Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ. 1675






Ο «Κορίνθιος» γράφει






Διαρκές έγκλημα

οι Διοικητικοί εκσυγχρονισμοί…




Το καυτό ερώτημα τι πραγματικά επέτυχαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με την αναδιοργάνωση της Διοικητικής Διαίρεσης της Ελλάδας με τους Νόμους ¨ Ϊ. Καποδίστριας¨ και ¨ Καλλικράτης¨, επί Πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου αντίστοιχα, είναι ακόμη ενδιαφέρον. Με το πρόσχημα του εκσυγχρονισμού για το καλό δήθεν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πέτυχαν εντελώς το αντίθετο. Η διάλυση των Κοινοτήτων, η απαξίωση των Δήμων σε πρώτη φάση και των Νομαρχιών σε δεύτερη, ήταν προσχεδιασμένη από τους Επικυρίαρχους  στα πλαίσια ελέγχου και ποδηγέτησης των διοικήσεων των παραπάνω φορέων σε όλους τους τομείς. Ένα ένα τα κομμάτια από το παζλ της Εθνικής υπόστασης αφαιρούνται από τον κορμό της Διοικητικής Διαίρεσης της χώρας, χωρίς να γίνεται αντιληπτός ο τελικός Αντικειμενικός Σκοπός, που είναι η διάλυση της έννοιας του Έθνους, η μαζοποίηση των Λαών και η καντονοποίηση του κράτους δια των Περιφερειών.

Έταξαν Οικονομικούς πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να περάσουν ανώδυνα οι αλλαγές, άφησαν ελεύθερο το πεδίο στις Δημοτικές Αρχές για  να λεηλατήσουν το Δημόσιο χρήμα χωρίς παρεμβάσεις για να πετύχουν τη συγκατάβαση, ενώ ελέγχουν δια των δήμων και των ανθρώπων τους πλήρως την αφωνία για τα συμβαίνοντα στην Παιδεία, που ετέθη υπό την εποπτεία των Δήμων. Βρείτε μου εσείς έναν Δήμαρχο που να σήκωσε ανάστημα στην υποβάθμιση των Θρησκευτικών, την κακοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στον εκχυδαϊσμό που ασκείται ακόμα και στα νήπια ή να έφερε αντίσταση στη διάλυση των Στρατιωτικών Μονάδων και τη δημιουργία Κλειστών ή Ελεύθερων Κέντρων Λαθρομεταναστών, που έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν κεφάλι, να καταστρέφουν δημόσια περιουσία και Ιερούς Ναούς χωρίς μέχρι σήμερα να έχει απελαθεί ούτε ένας από τους πρωταίτιους.

Είναι γνωστό ότι τα στοιχεία που είχαν δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα στα πρώτα  βήματα των δήθεν εκσυγχρονισμών περιελάμβαναν στις πρώτες θέσεις διαφθοράς το Δημόσιο τομέα και μάλιστα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξ αυτών το 73% των αποδεδειγμένων το έτος  2012 παραβάσεων υπεξαίρεσης, κλοπής και μίζας, αφορούσε τους ΟΤΑ, ενώ για το 2011 την πρωτοκαθεδρία ανέλαβαν οι Περιφέρειες, που πήραν επάνω τους το έργο των Νομαρχιών και ελέγχουν δια των οργάνων τους τα Οικονομικά και τις χρηματοδοτήσεις των Δήμων.  Στην προσπάθειά του το ¨Σύστημα¨ να ολοκληρώσει τον κύκλο της ποδηγέτησης της Αυτοδιοίκησης και μετά την φτωχοποίηση μισθωτών, συνταξιούχων και Επιχειρήσεων, άρχισε το πιεστικό πρόγραμμα λιτότητας των Δήμων και των Νομαρχιών – Περιφερειών. Ο πλήρης έλεγχος έχει ήδη γίνει πράξη, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η ενοχή του 73%  των Αυτοδιοικητικών, έδωσε τη θέση της στην αφωνία και τη μη διεκδίκηση των απαιτουμένων πόρων.

Προκαλεί το κοινό αίσθημα η μη δυναμική διεκδίκηση από τα όργανα της Αυτοδιοίκησης, τους ΟΤΑ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και της ΕΝΑΕ, αλλά και η μη καταγγελία της ελληνογερμανικής Συμφωνίας Παπανδρέου και Μέρκελ τον Μάρτιο του 2012 με την εν συνεχεία παράδοση αντί πινακίου φακής της αφρόκρεμας των Ελληνικών Αεροδρομίων, λιμένων, Ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων περιουσιακών στοιχείων της χώρας στα ¨κοράκια¨της Τρόϊκα. Ακόμα και σήμερα, που ο διαβόητος αχυράνθρωπος της Τρόϊκα Ντάϊσελμπλουμ δηλώνει ανερυθρίαστα ότι η Ελλάδα έγινε πιλοτική χώρα σε πτώχευση για να σωθούν οι δανειστές, κανένας κυβερνητικός παράγων δεν αντιδρά. Θα παραμείνουν οι ένοχοι στο απυρόβλητο; Ιδού το διαρκές έγκλημα, που ζητάει δικαίωση, λήγοντος του έτους 2019…



ΚΑΥΤΑ  Ερωτήματα



Ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στη Λιβύη…

Τι θα γίνει τελικά;




Πηγή:  el.gr  30 Δεκεμβρίου, 2019:   Εξοντώνονται οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη: «Κανένα έλεος στους ισλαμιστές που έφερε η Τουρκία», διαμηνύει ο Στρατάρχης Χαφτάρ   Οι τρομοκράτες εκ Συρίας που φέρνει ο Ερντογάν στη Λιβύη έχουν μπει ήδη για τα καλά στον πόλεμο.  Δημοσιεύοντας τα πρώτα βίντεο από τις νικηφόρες του μάχες κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης διαμηνύει πως εξοντώνει τις δυνάμεις του Ερντογάν στο βορειοαφρικάνικο κράτος.  Πιο συγκεκριμένα σε αναρτήσεις τους «ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης πέτυχε να εξοντώσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό από Σύρους μισθοφόρους τρομοκράτες»:  Ο Στρατάρχης Χαφτάρ είναι στην πρώτη γραμμή των μαχών ενάντια στην φιλοτουρκική κυβέρνηση της Τρίπολης με σύνθημα το «Κανένα έλεος στις δυνάμεις που έφερε ο Ερντογάν στη Λιβύη»: «Η Γενική Διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA – του στρατάρχη Χαφτάρ) έδωσε εντολές να μην υπάρξει κανένα έλεος στους Σύρους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία για να πολεμήσουν για τον GNA ( Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας – oι δυνάμεις του Φαγιέζ αλ Σάρατζ).  Εθνικός Στρατός της Λιβύης πέτυχε να εξοντώσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό από Σύρους μισθοφόρους τρομοκράτες» .

Την ίδια ώρα τα πρώτα βίντεο με τους Σύρους μαχητές να πολεμούν στο πλευρό της κυβέρνησης της Τρίπολης έχουν αρχίσει να αναρτώνται στα social media.  Πρόκειται για ισλαμιστές που αποτελούσαν διάφορους θύλακες της συριακής αντιπολίτευσης και μεγάλους αντιπάλους του καθεστώτος Άσαντ καθώς και των Ρώσων. Τώρα πολλούς εξ αυτών, όντας εργαλεία του Ερντογάν, τους βλέπουμε να πολεμούν, ως μισθοφόροι στη Λιβύη.

Το Πεδίο των Μαχών από ό,τι διαφαίνεται σταμάτησε μερικώς μετά την απελευθέρωση της Συρίας σε μεγάλες επαρχίες που είχαν καταλάβει οι Ισλαμιστές του ISIS και με την επέμβασή της η Τουρκία υποδέχθηκε τις ορδές των ηττημένων στο έδαφός της και μετά από διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών τους εξαπέστειλε να πολεμήσουν, ως μισθοφόροι στ Λιβύη, προκειμένου να διατηρήσει ζωντανή τη συμφωνία για την ΑΟΖ Τουρκιας - ¨Λιβύης. Αν στη Συρία είχε και τους δύο Ηγέτες  ΗΠΑ – Ρωσίας μαζί της, εδώ και οι δύο συντάσσονται με τις δυνάμεις που μάχονται για την απελευθέρωση της Τρίπολης, ενάντια στις βλέψεις της Τουρκίας. Για να δούμε, τι θα δούμε; Πως θα εξελιχθούν τα πράγματα που μας αφορούν άμεσα; Θα αφήσει η βαθέως κοιμώμενη Ευρώπη να δημιουργήσει η Τουρκία ακόμη μία βάση προώθησης λαθρομεταναστών στην Ευρώπη από τη βόρεια Αφρική; Θα το δούμε κι΄ αυτό;




Δεν υπάρχουν σχόλια