Header Ads

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Της Βουλευτή Μαριλενας Σούκουλη Βιλιάλη






Απόσπασμα Ομιλίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο - Συνταγματική αναθεώρηση -
 Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα



Στην ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου τοποθετήθηκε η βουλευτής Κορινθίας κυρία Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη αναφορικά με τη συζητούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση. Στο επίκεντρο της ομιλίας της, βρέθηκε η συνταγματική κατοχύρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κυρία Σούκουλη " η συνταγματική κατοχύρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ότι το πολιτικό σύστημα κατανοεί και αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Αναγνωρίζοντας οτί το κράτος οφείλει να μεριμνά για την διασφάλιση των συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών. Δεν πρεπει ποτέ να ξαναεπιτρέψουμε να βρεθούν, οι πολίτες του Τόπου μας, χωρίς δίχτυ κοινωνικής προστασίας όπως συνέβη στην περίοδο της κρίσης. Τώρα είναι η Ωρα¨

Επισυνάπτεται απόσπασμα της ομιλίας της βουλευτή Κορινθίας κυρίας Σούκουλη Βιλιάλη από το κανάλι της Βουλής.



ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.

 –ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ  ΣΟΥΚΟΥΛΗ.



«Αποτελεί θεσμικό μας καθήκον 
να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα

του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος»



Ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κατέθεσε η βουλευτής Κορινθίας κυρία Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη, αναφορικά με την Βαθμολογική εξέλιξη του χαμηλόβαθμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κυρία Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη «αποτελεί θεσμικό μας καθήκον να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζει ότι οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος δίνουν με αυταπάρνηση τον αγώνα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στο Τόπο μας. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να τους παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας και διαβίωσης ως ελάχιστη θεσμική ανταπόδοση στο τιτάνιο έργο που επιτελούν για την Πατρίδα μας. Προσωπικά θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να αναγνωριστούν τα δίκαια αιτήματα τους. Τώρα είναι η Ώρα»



Η Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη

Βαθμολογική εξέλιξη χαμηλόβαθμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος – Αποκατάσταση ίσης μεταχείρισης»



Το χαμηλόβαθμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, παρά τις συνεχείς και τεκμηριωμένες επισημάνσεις, οι οποίες, συνοδεύονται και από λεπτομερή και μελετημένη πρόταση, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., υφίσταται δυστυχώς διαχρονικά τις συνέπειες μιας άνισης μεταχείρισης ως προς την βαθμολογική και κατ’ επέκταση την μισθολογική του εξέλιξη.

     Σύμφωνα με το ειδικό μισθολόγιο που  ισχύει από 1-1-2017 (Ν.4472/2017 ΦΕΚ Α’74), οι Πυροσβέστες μη Παραγωγικής Σχολής με την συμπλήρωση του 29ου έτους υπηρεσίας τους και για τα υπόλοιπα 11 χρόνια μέχρι την συμπλήρωση του 40ου, δεν έχουν καμία βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη. Το ίδιο ισχύει και για του Πυρονόμους, την μεσαία βαθμίδα του προσωπικού, οι οποίοι μετά την συμπλήρωση 32 χρόνων υπηρεσίας και για τα υπόλοιπα 8 έτη, στερούνται οποιασδήποτε εξέλιξης.

       Η θεσμοθέτηση Βαθμολογίου του χαμηλόβαθμου προσωπικού, το οποίο αν και τελεί ως ρύθμιση στο άρθρο 69 του Ν.4249/2014, δεν εφαρμόστηκε ποτέ εξαιτίας της μη έκδοσης σχετικής εγκυκλίου.

      Συνέπεια όλων των παραπάνω, οι μεγάλες οικονομικές απώλειες της μεγάλης πλειοψηφίας του πυροσβεστικού προσωπικού, το οποίο στην ουσία συνιστά μια ειδική κατηγορία σε πλήρη αντίθεση με τους ομοιόβαθμους στα άλλα Σώματα Ασφαλείας.

Βάσει όλων αυτών ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.             προτίθεστε να προχωρήσετε σε θεσμική παρέμβαση αποκατάστασης της παραπάνω άνισης μεταχείρισης, με την δημιουργία ενός δίκαιου Βαθμολογίου του χαμηλόβαθμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, δεδομένης και της μικρής επιπρόσθετης προκαλούμενης δαπάνης που προκύπτει από σχετικές εκθέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια