Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ. 1680

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιος Ψυχογιός

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 64 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Γεώργιος Ψυχογιός



Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει στην πολιτική της ενεργητικής και παθητικής αποτροπής στο προσφυγικό. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ανθρωπισμός, τα δικαιώματα προσφύγων και τοπικών κοινωνιών, αλλά και η οποιαδήποτε αποτελεσματικότητα απέχουν παρασάγγας από την πολιτική τους.

Η Μόρια των 22.000, τα νησιά των 50.000, τα κλειστά κέντρα - φυλακές, οι ανοιχτές δομές με τους ωφελούμενους του ΟΑΕΔ υπό απόλυση και χωρίς τις αναγκαίες ειδικότητες του πεδίου, οι εκτός νομιμότητας απορρίψεις αιτημάτων ασύλου, το σχέδιο ενεργής αποτροπής με πλωτούς φράχτες, η εγκατάλειψη των ασυνόδευτων ανήλικων και οι απελάσεις αυτών που είναι άνω των 15 ετών, η υπονόμευση της εκπαίδευσης των παιδιών, ο αποκλεισμός ακόμα και ευάλωτων ομάδων από την πρόσβαση στην Υγεία λόγω μη έκδοσης ΑΜΚΑ, δεν μπορούν να είναι πολιτικές ενός κράτους δικαίου που σέβεται τη Δημοκρατία και τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, παρότι μετά από έξι μήνες ανακάλυψαν την κομβική σημασία ενός Υπουργείου για την Μεταναστευτική Πολιτική,  διολισθαίνουν κάθε μέρα και περισσότερο σε πολιτικές ακροδεξιάς κοπής που διακατέχονται από μισαλλοδοξία και ξενοφοβία. Προσβάλλουν το αίσθημα αλληλεγγύης του λαού μας, βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, εμπαίζουν τις τοπικές κοινωνίες που δηλητηρίασαν προεκλογικά και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

Βρισκόμαστε σταθερά απέναντί τους. Η κατάθεση της Επίκαιρης Επερώτησης είναι το επιστέγασμα των παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αλλά ο αγώνας για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική, μαζί με την συμβολή μας στη λύση των ζητημάτων με συγκεκριμένο σχέδιο, θα συνεχιστεί εντός και εκτός του Κοινοβουλίου σε αλληλεπίδραση με το κίνημα αλληλεγγύης και όλους τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες της χώρας.



Γεώργιος Ψυχογιός:

Να αρθούν άμεσα οι αδικίες απέναντι στους φορολογούμενους με τα αναδρομικά στα εκκαθαριστικά ΔΟΥ και στην Κορινθία.



Ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, συνυπογράφει Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα «Μείωση προσαυξήσεων σε βεβαιώσεις φόρων που αντιστοιχούν σε φορολογικές δηλώσεις παρελθόντων ετών».

Αρκετοί φορολογούμενοι πολίτες έλαβαν τον περασμένο Δεκέμβριο νέα εκκαθαριστικά για το οικονομικό έτος 2014 στα οποία διαπίστωσαν λάθη και αδικίες στους φόρους που επιβλήθηκαν. Για παράδειγμα, τα αναδρομικά αφορούσαν συντάξεις που όφειλαν οι φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης να αποδώσουν εγκαίρως, αλλά καταβλήθησαν αθροιστικά μέσα στο 2013, με αποτέλεσμα ο φόρους που αναλογεί να είναι μεγαλύτερος και άδικος. Σε άλλες περιπτώσεις, κάποια ποσά αναδρομικών που εμφανίζονται ως αδήλωτα, είχαν δηλωθεί με χειρόγραφες συμπληρωματικές - τροποποιητικές δηλώσεις.

Πολλοί από τους φορολογούμενους που έλαβαν τέτοια εκκαθαριστικά έχουν υποβάλλει αιτήσεις στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων στις οποίες να δηλώσουν τα αναδρομικά που έλαβαν το ημερολογιακό έτος 2013, σωστά κατ’ έτος αντιστοιχίας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχετική μέριμνα από το Υπουργείο Οικονομικών για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης.

Στην πλειοψηφία των 75.000 φορολογούμενων που έλαβαν πρόσθετες πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρων οικονομικού έτους 2014, έχει συντελεστεί τρομερή αδικία με τη μη καταβολή των αποδοχών των συντάξεων από το Ελληνικό Δημόσιο στην ώρα τους με αποτέλεσμα η μεγάλη πλειοψηφία να τιμωρείται για παρατυπίες που οφείλονται στον κρατικό μηχανισμο.

Στα πλαίσια του Κοινβουλετικού Ελέγχου, καλείται ο Υπουργός Οικονομικών να προχωρήσει σε παρεμβάσεις προκειμένου, να γίνουν δεκτές τροποποιητικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2014, ώστε να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη και, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης, να μειώσει τις προσαυξήσεις των φορολογουμένων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν ευθύνονται για την αναστάτωση που έχει επέλθει στον οικονομικό τους προϋπολογισμό.





Γ. Ψυχογιός:

Η ασφάλεια του πολλαπλασιαστικού υλικού κρίσιμη για την παραγωγή (Ερώτηση στη Βουλή)


Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός συνυπογράφει Ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με ακατάλληλο γενετικό – πολλαπλασιαστικό υλικό που εντοπίστηκε στην αγορά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι παραγωγοί που χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο υλικό καταγγέλλουν ότι παρατήρησαν σημαντικές αλλαγές στα μορφολογικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της παραγωγής τους με αποτέλεσμα να υποστούν σημαντικές ζημιές στα εισοδήματά τους.

Η επιστροφή αρκετών νέων ανθρώπων στην αγορτική παραγωγή είναι σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας, ωστόσο για να είναι αποτελεσματικός θα πρέπει να έχουν τη σιγουριά οι παραγωγοί ότι τα εγκεκριμένα, από τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς, προϊόντα θα είναι ασφαλή για χρήση και ότι σε περιπτώσεις που η παραγωγή καταστρέφεται από παράγοντες που δεν μπορούν να ελεγχθούν από τους ίδιους τους αγρότες θα υπάρχει η κρατική αρωγή να τους στηρίξει ωστέ να μην καταστραφούν οικονομικά.

Η αγροτική παραγωγή, έχει την ιδιομορφία ότι το βασικό παραγωγικό μέσο δεν μπορεί να αντικατασταθεί άμεσα και ως εκ τούτου η λύση της αντικατάστασης των δένδρων συνεπάγεται μεγάλο οικονομικό κόστος και μακροχρόνια αναμονή έως της εξασφάλιση εισοδήματος.

Το ελληνικό κράτος πρέπει να ελέγχει με αυστηρούς μηχανισμούς όλα τα βοηθήματα παραγωγής καθώς και να παρέχει σαφείς οδηγίες για τη χρήση τους, να εξασφαλίζει την αποζημίωση των αγροτών σε περιπτώσεις ανεπαρκούς ελέγχου ή αστοχίας υλικού, να υποστηρίζει την εγχώρια παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού σε συνεργασία με περιφερειακά εργαστήρια και να ενισχύει τις διεκδικήσεις των παραγωγών όταν έχει στη διάθεσή του ενδείξεις για ευθύνη των εταιριών παραγωγής σκευασμάτων που επιδρούν αρνητικά στην αγροτική παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια