Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1680

Ένοπλες Συρράξεις 


Όλα δείχνουν συνέχιση σύρραξης ΣυρίαςΤουρκίας - Μεταφέρουν στρατεύματα στην Ιντλίμπ οι αδιόρθωτοι Τούρκοι...


Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Συρίας, ωστόσο, πριν φτάσουν στο στόχο τους, αναχαιτίστηκαν από τα ρωσικά μαχητικά Su-35S, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι πιλότοι να υποχωρήσουν άμεσα. Οι πληροφορίες αυτές έγιναν γνωστές με βάση αναφορές σε αραβικά μέσα ενημέρωσης. Μόσχα και Άγκυρα φαίνεται να προσπαθούν να κρύψουν το περιστατικό, αφού αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Προφανώς οι ηγέτες των δύο χωρών προσπαθούν να αποκρύψουν τις εντάσεις που προκύπτουν στη Συρία, αλλά και στη Λιβύη, καθώς τα συμφέροντά τους συγκρούονται άμεσα. 

Νωρίτερα, τα ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα είχαν ήδη αναχαιτίσει τουρκικά αεροσκάφη που προσπαθούσαν να χτυπήσουν δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης στην Ιντλίμπ. Οι ενέργειες αυτές δείχνουν ότι η Άγκυρα αποφάσισε και πάλι να προχωρήσει στην κλιμάκωση της σύγκρουσης. Αυτό επιβεβαιώνεται έμμεσα από το γεγονός ότι ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν για προδοσία για τη διευθέτηση της κρίσης στο προπύργιο των φιλότουρκων ισλαμιστών. «Η Μόσχα πρέπει να αναθεωρήσει επειγόντως τη συνεργασία, είτε με τη Συρία, είτε με την Τουρκία, αφού η υπομονή της Άγκυρας τελειώνει. Εάν ρωτήσετε τη Μόσχα, αποδεικνύεται ότι τα τέσσερα εκατομμύρια κατοίκων της Ιντλίμπ είναι τρομοκράτες. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι άνθρωποι διέφυγαν από τη βία του Άσαντ», δήλωσε υποκριτικά ο Τούρκος πρόεδρος, σε μια ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια προπαγάνδας. 
Επί του παρόντος, η πολιτική της Τουρκίας στοχεύει στην σταδιακή αφομοίωση του πληθυσμού του βόρειου τμήματος της Συρίας και στην ένταξη αυτής της περιοχής στη χώρα. Αυτό αποδεικνύεται από την έκδοση σχετικών εγγράφων στους κατοίκους του βόρειου τμήματος του Χαλεπίου, την αλλαγή των πινακίδων αυτοκινήτων, τη μετάφραση γραφειοκρατικών διαδικασιών σε τούρκικά και άλλους συναφείς παράγοντες. Με λίγα λόγια παλιά μου τέχνη κόσκινο, Εθνοκάθαρση…



Η Ελβετία απαγόρευσε την είσοδο στον επικεφαλής του «Αλβανικού Εθνικού Στρατού»



Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020 
Ο Γκαφούρ Αντίλι απελάθηκε από την Ελβετία το 2003. Αυτός, ως πρώην πρόσφυγας, είχε δημιουργήσει μια οργάνωση στην Ελβετία εναντίον των Σέρβων και των Σλάβων στα Βαλκάνια. Ο Αλβανός εθνικιστής που κατάγεται από τη Βόρεια Μακεδονία, παραμένει ανεπιθύμητος από την Ελβετία. “Un nationaliste albanais reste interdit de séjour», αναφέρουν οι ελβετικές εφημερίδες όπως σημειώνει η αλβανική ιστοσελίδα του Πρέσεβο. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομική Υπηρεσία (fedpol) απέρριψε αίτημα άρσης της απαγόρευσης εισόδου από το 2003, ωστόσο έχει τη δυνατότητα προσφυγής κατά της απόφασης αυτής. Ο Γκαφούρ Αντίλι ήταν ο αρχηγός του Αλβανικού Εθνικού Στρατού. Ο Αντίλι συνελήφθη στην Αλβανία τον Ιούλιο του ίδιου έτους και απελευθερώθηκε λίγους μήνες αργότερα. Η οργάνωση «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» πραγματοποίησε δραστηριότητες στα Βαλκάνια με σκοπό τη δημιουργία μιας Μεγάλης Αλβανίας. Ανέλαβε την ευθύνη σε μια σειρά επιθέσεων, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους περίπου 25 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Βόρειας Μακεδονίας και της Σερβίας από το 2001. Στις αρχές του 2003, ο λεγόμενος Αλβανός Εθνικός Στρατός κήρυξε ένοπλο αγώνα εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου. Η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο χαρακτήρισε την ομάδα ως «τρομοκρατική οργάνωση». 
“Presheva Jonë” The Hellenic Information Team




Λιβύη: Δεκάδες οι νεκροί Σύριοι μισθοφόροι σε μάχες στην Τρίπολη...


Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020 Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποκάλυψε το απόγευμα του Σαββάτου ότι ο αριθμός των Σύριων μαχητών που έστειλε η Τουρκία για να πολεμήσουν στη Λιβύη ανέρχεται σε 2.900 μισθοφόρους, ενώ άλλοι 1800 μισθοφόροι έφθασαν στα τουρκικά στρατόπεδα για να εκπαιδευτούν. Δεκάδες οι νεκροί μισθοφόροι Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ο αριθμός των νεκρών των Σύριων μαχητών στις μάχες της Τρίπολης ανήλθε στους 72 μισθοφόρους. Σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στους δρόμους της συνοικίας Σαλάχ αλ Ντιν, νότια της Τρίπολης και στον οδικό άξονα Ράμπλεχ κοντά στον αερολιμένα της Τρίπολης, καθώς και στον άξονα Αλ Χάμπντα, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν σε 3 νοσοκομεία. Λιποτάκτησαν στην Ιταλία Το Παρατηρητήριο επιβεβαίωσε επίσης ότι 64 από τους μισθοφόρους της Τουρκίας, που αφίχθηκαν στη Λιβύη, εγκατέλειψαν την Τρίπολη άμα την άφιξή τους και επιβιβάστηκαν σε σκάφος για να πάνε στην Ιταλία. Το Παρατηρητήριο επιβεβαιώνει ότι συνεχίζεται η διαδικασία «καταχώρησης μισθοφόρων στη Συρία, που θέλουν να πάνε στην Τρίπολη». Οι προσλήψεις γίνονται στο Αφρίν και στις περιοχές «Ασπίδα του Ευφράτη» της βορειοανατολικής Συρίας. Μεγάλη Δυσαρέσκεια των ένοπλων ομάδων της Συρίας Το παρατηρητήριο μιλά για μια κατάσταση «μεγάλης δημόσιας δυσαρέσκειας» με τη διαδικασία της μεταφοράς των μισθοφόρων στη Λιβύη, σε μια εποχή που οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος ξεκινούν στρατιωτικές επιχειρήσεις με ρωσική υποστήριξη στο Χαλέπι και την Ιντλίμπ, σύμφωνα με την αιγυπτιακή “al Omma”. 
Πηγή: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ



Πολεμικό Ναυτικό 



’Kλείδωσε’’ η συμφωνία για τις Βelharra – Στέλνει πολεμικά πλοία & μαχητικά το Παρίσι σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο 


Πυρετώδεις είναι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής και της γαλλικής πλευράς εν όψει της προοπτικής για τη προμήθεια των νέων γαλλικών ψηφιακών φρεγατών Belharra. Κύκλοι του γαλλικού υπουργείου Αμυνας θεωρούν δεδομένο πως η συμφωνία έχει κλείσει. Αλλωστε, όπως τόνισαν και ελληνικές κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά τη συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη, το πολιτικό και το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας εξετάζονται σε τεχνικό επίπεδο, ώστε η διαδικασία της αγοραπωλησίας να είναι «government to government», που θα τη διέπει μια διαφανής σχέση. Οπως αναφέρουν διπλωματικοί κύκλοι, είναι στενό το «μαρκάρισμα» που γίνεται στην ελληνική ηγεσία για την επίτευξη της συμφωνίας εξαγοράς φρεγατών τύπου Belharra, η οποία θα αποφέρει σε πρώτη φάση στα γαλλικά κρατικά ταμεία 2,5 δισ. ευρώ. 


Μέση Ανατολή 


Ολοκληρωτική σύγκρουση ΓαλλίαςΤουρκίας: Σφήνα Μακρόν & στην Κυπριακή ΑΟΖ 



Πάντως εάν τελικά γίνει το deal, με νέες Φρεγάτες και Κορβέτες, καθώς και με την δημιουργία στόλου από εξοπλισμένα μη επανδρωμένα οχήματα, δεν θα μπορέσει να «κουνηθεί» κανένας Τούρκος και θα μπορέσουμε να ανακηρύξουμε επιτέλους ΑΟΖ για να επωφεληθούμε από τα τεράστια έσοδα που θα είχαμε, με τα οποία θα κινούμασταν – ως χώρα και ΕΔ – ανάλογα τα επόμενα χρόνια.



Ρωσικά μαχητικά Su-35S αναχαίτισαν τουρκικά F-16 στη Βόρεια Συρία 



Μετά τη λεκτική επίθεση Ερντογάν σε Πούτιν, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία απάντησε δυναμικά στους Τούρκους ΟΤούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, ότι δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του που προκύπτουν από τις συμφωνίες για την κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ. Η Άγκυρα επιχειρεί να αποκτήσει τον έλεγχο του βόρειου τμήματος της Συρίας, γεγονός στο οποίο, με τη σειρά της, αντιδρά κατηγορηματικά η νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας στη Δαμασκό. Ως αποτέλεσμα τούτου, οι δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού ξεκίνησαν μια επίθεση και διαλύοντας τις πρώτες γραμμές των ισλαμιστών στην περιοχή που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, γεγονός που αιφνιδίασε την Τουρκία και εκτός του επιχειρησιακού παράγοντα, λειτούργησε και ως πλήγμα στο ηθικό των τουρκικών στρατευμάτων, που βρίσκονται στη βόρεια Συρία. 

Προκειμένου να αποκατασταθεί το status quo και να βοηθηθούν οι μαχητές, τουρκικά μαχητικά F16 απογειώθηκαν από την Τουρκία με σκοπό να συμβάλλουν από αέρος υπέρ των ισλαμιστών και για τον τερματισμό της προώθησης του Συριακού Στρατού, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια