Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ φ. 1673










ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Άγιοι Θεόδωροι : 
Ακαριαίος ο θάνατος της 77χρονης
από σπάσιμο του αυχένα…

Σύμφωνα με όσα είπε ο ιατροδικαστής στους αστυνομικούς για το έγκλημα στους Αγίους Θεοδώρους, ο θάνατος της 77χρονης προκλήθηκε όταν το αυτοκίνητο που πέρασε από πάνω της, της έσπασε τον αυχένα

Άγιοι Θεόδωροι : Ακαριαίος ο θάνατος της 77χρονης από σπάσιμο του αυχένα | in.gr
Πηγή:  in.gr  9 Δεκεμβρίου 2019, 15:36
Ακαριαίο θάνατο έδειξαν τα αποτελέσματα της νεκροτομής για την άτυχη ηλικιωμένη που δολοφονήθηκε στους Αγίους Θεοδώρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής είπε στους αστυνομικούς πως ο θάνατός της προκλήθηκε όταν το αυτοκίνητο ουσιαστικά πέρασε από πάνω της και της έσπασε τον αυχένα.
Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδε τη Δευτέρα νέα φωτογραφία του αυτοκινήτου με το οποίο Ρομά παρέσυραν και σκότωσαν την άτυχη 77χρονη. Οι φωτογραφίες προέρχονται από κάμερα κλειστού κυκλώματος.
https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/12/1-251-600x332.jpg
Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες
Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών πραγματοποιώντας εφόδους σε καταυλισμούς Ρομά της Κορινθίας και στα Μέγαρα.
Μιλώντας στον Alpha o γιος της 77χρονης γυναίκας περιέγραψε καρέ-καρέ τι συνέβη. «Ήρθανε στην πόρτα μας μπροστά. Ήταν δύο άτομα, σταματήσανε με ένα αυτοκίνητο, ένα ασημί Hyundai και φωνάξανε «κυρία, κυρία». Βγήκε η μάνα μου έξω, εγώ ήμουν μέσα με πατερίτσες και εκείνη τη στιγμή πήγανε να τη βουτήξουνε από τον λαιμό για να της πάρουν την αλυσίδα της».
Ακολούθησε πάλη μεταξύ τους, ενώ η γυναίκα άρχισε να καλεί τον γιο και τον σύζυγό της.
«Μου φωνάζει “Γιώργο!”, τρέχω στην πόρτα με τις πατερίτσες μαζί με τον πατέρα μου και μέχρι να φτάσουμε στα μισά της διαδρομής είχε φύγει η μάνα μου. Πρέπει να είχε πάει μπροστά στο αμάξι για να τους σταματήσει. Βάλανε μπροστά, την πατήσανε, τη χτυπήσανε μία, την πέταξαν δύο τρία μέτρα πιο κάτω και μετά έβαλαν ξανά μπροστά, περάσαν από πάνω της με το αμάξι και τη διέλυσαν».
Ο γιος της 77χρονης είπε πως «πήγαν να κόψουν την αλυσίδα από τον λαιμό της. Εγώ την είδα τη μάνα μου νεκρή στο πάτωμα με κομμένη την αλυσίδα στον λαιμό. Δεν της την είχαν πάρει».

Άλλες πηγές αναφέρουν πως οι κακοποιοί προσπάθησαν να εισβάλουν στο σπίτι της ηλικιωμένης, που βρίσκεται επί της οδού Ανθέων, αλλά έγιναν αντιληπτοί από την ίδια. Αυτοί στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, μπήκαν στο αυτοκίνητο τους αλλά εκείνη τη στιγμή η άτυχη 77χρονη μπήκε μπροστά στο όχημα, προκειμένου να τους σταματήσει. Οι ληστές ανέπτυξαν ταχύτητα και την τραυμάτισαν θανάσιμα.
Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί και ασθενοφόρο ΕΚΑΒ. Αυτή την ώρα, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και από αέρος για τον εντοπισμό και την σύλληψη των κακοποιών.Με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες των Αγίων ΘεοδώρωνΤελευταία εξέλιξη: Με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ αναζητούν τους δράστες των Αγίων Θεοδώρων
Αυτή την ώρα, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των κακοποιών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το όχημα των κακοποιών έχει εγκαταλειφθεί σε κοντινό σημείο. Τελικά αυτή την εβδομάδα οι δύο δράστες, που είναι τσιγγάνοι, παραδόθηκαν στο Αστ. Τμήμα Μεγάρων και αφού κρατήθηκαν παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Κορίνθου για τα περαιτέρω...


Εξιχνιάστηκαν από το Α.Τ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 
3 περιπτώσεις κλοπών
Αποτέλεσμα εικόνας για Νεμέα: Συνελήφθησαν 2 άτομα  για εκβίαση επιχειρηματία
]
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, δύο (2) περιπτώσεις κλοπής σε οικίες ημεδαπών, που είχαν γίνει  την 22.07.2018 και την 1.10.2019, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες, σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει  την 14.03.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος 18χρονου ημεδαπού, για κλοπή


Εξαμίλια: Συνελήφθη 51χρονος με μικροποσότητα κάνναβης

Συνελήφθη, στις 5.12.2019 το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 51χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Σε συλλήψεις για ναρκωτικά προέβησαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε Κορινθίας σε Κόρινθο και Εξαμίλια


Συνελήφθη, στις 2.12.2019 το πρωί, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 38χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.
Συνελήφθη, χθες στις 2.12.2019 το πρωί, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 38χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.
Συνελήφθησαν, στις 3.12.2019 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί, 23χρονος και 27χρονη, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1,8 γραμμάρια κάνναβης και -26- δισκία, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.


Εξαμίλια: Συνελήφθη από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ Κορίνθου 74χρονος με κάνναβη

Συνελήφθη, στις 3.12.2019 και πρώτες πρωινές ώρες, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 74χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου. 


·         Λουτράκι

¨ΦΩΛΙΑ¨ με λαθραία οι Αγιοι Θεόδωροι - άλλες 2 συλλήψεις με λαθραίο καπνό & 100 πακέτα τσιγάρα

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα στην Κορινθία



Κατασχέθηκαν
-2.500- γραμμάρια λαθραίου καπνού, -100- πακέτα με λαθραία τσιγάρα κ.ά.
 Συνελήφθησαν, στις 8.12.2019 το απόγευμα, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 35 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, στις 8.12.2019 το απόγευμα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε οίκημα στο οποίο διαμένουν, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
  • -50- συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους -2.500- γραμμαρίων,
  • -100- πακέτα με λαθραία τσιγάρα και
  • -130- συσκευασίες περιέχουσες -7.500- είδη καπνικών προϊόντων (χαρτάκια, φιλτράκια), τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Τα κατασχεθέντα θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

·         Κόρινθος

Σύγκρουση οχημάτων με υλικές ζημιές στο Κέντρο της Κορίνθου

Τροχαίο ατύχημα συνέβη στις 11 περίπου το πρωί της Κυριακής στην διασταύρωση των οδών Κύπρου και Δερβενακίων . όταν δυο Ι.Χ. συγκρούστηκαν μεταξύ τους . Ευτυχώς όμως από την σύγκρουση των οχημάτων σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Να προσθέσουμε πως επί της Δερβενακίων έχει σήμα STOP. Προανάκριση για τις συνθήκες του τροχαίου διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου.


Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΡΓΙΑΖΕΙ
Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Η ΕΛΛΗΝΙΚ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ




ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τρίπολη, 6 Δεκεμβρίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια ΠελοποννήσουΣυνελήφθησαν εβδομήντα τέσσερα (74) άτομα, προσήχθησαν εκατόν δύο (102) και έ γινε έλεγχος σε οκτακόσια τριάντα τρία (833)Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια πενήντα ένα (651) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εννέα (209) παραβάσειςΕξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής στη ΛακωνίαΚατασχέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης και κάνναβης, εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κ.ά.Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 3.12.2019 έως και χθες (5.12.2019), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οχτακόσια τριάντα τρία (833) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια τριάντα οχτώ (638) ήταν ημεδαποί και εκατόν ενενήντα πέντε (195) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια πενήντα ένα (651) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δύο (102) άτομα, από τα οποία πενήντα τρία (53) ήταν ημεδαποί και σαράντα εννέα (49) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα τέσσερα (74) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
  • Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
  • Πέντε (5) ημεδαποί στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, εκ των οποίων ο ένας (1) και για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
  • Μία (1) ημεδαπή στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού κανονισμού.
  • Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εννέα (209) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:
  • μικροποσότητα ηρωίνης, στην Κορινθία
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.
  1. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια