Header Ads

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ φ. 1673


 «Η Ελλάδα θα γίνει πανίσχυρη»: Η Τουρκία 
θα τελειώσει με απλά βήματα!


Κάποτε πρέπει να ξεπεράσουμε τα φοβικά σύνδρομα που μας διακατέχουν.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά, ανήκουμε στην Δύση. Ο κόσμος όμως αλλάζει με ταχύτητα φωτός.
Στο κάδρο δεν υπάρχει πλέον ούτε ο Μπους, ούτε ο Ομπάμα. Απόλυτος ηγέτης στις ΗΠΑ είναι ο Τραμπ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες που πίεζαν τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, έχουν αλλάξει Ρότα.
Είδαμε την Τουρκία που έκανε στροφή προς την Ρωσία. Τι έπαθε; Απολύτως τίποτα, διότι όπως πρώτοι αποκαλύψαμε στο el.gr, Τραμπ-Πούτιν ακολουθούν τα ίδια ιδεολογικά χνάρια.
Η Ελλάδα δεν έχει να χάσει τίποτα αν αποκαταστήσει στον μέγιστο βαθμό τις σχέσεις της με την Ρωσία. Μόνο να κερδίσει μπορεί και να μην ξεχνάμε:
Έχουμε 2019 και όχι 2008, για να ασκηθούν πιέσεις στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ. Μόνο για τα «μάτια του κόσμου» μπορεί να ακούσουμε κάποιες απειλές από τους Δημοκρατικούς. Τι βάση θα έχουν όμως αν δεν προέρχονται από τον Τραμπ;
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της καθαίρεσης του, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί εύκολα. Τον Νοέμβριο του 2020 (προεδρικές εκλογές ΗΠΑ) κατά πάσα πιθανότητα θα επανεκλεγεί και θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον αμερικανικό λαό.
Αν συμβεί αυτό, η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει μια σχετική ηρεμία αν κάνει βήματα καλής θέλησης προς την Ρωσία. Δεν θα γίνουμε δορυφόρος αλλά μπορεί να υπάρξει οικονομική συνεργασία, αν όχι αμυντική λόγω ΝΑΤΟ.
Οι Ευρωπαίοι τι μπορούν να κάνουν ως απάντηση στην Ελλάδα; Σαφώς η οικονομία μας παραμένει ασθενική και πρέπει να ισχυροποιηθεί (ήδη έχουν γίνει εξαιρετικά θετικά βήματα) αλλά η ελληνική κυβέρνηση πατάει γερά στα πόδια της, είναι από τις πιο δυνατές πολιτικά εντός της ΕΕ και να μην ξεχνάμε ότι έχει λόγο στο ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), συν το ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι αντιπρόεδρος στην ΕΕ για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Δεν είμαστε αδύναμοι μέσα στην Ευρώπη. Έχουμε λόγο, φωνή και μπορούμε να ασκήσουμε πιέσεις. Με την γερμανική κυβέρνηση υπό κατάρρευση, με την γαλλική κυβέρνηση υπό την πίεση των διαδηλώσεων, με την Ιταλία μετέωρη, με την Αγγλία εκτός ΕΕ έτσι και αλλιώς και με την Ισπανία να παλεύει με την απλή αναλογική, η Ελλάδα είναι η ισχυρή δύναμη όσο και αν μας ξενίζει αυτό.
Τώρα είναι η ευκαιρία μας να χαράξουμε μια πραγματικά Εθνική πολιτική! Αυτό δεν θα γίνει μέσα σε 5 μήνες, ούτε μέσα σε ένα χρόνο, αλλά τα θεμέλια πρέπει να μπούνε τώρα. Η Τουρκία ξύπνησε και παίζει παιχνίδι ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ρωσία. Η Ελλάδα γιατί όχι;
Για να είμαστε ρεαλιστές: Ένα Δυτικό Κράτος σαν την Ελλάδα, δεν μπορεί να απαγκιστρωθεί πλήρως από την Δύση, ούτε και πρέπει. Δεν είναι μόνο η Ρωσία όμως στο παιχνίδι. Είναι και η Κίνα, είναι και η Ινδία, με την οποία Ινδία πρέπει να συνεργαστούμε άμεσα στρατιωτικά, ώστε να αποσοβήσουμε τον κίνδυνο της Τουρκο-πακιστανικής προσέγγισης.
Αξίζει να θυμηθούμε ότι το Πακιστανικό ναυτικό θα έχει παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο και θα προστατεύει τα τουρκικά γεωτρύπανα που θα τρυπούν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (αυτό ονειρεύονται οι Τούρκοι. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε). Οι Τούρκοι δεν μπορούν να επιβληθούν μόνοι τους στην Ελλάδα, για αυτό και έχουν κάνει συμμαχίες.
Ποια η λογική της προσέγγισης Ελλάδας-Ινδίας
Όπως έχουμε γράψει και παλιότερα στο el, η πυρηνική δύναμη ΙΝΔΙΑ βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου με την επίσης πυρηνική δύναμη ΠΑΚΙΣΤΑΝ. Καταλαβαίνετε λοιπόν, γιατί είναι επιτακτική ανάγκη η συνεργασία με το Νέο Δελχί.
Δεν ζούμε στο 2008 όπως διαβάσατε και παραπάνω. Έχουμε 2019 και σε λίγο θα μπούμε στο 2020. Η εξωτερική μας πολιτική πρέπει να εκσυγχρονιστεί άμεσα.
Υδρογονάνθρακες
Η Ελλάδα αποδεδειγμένα έχει μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Άμεσα πρέπει να συμφωνήσουμε με όλες τις μεγάλες εταιρείες εξόρυξης για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. «Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους». Αν οι ξένοι έχουν συμφέροντα στην Ελλάδα, θα τα προστατέψουν και μετά η τουρκική προκλητικότητα θα αποτελέσει παρελθόν.
Λιβύη
Ο Ερντογάν τα συμφώνησε με έναν ηγέτη που ελέγχει ένα πολύ μικρό μέρος της χώρας. Εξαφάνισε την Κρήτη και την Κύπρο με μια απλή συμφωνία και χάραξε ΑΟΖ που φτάνει από την Τουρκία μέχρι την Λιβύη. Η Ελλάδα πρέπει να άρει την αναγνώριση της κυβέρνησης που συνεργάζεται με την Τουρκία και να αναγνωρίσει ως νόμιμο ηγέτη τον στρατηγό Χαφτάρ που είναι ΑΝΤΙΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ και ελέγχει παραπάνω από τα ΜΙΣΑ ΕΔΑΦΗ της Λιβύης.

Πηγή εικόνας: eurokinissi
Πηγή  ΈΘΝΟΣ   Του Γεώργιου Φαρμάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια