Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ. 1676








ΚΑΘΑΡΑ  και Ξάστερα
Σύσταση πραγματικής Επιτροπής Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής
Αποτέλεσμα εικόνας για Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής

Από τις στήλες της εφημερίδας μας έχουμε κατ΄ επανάληψη αναφερθεί στην ανάγκη χάραξης σταθερής Διαχρονικής Εξωτερικής Πολιτικής στα ζωτικά Εθνικά μας θέματα. Είμαστε η μόνη ανεπτυγμένη χώρα που για άγνωστους λόγους και αιτία ακολουθούμε Πολιτική Τακτική της κακιάς ώρας, που ελέγχεται για την προχειρότητα, την επιπολαιότητα, για να μην πούμε πως κατευθύνεται από εξωελλαδικά Κέντρα Αποφάσεων.

Όσο και να μας φαίνεται παράδοξο, όλες οι Εθνικές καταστροφές μετά τη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους, οφείλονται στην εσωτερική Εθνική Μειοδοσία κάποιων εντεταλμένων να φυλάττουν Θερμοπύλες, αλλά αυτοί πρόδωσαν την Εθνική τους αποστολή. Και το χειρότερο είναι ότι δεν κάθισαν σχεδόν ποτέ στο σκαμνί της Δικαιοσύνης.

Όταν προ ημερών σε προηγούμενο φύλλο της ¨Φ.τ.Κ.¨, τονίζαμε την τοποθέτηση σε καίρια Υπουργεία ¨Θεόσταλτων¨ σωτήρων, που αποτελούν δείγματα καλού αγωγού εκτέλεσης εντολών επιζήμιων για την Ελλάδα, μεταξύ τούτων αναφερόμασταν και στο Υπουργείο Εξωτερικών. Πως γίνεται να τοποθετούνται σε ένα ιδιότυπο Υπουργείο πάντα οι ίδιοι βουλευτές, χωρίς μεγάλη γνώση θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής και Διπλωματικής γνώσης;

Παρακολουθούμε σε όλες τις τελευταίες Κυβερνήσεις να τοποθετούνται συνεχώς τα ίδια πρόσωπα, χωρίς να πείθουν για την Ελληνική αντιμετώπιση των θεμάτων αρμοδιότητάς τους. Τι να πούμε για το Υπ. Παιδείας, Προστασίας του Πολίτη Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και άλλων, που όχι μόνο ισοπεδώνουν κάθε τι το Ιστορικά Ελληνικό, αλλά το ξεπουλάνε καταπατώντας αποφάσεις δημοψηφισμάτων και κόκκινος γραμμές;

Επί των ημερών των Τσίπρα - Κοτζά – Φίλη είδαμε να επικροτεί ο πόλεμος κατά θρησκείας και Έθνους, την ώρα που οι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ αποστρέφονται την ιδέα για επέμβαση, ώστε να μη δίνουν τις δέουσες απαντήσεις στις απαιτήσεις των γειτόνων μας, να μη συμμετέχουν στη δίκαιη κατανομή του αριθμού των λαθρομεταναστών. Αλλά διαπιστώσαμε και την προπαγάνδα της Τουρκίας στη Θράκη και στη Ρόδο ή σε θέματα της Κύπρου ό,που τα έχει κάνει μούσκεμα με τις σοβινιστικές ιδέες περί αναβίωσης του Οθωμανισμού. . Εδώ και τώρα η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει σάρκα και οστά στη σύσταση μιάς πραγματικής  Εθνικής Ελλάδας Επιτροπης Πάγιας Εξωτερικής Πολιτικής. Εδώ και τώρα!...

ΚΑΥΤΑ Ερωτήματα

Επιτακτική ανάγκη η Παλλαϊκή Άμυνα…


 Αποτέλεσμα εικόνας για Επιτακτική ανάγκη η Παλλαϊκή Άμυνα


Οι Νόμοι του κράτους ψηφίζονται από τη Νομοθετική Εξουσία και έχει θεσμοθετηθεί η Εκτελεστική Εξουσία για την εφαρμογή τους με Όργανα τη Δικαιοσύνη και τα Σώματα Ασφαλείας. Οι Νόμοι βάσει του Συντάγματος αφορούν όλους τους Πολίτες του Κράτους χωρίς διακρίσεις. Παρά ταύτα όμως, κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την περίπτωση των διακρίσεων. Αφορμή παίρνουμε εν προκειμένω από την αναγγελία κάποιων Αστυνομικών Δελτίων, που αναφέρονται στην παράνομη κατοχή όπλων.

Διαβάζουμε σε Δελτία Τύπου π.χ. ότι συνελήφθη ο τάδε και ο δείνα, γιατί σε κατ΄ οίκον έρευνα βρέθηκε να κατέχει ένα κυνηγετικό όπλο ή ένα ειδικό μαχαίρι ή ένα πεπαλαιωμένο πιστόλι ή αναβαθμισμένο μουσκέτο. Τέτοιες περιπτώσεις πολλές και διάφορες, που σηκώνουν πολύ κουβέντα, η οποία καταλήγει σε εύλογα ερωτήματα.

Από τις στήλες της εφημερίδας μας έχουμε επισημάνει πολλές φορές την ανάγκη υλοποίησης ενός Σχεδίου Αυτοάμυνας του Κράτους υπό τύπον Πολιτοφυλακής ή Παλαϊκής Άμυνας. Το περιβάλλον, που υφίσταται στη χώρα μας ό,που τρία εκατομμύρια – κι ας μας λένε για κάποιες δεκάδες χιλιάδες - λαθρομετανάστες Μουσουλμάνοι ζουν ανάμεσά μας, λέγει πολλά. Αν δε λάβουμε υπόψη μας ότι το δόγμα του Πολέμου έχει αλλάξει την τελευταία δεκαετία με το διεθνές και Μεσογειακό περιβάλλον να βρίσκεται σε ένταση λόγω των ενεργειακών κοιτασμάτων, η περίπτωση γίνεται πιο ενδιαφέρουσα.

Όπως διαπιστώνεται καθημερινά όλο και περισσότερο, η δημιουργία εστίας πολέμου σε μία Ανεξάρτητη και προβληματική χώρα, αποτελεί την πιο εύκολη υπόθεση για τους Πράκτορες Ξένων Δυνάμεων, που έχουν ως στόχο την Αποσταθεροποίηση Κρατών, ακόμα και την άλωσή τους από Ισλαμιστές ή άλλες Ανορθόδοξες Δυνάμεις. Τα Μέτωπα αναρχίας στη Συρία, στο Ιράκ, στην Ουκρανία και στην Αφρική με πρόσφατη τη Λιβύη, αποτελούν ένα δείγμα του τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Κανονικά δια Νόμου, αν οι Κυβερνήσεις ήταν Εθνικές με την κυριολεξία των λέξεων, θα έπρεπε να είχαν θέσει από πολλού σε εφαρμογή το Σχέδιο ΠαλαΙκής Άμυνας και οι Πολίτες, που είχαν ορισμένα εχέγγυα ασφαλείας, να έχουν το ελεύθερο να έχουν όπλα, όπως οι πολιτοφύλακες των ΗΠΑ.

 Όσο για τους Νόμους, στην Κορινθία μπορεί η Αστυνομία να συλλαμβάνει τον οποιονδήποτε με ένα παράνομο λιανοτούφεκο, που κάποτε μπορεί να φανεί σωτήριο, αλλά στην Κρήτη, δεν τολμάει κανείς να σκεφθεί κάτι τέτοιο, αφού σχεδόν όλοι οπλοφορούν. Είναι δίκαιη, λοιπόν, η εφαρμογή του Νόμου; Μήπως εν όψει απρόβλεπτων εξελίξεων που θα το φυάμε και δεν θα κρυώνει πρέπι να ανοίξουν οι αποθήκες και να εξοπλισθούν  σε όλες τις πόλεις επιλεγμένοι έφεδροι ή να αλλάξει ο σχετικός νόμος περί οπλοφορίας, όταν μόνο στην Κόρινθο μπορεί να βρεθεί μέσα σε λίγες ώρες ένα Σύνταγμα Ισλαμιστών πλήρως εξοπλισμένο από τους τρόφιμους του Στρατοπέδου;



ΕΞΩ Από τα δόντια

Παράγινε το κακό με το σακάτεμα των γυναικών «καισαρικές»


Αποτέλεσμα εικόνας για «καισαρικές» 


Τα Στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δείχνουν την Ελλάδα να είναι πρώτη στις καισαρικές τομές σε όλο τον κόσμο και  προκαλούν έντονη ανησυχία, αν λάβουμε υπόψη το δημογραφικό πρόβλημα που είναι αρνητικό μεταξύ γεννήσεων και θανάτων. Σε επίκαιρη ερώτηση για τα αυξημένα ποσοστά καισαρικών τομών στην Ελλάδα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι το 2017, το ποσοστό καισαρικών τομών στην Ελλάδα ανήλθε στο 56,8%, όταν σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 15%. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά, στο Αγρίνιο φθάνει στο 83%, ενώ στη Σύρο στο 69%. «Όντως η εικόνα αυτή με τα πολλαπλάσια αυξημένα ποσοστά σε σχέση με το ανώτατο όριο των 15% που ισχύει, δεν περιποιεί τιμή, ούτε για το σύστημα υγείας ούτε για τους επιστήμονες, και προφανώς θέτουν σε αυξημένο κίνδυνο και τις εγκύους, αλλά επιβαρύνουν και οικονομικά το ΕΣΥ».

Όπως έχει δηλωθεί στο πρόσφατο παρελθόν από Υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Προφανώς υπάρχουν και τα οικονομικά κίνητρα, και τα κίνητρα ευκολίας στους γυναικολόγους για την οργάνωση του χρόνου τους, αλλά και η αίσθηση στις γυναίκες ότι είναι πιο φιλική, πιο εύκολη και λιγότερη οδυνηρή η καισαρική τομή». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει δέσμη παρεμβάσεων για να αναστραφεί η εικόνα αυτή με τη συμβολή και των μαιών, ο ρόλος των οποίων έχει ενισχυθεί. Δώσαμε ήδη οδηγίες στις διοικήσεις των νοσοκομείων να ελέγχουν αν τηρούν το διεθνές πρωτόκολλο, αλλά και να ζητούν από τους γιατρούς να τεκμηριώνουν την προσφυγή στη καισαρική. Οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων πρέπει, όχι απλώς να ελέγχουν, αν τηρείται το πρωτόκολλο, αλλά να ελέγχουν και τα οικονομικά κριτήρια. Δεν μπορεί σε ένα μόνο δημόσιο νοσοκομείο, να έχουν γίνει 12 γέννες σε μια μέρα και οι 11 να γεννάνε με καισαρική τομή και να εκδίδεται τιμολόγιο με επιπλοκές.»

Φυσικά ουδεμία βελτίωση, αφού βρέθηκαν Βρέθηκαν κλινικές να κάνουν 80% καισαρικές και το 100% να έχουν επιπλοκές. Αυτό σημαίνει ανεξέλεγκτη διασπάθιση του ΕΟΠΥΥ, αλλά και η ενίσχυση της εντύπωσης πως η γέννα έχει δυσκολίες επί τω ν ημερών μας και εγκυμονεί κινδύνους, πράγμα που οδηγεί τις γυναίκες στην αποτροπή εγκυμοσύνης και την εύκολη λύση. Μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι γυναικολόγοι, οι οποίοι πρωταθλητούν στις αμβλώσεις σε βάρος της ανάγκης αν  όχι αύξησης του πληθυσμού, στην ισοσκέλιση + και - .Η απάντηση λοιπόν στο φαινόμενο αυτό, είναι ο έλεγχος για την πιστή εφαρμογή των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Ο ΕΟΠΥΥ να ελέγχει τις πλασματικές επιπλοκές που καταγράφονται στις καισαρικές τομές για να αυξάνεται το κόστος». Υπάρχουν ευθύνες. Κάποιοι καρεκλοκένταυροι καλύπτουν τις κομπίνες;



ΕΤΣΙ Τα βλέπω

Όποιοι άλλαξαν νόμισμα


γνώρισαν ανάκαμψη και ανάπτυξη...




Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΡΩ

Το πρακτορείο Bloomberg αποκαλύπτει μία μελέτη που έγινε πρόσφατα για τις 70 χώρες που άλλαξαν νόμισμα από το 1945 έως σήμερα και η οποία δείχνει πως μία μόνο μικρή μειοψηφία των χωρών αυτών ζημιώθηκε, ενώ στην πλειονότητά τους μετά από ορισμένα και μικρής έκτασης προβλήματα μπήκαν και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης προς όφελος των λαών τους. Η μελέτη αυτή σίγουρα αποτελεί «χαστούκι» στο κατεστημένο στην Ελλάδα, που μέσω των συστημικών ΜΜΕ τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό πως, αν η χώρα βγει από την Ευρωζώνη θα διαλυθεί, θα έρθει η συντέλεια, δεν θα έχουμε να φάμε κλπ και απειλούν και εκβιάζουν την κυβέρνηση εκπροσωπώντας ξεκάθαρα τα συμφέροντα των δανειστών. Είναι πολλά τα λεφτά βλέπετε.


Σύμφωνα λοιπόν με το πρακτορείο Bloomberg και τον επικεφαλής οικονομολόγο της Oxford Economics, Άνταμ Σλέιτερ, η ιστορία δείχνει πως, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ δεν σημαίνει ότι θα επέλθει και η καταστροφή. Για την Ελλάδα το άρθρο αναφέρει ότι ενώ το ΑΕΠ θα μπορούσε να υποχωρεί (κατά 10%), αυτή η πτώση θα ήταν περιορισμένη και η οικονομία θα αποκτούσε κάποια απαραίτητα πλεονεκτήματα, που θα την οδηγούσαν ξανά πίσω στην ανάπτυξη, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα, αφού στα χρόνια του μνημονίου το ΑΕΠ έχει υποστεί μείωση κατά 25%. Εξηγεί ο Σλέιτερ πως «Το πιο πιθανό αποτέλεσμα, αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, είναι ότι θα υπάρξει μια σημαντική πτώση του ΑΕΠ στην αρχή, αλλά τα στοιχεία του παρελθόντος δείχνουν ότι θα μπορούσε να έχει ισχυρή ανάκαμψη. Πολλά εξαρτώνται από το πώς γίνεται η διαχείριση της μετάβασης.


Υπάρχουν και Εκείνοι οι διεθνείς Οικονομολόγοι, που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να περπατήσει εκτός του ευρώ με ένα μικρό μακροπρόθεσμο κόστος. Υπάρχει ένας ανοδικός κίνδυνος, εάν η Ελλάδα είναι καλά οργανωμένη. Οι ιστορικές εμπειρίες δείχνουν πως το Grexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μικρότερη πτώση από αυτή, που θα περίμενε κανείς αρχικά. Πάντως, αναμένεται πως θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ακριβώς αυτός είναι και ένας μεγάλος φόβος για τους Ευρωπαίους και όχι μόνο. Να καταφέρει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της μετά από ένα Grexit και να ξηλωθεί όλο το οικοδόμημα της Ευρωζώνης. Αυτή είναι και η τρομάρα των Φορέων...


Γιατί δεν το ρισκάρουν, οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώνουν συνεχώς τους τόκους του χρέους και τη σωτηρία των Τραπεζών... Μας χρέωσαν με τα αλλεπάλληλα Μνημόνια και τις ατέρμονες συζητήσεις διάσωσης και τα τρισέγγονά μας, αφού οι οι άθεοι και απάτριδες Μνημονιακοί κυβερνώντες μας έχουν δέσει πισθάγγονα στο άρμα των δανειστών που θα μας σέρνει επί 99 χρόνια…



Δεν υπάρχουν σχόλια