Header Ads

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ φ.1678

Δήλωση της Βουλευτή Κορινθίας κας Μαριλένας Σούκουλη επί της πρότασης του Πρωθυπουργού για την ΠτΔ

   «Η πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει για ΠτΔ την κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου σηματοδοτεί έμπρακτα την πεποίθηση μας ότι η αξιοσύνη, η ικανότητα και η εντιμότητα δεν είναι θέμα φύλου. Παράλληλα όμως σηματοδοτεί και μια ισχυρή αναγνώριση στο πρόσωπο της σύγχρονης Ελληνίδας, καθώς και της συμβολή της σε όλες τις πτυχές της ελληνικής κοινωνίας. Προσωπικά, ως η μοναδική Γυναίκα βουλευτής από όλο το φάσμα του κοινοβουλευτικού τόξου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αισθάνομαι διπλή χαρά που ο Πρωθυπουργός εξέπεμψε, προς κάθε κατεύθυνση, ένα ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στις δυνατότητες μας ακόμα και στο χώρο της ενεργής πολιτικής. Η Αρχή Έγινε.»
Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη
Βουλευτής Κορινθίας – ΝΔ


Στήριξη της διά βίου εκπαίδευσης των ΑμεΑ ζητούν 13 βουλευτές της ΝΔ. Ανάμεσά τους και η Βουλευτής Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη 


Image result for μαριλενα σουκουλη βιλιαλη   Το σημαντικό κενό στο εκπαιδευτικό σύστημα για άτομα με σοβαρές αναπηρίες, όπως είναι οι απόφοιτοι των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕ-ΕΕΚ), αναδεικνύουν με κοινοβουλευτική ερώτησή τους 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
   Στην χώρα μας λειτουργούν εκπαιδευτικές δομές ΑμεΑ σε πρωτοβάθμιο επίπεδο (Ειδικά Νηπιαγωγεία & Δημοτικά) και δευτεροβάθμιο επίπεδο (ΕΕΕΕΚ & ΕΕΛ), μέχρι την ηλικία των 20-22 ετών. Δεδομένου όμως ότι οι μαθητές των ΕΕΕΕΚ είναι στην πλειονότητά τους άτομα με σοβαρές αναπηρίες και βαριά νοητική υστέρηση, όταν αποφοιτούν από τα ΕΕΕΕΚ επιστρέφουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον και αποκόπτονται από οποιαδήποτε περαιτέρω πρόσβαση σε εκπαίδευση, επαγγελματική φροντίδα ή κατάρτιση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην συνεχίζεται η εκμάθηση δεξιοτήτων, να σταματά η προετοιμασία τους για αυτόνομη διαβίωση, να χάνονται σταδιακά όσα κατακτήθηκαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους και να επιβαρύνεται σε σημαντικό βαθμό η ψυχολογική και σωματική τους κατάσταση. Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις το οικογενειακό περιβάλλον αδυνατεί να παρέχει επαρκή φροντίδα, λόγω σοβαρών προβλημάτων που και αυτό αντιμετωπίζει. 
   Για τους λόγους αυτούς, 36 σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων μαθητών ΕΕΕΕΚ σε όλη την χώρα έχουν κινητοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα μεταγυμνασιακή δομή διά βίου εκπαίδευσης, εργασίας και φροντίδας, η οποία να αποτελεί συνέχεια των ΕΕΕΕΚ και να περιλαμβάνει διδασκαλία βασικών μαθημάτων, καθώς και ποικίλες δραστηριότητες εργασιοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, ψυχοκινητικής αγωγής, ιπποθεραπείας, κλπ. Σε αυτό το κοινωνικό αίτημα ανταποκρίνονται οι ερωτώντες βουλευτές, αποσκοπώντας στην περαιτέρω ανάδειξη του ζητήματος και στην δρομολόγηση λύσεων από την πλευρά των αρμόδιων υπουργείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια