήμερη αυτή εκδήλωση συμμετείχαν εκτός της οργανωτικής επιτροπής – κ. Μ. Κανάκης Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου Περαχώρας, Δρ. Μ. Αθανασίου Ειδικός στις δασικές πυρκαγιές και κ. Ηλ. Τζηρίτης Δασικό Πρόγραμμα WWF Ελλάς – ακόμα στελέχη αρμόδιων δημοσίων φορέων και εθελοντικών σωματείων πυροπροστασίας του νομού Κορινθίας. 

Το θεματικό φάσμα της εκδήλωσης μεγάλο και ποικίλο αρχής γινομένης της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, των κλιματικών – δασικών αλλαγών που έχει υποστεί ο πλανήτης μας, την προετοιμασία και τον χειρισμό των πολιτών στις δασικές πυρκαγιές κ.α. 

Ο κ. Γκιολής εστίασε περισσότερο όλων στην πρόληψη λέγοντας πως «η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΠΕ Κορινθίας επιδιώκουν τέτοιου είδους δράσεις προκειμένου οι πολίτες μας να είναι ενημερωμένοι» καθώς επίσης τόνισε χαρακτηριστικά πως «χρέος μας είναι η έγκαιρη ενημέρωση αλλά και εκπαίδευση του κοινού ως προς την πρόληψη με σκοπό την προστασία της ίδιας της ζωής, της περιουσίας αλλά και του φυσικού πλούτου που μας περιβάλλει». 

** Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε χθες Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, τιμώντας μεταξύ 64 αριστούχων μαθητών της Πελοποννήσου και τους μαθητές του Νομού Κορινθίας, στην τελετή βράβευσής τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Η μεγάλη στιγμή για την Παιδεία» του ομίλου Eurobank. 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας μεταξύ άλλων σημείωσε πως «Η σκληρή προσπάθεια και η αριστεία αρμόζει να επιβραβεύονται». 

Ο κ. Γκιολής αντίστοιχα, αφού συνεχάρη τα παιδιά και τους γονείς και ευχήθηκε να συνεχίσουν άριστα τις προσπάθειές τους και ως φοιτητές αναφέρθηκε στη γνωστή ρήση του φιλόσοφου Σωκράτη πως «Η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά». 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κοινωνικού φροντιστηρίου του δήμου Κορινθίων παραβρέθηκε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Η κα. Κόρκα στο χαιρετισμό της μετέφερε τις ευχές του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και ανέφερε τα ακόλουθα: 

«Είναι πραγματικά εξαιρετικό να βρίσκομαι μεταξύ δασκάλων και καθηγητών που εθελοντικά αφιερώνουν το χρόνο και την επιστήμη τους σε αυτά τα φροντιστήρια με κοινωνικό πρόσημο. Είμαι βέβαια και εξαιρετικά περιφανή για τα παιδιά αυτά, που δεν χρησιμοποιούν την αδυναμία των γονιών τους να τους παρέχουν φροντιστηριακή εκπαίδευση, ως πρόφαση για να μην ασχοληθούν με τις σχολικές σπουδές, αλλά περνούν τα απογεύματα τους στο πλάι αυτών των εκπαιδευτικών με στόχους για το μέλλον τους. Εκ μέρους της περιφέρειας Πελοποννήσου μπορώ να τους διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε δίπλα τους, γιατί τέτοιες προσπάθειες πρέπει να συνεπικουρούνται.»



«Νέα Πελοπόννησος»: 

« Θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αυταρχική ενέργεια και συμπεριφορά της Περιφερειακής Αρχής του κ. Νίκα»


Με πρωτοβουλία της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» και του Πέτρου Τατούλη συζητήθηκε στην 2η τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το θέμα «Αποφάσεις Περιφερειάρχη Πελοποννήσου που αφορούν μετακινήσεις υπηρεσιακών παραγόντων και αλλαγή αρμοδιοτήτων υπηρεσιών, αγνοώντας τις διατάξεις του υφιστάμενου Οργανισμού». 

Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τοποθέτησή του ανέφερε πως ο τρόπος διακυβέρνησης του Περιφερειάρχη κ. Νίκα βρίθει ενεργειών που ελέγχονται για τη νομιμότητά τους, στοχοποιεί στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ομολογεί τη βαθιά περιφρόνηση που τρέφει ο εν λόγω πολιτικός προϊστάμενος για τους θεσμούς και το νόμο. 

Τέτοιες ενέργειες σηματοδοτούν την επιστροφή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε εργασιακό μεσαίωνα, όπου επικρατεί και επιβάλλεται ο νόμος του ισχυρού ή διαφορετικά η «Ενός Ανδρός Αρχή». 

Η εισηγήτρια του θέματος, Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κωνσταντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε σε αποφάσεις του κ. Νίκα για τις οποίες ήδη έχουν κατατεθεί προσφυγές στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, όπου κατά την άποψη των μελών της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου», υπάρχει παράβαση στις διαδικασίες που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και ο υφιστάμενος Οργανισμός. 

«Θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αυταρχική ενέργεια και συμπεριφορά της διοίκησης», τόνισε η κα Νικολάκου καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση: 

Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά υπηρεσιακοί παράγοντες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και την πολύ μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, ζητάμε από την Περιφερειακή Αρχή να ανακαλέσει άμεσα όλες τις αποφάσεις που αφορούν μετακινήσεις προσωπικού και παραβαίνουν τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. 

Να μην προβεί η Περιφερειακή Αρχή σε οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση-τοποθέτηση πριν την έγκριση της τροποποίησης του Οργανισμού από το Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Σε ότι αφορά το πολύ σοβαρό ζήτημα της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων, που δεν συζητήθηκε στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου», κ. Πέτρος Τατούλης, ζήτησε από τον Πρόεδρο να συγκαλέσει εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο σε συνεδρίαση.



Οδυσσέας Ελύτης:

«Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μας» 

Προς το ΣΥΡΙΖΑ: 
Αγαπητοί «Σύντροφοι». 
Όταν βρεθείτε με τον κ. Δέδε ή όταν τηλεφωνηθείτε και απαντήσει ο κ. Δέδες ή τέλος πάντων όταν επικοινωνήσετε με μηνύματα, να λάβετε υπ’ όψιν το όνομα που θα σας προτείνει ο κ. Δέδες για διεύρυνση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Και έτσι θα σταματήσει η μέχρι σήμερα Αφωνία, Αλαλία, Απραξία, Ανυπαρξία και Συμπόρευση... του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο. 

Και το όνομα αυτού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΙΚΑ, είναι όνομα βγαλμένο από την πράξη και αυτό που εφαρμόζει ο πρώην Πασόκος, περιηγητής κομμάτων και πολλά άλλα στην πορεία του και νυν ψαχνόμενος. Είναι ένα όνομα που θα δίνει το στίγμα της προοδευτικής διεύρυνσης του κόμματος μέχρι την άκρα Δεξιά. Ένα ιδιαίτερο όνομα που θα αποδειχθεί για το ΣΥΡΙΖΑ Νικ(α)ηφόρο. 

Το υπόμνημα απολογίας και παραδοχής πολιτικής ενοχής του επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο Γ. Δέδε δύναται να εξεύρει εξαιρετική απάντηση στο γνωστό γνωμικό του Αντιπροέδρου ΗΠΑ Hubert Humphrey, o οποίος έγραφε: «Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά». Ο τόπος όμως είναι μικρός και όλοι κρινόμαστε από την προσωπικής μας ιστορία. 

Ο διορισμένος σύμβουλος στο γραφείο του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί ΠΑΣΟΚ, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κορινθίας και του κ. Τατούλη, που εγκατέλειψε την παράταξή του αφού είχε απολαύσει τους μισθούς 4 ετών, αποφάσισε να δημιουργήσει παράταξη για να σώσει το ΠΑΣΟΚ και όταν οι πολίτες του γύρισαν την πλάτη έφυγε άρον άρον για να διοριστεί γενικός γραμματέας από το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ως ελάσσονα αντιπολίτευση αποτελεί το δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας. Ο εκφραστής της απόλυτης πολιτικής κωλοτούμπας και του πολιτικού φερετζέ είναι τουλάχιστον πολιτικά γελοίο να δίνει μαθήματα στον Πέτρο Τατούλη και στους συμβούλους της παράταξης του. Κ. Δέδε ότι και να κάνετε, όσο και αν διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα , η αλήθεια είναι ότι ψηφίσατε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του εκλεκτού του κ. Μητσοτάκη. 

Κάνετε ένα μεγάλο λάθος όμως, ξεχνάτε ότι σας γνωρίζουμε καλά και έχουμε καταλάβει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο οδηγείτε την παράταξή σας σε πολιτικό όλεθρο. 

Γνωρίζουμε τις πολιτικές σας …αδυναμίες, την ανικανότητά σας, την αναποτελεσματικότητά σας και κυρίως την αχαριστία σας. Γνωρίζουμε επίσης ότι μπροστά στο προσωπικό σας όφελος, θυσιάζετε εύκολα συνεργασίες, αρχές και αξίες. Οι πολίτες σας έθεσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως ελάσσονα μειοψηφία. Ο πολιτικός εθισμός σας στις έμμισθες διορισμένες θέσεις, θα σας εκθέσει ανεπανόρθωτα. 

Υ.Γ. 1. Ο κ. Δέδες στη δύση της καριέρας του χρειάζεται επιτέλους να σοβαρευτεί. Γιατί πώς μπορεί να νομιμοποιήσει την ανοίκεια και κάτω από το τραπέζι συνεργασία του με τον Π. Νίκα στο όνομα δήθεν της απλής αναλογικής, όταν καλείται να στηρίξει μια παράταξη για χάρη της οποίας η απλή αναλογική καταργήθηκε; 

Υ.Γ. 2. Και για να σοβαρευτεί ακόμα περισσότερο ο κ. Δέδες πώς ενσωματώθηκαν τα 10 σημεία που πρότεινε στο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής χωρίς να αναπροσαρμοστούν και οι προϋπολογισμοί των δράσεων; Ας βγάλει λοιπόν τον φερετζέ που για χρόνια φορά γιατί δεν μπορεί να κρύψει καμία γύμνια επί και εντός της κεφαλής του. 

Υ.Γ. 3. Η συμμετοχή του κ. Δέδε ως Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κορινθίας, υπήρξε ιδιαίτερα «επιτυχής» (!!!) για τα θέματα του Νομού, ως επισκέπτης στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, απών από την κοινωνία και ασχολούμενος ελάχιστα με τα θέματα του Νομού. 

α) Είχε όμως μεγάλη επιτυχία στην επίλυση των θεμάτων των Λαϊκών Αγορών, όπου το 95% των θεμάτων που εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο είχαν ως αντικείμενο την μετακίνηση των πάγκων, τη μεταβίβαση αδείας και την αλλαγή θέσεων. 

β) Ο ίδιος με την αδιαφορία του, ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κορινθίας, στέρησε από τον Κορινθιακό λαό, σε όλα τα χρόνια της θητείας του, όλο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), το οποίο εφαρμόστηκε αργότερα από το νέο Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαγγελόπουλο και από τη Διοίκηση της Πελοποννήσου μετά το 2015. 

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.




ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Τις επόμενες μέρες στελέχη του ΚΚΕ, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι θα περιοδεύσουν σε χώρους ένστολων για να συζητήσουν τις προτάσεις του ΚΚΕ για τις σύνθετες εξελίξεις που εμπλέκουν πιο βαθιά τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά στην περιοχή της Μεσογείου αλλά και για τη νέα επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η Κοινωνική Ασφάλιση, η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια κ.α.. 

Συγκεκριμένα: Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης. Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης. Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου. Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κόρινθου και την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιάτου.



Δήλωση Θ. Πετράκου «Άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των αγροτών»



Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος παραβρέθηκε σήμερα (30/1/2020) στη συγκέντρωση των αγροτών στην Καλαμάτα. 

Ο Θανάσης Πετράκος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών και τόνισε: 

«Οι αγρότες και ιδιαίτερα οι ελαιοπαραγωγοί βιώνουν μια τραγική χρονιά. Με την τιμή στην οποία έχει κατρακυλήσει το λάδι αδυνατούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν την καλλιέργεια της γης. Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου εκφράζει την αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Τονίζουμε ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των αγροτών και μείωσης του κόστους παραγωγής. Απαιτείται μια εθνική πολιτική για το ελαιόλαδο και τις ελιές Καλαμάτας. 

Η περιφερειακή αρχή οφείλει άμεσα να φέρει προς συζήτηση στο Πε.Συ.Π. τα θέματα: 1) Της στήριξης της ελαιοκαλλιέργειας και των ελαιοπαραγωγών. 2) Της δακτοκτονίας και των σχεδίων βελτίωσης που έχουμε ως παράταξη καταθέσει». 

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια