Header Ads

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ 2019




Ήρθαν τα Χριστούγεννα!...



Αποτέλεσμα εικόνας για christmas star

Γράφει ο Γεώργιος Σαρέλας *

Δεν ξέρω, αν το καταλάβατε πως ήρθαν τα Χριστούγεννα και φέτος. Οι γιορτές των Χριστουγέννων ήρθαν μέσα από μια σιωπή, που όμως φωνάζει, βγάζει κραυγές και κανείς μας δεν έχει νοιώσει ακόμα αυτή τη μορφή τρέλας, που έχουν αυτές οι γιορτές. Όλοι έχουμε εγκλωβιστεί στην οικονομική μιζέρια καις την έλλειψη συναισθημάτων. Τα Χριστούγεννα λένε είναι μία.. γιορτή για παιδιά, όμως νοιώθουμε στις γιορτές παιδιά… όλοι έχουμε ανάγκη να μυρίσουμε αυτά τα υπέροχα αρώματα και να βιώσουμε την γέννηση του νέου με δυνατά συναισθήματα. Ότι γεννιέται φέρνει στην ψυχή μας την αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά. Γι΄ αυτό θα πρέπει να διώξουμε ό,τι μας πληγώνει και να αφήσουμε να μπεί στην καρδιά μας η αξία της Ζωής μας, γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη ζήσουμε μίζερα. Δηλαδή τη ζούμε χωρίς όμορφα συναισθήματα στο ταξίδι της Ζωής μέσα στις αποσκευές μας.

Υπάρχουν στοιχεία για να ζήσουμε. Ας δούμε, τι έχουμε βγάλει από τα δισάκι μας. Κάποτε οι άνθρωποι περνούσαν όλοι οι φίλοι. Η καλή παρέα, η αγάπη, μια αγκαλιά και όλοι μαζί χαιρόμαστε τον ερχομό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με γέλια, με πράγματα, οικογενειακά. Μαζευόμασταν πότε στο ένα σπίτι και πότε στο άλλο και χαιρόμασταν την ζωή μας χωρίς τις σημερινές απαιτήσεις.

Σήμερα έχουμε αφήσει τη Ζωή μας να τη διαχειρίζονται άλλοι και εμείς δεν έχουμε καμία συμμετοχή. Μήπως θα ήταν καλό να ξαναθυμηθούμε ποτέ την εποχή που ήμασταν τα παιδιά της γειτονίας, που με ένα τριγωνάκι στα χέρι, χωρίς να μας νοιάζει το κρύο και η ζέστη αλωνίζαμε τις γειτονιές μας και μας τρέλαιναν εκείνα τα υπέροχα αρώματα από τα γλυκά, που έφτιαχναν οι νοικοκυρές του τότε;

Αχ, τότε που ο ένας ενδιαφερόταν για τον άλλον και που ο ένας έψαχνε τον άλλον τότε που τα συναισθήματα της ανθρωπιάς, της αγάπης είχαν τον πρώτο λόγο για να είμαστε καλά.

Τα Χριστούγεννα αυτά είναι δύσκολα . Θα τα περάσει ο καθένας από μας από το δικό του μετερίζι, άλλος σε επαγγελματικούς, άλλος σε προσωπικό, άλλος σε οικογενειακό επίπεδο, αλλά η μιζέρια νομίζω δεν μας ταιριάζει.

Γι΄αυτό αυτές οι γιορτές, ας είναι η αφορμή να ξανασυναντήσουμε τη φιλία μας, την αγάπη μας, την ανθρωπιά μας.

Ας δώσει ο καθένας από μας την ευκαιρία να ζήσει, να θυμηθεί ότι κάποτε περνούσαμε δύσκολα, αλλά όλοι ήμασταν εκεί και ζούσαμε τη Ζωή μας με ευτυχία.

Είναι οι στιγμές που δεν πρέπει να αφήνουμε να μας τις κλέβει το τίποτα, το ασήμαντο, το ανάξιο.

Προσοχή αυτές τις γιορτές ξεχάστε την μιζέρια και θυμηθείτε… ότι η Ζωή είναι λίγη, αλλά μέσα από την οποία γιορτή γίνεται ένα όμορφο ταξίδι…

Σας εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα να ταξιδέψετε. Να συνεχίσετε το όμορφο ταξί της Ζωής σας με τη βοήθεια του Θεού και ο καινούργιος χρόνος να είναι καλός.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ



 *Ο κ. Γεώργιος Σαρέλας, είναι κειμενογράφος, κάτοικος Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια